返回列表 發帖
開心
SSN Chart (31 May)  冠軍: Thank You Postman - 陳卓賢  |  亞軍: 瘋子 - The Hertz

Jony Ive!!!!!

開心
John 發表於 2017-12-10 20:35

Welcome to Anti Yung Club

留意到申請非共和嘅榜單當中有人冠咗草原

Don't read the last page

我正式宣布王菀之係近十年造音樂最高質香港女歌手
唔肯唱K歌堅持做自己其實啲歌一啲都唔偏鋒仲好耐聽
水百合畫意我來自火星迷失藝術最好的留白天堂有路突然一生人該死的快樂
認認真真做音樂係香港真係唔會有人欣賞
去冰島去火星發展可能一早紅咗
希望唔會變成另一個梵谷
支持皇后退休之前出隻歐陸英文大碟

Big HIT confirmed!
Jason's Playlist 2024
Week 22 隔牆有耳 - 張天賦

JasOh103 發表於 2017-12-11 11:05

嘩 又有得上榜
SSN Chart (31 May)  冠軍: Thank You Postman - 陳卓賢  |  亞軍: 瘋子 - The Hertz

貓山王教你講英文

貓山王教你講英文
John 發表於 2017-12-11 12:44

J-ed

貓山王教你講英文
John 發表於 2017-12-11 12:44

肥過後面聖誔老人

問題

突然一生人 VS 離遊記
beautiful trauma VS barbies
the gate VS blissing me VS losss

好難揀 好難揀

突然一生
愛不曾遺任何
有時
離遊

之之下一首會有個"離"定"遊"字

突然一生人
愛不曾遺忘任何人
忘記有時
離遊記

之之下一首會有個"離"定"遊"字  ...
hehehaha 發表於 2017-12-11 19:35

....咁都留意到 你真係西利

....咁都留意到 你真係西利
屮SiU霖屮 發表於 2017-12-11 19:37

12年Fans

恭喜某女歌手大碟喪失候選至尊碟嘅資格! (好似係)

I was riding in a getaway car
I was crying in a getaway car
I was dying in a getaway car

點解最尾呢段可以好聽到咁

I was riding in a getaway car
I was crying in a getaway car
I was dying in a getaway car

點解最尾 ...
bagfgfcde 發表於 2017-12-12 09:03

go listen to your washing bottles la

go listen to your washing bottles la
JasOh103 發表於 2017-12-12 09:09

好啦 聽翻次先

Flop到獎都冇人mark
我們的總和

Flop到獎都冇人mark
Wonders 發表於 2017-12-12 22:54

新城真係咁無吸引力
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 告別煤氣燈 - Gin Lee

支持草原

感受你的笑 你的淚 你的愛 你的世界
閉上我的雙眼 我的靈魂在蔓延

今日有誰共鳴嘉賓:吳業坤
各位fan屎實開心到變形啦

感受你的笑 你的淚 你的愛 你的世界
閉上我的雙眼 我的靈魂在蔓延
...
JasOh103 發表於 2017-12-13 11:17
唔係a韻 5分

想帶著音樂去旅行

想帶著音樂去旅行
bagfgfcde 發表於 2017-12-13 14:10
飄下啦

飄下啦
nicholashin 發表於 2017-12-13 14:12

想俾獎2 all

想俾獎2 all
bagfgfcde 發表於 2017-12-13 14:13
最佳重唱/翻唱歌曲
銅獎:姊妹2016(平行宇宙版) - 張惠妹
銀獎:最好時光2017 - 容祖兒
金獎:告白氣球 - 周二珂

最佳重唱/翻唱歌曲
銅獎:姊妹2016(平行宇宙版) - 張惠妹
銀獎:最好時光2017 - 容祖兒
金獎:告白氣球 -  ...
nicholashin 發表於 2017-12-13 14:14

你漏左林奕匡啲勵志歌 = =

你漏左林奕匡啲勵志歌 = =
bagfgfcde 發表於 2017-12-13 14:26
話明最佳 其他好歌難免會首先犧牲
e.g. 王雯 - 應該分開嗎?、容祖兒 - 麻煩你2017

話明最佳 其他好歌難免會首先犧牲  
e.g. 王雯 - 應該分開嗎?、容祖兒 - 麻煩你2017 ...
nicholashin 發表於 2017-12-13 14:28

多謝稱讚周二珂

親愛的仇人youtube過左百萬
#主打
47. Bring Him Home
week23
1 . 陳卓賢@Mirror        ThankYouPostman

本帖隱藏的內容需要積分高於 3000 才可瀏覽

[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

三週冠夠唔夠十大

三週冠夠唔夠十大
RVHOCPC 發表於 2017-12-14 17:35

冠軍加分is ok
week week +17

冠軍加分is ok
week week +17
John 發表於 2017-12-14 18:00

一星期有冇70個節目 有冇可能至尊

三週冠夠唔夠十大

45+52+45 = 142 (+31)

三週冠夠唔夠十大
歌手名每個字都值50 AP喎

歌手名每個字都值50 AP喎
nicholashin 發表於 2017-12-14 20:23

倪係咪值25AP

二珂首告白氣球真係好聽到

2013年,香港樂壇出現兩位極具潛力的女新人,一位叫Aga,另一位叫J.Arie。一位賣創作,一位賣唱功,當年樂壇可說是二人的天下

香港01好波

雖然顏卓靈樂觀面對,但面對網上「負皮」,甚至一些未曾聽過她歌曲的人無理留言,可有想過要反擊?顏卓靈表示:「反擊就梗係用作品去反擊啦!要努力唱多啲好歌!冇理由因為一啲未聽慣我把聲,或者一啲唔鍾意呢種聲線嘅人,而阻止自己嘗試,因為所有創作都係會面對好多意見,由爭議去開始。」
她續道:「加上我見有好多成功,而且聲線獨特嘅歌手初初都係面對好多抨擊,一諗到呢樣就即刻打咗支強心針!我不是孤單的!哈哈!」

樂壇有救

[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

點解Gin Lee d haters 同supporters 都咁極端嘅?

點解Gin Lee d haters 同supporters 都咁極端嘅?
newguy 發表於 2017-12-15 01:01

其實我都不夠極端 才大放煙花去冒充
應該反埋蘭蘭之之明明

newguy 發表於 2017-12-15 01:01

因為Gin Lee係屬於極端人口
Happy and Blessed.

因為Gin Lee係屬於極端人口
jose 發表於 2017-12-15 07:34

外來入侵物種