返回列表 發帖
嘩係VANI 好耐都無播過嘅一人有一個理想呀!!!!!!!!!!!!!!
kwanie 發表於 2020-8-16 22:19

呢首正野 (903 x RTHK x 小恩子)
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

回復 250# cymusic

我估應該真係 如果唔係冇理由預告冇其他兩個

話係Chill club啟播以來最精彩演出都絕對唔誇張
Loop到停唔到
香港樂壇真係唔可以無咗Zpecial
(and of course cherb嘅和音)
未睇嘅快啲手click入去睇

回復 253# kenneth

係咪得我一個覺得主音D body movement好唔自然

同埋甩咀都照出街??? (0:26, 0:35)

利申鍾意首歌尤其是獨唱版

回復  kenneth

係咪得我一個覺得主音D body movement好唔自然

同埋甩咀都照出街??? (0:26, 0:35)

利申 ...
losyes 發表於 2020-8-17 06:23

夠true囉 live嘛係咁
同埋影到Cherb個樣好搞笑(佢唱得啱)

嚇死人咩首愛你變成恨你

霏姐幾時復出
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 20 冠軍歌:雲浩影 - 慢性分手

今集開場得一首歌 留哂quota比ianson
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

錢七呢d咁冷嘅都攞出嚟
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: Chosen Family - Collar

錢七呢d咁冷嘅都攞出嚟
kevinlai1621 發表於 2020-8-23 21:48

完全冇火 仲要甩咗
[已結束] Jayant Replay Awards 2023

錢七呢d咁冷嘅都攞出嚟
kevinlai1621 發表於 2020-8-23 21:48
Thor唱完之後即刻覺得首歌好聽咗
不過又冇咗周爸果度力
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

嚇死人咩首愛你變成恨你
edwardngwy 發表於 2020-8-23 21:34

真係嚇親我

錢七呢d咁冷嘅都攞出嚟

當年我最喜愛歌曲五強架

不過thor完全唱唔到首歌嘅raw同氣勢

而婆揀歌真係好特別
呢隻又唱得好好wor

Thor唱完之後即刻覺得首歌好聽咗
不過又冇咗周爸果度力
cymusic 發表於 2020-8-23 21:49

好掛住周爸呀
希望佢新歌快d出

當年我最喜愛歌曲五強架

powerful 發表於 2020-8-23 21:51

史上最低嘛

嚇死人咩首愛你變成恨你
edwardngwy 發表於 2020-8-23 21:34

Oh miss 左tim

係咪降左key

蝸牛又降咗key既

史上最低嘛
kevinlai1621 發表於 2020-8-23 21:52

咁都唔算好冷丫,尤其對比學而係節目嘅好多choices

當年我最喜愛歌曲五強架

powerful 發表於 2020-8-23 21:51
佢同mimi真係天堂與地獄
一個好識揀歌 一個炒哂車

為咗鏡仔連當年金曲榜都cut咗變成流行經典五十年

超友誼係當年金曲?

Mimi MVP again
Jason's Playlist 2024
Week 21 慢性分手 - Cloud 雲浩影

覺得chill club 修音修得勁得制,啱啱聽ian同ak好似d聲好似電音咁

有比較有傷害下,Ian 變左實力派
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

覺得chill club 修音修得勁得制,啱啱聽ian同ak好似d聲好似電音咁
sunny 發表於 2020-8-23 22:26
十八相送兩把聲好似疊埋一齊咁 完全唔知聽緊啲咩

有比較有傷害下,Ian 變左實力派
星勤 發表於 2020-8-23 22:27
我覺得Ian x Jer , AK x AL成件事會合理啲
合唱既火花都會大啲
感覺將Ian同AK擺埋同一集只係為咗滿足班fans

合唱既火花都會大啲
感覺將Ian同AK擺埋同一集只係為咗滿足班fans ...
cymusic 發表於 2020-8-23 22:39

將 Ian 同 AK 擺埋一齊係為左將災難分攤吧?
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

合唱既火花都會大啲
感覺將Ian同AK擺埋同一集只係為咗滿足班fans ...
cymusic 發表於 2020-8-23 22:39

咁排咪仲衰,ian jer 已經比人比較邊個最唱得,又想鏡粉嘈?
al ak 想成集 cut呀?

咁排咪仲衰,ian jer 已經比人比較邊個最唱得,又想鏡粉嘈?
al ak 想成集 cut呀? ...
kimjj 發表於 2020-8-23 23:09
原來鏡粉咁巴閉 要我地care埋佢地嘈唔嘈

原來鏡粉咁巴閉 要我地care埋佢地嘈唔嘈
cymusic 發表於 2020-8-23 23:17

係公司會唔會考慮呢樣野,咁呢個係我估計啫

你自己都話 ian ak 擺埋一齊係滿足粉絲

係公司會唔會考慮呢樣野,咁呢個係我估計啫

你自己都話 ian ak 擺埋一齊係滿足粉絲
...
kimjj 發表於 2020-8-23 23:26
因為之前睇過《如果只得一分鐘》
我覺得Ian x Jer如果揀啱歌既話合唱應該會幾好聽
AK AL兩個雖然唱功都唔係好 但係兩把聲底好唔同
佢地合唱點都會令我期待過AL x Jer
至於viutv或者鏡粉點樣諗同我個人意見無關架喎

成集焦點係 mimi 同 ak
合拍到呢

成集焦點係 mimi 同 ak
合拍到呢
uraniumrocks 發表於 2020-8-24 00:06

真心掂
睇咗幾多月 覺得係最驚喜既演出
由第一秒「嘩」咗一聲覺得會係災難級 點知兩個無論表演/聲都可以咁夾
跨世代既合作嚟講真係完勝盧盧同新人嗰種awkwardness
Jason's Playlist 2024
Week 21 慢性分手 - Cloud 雲浩影

真心掂
由第一秒「嘩」咗一聲覺得會係災難級 點知兩個無論表演/聲 ...
JasOh103 發表於 2020-8-24 00:44

仲要跳埋老舞就差十字步

真心掂
由第一秒「嘩」咗一聲覺得會係災難級 點知兩個無論表演/聲 ...

Viu應該開個show畀佢兩個盡情表演
又唔會令對方尷尬 真係好難得

真心掂
證明揀啱歌真係好重要
如果佢地合唱一隻慢歌應該可以即刻熄電視

證明揀啱歌真係好重要
如果佢地合唱一隻慢歌應該可以即刻熄電視
cymusic 發表於 2020-8-24 18:11

唔知有無呢首嘅youtube link?
著實精彩

唔知有無呢首嘅youtube link?
著實精彩
kenneth 發表於 2020-8-27 10:44

cymusic 發表於 2020-8-27 12:55

Thx much

cymusic 發表於 2020-8-27 12:55

諗起當年mimi同陳國峰合唱挑戰者

有冇人知星期日jer合唱咩歌?

有冇人知星期日jer合唱咩歌?
losyes 發表於 2020-8-29 03:38
淨係知會同AL合唱男生圍
同主持唱咩就唔知啦

諗起當年mimi同陳國峰合唱挑戰者
hhsssssffff 發表於 2020-8-27 17:05

嗰時佢唱完喊添

個個都知佢唱得,但咁多年就係紅唔到

Viu時間表顯示下集播Serrini

Viu時間表顯示下集播Serrini
~love1314~ 發表於 2020-8-30 17:20

Wow Mami終於出現了!
必睇!

水刑點解要播mmo

啼笑姻緣又OK 喎

mami唱重口味