返回列表 發帖
呢個無可比性
GALA 嘅發球確實係好惡
一輪係內媽 , 另一輪係 Kalac , 都係非常追身嘅發球
有一球都直接發喺 ...
chanchan0909 發表於 2018-1-20 23:20

算唔算接發預判果邊有得執下
第四局有d不妙!!!
我們的總和

第四局逆轉成功
我們的總和

算唔算接發預判果邊有得執下
第四局有d不妙!!!
Wonders 發表於 2018-1-20 23:37
發球咁飄浮不定可以點樣執 ...
球速快嘅波機本上係好難可以做到預判 , 除非嗰個人發球好弱
要阻止佢嘅強有幾個方法 , 就係暫停挑戰換人

最後 Ozbay 連續 3 個發球建功啦
上個賽季又係佢嘅發球得分實現逆轉 簡直難以想像
賽後見到 Orge 排牙好似好痛咁 , 希望無大礙啦

2017 - 2018 土耳其女排甲組聯賽 常規賽 第十五輪

01.20 22:00 Galatasaray 1 : 3 Vakifbank (12:25 25:16 22:25 24:26)
第 1 局 - 2 : 8 | 6 : 16 | 12 : 25 | 0 : 1
第 2 局 - 8 : 6 | 16 : 12 | 25 : 16 | 1 : 1
第 3 局 - 7 : 8 | 16 : 14 | 22 : 25 | 1 : 2
第 4 局 - 5 : 8 | 16 : 11 | 24 : 26 | 1 : 3

首發
Galatasaray
大主 - 18. Rabadzieva | 小主 - 15. Kosheleva
大副 - 8. Jack | 小副 - 9. Kalac
接應 - 17. Neslihan
二傳 - 11. Alikaya
自由人 - 3. Gizem

VakifBank
大主 - 2. Gozde | 小主 - 5. 朱婷
大副 - 18. Gunes | 小副 - 16. Rasic
接應 - 10. Sloetjes
二傳 - 11. Naz
自由人 - 1. Orge

Galatasaray 4.00 : 1.22 VakifBank
3:0 - 15.00 | 3:1 - 10.00 | 3:2 - 8.50
0:3 - 2.62 | 1:3 - 3.20 | 2:3 - 5.00

第四局逆轉成功
Wonders 發表於 2018-1-20 23:53

最後Rasic同Ozbay發得好好又追返幾分見到銀行中段 個個都打得好燥
好多波都好急 調整球處理得唔仔細
反而Neslihan趁呢段持間拎咗好多分
呢場只可以話鬥發球
兩邊今日強攻同二傳都好麻麻

最後Rasic同Ozbay發得好好又追返幾分見到銀行中段 個個都打得好燥
好多波都好急 調整球處理好唔仔細
反而N ...
stopzi 發表於 2018-1-21 00:09
呢場發球真係由從頭開始到最後都一直鬥發球
第一局銀行贏曬 , 所以大比分贏 , 第二局就係 GALA
三四局鬥得超激烈 , 不過細節方面真係銀行更勝一籌
尤其係最後一球銀行 (後排唔知邊個隊員) 個保護 , 搏曬命將個波撩起比 Ozbay 手上面然後比佢做戰術
呢 D 細節位 GALA 係做唔到嘅 所以恭喜銀行

Pomi 又輸啦
繼續排名第 11 位

Tourcoing 主場 3 比 0 贏 Rennes !!!
暫時呢一輪未打完 , 排名第 3

2017 - 2018 意大利女排甲組聯賽 常規賽 第十六輪 賽果

01.21 03:30 Pesaro 3 : 1 Casalmaggiore   (19:25 25:23 25:16 25:21)
01.22 00:00 Busto Arsizio 3 : 0 Monza    (25:23 26:24 25:18)
01.22 00:00 Conegliano 3 : 1 Bergamo   (25:22 24:26 25:13 25:15)
01.22 00:00 Filottrano 1 : 3 Scandicci    (25:22 18:25 15:25 17:25)
01.22 00:00 Firenze 3 : 0 Grima Legnano  (25:19 25:17 25:22)
01.22 00:00 Novara 3 : 0 Modena      (25:22 29:27 25:23)

2017 - 2018 意大利女排甲組聯賽 常規賽 第十六輪 過後排名

小惠將於 2 月 3 日舉辦退役儀式
希望到時有媒體會直播啦

2017 - 2018 土耳其女排甲組聯賽 常規賽 第十五輪 賽果

01.20 22:00 Galatasaray 1 : 3 Vakifbank   (12:25 25:16 22:25 24:26)
01.21 21:00 Beylikduzu 2 : 3 Seramiksan   (25:22 25:16 18:25 20:25 12:15)
01.21 22:00 Besiktas 2 : 3 Fenerbahce    (25:19 21:25 25:20 23:25 13:15)
01.21 22:00 Halkbank 0 : 3 Bursa      (17:25 23:25 21:25)
01.21 22:30 Nilufer Bld 0 : 3 Eczacibasi   (13:25 7:25 21:25)
01.22 22:00 Canakkale 3 : 0 Ilbank     (25:15 25:16 25:12)

2017 - 2018 土耳其女排甲組聯賽 常規賽 第十五輪 過後排名

小惠將於 2 月 3 日舉辦退役儀式
希望到時有媒體會直播啦
chanchan0909 發表於 2018-1-22 22:01

小惠因心臟問題而提早退役確實可惜,但至少她已代表國家隊八年及拿到奥運金牌,記得1993年中女出現過一位明日之星超強主攻手蕭建華,但又因心臟問題而很早就退役, 只代表國家隊一年多!!

小惠因心臟問題而提早退役確實可惜,但至少她已代表國家隊八年及拿到奥運金牌,記得1993年中女出現過一位 ...
universal 發表於 2018-1-23 08:28
小惠喺陳忠和時代已經喺到 , 佢都有十年啦

2017 - 2018 中國女排超級聯賽 常規賽 第二十輪 賽果

01.23 19:30 上海 3 : 0 江蘇 (25:23 25:13 25:18)
第 1 局 - 8 : 6 | 15 : 16 | 25 : 23 | 1 : 0
第 2 局 - 8 : 5 | 16 : 12 | 25 : 13 | 2 : 0
第 3 局 - 8 : 4 | 16 : 9 | 25 : 18 | 3 : 0

首發
上海
大主 - 10. 金軟景 | 小主 - 5. 張軼嬋
大副 - 15. 馬蘊雯 | 小副 - 2. 張鈺倩
接應 - 8. 張磊
二傳 - 18. 米楊
自由人 - 1. 王唯漪

江蘇
大主 - 2. 張常寧 | 小主 - 19. 楊雯錦
大副 - 10. 姜倩雯 | 小副 - 11. 王辰玥
接應 - 16. 龔翔宇
二傳 - 6. 刁琳宇
自由人 - 8. 陳展

上海 2.10 : 1.66 江蘇
3:0 - 6.50 | 3:1 - 5.50 | 3:2 - 5.50
0:3 - 4.50 | 1:3 - 4.33 | 2:3 - 4.75

2017 - 2018 中國女排超級聯賽 常規賽 第二十輪 賽果

01.23 19:30 遼寧 3 : 0 北汽 (26:24 25:19 25:21)
第 1 局 - 6 : 8 | 16 : 15 | 26 : 24 | 1 : 0
第 2 局 - 8 : 7 | 16 : 13 | 25 : 19 | 2 : 0
第 3 局 - 8 : 6 | 16 : 15 | 25 : 21 | 3 : 0

首發
遼寧
大主 - 10. 段放 | 小主 - 9. 王一梅
大副 - 17. 李瑷彤 | 小副 - 2. 顏妮
接應 - 1. 王美懿
二傳 - 8. 丁霞
自由人 - 15. 宮美子

北汽
大主 - 13. 金燁 | 小主 - 1. 任凱懿
大副 - 10. 楊涵玉 | 小副 - 6. 張宇
接應 - 16. 劉夢瑤
二傳 - 2. 陳馨彤
自由人 - 14. 王夢潔

遼寧 1.44 : 2.62 北汽
3:0 - 3.40 | 3:1 - 3.75 | 3:2 - 4.75
0:3 - 8.00 | 1:3 - 7.00 | 2:3 - 6.50

01.23 19:30 八一 3 : 2 浙江 (25:20 23:25 12:25 25:18 15:12)
第 1 局 - 8 : 3 | 16 : 7 | 25 : 20 | 1 : 0
第 2 局 - 6 : 8 | 16 : 15 | 23 : 25 | 1 : 1
第 3 局 - 7 : 8 | 9 : 16 | 12 : 25 | 1 : 2
第 4 局 - 8 : 5 | 16 : 13 | 25 : 18 | 2 : 2
第 5 局 - 5 : 2 | 10 : 7 | 15 : 12 | 3 : 2

首發
八一
大主 - 5. 劉晏含 | 小主 - 1. 王雲蕗
大副 - 8. 袁心玥 | 小副 - 6. 高意
接應 - 11. 歐陽茜茜
二傳 - 2. 周妤婕
自由人 - 17. 黃柳燕

浙江
大主 - 8. 李靜 | 小主 - 3. 蔣虞曉
大副 - 15. 鄭益昕 | 小副 - 12. 楊舟
接應 - 6. 朱悦洲
二傳 - 4. 王娜
自由人 - 1. 林莉

八一 1.22 : 4.00 浙江
3:0 - 2.40 | 3:1 - 3.40 | 3:2 - 5.50
0:3 - 12.00 | 1:3 - 11.00 | 2:3 - 9.00

01.23 19:30 恒大 0 : 3 天津 (17:25 17:25 16:25)
第 1 局 - 8 : 7 | 12 : 16 | 17 : 25 | 0 : 1
第 2 局 - 6 : 8 | 9 : 16 | 17 : 25 | 0 : 2
第 3 局 - 6 : 8 | 11 : 16 | 16 : 25 | 0 : 3

首發
恒大
大主 - 3. 張楚楠 | 小主 - 10. Yaneva
大副 - 14. 劉亞男 | 小副 - 19. 王馨瑤
接應 - 1. 陳佩妍
二傳 - 6. 郁佳睿
自由人 - 12. 龔靜

天津
大主 - 1. 李盈瑩 | 小主 - 14. 陳麗怡
大副 - 15. 王媛媛 | 小副 - 6. 王寧
接應 - 7. 楊藝
二傳 - 16. 姚迪
自由人 - 10. 劉立雯

恒大 6.50 : 1.10 天津
3:0 - 21.00 | 3:1 - 17.00 | 3:2 - 15.00
0:3 - 1.72 | 1:3 - 3.40 | 2:3 - 7.50

北汽女排今晚可能会以替补阵容出战辽宁。周一赛前训练外援卡莉因颈部反弓、斜方肌劳损伤情全程场边恢复。另外分组对抗中曾春蕾刘晓彤全部没出现在主力阵容中,刘晓彤肩膀和腰都有伤,曾春蕾打八一第五局一个后仰防守把脖子给抻了,这几天一直是只着脖子....

轉發自微博

北汽女排今晚可能会以替补阵容出战辽宁。周一赛前训练外援卡莉因颈部反弓、斜方肌劳损伤情全程场边恢复。另 ...
vunun 發表於 2018-1-23 17:40
佢地真係盡力啦 真係好可惜

江蘇今曰打得好差,刁琳宇真係完全唔掂,基本上是倒三角傳球!!

以她今年的表現很大機會被out出世錦賽大名單!!

張常寧今日變成失常寧,扣球成功率都唔知有無20%

江蘇今曰打得好差,刁琳宇真係完全唔掂,基本上是倒三角傳球!!

以她今年的表現很大機會被out出世錦賽大 ...
universal 發表於 2018-1-23 20:59
其實刁嘅傳球以佢一直以黎嘅水平真係好難睇好
雖傳得分散 , 但真係好慢 , 所以一直唔明點解 D 人話佢超越姚迪 [包括你] , 而且佢本來舊年嘅表現都唔突出 , 今次成個聯賽更見有退步嘅跡象

張常寧今日變成失常寧,扣球成功率都唔知有無20%
universal 發表於 2018-1-23 21:06
一睇你就知你係路人球迷啦 , 寶寶前面咁多場拎左咁多分你視而不見
今日一場打得唔好就比你無限放大

其實我之前講嘅 point 已經實現左 ... 只不過實現得比較早
http://www.cmusichart.com/discuz/redirect.php?goto=findpost&ptid=13110&pid=1122510

你肯定會話呢場之後李盈瑩會踢走寶寶成為國家隊主力 , 然後估完國家聯賽名單再估世錦賽陣容
但你慢慢睇下我講嘅野 , 就會明白點解寶寶今場嘅狀態或者可能喺季後賽會出現咁嘅情況

01.23 19:30 上海 3 : 0 江蘇  (25:23 25:13 25:18)
01.23 19:30 遼寧 3 : 0 北汽  (26:24 25:19 25:21)
01.23 19:30 八一 3 : 2 浙江  (25:20 23:25 12:25 25:18 15:12)
01.23 19:30 恒大 0 : 3 天津  (17:25 17:25 16:25)

2017 - 2018 中國女排超級聯賽 常規賽 第二十輪 過後排名
1. 上海光明優倍 - 9 勝 3 負 - 28 [出線]
2. 遼寧廣電沙鷗 - 9 勝 3 負 - 28 [出線]
3. 天津渤海銀行 - 8 勝 4 負 - 20
4. 江蘇中天鋼鐵 - 7 勝 5 負 - 22
5. 八一深圳 - 7 勝 5 負 - 18
6. 浙江嘉善西塘古鎮 - 4 勝 8 負 - 13 [出局]
7. 北汽紳寶 - 4 勝 8 負 - 13 [出局]
8. 廣東恒大 - 0 勝 12 負 - 2 [出局]

其實刁嘅傳球以佢一直以黎嘅水平真係好難睇好
雖傳得分散 , 但真係好慢 , 所以一直唔明點解 D 人話佢超越姚 ...
chanchan0909 發表於 2018-1-23 21:08

調番轉黎講,宜家中生代嘅二傳都同世界級替補水平差甚遠,陳馨彤姚迪刁琳宇已經係國內聯賽鐵定嘅正選陣容,但都有明顯弊病;
幾個年輕二傳,例如孟豆周妤婕郁佳睿,表現可圈可點,但亦好明顯超級缺乏經驗,東奧週期都幾忟水。
所以郎平應對都幾頭痕喇……

一睇你就知你係路人球迷啦 , 寶寶前面咁多場拎左咁多分你視而不見
今日一場打得唔好就比你無限放大

其實我 ...
chanchan0909 發表於 2018-1-23 21:17

睇左郎平最新訪問,都好認同佢期待排聯更開放嘅理念。依家嘅聯賽攔網能力偏低,發球又差不多清一色跳飄,對主攻嘅考驗唔算大。
所以幾個中生代嘅主攻,好似大細劉段放李靜先可以打得行雲流水。
但佢地國際上嘅身體條件唔算好好,真係要有強勁嘅對手或隊友先可以進步。
例如上年李靜係大獎賽後段表現明顯好過瑞士精英賽好多,其他球員都一樣!

郎平都有講到幾位老將退役,今年都要重新培養東奧週期嘅球員。佢地真係要加油喇!!!

https://www.youtube.com/watch?v=t2sFcMPnMf0

01.23 19:30 上海 3 : 0 江蘇  (25:23 25:13 25:1 ...
chanchan0909 發表於 2018-1-23 21:53

江蘇後兩輪都係強隊, 反之八一就對北京浙江, 隨時後者可踢走江蘇, 但明明個陣容唔係好覺強左咁多@@

調番轉黎講,宜家中生代嘅二傳都同世界級替補水平差甚遠,陳馨彤姚迪刁琳宇已經係國內聯賽鐵定嘅正選陣 ...
skyhorse1111 發表於 2018-1-24 00:30
對 中生代二傳真係水準一般 技術唔全面之後仲欠缺個人特色
不過佢地仲有黎緊一年機會 , 再無進步就真係 bye bye
黎緊相信都會有好幾個年輕二傳入選 , 郁佳睿同孫海平應該會入圍 , 孟豆同周妤婕應該有難度 , 蔡雅倩都有機會
唯有就靠呢幾年培養一兩個新二傳 , 邊個打出黎個位就邊個坐啦 !
睇左郎平最新訪問,都好認同佢期待排聯更開放嘅理念。依家嘅聯賽攔網能力偏低,發球又差不多清一色跳飄 ...
skyhorse1111 發表於 2018-1-24 00:43
係呀 ! 所以 Jenny 好同意一班球員出去打波
無可否認出面嘅水平確實高 , 朱朱全方位都再進步左一個台階 , 曾曾去意甲幾個月都有好多得著
[喺到希望下個賽季曾曾可以再出到去打波 , 希望可以去土甲啦 ]
喺中國聯賽 , 年年都係呢班人打嗰班人 , 都已經非常瞭解啦 , 所以搵到應對方法自然打得風山水起
但出到去其他俱樂部嘅人員每個賽季嘅變動都係非常大 , 所以大家要嘗試去適應 , 喺呢個自我學習嘅環境之下自然會有進步
江蘇後兩輪都係強隊, 反之八一就對北京浙江, 隨時後者可踢走江蘇, 但明明個陣容唔係好覺強左咁多@@ ...
skyhorse1111 發表於 2018-1-24 00:59
八一主場咁嘅水平 , 黎到北汽同浙江嘅主場唔會放過佢地的
江蘇肯定唔想四強打上海 , 下場一定會喺天津主場搏命

遼寧隊原來唔係咁團結嘅一群 ...
都贏球啦 , 仲互相指責 , 仲搞到喺現場發生衝突 ...

2017 - 2018 歐洲女排冠軍聯賽 小組賽 第三輪

01.25 00:00 Dinamo Moscow 0 : 0 VakifBank Istanbul (:  ...
chanchan0909 發表於 2018-1-25 00:03

第一局Sloetjes比人block死好幾個

CRS 發表於 2018-1-25 00:15
對 , 今場係銀行第一個客場比賽 , 絕對唔好打
第一局隊員們都有失誤 , 不過好在第一局仲領先 , 希望 keep 住

CRS 發表於 2018-1-25 00:15

Goncha都比人block死好多球

Goncha都比人block死好多球
stopzi 發表於 2018-1-25 00:37
都係同二傳 Vetrova 傳球太慢有關
球都到位都可以傳出雙人攔網 , 相反 Naz 傳得真係好快

狀態未算喺最佳水平都可以贏到兩局 , 都係唔錯嘅
希望下局都可以贏到

01.25 00:00 Dinamo Moscow 0 : 3 VakifBank Istanbul (20:25 22:25 18:25)
第 1 局 - 6 : 8 | 12 : 16 | 20 : 25 | 0 : 1
第 2 局 - 8 : 7 | 16 : 15 | 22 : 25 | 0 : 2
第 3 局 - 6 : 8 | 9 : 16 | 18 : 25 | 0 : 3

首發
Moscow
大主 - 19. Stolyarova | 小主 - 6. Shcherban
大副 - 11. Lyubushkina | 小副 - 13. Fetisova
接應 - 8. Goncharova
二傳 - 9. Vetrova
自由人 - 7. Ekaterina

VakifBank
大主 - 2. Gozde | 小主 - 5. 朱婷
大副 - 6. Akman | 小副 - 16. Rasic
接應 - 10. Sloetjes
二傳 - 11. Naz
自由人 - 1. Orge

Moscow 4.50 : 1.16 VakifBank
3:0 - 19.00 | 3:1 - 13.00 | 3:2 - 10.00
0:3 - 2.25 | 1:3 - 3.10 | 2:3 - 5.50

恭喜銀行客場贏波

恭喜銀行客場贏波
chanchan0909 發表於 2018-1-25 01:25

遼寧隊原來唔係咁團結嘅一群 ...
都贏球啦 , 仲互相指責 , 仲搞到喺現場發生衝突 ... ...
chanchan0909 發表於 2018-1-24 11:15

記得上次又是丁霞與隊友發生問題,真係估不到作為國家主力二傳手會這樣火爆!!

丁霞真係要學馮坤和魏秋月這樣的好脾氣。

CRS 發表於 2018-1-25 01:27
黎緊豪門隊嘅比賽非常密集 !
2 月前就會打曬土甲常規賽同埋歐冠小組賽
數數手指仲有 10 場波要打 , 姐係話每 3-4 日就有一場波要打 , 仲要來回主客場 , 淨係諗都覺得辛苦

2017 - 2018 中國男排超級聯賽 常規賽 第十五輪 賽果

01.25 19:00 浙江 1 : 3 北汽  (17:25 25:23 25:27 25:27)
01.25 19:30 上海 3 : 0 四川  (25:21 25:14 25:12)
01.25 19:30 八一 3 : 0 深圳  (25:18 26:24 25:17)
01.25 19:30 山東 1 : 3 江蘇  (25:19 22:25 24:26 23:25)

2017 - 2018 中國男排超級聯賽 常規賽 第十五輪 過後排名
1. 北京汽車 - 7 勝 0 負 - 20
2. 上海金色年華 - 6 勝 1 負 - 18
3. 八一盈冠 - 5 勝 2 負 - 12
4. 江蘇南京廣電貓貓 - 3 勝 4 負 - 9
5. 山東體彩 - 3 勝 4 負 - 9
6. 廣東深圳國體 - 2 勝 5 負 - 7
7. 四川 - 2 勝 5 負 - 6
8. 浙江體彩 - 0 勝 7 負 - 3

01.26 00:00 Fenerbahce SK Istanbul 2 : 3 Imoco Volley Conegliano (25:21 27:25 15:25 17:25 10:15)
第 1 局 - 5 : 8 | 16 : 14 | 25 : 21 | 1 : 0
第 2 局 - 5 : 8 | 14 : 16 | 27 : 25 | 2 : 0
第 3 局 - 8 : 7 | 12 : 16 | 15 : 25 | 2 : 1
第 4 局 - 5 : 8 | 11 : 16 | 17 : 25 | 2 : 2
第 5 局 - 5 : 4 | 6 : 10 | 10 : 15 | 2 : 3

首發
Fenerbahce
大主 - 12. Natalia | 小主 - 15. Damla
大副 - 14. Eda | 小副 - 11. Toksoy
接應 - 17. Rihamova
二傳 - 13. Nootsara
自由人 - 2. Merve

Conegliano
大主 - 2. Bricio | 小主 - 15. Hill
大副 - 11. Danesi | 小副 - 5. De Kruijf
接應 - 13. Fabris
二傳 - 14. Wolosz
自由人 - 10. De Gennaro

Fenerbahce 1.90 : 1.80 Conegliano
3:0 - 6.00 | 3:1 - 5.00 | 3:2 - 4.75
0:3 - 5.50 | 1:3 - 4.50 | 2:3 - 4.75

前 2 局費內都曾經落後但都係臨危不亂之下追分贏左
第二局曾經 10 比 15 落後
靠 Natalia 嘅發球輪追分
跟住去到 20 比 22 又係靠 Natalia 嘅發球輪追平
關鍵分 Natalia 唔手軟將大比分打成 2 比 0 !!!
繼續努力 !!!

第三四局費內嘅狀態突然下滑
送分送得太多 ... 咁樣落去情況好危險

費內再一次喺主場領先之下輸波
今次送分送到非常恐怖 ...
咁嘅實力要喺客場打翻身仗簡直係無咩可能

2017 - 2018 歐洲女排冠軍聯賽 小組賽 第三輪 賽果

01.24 00:00 D Galatasaray SK Istanbul 3 : 0 Grot Budowlani Lodz   (25:16 25:21 25:17)
01.25 00:00 D Dinamo Moscow 0 : 3 VakifBank Istanbul        (20:25 22:25 18:25)
01.25 01:00 C Chemik Police 3 : 0 Maritza Plovdiv           (25:16 26:24 25:12)
01.25 03:00 A ASPTT Mulhouse 1 : 3 CS Volei Alba Blaj        (20:25 25:20 16:25 20:25)
01.26 00:00 C Dinamo Kazan 3 : 0 Vizura Ruma            (25:18 25:23 25:11)
01.26 00:00 B Fenerbahce SK Istanbul 2 : 3 Imoco Volley Conegliano (25:21 27:25 15:25 17:25 10:15)
01.26 03:00 A Volero Zurich 3 : 0 Developres SkyRes Rzeszow     (26:24 25:19 25:13)
01.26 03:30 B Igor Gorgonzola Novara 3 : 1 Agel Prostejov       (25:12 25:13 22:25 25:14)

2017 - 2018 歐洲女排冠軍聯賽 小組賽 第三輪 過後排名
A 組 - 1. CS Volei Alba Blaj - 3 勝 0 負 - 9 | 2. Volero Zurich - 1 勝 2 負 - 4 | 3. Developres SkyRes Rzeszow - 1 勝 2 負 - 3 | 4. ASPTT Mulhouse - 1 勝 2 負 - 2
B 組 - 1. Imoco Volley Conegliano - 3 勝 0 負 - 8 | 2. Igor Gorgonzola Novara - 2 勝 1 負 - 5 | 3. Fenerbahce SK Istanbul - 1 勝 2 負 - 5 | 4. Agel Prostejov - 0 勝 3 負 - 0
C 組 - 1. Dinamo Kazan - 3 勝 0 負 - 9 | 2. Chemik Police - 2 勝 1 負 - 6 | 3. Vizura Ruma - 1 勝 2 負 - 3 | 4. Maritza Plovdiv - 0 勝 3 負 - 0
D 組 - 1. VakifBank Istanbul - 3 勝 0 負 - 9 | 2. Galatasaray SK Istanbul - 2 勝 1 負 - 6 | 3. Dinamo Moscow - 1 勝 2 負 - 3 | 4. Grot Budowlani Lodz - 0 勝 3 負 - 0

費內再一次喺主場領先之下輸波
今次送分送到非常恐怖 ...
咁嘅實力要喺客場打翻身仗簡直係無咩可能 ...
chanchan0909 發表於 2018-1-26 02:23

近來費內好多打撃

近來費內好多打撃
CRS 發表於 2018-1-26 08:37
而且輸嘅都係自己送出去
真係諗返都覺得奇怪 , 前 2 局都係自己搏命贏落黎 , 第三四局都有領先嘅時候 , 但比人追平之後居然好似唔識打波咁
而且就算送分都唔至於送得咁快 , 連續接失一傳 , 接好左跟住就到進攻出界 , 話咁快對方好輕易咁大逆轉贏波
真係有 D 失望 , 咁好追平勝場嘅機會就白白浪費左 , 而且要出線真係好難

跟住兩日之後又返去土甲比賽 , 費內 主場打 GALA 亦都係對雙方最關鍵嘅一戰   
雖則費內而家輸 2 場 , GALA 輸 5 場 , 但 GALA 已經打完 E 家同銀行 , 費內就 2 個都未打 , 如果都輸嘅話就 4 個負場
GALA 黎緊如果贏左 費內 , 咁最終 GALA 好有機會最後反超拎到常規第 3 名
相信佢地點都唔想拎到第 4 名 , 呢場兩隊肯定搏到盡 !

2017 - 2018 中國女排超級聯賽 常規賽 第二十一輪

01.27 15:30 上海 3 : 0 遼寧 (25:23 25:20 25:22)
第 1 局 - 8 : 3 | 16 : 12 | 25 : 23 | 1 : 0
第 2 局 - 8 : 4 | 16 : 13 | 25 : 20 | 2 : 0
第 3 局 - 8 : 7 | 16 : 14 | 25 : 22 | 3 : 0

首發
上海
大主 - 10. 金軟景 | 小主 - 5. 張軼嬋
大副 - 15. 馬蘊雯 | 小副 - 2. 張鈺倩
接應 - 8. 張磊
二傳 - 18. 米楊
自由人 - 1. 王唯漪

遼寧
大主 - 10. 段放 | 小主 - 9. 王一梅
大副 - 17. 李瑷彤 | 小副 - 2. 顏妮
接應 - 1. 王美懿
二傳 - 8. 丁霞
自由人 - 15. 宮美子

上海 1.16 : 4.50 遼寧
3:0 - 2.00 | 3:1 - 3.20 | 3:2 - 6.50
0:3 - 22.00 | 1:3 - 12.00 | 2:3 - 9.50

2017 - 2018 中國女排超級聯賽 常規賽 第二十一輪

01.27 15:30 天津 3 : 1 江蘇 (25:22 25:23 28:30 25:19)
第 1 局 - 8 : 3 | 16 : 13 | 25 : 22 | 1 : 0
第 2 局 - 5 : 8 | 16 : 15 | 25 : 23 | 2 : 0
第 3 局 - 8 : 2 | 16 : 9 | 28 : 30 | 2 : 1
第 4 局 - 8 : 4 | 16 : 13 | 25 : 19 | 3 : 1

首發
天津
大主 - 1. 李盈瑩 | 小主 - 14. 陳麗怡
大副 - 15. 王媛媛 | 小副 - 6. 王寧
接應 - 7. 楊藝
二傳 - 16. 姚迪
自由人 - 10. 劉立雯

江蘇
大主 - 2. 張常寧 | 小主 - 9. 許若亞
大副 - 10. 姜倩雯 | 小副 - 11. 王辰玥
接應 - 16. 龔翔宇
二傳 - 6. 刁琳宇
自由人 - 8. 陳展

天津 2.10 : 1.66 江蘇
3:0 - 6.00 | 3:1 - 5.25 | 3:2 - 6.00
0:3 - 4.00 | 1:3 - 4.10 | 2:3 - 5.50

01.27 15:30 北汽 0 : 3 八一 (18:25 19:25 23:25)
第 1 局 - 6 : 8 | 10 : 16 | 18 : 25 | 0 : 1
第 2 局 - 5 : 8 | 10 : 16 | 19 : 25 | 0 : 2
第 3 局 - 5 : 8 | 11 : 16 | 23 : 25 | 0 : 3

首發
北汽
大主 - 5, 劉曉彤 | 小主 - 1. 任凱懿
大副 - 10. 楊涵玉 | 小副 - 6. 張宇
接應 - 8. 曾春蕾
二傳 - 2. 陳馨彤
自由人 - 14. 王夢潔

八一
大主 - 5. 劉晏含 | 小主 - 1. 王雲蕗
大副 - 8. 袁心玥 | 小副 - 6. 高意
接應 - 11. 歐陽茜茜
二傳 - 2. 周妤婕
自由人 - 17. 黃柳燕

北汽 2.25 : 1.57 八一
3:0 - / | 3:1 - / | 3:2 - /
0:3 - / | 1:3 - / | 2:3 - /

01.27 15:30 上海 0 : 0 遼寧 (: : : : :)
第 1 局 -  ...
chanchan0909 發表於 2018-1-27 09:41

以前鍾意睇馬蘊雯打ball
但佢由2012 Flop 到而家, 唉