返回列表 發帖
簽名被屏蔽

緊接G.E.M.的是另一位天后楊千嬅,舉行《楊千嬅Let's Begin 2015世界巡迴演唱會》。已有5年未在紅館舉行個 ...
Pacoho 發表於 2014-11-3 12:53

好叻叻豬啊

幾時公佈加場啊!一定要睇尾場今次,次次都睇唔到尾場

aussie2013 發表於 2014-11-3 14:14

我都係
仲要等公開發售先可以公佈

aussie2013 發表於 2014-11-3 14:14

me too 嘎今次集中火力買頭尾兩場,中間果d就是但買

想問下,如果信用卡優先訂票/公開發售爆咗之後宣布加場仲有冇信用卡優先預訂?
因為上次陳慧嫻係宣布加場個場冇咗信用卡優先訂票

今次好有信心爆到七彩

楊千嬅內部訂購爆滿

緊接G.E.M.的是另一位天后楊千嬅,舉行《楊千嬅Let's Begin 2015世界巡迴演唱會》。已有5年未在紅館舉行個唱的千嬅,將於1月24日至27暫定開4場,據悉內部訂購已爆滿。雖然跨年個唱檔期爭取不到,但天后出擊一樣掀搶飛熱。

(source: http://news.mingpao.com/pns/g.e. ... 00016/1414952890587)

今次好勁....希望搶到飛喇

其實如果佢開八場就可以係生日個日開到了

楊千嬅內部訂購爆滿

緊接G.E.M.的是另一位天后楊千嬅,舉行《楊千嬅Let's Begin 2015世界巡迴演唱會》。已 ...
Kyle_ 發表於 2014-11-3 15:59

勁!信用卡優先訂購未開始內部飛已經爆,咁信用卡訂會唔會都好快爆?睇嚟今次有心造勢,可能真係會開到多幾場~

勁!信用卡優先訂購未開始內部飛已經爆,咁信用卡訂會唔會都好快爆?睇嚟今次有心造勢,可能真係會開到多 ...
Serendipity 發表於 2014-11-3 17:01

好彩依家都有3張飛係手啫

淨係廣州歌迷都訂咗700幾張,點搶

del

都話咗個POSTER造型似以前造型 ( 一見膊頭就覺似Miriam隻碟).
岩先fa ig話 poster件衫係黎自2張唱片,1個concert,1套電影既造型

miram, mvm 上半場, 萬紫千紅?  電影唔知..

都話咗個POSTER造型似以前造型 ( 一見膊頭就覺似Miriam隻碟).
岩先fa ig話 poster件衫係黎自2張唱 ...
Nathan 發表於 2014-11-4 02:23

點解係萬紫千紅同m vs m?我見好多人都咁講但諗唔到有邊度有連繫...反而我覺得唱片有啲似miriam同home
演唱會我諗唔到同邊個造型有關,佢之前造型feminine只得L&G..
電影係咪每當變幻時(格仔衫?)

https://www.youtube.com/watch?v=Z2a4qxdvVwo

1:29 至 1:36
係未千嬅唱既單身男女2 主題曲 ?

我想睇頭場,公售位置應該好差吧 (>﹏<)

幾時公售

幾時公售
victor1991415 發表於 2014-11-5 10:40

我都想知,驚買唔到飛
...

希望加場

受千嬅個poster小遊戲啟發,ff咗個rundown出嚟
特點係每一part開頭都會一齊回顧一下曾經一次紅館演唱會的記憶
然後同每一part第一首歌接

Opening:
01. 狼來了
02. 楊千嬅
03. 斗零踭

Tales for Grown Ups
Intro with Memories of L&G Tour 2010
04. 少女的祈禱
05. 小星星
06. 花與愛麗斯
07. 木偶奇遇記

Acoustic Jamming
Intro with Memories of 開年大典演唱會2004
08. 龍爭虎鬥
09. 處處吻
10. 我系我
11. 因為所以

Love Spirit
Intro with Memories of 萬紫千紅演唱會2002
12. 閃靈
13. 煉金術
14. 數你
15. 來生舞
16. 火鳥

Dance Beat
Intro with Memories of 花樣千嬅演唱會2000
17. Medley 放煙花/內有惡女/新世紀福音戰士
18. 熱血青年
19. 烈女
20. 色惑

Love Experiences
Intro with Memories of AAL演唱會2007
21. 化
22. 有發生過
23. 姊妹
24. 知更
25. 好不容易遇見愛
26. 飛女正傳

Encore
27. 再見二丁目
28. 假如讓我說下去
29. 我的生存之道
30. 野孩子
31. 可惜我是水瓶座
32. 最後的歌

Final Encore
33. 勇
34. 飲酒思源

btw 好想睇尾場,但係咪要等賣晒全部飛先會公佈加場?

受千嬅個poster小遊戲啟發,ff咗個rundown出嚟
特點係每一part開頭都會一齊回顧一下曾經一次紅館演唱會的記 ...
Frankie318 發表於 2014-11-5 14:30

冇可能冇小城大事
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

各位大神,而家內部認購既飛係咪已經爆曬啦?

各位大神,而家內部認購既飛係咪已經爆曬啦?
Kenny 發表於 2014-11-6 03:03

係
...

希望今次會唱返煉金術同埋06年果幾首
咁多年個人紅館都冇唱過

希望今次會唱返煉金術同埋06年果幾首
咁多年個人紅館都冇唱過
lemontea1069 發表於 2014-11-6 13:16

好似成隻umlimited都未係紅館唱過

Jacz 發表於 2014-11-6 17:19

係.....我的生存之道真係要唱一次
煉金術咁hit咁多年都只係係56x個show度唱過

係.....我的生存之道真係要唱一次
煉金術咁hit咁多年都只係係56x個show度唱過 ...
lemontea1069 發表於 2014-11-6 17:20

L&G尾場有,不過無落DVD
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

Jacz 發表於 2014-11-6 17:19

YES YOU ARE RIGHT哩隻大碟係我心目既至尊碟

其實出唔出精選唔緊要, 最緊要d精選做得好d,
好似揀番d未出過既歌或者emix,
同埋可以揀多d side cut黎精選, 唔係下下都係果堆歌
其實MY FAVORITE HITS 幾鍾意, 包裝又簡單又靚

YES YOU ARE RIGHT哩隻大碟係我心目既至尊碟
Kyle_ 發表於 2014-11-6 22:43

上次mc唱咗鏡花水月同芬梨道上,仲係全場強迫下同側田唱咗半首亦舒說,唔知今次會唔會唱

其實出唔出精選唔緊要, 最緊要d精選做得好d,
好似揀番d未出過既歌或者emix,
同埋可以揀多d side cut黎精選, ...
艾石仔 發表於 2014-11-6 22:52

情願佢好似L&G咁出返隻好似HOME既EP好過,包裝精美,又可以造勢

佢微博講話出兩張唱片
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

佢微博講話出兩張唱片
我等我在 發表於 2014-11-7 08:37

個條唔係ig N 年前話 concert poster 靈感來自2張唱片,1個concert, 1套電影咩?
...

情願佢好似L&G咁出返隻好似HOME既EP好過,包裝精美,又可以造勢
Jacz 發表於 2014-11-7 00:45

希望新曲精選ONLY收返親, 星星同學, 沒有目的地, LIGHT ME UP, 色惑就算, 最多加埋傳說中的忽然念舊~唔好搞到隻大碟要推倒重來, 唔係又有排等~

希望新曲精選ONLY收返親, 星星同學, 沒有目的地, LIGHT ME UP, 色惑就算, 最多加埋傳說中的忽然念舊~唔好 ...
kenny1102 發表於 2014-11-7 09:09

收呢d歌。想變成賣得最差既碟?

仲有2個幾月開, 千嬅夠唔夠時間準備啊,成日走去宣傳電影

希望新曲精選ONLY收返親, 星星同學, 沒有目的地, LIGHT ME UP, 色惑就算, 最多加埋傳說中的忽然念舊~唔好 ...
kenny1102 發表於 2014-11-7 09:09

出呢堆真係情願佢唔好出wo,如果要出精選,出返隻sidecut精選好過

收呢d歌。想變成賣得最差既碟?

仲有2個幾月開, 千嬅夠唔夠時間準備啊,成日走去宣傳電影 ...
Nathan 發表於 2014-11-7 13:15

得返2個月,真係唔知佢點準備
話說,佢校長套戲有冇話幾時上畫?同林海峰個套拍完位未?

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

一定要宣傳電影,係美千秘密宣傳演唱會工具
2003年,2004年果精選係咪賣得最差精選 ...
Pacoho 發表於 2014-11-7 15:26

你話 "傻仔" 果隻?

美祖出慢歌+快歌兩精選
千嬅應該出主打精選 + sidecut精選兩張一齊出,應該有睇頭吸引人買 ...
Pacoho 發表於 2014-11-7 15:28

有得諗wo,不過最想都係出sidecut精選

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

sidecut精選始終有風險,加埋主打精選公司先賺得番,因為美祖快歌精選係唔賣得,反而慢歌精選ok,但兩精 ...
Pacoho 發表於 2014-11-7 16:21

有梁漢文做板,嚟緊精選應該淨係收華星時期嘅歌

簽名被屏蔽

美千幾時開估張POSTER 有咩密碼呀