返回列表 發帖
生日前4日都咁唔開心!!!!!!!!!!!!!!!!
rubylovessss 發表於 2014-6-14 23:35

美祖生日前兩日夠離奇失蹤啦=.=

美祖生日前兩日夠離奇失蹤啦=.=
stephybest 發表於 2014-6-14 23:45

唉...究竟我係咪好白痴

rubylovessss 發表於 2014-6-14 23:49

你想我地點答你?!

想喊.........
rubylovessss 發表於 2014-6-14 23:36

唔好咁啦。。。傻Ruby 。。

你個簽名好令人擔心。。冇人可以令所有人喜歡你。。

要思想正面些。。。唔開心就聽Kary 歌。。

我話題得食物同肥蘭。。。

rubylovessss 發表於 2014-6-14 23:49

我低能些。。

你想我地點答你?!
Lewis 發表於 2014-6-14 23:52

我知你覺得係...

我知你覺得係...
rubylovessss 發表於 2014-6-14 23:54

其實我想講呢個壇有好多小人/假人/雙面人/牆頭草
無必要咁多野都要咁上心
佢地點講你又唔會真係傷害到你既真人
所以根本唔洗理佢地
都係個句: 認真你便輸了

_女的祈禱
stephybest 發表於 2014-6-14 23:31

:O 居然是咁
twenty-seven 盧凱彤
https://www.youtube.com/watch?v=8rVMllAOvek

找一片白雲 找一些古怪路人
找一種色叫 光陰

我知你覺得係...
rubylovessss 發表於 2014-6-14 23:54

你唔理我。。傷心。。。

生日前4日都咁唔開心!!!!!!!!!!!!!!!!
rubylovessss 發表於 2014-6-14 23:35

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽
https://www.youtube.com/watch?v=8rVMllAOvek

找一種色叫 光陰

**** 本內容被作者隱藏 ****
hoic1102 發表於 2014-6-15 00:11

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

有個同學話要同我地全班絕交 點知第二日又當冇野
本來以為真係絕交 !!

hoic1102 發表於 2014-6-15 00:11

唔會....

唔好咁啦。。。傻Ruby 。。

你個簽名好令人擔心。。冇人可以令所有人喜歡你。。

要思想正面些。。。唔 ...
kk8733 發表於 2014-6-14 23:52

aiiii........

aiiii........
rubylovessss 發表於 2014-6-15 00:18

ruby姐唔好咁易中反霏既計, 佢地好衰成日借啲咦攻擊KARY !!
霏粉要忍 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
遲早有一日霏姐會做到新世代DIVA !!!
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

其實我呢排都好 sad
我們的總和

ruby姐唔好咁易中反霏既計, 佢地好衰成日攻擊KARY !!
遲早有一日霏姐會做 ...
dongbb2332 發表於 2014-6-15 00:25

本帖隱藏的內容需要積分高於 1000 才可瀏覽

其實我呢排都好 sad
Wonders 發表於 2014-6-15 00:25

Y呀wonders bb

其實我想講呢個壇有好多小人/假人/雙面人/牆頭草
無必要咁多野都要咁上心
佢地點講你又唔會真係傷害 ...
Lewis 發表於 2014-6-14 23:55

其實我又想講,呢個世界有好多人都會抱住呢個心態:覺得hurt完人,人地傷心係對方睇唔開、EQ低,從而合理化自己既欺凌行為。又或者根本就冇理到人地感受,覺得自己好玩、開心就算 覺得人煩既,最好方法其實唔係唔好理佢咩? 有時抽下水冇咩問題,唔洗下下jer住曬既

[小人/假人/雙面人/牆頭草mode] 唔係幫任何一個人講野,亦唔係指責任何一個人

找一種色叫 光陰

Y呀wonders bb
Lewis 發表於 2014-6-15 00:28

pm啦
我們的總和

其實我又想講,呢個世界有好多人都會抱住呢個心態:覺得hurt完人,人地傷心係對方睇唔開、EQ低,從 ...
hoic1102 發表於 2014-6-15 00:28

其實我都無jer ruby姐好耐
之前都係得閒至抽下水
我就係認同你所講既野,所以至唔想再圍cm d小圈子堆

rubylovessss 發表於 2014-6-15 00:27

本帖隱藏的內容需要積分高於 2000 才可瀏覽
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

其實我又想講,呢個世界有好多人都會抱住呢個心態:覺得hurt完人,人地傷心係對方睇唔開、EQ低,從 ...

講得好岩。。。希望Ruby 開心番啦。。

好想人抱抱。。。

唉最近考試,明明之前開夜車溫到三四點但第二日都係吾識
勁sad勁depress完全冇溫書嘅意欲
但點都要chur埋佢因為之後高form食粥食飯就睇果試
仲要啊媽話下年一定要考入精英班
搞到依家好大壓力/_\
遇上你 太感恩 不遲亦不早:)

但點都要chur埋佢 ...
ANSNY 發表於 2014-6-15 14:53

係咪讀書方法出左問題
開夜車都唔係辦法, 高form仲多野溫過低form,
咁你咪唔洗訓....
試下搵下自己個問題出現左響邊再好好改善啦
加油嘎~:)

係咪讀書方法出左問題
開夜車都唔係辦法, 高form仲多野溫過低form,
咁你咪唔洗訓....
試 ...
dongbb2332 發表於 2014-6-15 15:23

唉/_\但系我由f1開始就系咁溫書,而且成績都ok
所以我諗緊會吾會太多科時間控制得吾好,搞到要開夜車溫
同埋份卷系咪出得難
不過就當今次系個教訓下次做好time management
遇上你 太感恩 不遲亦不早:)

其實考之前個晚開夜車唔好
考之前個日一定要早訓小小
考個時個腦唔清晰 開幾夜都冇用

sorry
Happy and Blessed.

ruby姐唔好咁易中反霏既計, 佢地好衰成日借啲咦攻擊KARY !!
遲早有一日霏 ...
dongbb2332 發表於 2014-6-15 00:25

呢位哥哥好適合做女性產品推銷
Happy and Blessed.

聽日,我又要帶人出差去支援,DLLMWTF

人人亦話我太飄忽恍似野狒狒.
---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---

反OT: 媽咪琴日向我投訴music cafe入面個女仔唱得好難聽,我搵到係crystal唱《給我愛過的男孩們》,然後不斷投訴編曲似木魚、走左音、詞爛 (佢話「傾慕過的 牽掛過的 傷害過的 掙扎過的」咁樣係重覆同一段野,所以填得好差)......
之後又要我介紹好歌畀佢聽,結果:
《家書》:
「我們也許有些心聲不便講 
因此簡略說 我很忙 
有時你花半天煎一碗藥湯 
這麼守候我 到天光」
成段都好牽強,「樹欲靜風不息 風吹不去迷惘」轉折好怪
《青春常駐》:「嘉嘉可否不要老 另創新高」好牽強,成日都係「XX可否不要老」,好重覆,填得唔算好
然後佢就舉《酷愛》做例,話「你卻沒廉恥」、「凌晨迎潮浪戲水」 叫做用左比較深既字,話咁樣係好詞....
我不滿,於是推左《紙筆墨》,就話似兒歌,不斷用「誰來描述X」=填得好差
《Do You Love Me》:成日有「一種故事 一種意思」咁同樣旋律,應改做「一種故事和一種意思」,「很多故事 很多意思」應該改做「很多故事 許多意思」,雖然算比較好聽
然後就舉左王菲既《棋子》,話編曲有做變化,「小兵」算深既字...
最後推《高山低谷》,終於話鍾意,又推左《I see you everywhere》,再介紹《無盡》,但途中不斷將phil同supper moment講成似eason同beyond....
總之就係點推薦都有野挑剔,好煩
結果我乾脆播MJ畀佢聽算

其實放鬆下仲好,F3真係好多科,三四點太夜啦,早訓對自己身體同應試狀態都好好多

評分人數

好嬲嬲豬呀!!!成日扣人分噶!!!
FIGHT for 陳柏宇

好嬲嬲豬呀!!!成日扣人分噶!!!
~蛋撻~ 發表於 2014-6-15 21:05

148 有排扣啦

148 有排扣啦
屮SiU霖屮 發表於 2014-6-15 21:10

唔知架,cool chart k字頭版主咁鍾意扣分,148容乜易扣晒.....
講祖祖又扣,講狗狗又扣....

唔知架,cool chart k字頭版主咁鍾意扣分,148容乜易扣晒.....
講祖祖又扣,講狗狗又扣.... ...
~蛋撻~ 發表於 2014-6-15 21:27

咁提左話唔好再講麻 扣分都無可厚非
同埋為左個壇著想 少D提動物啦

講祖祖又扣,講狗狗又扣.... ...
~蛋撻~ 發表於 2014-6-15 21:27

提議左開番歌手post架啦 但唔知幾時  我都想有番歌手post
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

提議左開番歌手post架啦 但唔知幾時  我都想有番歌手post
hinz 發表於 2014-6-15 21:36

唉,我想喺 Cool Chat 開翻個
「 TVB 文化如何影響新生代歌手發展」嘅 topic 都唔敢開,
因為實會變歌手 post。
我想講嘅野又唔係 under 「只有好音樂」區,因為始終有八掛成份。

各位版主請指教應該點做。
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

咁提左話唔好再講麻 扣分都無可厚非
同埋為左個壇著想 少D提動物啦 ...
屮SiU霖屮 發表於 2014-6-15 21:33

乜都唔講得好壓抑噶.....

身體好想發洩喔

身體好想發洩喔
Lewis 發表於 2014-6-15 22:24

點解既
02 著地 - 鄧麗欣

點解既
hinz 發表於 2014-6-15 22:36

因為呢個係我既本性

因為呢個係我既本性
Lewis 發表於 2014-6-15 22:41

咁要發洩出黎 唔好太壓抑先得
02 著地 - 鄧麗欣

咁要發洩出黎 唔好太壓抑先得
hinz 發表於 2014-6-15 22:42

但日日發洩就遲早廢武功

但日日發洩就遲早廢武功
Lewis 發表於 2014-6-15 22:43

唉 我都有相同問題
02 著地 - 鄧麗欣

唉,我想喺 Cool Chat 開翻個
「 TVB 文化如何影響新生代歌手發展」嘅 topic 都唔敢開,
因為實會變歌手  ...
Bluejays 發表於 2014-6-15 21:52

其實應該可以開 你係講緊個趨勢姐又唔係個別歌手
02 著地 - 鄧麗欣

唉 我都有相同問題
hinz 發表於 2014-6-15 22:45

我就唔係成日既所以都仲ok

乜都唔講得好壓抑噶.....
~蛋撻~ 發表於 2014-6-15 22:13

鬼叫人地個經理人咁小氣咩
放心啦 過多幾個月 美祖一出碟大把野講

鬼叫人地個經理人咁小氣咩
放心啦 過多幾個月 美祖一出碟大把野講 ...
屮SiU霖屮 發表於 2014-6-15 22:51

到時k版主就好忙lo,我可能睇唔到ap版....

好潮濕。。唔喜歡。。。