返回列表 發帖
【本報訊】CBM 第二季季選即將舉行, 有可靠消息指出前五名為 :

第一名 : 汪明荃 - 華麗轉身
第二名 : 麥浚 ...
chanchan0909 發表於 2015-6-21 20:10

我希望大家可以同我一齊 喺場內 一起嗌
希二欸二欸 玩得起 身體要發施號令

2015冠軍歌:
(wk 1-10)水星逆行/這感覺/Superstar/無人像你/我們他們/偶然與巧合/頌讚詩(Acappella Ver.)/S ...
黃仁 發表於 2015-6-21 17:38

Supper moment 年尾有幾多個獎呢

我希望大家可以同我一齊 喺場內 一起嗌
希二欸二欸 玩得起 身體要發施號令 ...
seeseetv 發表於 2015-6-21 20:23

一定要囉 !!! 話曬佢送錢比我搞季選 !!!
入場霸個美位先
Wonders 發表於 2015-6-21 20:22

快快去歌手後面嗰行坐

舉定燈牌:

JOEY ME,RE-DO

霏共愛荃力永遠支持 LISA
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

2015 CBM 第二季季選 live CM 全球獨家直播 歡迎大家入場 !!!

現場發布各歌曲最終評分率

2015 CBM 第二季季選 live CM 全球獨家直播 歡迎大家入場 !!!

現場發布各歌曲最終評分率 ...
chanchan0909 發表於 2015-6-21 20:48

個人覺得百年不合有機會落到bottom 5
林家謙太誘人 林家謙太惱人
林家謙跟我 企在銅像前擁吻

個人覺得百年不合有機會落到bottom 5
RVHOCPC 發表於 2015-6-21 20:50

不過 today 只會宣佈 LAST 3
詳細排名 and 評分 聽朝 po

愛霏
Happy and Blessed.

2015 CBM 第二季季選

本榜將以選取下四分位數至上四分位數, 即中間 50% 分數去計算歌曲的平均分數, 分數最高的 5 首可獲得年尾 CBM 的最歌名額

評分者最少要在所有候選歌曲中有 40% 的評分

另外, 本季為提高評選準確性, 評分者評分前會先回答 5 條關於第 2 季作品的問題, 評分者答對 3 條或以上, 評分才可獲得認證

本季共有 31 位評選者 , 有 1 位未能答對 3 條問題 , 因此取消此位評分

答案
Q1 張敬軒
Q2 快歌
Q3 2 首 (總有一個人 + 滲)
Q4 2 位 (陳奕迅 + 韋禮安)
Q5 小確幸 http://www.cmusichart.com/discuz/redirect.php?goto=findpost&ptid=8299&pid=611901

全對: 11/30

CBM 今年我最喜愛的歌曲只得 25 個候選名額 :

- 20 個來自每季的頭 5 名
1. 吳雨霏 - 一千個假想結局
2. 林奕匡 - 頌讚詩
3. 謝安琪 - 家明
4. 楊千嬅 - 最好的債 (第一季季選冠軍)
5. 謝安琪 - 篋神

- 4 首來自在集合四季中的 6-10 名最高分的 4 首
4.36 麥浚龍 - 念念不忘
4.27 王菀之 - 我們他們
4.24 鄭欣宜 - 你瘦夠了嗎?
4.19 AGA - 若

換言之, 本季將可能會有歌曲取代以上 4 首

- 最後 1 首會邀請各位以即時死亡投票制度選出, 但歌曲必須在每季的 6-10 名
3.90 張敬軒 - 靈魂相認

入場支持下
差d就答錯
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 告別煤氣燈 - Gin Lee

再次歡迎各位 歌手 and 評分嘅朋友 入場 !!! 多謝你地嘅來臨 !!!

開場前多謝你地嘅評分 ! 今季評選多左好多程序, 所以如果喺評分嗰時有唔明嘅地方, 喺到講聲唔好意思, 希望下季我會做得更加好 ! 另外如果有咩 good idea 可以同我講嘎 !
======================================
好啦, 季選正式開始 !!! 首先請出開場嘉賓 !!!
王梓軒 加上 Yan Ting !!!

王梓軒會唱出 Gonna Be Alright

Yan Ting 會唱出玩具也流淚

表演完畢 !!!

係咪好 high 呢
不過 high 完就要公布本季第十位 !

歌曲評選 第十位

「一切過去了的都會變成親切的懷念。」--- 普希金

表演完畢 !!!

係咪好 high 呢

2015 CBM ...
chanchan0909 發表於 2015-6-21 21:05

回到??

表演完畢 !!!

係咪好 high 呢

2015 CBM ...
chanchan0909 發表於 2015-6-21 21:05

美飄有冇機突圍
我們的總和

鍾舒漫 「改潮玩代」文案
有種大時代,縱使你未有親身經歷過,但從旁人的憶述,從留下來的東西慢慢細味和尋覓,你不難會找到他的輝煌及豐盛,香港的80年代就正正隱藏著這股魅力。這是由經濟到文化都在起飛的年頭,經歷過的朋友自然可娓娓道來,但原來未經歷過的一眾8、90後,同樣對他趨之若鶩,好想用自己的方法追回兩者之間的距離 .......................

歌曲評選 第十位
鍾舒漫 - 改潮玩代 (3.86)
5 - 8
4 - 8
3 - 7
2 - 0
1 - 2
0 - 1

3.71(26) → 3.50(26) → 3.60(19) → 3.67(18) → 3.77(11) → 3.77(11) → 3.86(10)

14/06 → 15/06 → 16/06 → 17/06 → 19/06 → 20/06 → 21/06

鍾舒漫 「改潮玩代」文案
有種大時代,縱使你未有親身經歷過,但從旁人的憶述,從留下來的東西慢慢細味和尋 ...
chanchan0909 發表於 2015-6-21 21:10

呢首正
  有埋走勢圖

歌曲評選 第九位

歌曲評選 第九位
chanchan0909 發表於 2015-6-21 21:13

今次估mag

「被 內定限制一切忌諱
被 預定各種想法實際
如不敢出走 怎一睹世上美麗
逃過大人的攻勢
逃過類同的複製
逃過順從的洗禮」

「我信要找答案 過程緩慢
我信以這節奏 會完成吧 為時未晚
不聽罐頭裡學說 不想跟從別人界限
這麼來來去去又往返 迷路仍繼續行 未懼花時間」

歌曲評選 第九位
黎曉陽 - 快樂很慢(3.87)
5 - 4
4 - 16
3 - 7
2 - 1
1 - 0
0 - 1

4.00(17)4.00(11) → 3.83(10) → 3.92(8) → 3.85(9) → 3.80(9)  → 3.87(9)

今次估mag
kevinlai1621 發表於 2015-6-21 21:14

好似好難咁

「被 內定限制一切忌諱
被 預定各種想法實際
如不敢出走 怎一睹世上美麗
逃過大人的攻勢
逃過類同的複製 ...
chanchan0909 發表於 2015-6-21 21:18

暫時d走勢都係up多

好似好難咁
chanchan0909 發表於 2015-6-21 21:19

我估野差

喺公布本季最後三名之前, 我地又有神秘嘉賓出場啦 !!!

呢兩位嘉賓唱歌之前有 D 說話要同大家講 !
希望大家唔好比 0 分我地啦 嗚嗚

有請 purple 姐姐出黎證明比大家睇 佢係掂嘅 !!!

希望大家 ...
chanchan0909 發表於 2015-6-21 21:20

LISA ready ho未
我們的總和

另外一位, 雖然佢未拎過末位, 不過已經成為下季包尾大熱嘅佢, 已經急不及待出黎哭訴啦, 有請 Aki 陳綺雯 !!!!!

唔知大家聽完 Aki 嘅 Live 之後有無改觀呢 ???

歌曲評選 第五十二位

一首演唱會嘅主題曲大家都覺得咁麻麻, 睇黎大家對佢嘅演唱會都唔會有咩太太期望啦 ...

好多美live 又aki又purple
一路走來LAST 3既話 希望dong會員唔好喊

歌曲評選 第五十二位

一首演唱會嘅主題曲大家都覺得咁麻麻, 睇黎大家對佢嘅演唱會都 ...
chanchan0909 發表於 2015-6-21 21:23

Eyes, Nose, Lips/Sick個fd?
我們的總和

your sammi?

歌曲評選 第五十二位

一首演唱會嘅主題曲大家都覺得咁麻麻, 睇黎大家對佢嘅演唱會都 ...
chanchan0909 發表於 2015-6-21 21:23

一路走來包尾

希望大家 ...
chanchan0909 發表於 2015-6-21 21:20

其實美紫 d live都ok
好細個時就睇過佢d show

歌曲評選 第五十二位
梁漢文 - 一路走來(2.21)
5 - 2
4 - 2
3 - 8
2 - 7
1 - 7
0 - 2

1.33(53) → 1.78(52) → 1.73(52) → 1.92(52) → 1.92(52) → 2.07(52)2.21(52)

歌曲評選 第五十三位

其實呢到真係幾多佢嘅 fans, 希望你唔好放棄你歌唱事業, 等你 ep 呀 !!!

畀一路走來5分係dongxxxxxx會員同xxxxxx2332會員?

歌曲評選 第五十二位
梁漢文 - 一路走來(2.21)
5 - 2
4 - 2
3 - 8
2 - 7
1 - 7
0 - 2 ...
chanchan0909 發表於 2015-6-21 21:27

估唔到佢由頭帶到落尾

X!
大家咁唔支持香港既鹹魚業既
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

歌曲評選 第五十三位

其實呢到真係幾多佢嘅 fans, 希望你唔好放棄你歌唱事業, 等你  ...
chanchan0909 發表於 2015-6-21 21:28

Lisa?

歌曲評選 第五十三位
汪明荃 - 華麗轉身(1.50)
5 - 7
4 - 0
3 - 3
2 - 2
1 - 3
0 - 11

1.29(54) → 0.63(54) → 1.40(53) → 1.25(53) → 1.38(53) → 1.62(53) → 1.50(53)

Lisa ???
二〇二三年度全女班投票

X!
大家咁唔支持香港既鹹魚業既
dongbb2332 發表於 2015-6-21 21:30

唔係個個都食得鹹魚抵得

歌曲評選 第五十三位
5 - 7
4 - 0
3 - 3
2 - 2
1 - 3
0 - 1 ...
chanchan0909 發表於 2015-6-21 21:31

好多五分

Lisa ???
616.1314 發表於 2015-6-21 21:32

舉牌啦喂
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

歌曲評選 末位

o ... 下次季選又要搵第 2 個做 sponsor lu ...

歌曲評選 第五十三位
5 - 7
4 - 0
3 - 3
2 - 2
1 - 3
0 - 1 ...
chanchan0909 發表於 2015-6-21 21:31

7/30 位5分都得尾二
好殘酷

歌曲評選 末位

o ... 下次季選又要搵第 2 個做 sponsor lu ... ...
chanchan0909 發表於 2015-6-21 21:33

廁世代

舉牌啦喂
dongbb2332 發表於 2015-6-21 21:33

Yes mum~~

霏共愛荃力永遠支持 LISA 姐
二〇二三年度全女班投票

歌曲評選 第五十三位
5 - 7
4 - 0
3 - 3
2 - 2
1 - 3
0 - 1 ...

真係好極端

歌曲評選 末位

o ... 下次季選又要搵第 2 個做 sponsor lu ... ...
chanchan0909 發表於 2015-6-21 21:33

sponsor自己攞舊膠

歌曲評選 末位
王梓軒 - 次世代(1.30)
5 - 0
4 - 3
3 - 3
2 - 1
1 - 8
0 - 5

1.50(52) → 1.14(53) → 0.88(54) → 1.11(54) → 1.30(54) → 1.27(54) → 1.30(54)

歌曲評選 末位
王梓軒 - 次世代(1.30)
5 - 0
4 - 3
3 - 3
2 - 1
1 - 8
0 - 5

1.5 ...
chanchan0909 發表於 2015-6-21 21:35

0.88乜呀JOSE會員唔係好鍾意首歌咖咩 點解冇5分!? 點算呀點算呀?!?!?!

返來囉 ! 返來囉 !

歌曲評選 第八位

「當你簡化你的生活,宇宙的法律將更加簡便;孤獨不會孤獨,貧窮不會貧窮,也不虛弱無力。」--- 梭羅