返回列表 發帖
冇辦法佢要分quota 比AGA
不過我反而驚環球要佢攻HIFI 市場出翻唱歌
cch 發表於 2018-6-24 03:47

環球見佢啲碟咁好賣,實諗過出hifi發燒碟翻唱歌啦……

好感動
我好驚會睇到喊
Jason's Playlist 2024
Week 22 隔牆有耳 - 張天賦

我覺得演唱會之後環球就會投閒置散gin lee
HeithWong 發表於 2018-6-24 03:38

成日睇cm嘅人先會擔心呢樣野

未必,碟一定仲有得出,Aga要谷都要佢寫到歌,現在出歌太慢
TheOcean 發表於 2018-6-24 04:08

Aga創作力高但唱歌能力麻麻,其他人寫比佢果啲佢未必唱到,所以要唱返自己的作品,貴精就好難多架啦,創作呢啲野唔一定有得快

YouTube好少片
不過有全家solo完整版睇
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

本來覺得佢人環球後d歌好悶,但live平反曬

係咪first time紅館出現馬來文歌

莫忘初衷at its best
Jason's Playlist 2024
Week 22 隔牆有耳 - 張天賦

比我想像中好睇好多!
入場前仲驚會悶到訓著
佢唱live真係好正
由頭到尾把聲都好響
見到咁多好評堅係開心
但開頭啲反應真係
希望之後真係做到首big hit好似囍帖街咁爆紅
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

一直想睇 比你地講到唔係好想睇
星期五開始搵飛 比你地講到咁 梗係狂搵劈價飛
尋晚臨時臨急買左24/6 嘅連位
$680 賣 $800 兩張
我想問row 1 係唔係第一行?

尋晚入座有冇6成?

見到咁多版討論 證明呀堅真係好受歡迎(堅粉mode)
利申:鐘意佢唱功,但都怕左佢某啲粉絲瘋狂自嗨mode
求毒坤演唱會門票一張 $500
(你比我, 舉牌另議)

咪再9up啦
琴晚明明9成full
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

咪再9up啦
琴晚明明9成full
hehe 發表於 2018-6-24 08:32

高峰時 9成5啦有。係最後encore時得翻8~9成

其實好慘,佢真係比環球玩死

環球係咁瘋狂出悶歌,啲造型又老套到成個阿嬸咁,
用埋啲屎橋幫佢谷銷量同 HIT RATE 柒出國際,
然後對 GIN 同 AGA 又大細超,分化兩個好姊妹同班 FANS LOL

今晚嘉賓可能麟伯

有美千的人气,有美祖的气场,加上独特优异唱功

未来天后ready
朝朝暮暮讓你猜想如何馴服我。

所以環球咁鍾意出碟,Aga冇可能年年嘔到6首歌出黎,叫佢唱人地歌可能變軒仔2.0 ...
TheOcean 發表於 2018-6-24 04:46

軒仔本身唱得。能唱到的旋律比aga多

尋晚臨時臨急買左24/6 嘅連位 ...
Eddie8848 發表於 2018-6-24 08:30

Row 1不是第一行。

希望啦
今次紅館前好似有少少收收地皮的feel
宣傳同做歌都比初入環球時hea左
希望呢個演唱會係翻身仗 ...
John 發表於 2018-6-24 02:52

YES
睇之前我一直都好擔心
今次之後佢會壽終正寢
但係睇完之後我覺得今次佢係浴火重生
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

YES
睇之前我一直都好擔心
今次之後佢會壽終正寢
但係睇完之後我覺得今次佢係浴火重生  ...
616.1314 發表於 2018-6-24 10:09

好一句浴火重生!!!

回復 2384# stephybest

火鳥
求毒坤演唱會門票一張 $500
(你比我, 舉牌另議)

Gin的歌有很多花的意念,難怪今次演唱會Concept係花

- 聚滿白雪堅強願望 寧願櫻花將愛護你

- ...
TheOcean 發表於 2018-6-24 05:56

夏花正香 撲鼻又䑃朧
SSN Chart (31 May)  冠軍: Thank You Postman - 陳卓賢  |  亞軍: 瘋子 - The Hertz

係咪first time紅館出現馬來文歌

莫忘初衷at its best
JasOh103 發表於 2018-6-24 06:32

Gin Lee問有冇馬來西亞fans我即刻扮野歡呼!
SSN Chart (31 May)  冠軍: Thank You Postman - 陳卓賢  |  亞軍: 瘋子 - The Hertz

比我想像中好睇好多!
入場前仲驚會悶到訓著
佢唱live真係好正
由頭到尾把聲都好響
見到咁多好評堅係開心{: ...
hehe 發表於 2018-6-24 08:25

真係好好睇
我都擔心過訓著 因為之前試過睇佢時訓著左
點知正到咁 好堅

尋晚臨時臨急買左24/6 嘅連位 ...
Eddie8848 發表於 2018-6-24 08:30

冇呀 目測得4-5成入座 黃區十幾個block都冇人坐

其實好慘,佢真係比環球玩死

環球係咁瘋狂出悶歌,啲造型又老套到成個阿嬸咁,
用埋啲屎橋幫佢谷銷量同 HI ...
賴爽 發表於 2018-6-24 09:10

其實gin d歌唔悶,只係唔即食

YES
睇之前我一直都好擔心
今次之後佢會壽終正寢
但係睇完之後我覺得今次佢係浴火重生  ...
616.1314 發表於 2018-6-24 10:09

Gin Lee要加油呀
我地個個都支持你

唔該佢之後出返多啲快歌
成part快歌又跳又唱完全冇問題
仲要咁壓到台

今朝重溫咗叱吒樂壇個訪問,講新碟由原本想做big hit,最後都係去返做自己鍾意既歌,所以有信 或者鬍子呢 ...
TheOcean 發表於 2018-6-24 03:16

不過信真心好難唱
試過唱k挑戰 唱到副歌已經頂唔順cut左
反而falling係挑戰到

唔該佢之後出返多啲快歌
仲要咁壓到台
jasonng 發表於 2018-6-24 10:54

佢真係好壓台
以第一次售票演唱會嚟講 完勝其他歌手

不過信真心好難唱
試過唱k挑戰 唱到副歌已經頂唔順cut左
反而falling係挑戰到 ...
John 發表於 2018-6-24 10:58

無 Expect 過佢真係會清唱
好堅!
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

咁即係銷量榜係買翻嚟咯
阿mark 發表於 2018-4-5 22:08

係囉 實係全部都係假錢啦 邊有咁多人圍住買gin lee d碟
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大家加油
希望推到623破200頁!!!
dongbb2332 發表於 2018-4-2 15:56

仲爭好遠...

咩料
Nathan 發表於 2018-4-2 16:10

雙雙真係好hit

覺得gin gin會cover環球歷代一姐經典金曲medley:王菲/陳慧琳/楊千嬅/謝安琪/吳雨霏 ...
黃家正 發表於 2018-4-4 01:50

冇左張柏芝?

係咪應該會用返今天終於一人回家做ending

但係用Live做ending好似型d
newguy 發表於 2018-4-8 10:11

原來係我說

唔該佢之後出返多啲快歌
仲要咁壓到台
jasonng 發表於 2018-6-24 10:54

我覺得gin gin好有潛力開多條跳唱路線 不過都係整多幾首big hit先

憑藉個人努力?

根本就係環球硬谷的
阿mark 發表於 2018-4-12 21:51

55ok
Gin Lee一定好唔努力 唱歌好難聽 咩都靠公司

咁好多演唱會都要 cancel喎
lemontea1069 發表於 2018-4-30 17:59

其實賣得好過欣宜同搖滾大俠奏好多

無 Expect 過佢真係會清唱
好堅!
616.1314 發表於 2018-6-24 11:02

仲要全場靜哂聽佢唱,呢下堅啊
好怕睇演唱會唱唔hit嘅歌時 d街客會不停講野
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

決定睇埋今晚支持

決定睇埋今晚支持
stephybest 發表於 2018-6-24 11:35

好堅

Eric Kwok真係好愛gin 梁文禮話佢後台感動到眼紅紅

https://instagram.com/p/BkX_ObcFKcx/

Eric Kwok真係好愛gin 梁文禮話佢後台感動到眼紅紅
HOTMAN 發表於 2018-6-24 11:45

唱得好既人真係唔多,
但次次比環球整死, 想唔喊都唔得

決定睇埋今晚支持
stephybest 發表於 2018-6-24 11:35

其實咁多平飛 入去J GinGin把聲已經超值
利申 一開賣已經掃左正價前排飛
琴晚BA 今晚BE
肥婆馬上收皮

其實點解唔唱如果牆會說話
好多talking 都同呢首歌match
肥婆馬上收皮

下... 唱一加一都唔唱獨一無二