返回列表 發帖
群星《做場好戲》
蘇永康《即使不再是朋友》
陳柏宇《一字一淚》+ 一首英文歌
楊淇《得天獨厚》+ 一首慢 ...
星勤 發表於 2015-1-31 12:43

原本都想建議佢將呢 D 歌出碟 , 不過算啦 , 套劇真係無咩反應

其實套劇唔錯 , 但係女主角真係扣左好多分 , 不過要喺香港搵一個識唱歌識演戲嘅新生代女歌手黎做 , 好似真係諗唔到有邊位人選

選戰呀錦泉出左之後好似好睇番
個樣又真係幾似毓民
AnnyLee 發表於 2015-1-31 21:19

今集好正,有新火花咁,最正係奠水俾宋漫山飲,型到爆

I'll be there - 張癸龍BB 痴漢版

kk8733 發表於 2015-1-31 22:57

無野睇嘅 ???

無野睇嘅 ???
chanchan0909 發表於 2015-1-31 23:00

有啦,叫得好正呀

有啦,叫得好正呀
kk8733 發表於 2015-1-31 23:06

陳詩慧之前講過想同佢整個合唱版 , 莫非呢個就係

陳詩慧之前講過想同佢整個合唱版 , 莫非呢個就係
chanchan0909 發表於 2015-1-31 23:10

最好有男神BB MV 睇啦

群星《做場好戲》
蘇永康《即使不再是朋友》
陳柏宇《一字一淚》+ 一首英文歌
楊淇《得天獨厚》+ 一首慢 ...
星勤 發表於 2015-1-31 12:43

又有歌啦

又有歌啦
chanchan0909 發表於 2015-2-1 14:56

就係呢隻,真心唔錯
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

又有歌啦
chanchan0909 發表於 2015-2-1 14:56

唔錯wo

選戰呀錦泉出左之後好似好睇番
個樣又真係幾似毓民
AnnyLee 發表於 2015-1-31 21:19

yes 我都覺!!今集緊湊返好多
可能就係大家都唔知錦泉係咩料好神秘
btw 我第一下覺得似講緊長毛

kk8733 發表於 2015-1-31 22:57

佢真係好有男人味好正

選戰一路都有問題 就係成日用字黎表達部分重要劇情
的確我都想知點解突然咁多人投佢票
不過除左呢點之外 都無咩大問題

1314套劇有d情節好老套同好格硬黎=.=但d鏡頭同景加返分, (當然仲有柏宇bb同耀耀)
d女角真係布咩人識, 冇noise可言==
提唔起意欲去追哩套

1314套劇有d情節好老套同好格硬黎=.=但d鏡頭同景加返分, (當然仲有柏宇bb同耀耀)
d女角真係布咩人識 ...
Kyle_ 發表於 2015-2-1 18:11

台式偶像劇其實可以再老套 10 倍

而趕客,其實我覺得得一個趕姐…
https://www.facebook.com/stupidmusichk
論盡樂迷,敢愛敢恨

台式偶像劇其實可以再老套 10 倍

而趕客,其實我覺得得一個趕姐…
星勤 發表於 2015-2-1 18:13

但據說趕客o個個係主角
利申:未睇過

但據說趕客o個個係主角
利申:未睇過
nicholashin 發表於 2015-2-1 18:15

剛剛果集佢跌左鍊去海傍個喊樣
戲屎到完全喊唔出,表情囧過胡杏兒
唱歌佢又唔好聽,真係唔明點解會搵佢做主角
論盡樂迷,敢愛敢恨

不過除左呢 ...
patrick1029 發表於 2015-2-1 18:08

因為葉晴應該有2X% 支持率, 係岑雪麗造假民調, 話葉晴只有個位數支持率, 計返全港4百萬選民, 應該仲有1百萬人支持葉晴, 葉晴講到退選咁大件事, D支持人就上網支持佢咯.

成套1314, 最想睇係陳栢宇, 其次蘇永康

其實我好想睇驚異世紀.......
因為葉晴應該有2X% 支持率, 係岑雪麗造假民調, 話葉晴只有個位數支持率, 計返全港4百萬選民, 應該仲有1百 ...
lblemon 發表於 2015-2-1 20:33

係窩 我都比hkmg昆左 哈哈

成套1314, 最想睇係陳栢宇, 其次蘇永康
lblemon 發表於 2015-2-1 20:33

男仔做得唔錯,係女仔唔得,不如整套1516 HEHE 愛情小品劇啦,可能收視更加好

男仔做得唔錯,係女仔唔得,不如整套1516 HEHE 愛情小品劇啦,可能收視更加好 ...
kk8733 發表於 2015-2-1 21:29

好有噱頭, 但肯定比衞道之士狂炳

d 女角真係無咩共嗚lol, 又唔係特別靚同好戲, 唔係貪佢有jason bb 同支持下音樂劇, 真係無咩心機追
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: Chosen Family - Collar

不過除左呢 ...
patrick1029 發表於 2015-2-1 18:08

Agree.   好多時story草草解決就算

下一套將播戲劇為惠英紅主演「我阿媽係黑玫瑰」。

而「選戰」之後係「新聞導火線」。

而「選戰」之後係「新聞導火線」。 ...
kk8733 發表於 2015-2-2 16:54

惠英紅個套唔係好吸引, 反之新聞導火線我覺得追得過, 不過我怕會唔會同選戰係劇情上有d重疊

而「選戰」之後係「新聞導火線」。 ...
kk8733 發表於 2015-2-2 16:54

來生不做香港人 > 童話戀曲201314 > 我阿媽係黑玫瑰 > 第二人生 > 導火新聞線
論盡樂迷,敢愛敢恨

應昌佑!
論盡樂迷,敢愛敢恨

來生不做香港人 > 童話戀曲201314 > 我阿媽係黑玫瑰 > 第二人生 > 導火新聞線 ...
星勤 發表於 2015-2-3 22:36

我阿媽係黑玫瑰 > 第二人生 > 導火新聞線
呢三套有興趣
201314我覺得唔好睇 除左有jason 之外lol
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

我阿媽係黑玫瑰 > 第二人生 > 導火新聞線
呢三套有興趣
201314我覺得唔好睇 除左有jason 之外lol ...
hehemamama 發表於 2015-2-3 22:39

睇完201314 覺JASON 幾CUTE

第二人生… 時空穿越劇我成日覺得好難好睇…
論盡樂迷,敢愛敢恨

睇完201314 覺JASON 幾CUTE
kk8733 發表於 2015-2-3 22:42

佢啲「雞」肉
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪

第二人生… 時空穿越劇我成日覺得好難好睇…
星勤 發表於 2015-2-3 22:42

可能係幾集一個單元呢,咁樣可能會好些
你地會唔會用100 MALL DOLLARS????

kk8733 發表於 2015-2-3 23:15

諗緊點用~~ 而家多左好多野,唔少野想買
論盡樂迷,敢愛敢恨

諗緊點用~~ 而家多左好多野,唔少野想買
星勤 發表於 2015-2-3 23:20

我應該買海鮮啦
佢啲「雞」肉
hehemamama 發表於 2015-2-3 22:59

我睇佢演技,表情幾多,笑死

其實到宜家我都冇睇過選戰。。
因為一個禮拜一集其實真係好冇戲癮
亦都好容易遺忘
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 20 冠軍歌:雲浩影 - 慢性分手

kk8733 發表於 2015-2-3 23:15

點解有100蚊-.-

其實到宜家我都冇睇過選戰。。
因為一個禮拜一集其實真係好冇戲癮
亦都好容易遺忘 ...
JayantL 發表於 2015-2-3 23:35

其實個人係鐘意一個星期睇一兩幾既人
有時睇完可以諗下野都幾好
不過都就完啦 得返四集

點解有100蚊-.-
艾石仔 發表於 2015-2-3 23:40

http://promo.hktvmall.com/hktvmallfree100/
本帖隱藏的內容需要積分高於 100 才可瀏覽
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

HKTV SERVER 又死。。。今晚無野睇

HKTV SERVER 又死。。。今晚無野睇
kk8733 發表於 2015-2-4 18:41

我上到喎

我上到喎
chanchan0909 發表於 2015-2-4 18:50

剛剛又可以睇番,開心

剛剛又可以睇番,開心
kk8733 發表於 2015-2-4 19:01

我仲有勁多未睇 1314 由第 7 集開始 , 選戰最新嗰集 , 挑戰好多集 , 爆talk 未睇過(唔知好唔好睇) ...

我仲有勁多未睇  1314 由第 7 集開始 , 選戰最新嗰集 , 挑戰好多集 , 爆talk 未睇過(唔知好唔好 ...
chanchan0909 發表於 2015-2-4 19:16

爆talk 其實有d悶, 雖則有d嘉賓都吸引
   我都係睇得好慢, 呢排仲鬼死咁多assignment, 1314剛剛先睇完第5集, 選戰仲停留第9集

爆 talk 周家怡果集好好睇~ 好好笑
麥子樂又大隻又正~ 周家怡仲話佢好有 potential 做 hehe XD
論盡樂迷,敢愛敢恨

爆talk 其實有d悶, 雖則有d嘉賓都吸引
   我都係睇得好慢, 呢排仲鬼死咁多assignment, 1314剛剛先睇 ...
kevinlai1621 發表於 2015-2-4 19:26

元華好搞笑,講好多打功夫野,又講下娛樂圈黑暗野。。。

1314我睇到最新一集了,最後五,六集又緊張番

爆 talk 周家怡果集好好睇~ 好好笑
麥子樂又大隻又正~ 周家怡仲話佢好有 potential 做 hehe XD ...
星勤 發表於 2015-2-4 19:55

麥子樂 心心眼架

麥子樂 心心眼架
electric 發表於 2015-2-5 17:03

我寧願要張癸龍

期待黑玫瑰
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪