返回列表 發帖
D 歌拖咁多 WKS... 唔辛苦咩
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

KWANIE MUSIC PICKS WK36 (5/9/2015)

第三十六週冠軍歌
無錢買樓無錢買車,唔得上進唔支持政府,
唔愛中國 ...
kwanie 發表於 2015-9-5 15:35

芭蕉扇咪又係支國野

616.1314 發表於 2015-9-5 15:39

fyi
10 12 升  世界真細小    李克勤 / 容祖兒   12 -> 13 -> 9 -> 16 -> 14 -> 12 -> 10
SSN Chart (31 May)  冠軍: Thank You Postman - 陳卓賢  |  亞軍: 瘋子 - The Hertz

芭蕉扇咪又係支國野

fyi
10 12 升  世界真細小    李克勤 / 容祖兒   12 -> 13  ...
John 發表於 2015-9-5 15:39

第二十五周:容祖兒 feat. 李克勤 / 世界真細小 (76)

走勢:1 > 10 > 5 > 3 ||

------------------------------------------------------

反 OT:

唔係有人 request 咗上羅生門咩

二〇二三年度全女班投票

KWANIE MUSIC PICKS WK36 (5/9/2015)

第三十六週冠軍歌
無錢買樓無錢買車,唔得上進唔支持政府,
唔愛中國 ...
kwanie 發表於 2015-9-5 15:35

kay係咪得2周命
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 告別煤氣燈 - Gin Lee

616.1314 發表於 5/9/2015 15:39

洗左榜情況好左好多
芭蕉扇咪又係支國野
fyi
10 12 升  世界真細小    李克勤 / 容祖兒   12 -> 13  ...
John 發表於 5/9/2015 15:39

有得避咩 搭港鐵都就黎無得避啦
kay係咪得2周命
kevinlai1621 發表於 5/9/2015 15:45

唔係邊得黎上 _ _ _ 姐

黎生男銀

黎生男銀
nicholashin 發表於 2015-9-5 15:50

唔通比陳奕迅咩
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

唔通比陳奕迅咩
dongbb2332 發表於 5/9/2015 15:56

暫時睇金銀係雙柏之爭
黎生下場要睇隻碟喎
如果唔係隨時谷11 上去

暫時睇金銀係雙柏之爭
黎生下場要睇隻碟喎
如果唔係隨時谷11 上去  ...
kwanie 發表於 2015-9-5 15:59

咁啱既
雖然佢地兩個響我度好易就分到勝負
(下面果堆人都比較渣:張敬軒(找對的人唔好聽) / 麥浚龍(羅生門谷唔起) / 梁漢文(好難聽) / 藍奕邦(冇歌) / 林奕匡(冇歌))
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

咁啱既
雖然佢地兩個響我度好易就分到勝負
(下面果堆人都比較渣:張敬軒(找對的人唔好聽) / 麥浚 ...
dongbb2332 發表於 5/9/2015 16:04

今年我bam hins bam 得好狠
(應該係話入左英皇之後bam 得好緊要)

洗左榜情況好左好多  

有得避咩 搭港鐵都就黎無得避啦  

唔係邊得黎上 _ _ _ 姐 {:1_8: ...
kwanie 發表於 2015-9-5 15:48

幾驚你唔上呀

KWANIE MUSIC PICKS WK37 (12/9/2015)

第三十七週冠軍歌
呢個世界係咁架啦
個個都好似要一色一樣咁
但係當你大個,
出到黎發現如果你無d 咩特別既野
其實真係會好苦悶,咁就一世架啦

本身的用處 - 林欣彤
作曲: 王雙駿
填詞: 陳詠謙
編曲: 王雙駿
監製: 王雙駿

究竟華納一年畀幾多錢谷期下歌手係KWANIE MUSIC PICKS既成績
幾首高位上榜歌都好快無力

KWANIE MUSIC PICKS WK37 (12/9/2015)

第三十七週冠軍歌
呢個世界係咁架啦
個個都好似要一色一樣咁
但係當 ...
kwanie 發表於 2015-9-13 02:05

跟著落榜 係咪預告羅生門要上啦

究竟華納一年畀幾多錢谷期下歌手係KWANIE MUSIC PICKS既成績
幾首高位上榜歌都好快無力  ...
nicholashin 發表於 13/9/2015 07:57

candy ball 個live 本身都驚驚, 睇埋勁歌仲驚
跟著落榜 係咪預告羅生門要上啦
chanchan0909 發表於 13/9/2015 09:34

差唔多架啦都 . _ .

狂賀 MagMui 有冠
希望會上埋金剛圈
會否有女人三甲
二〇二三年度全女班投票

狂賀 MagMui 有冠
希望會上埋金剛圈
會否有女人三甲
616.1314 發表於 13/9/2015 16:41

好似而家帶緊頭, 話晒都三冠架啦喎

KWANIE MUSIC PICKS WK38 (19/9/2015)

第三十八週冠軍歌
好warm 好感動既一首歌
無論你做緊乜 想做乜
或者係思考緊自己可以做d 乜
背後都仲支持你既人一定要好好珍惜嘎 ._.

你讓我飛 - 林一峰
作曲: 林一峰
填詞: 周耀輝
編曲: 林一峰
監製: 林一峰

KWANIE MUSIC PICKS WK38 (19/9/2015)

第三十八週冠軍歌
好warm 好感動既一首歌
無論你做緊乜 想做乜
或者 ...
kwanie 發表於 2015-9-19 13:55

搞咩fiona個走勢咁邪
  要學某台挾持咁

美一
lin姐下wk終於攞到2015首冠啦可

係咪一齊畀movin'組合獎
你對L姓歌手們都幾好

搞咩fiona個走勢咁邪
  要學某台挾持咁
kevinlai1621 發表於 19/9/2015 13:57
放心,下週肯定無二
美一
lin姐下wk終於攞到2015首冠啦可
ed8671ed 發表於 19/9/2015 13:59
正呀呢首
下星期應該要同hocc 爭 ._.
係咪一齊畀movin'組合獎
你對L姓歌手們都幾好
nicholashin 發表於 19/9/2015 14:07
好怕挾持咁叫法, yellow 小塵埃無歌
睇黎都似樣

放心,下週肯定無二  
正呀呢首
下星期應該要同hocc 爭 ._.
好怕挾持咁叫法, yellow 小塵埃無歌
...
kwanie 發表於 2015-9-19 14:16
可能DJ派多首強搶組銅呢
連續四星期冠L姓歌手 下週仲唔係shiga lin冠

可能DJ派多首強搶組銅呢
連續四星期冠L姓歌手 下週仲唔係shiga lin冠  ...
nicholashin 發表於 19/9/2015 14:20

可能仲有勞同學
駱小姐s
都係

號外: KWANIE MUSIC PICKS 特別公告
如果今週CM 依然係冠羅生門既話
下星期

羅生門都BAM..真係人間慘劇..SILLY THING細公司冇過數真係無辦法, 唔似華納交足錢

下 太空歌咁就死左..........-.-

dongbb2332 發表於 2015-9-20 00:24

好似係手多多累事

dongbb2332 發表於 20/9/2015 00:24
好似係手多多累事
seeseetv 發表於 20/9/2015 00:25

希望唔好手多多連個女金都無埋

未報榜, 先報走勢 !!
KWANIE MUSIC PICKS 2015 頭三季總結
上榜歌曲: 140 (第三季新上榜歌曲: 41)
冠軍歌曲: 38
      (男歌手: 15 女歌手: 15.5 組合: 7.5)

男歌手現時十強: 李拾壹 狄易達 周柏豪 林奕匡 洪卓立 許志安 陳奕迅 陳柏宇 麥浚龍 黎曉陽
女歌手現時十強: 王菀之 吳雨霏 林欣彤 容祖兒 連詩雅 陳慧敏 楊千嬅 鄭欣宜 薛凱琪 謝安琪
組合現時五強 : C AllStar movin' Supper Moment Yellow! 小塵埃

作曲人現時五強: Cousin Fung Eric Kwok Larry Wong Supper Moment 林奕匡 李榮浩 周柏豪
填詞人現時五強: 周耀輝 林夕 林若寧 陳詠謙 黃偉文 Supper Moment
編曲人現時五強: Cousin Fung Edward Chan Johnny Yim Larry Wong Randy Chow 雷頌德
監製現時五強 : Edward Chan Gary Chan Randy Chow 舒文  雷頌德

歌曲現時十五強:
一凍一熱 - 狄易達  小白   - 周柏豪  上次講到 - 周柏豪    小確幸  - movin'   回眸一笑 - 陳柏宇  
你的男人 - 許志安  別來無恙 - 陳柏宇  快樂很慢 - 黎曉陽    我敢愛  - 吳雨霏   幸福之歌 - Supper Moment
念念不忘 - 麥浚龍  最好的債 - 楊千嬅  瑕疵 - 麥浚龍 / 莫文蔚  逾越生死 - C AllStar   頌讚詩  - 林奕匡

OUT:
小人物 - 陳慧敏 回到最愛的那天 - 洪卓立 我們都是這樣長大的 - 林欣彤 時間靜止器 - Yellow! 煙花非花 - C AllStar / 鍾鎮濤

冠軍歌曲 ...
kwanie 發表於 2015-9-26 14:35

* 容祖兒 是咪排第十
* mag 100% no 十大
* PH 兩首入圍強勢喔~
二〇二三年度全女班投票

* 容祖兒 是咪排第十
* mag 100% no 十大
* PH 兩首入圍強勢喔~  ...
616.1314 發表於 26/9/2015 14:40

呢個就梗架啦唔係都唔洗由報八強變報十強啦
MAG 揸住三冠但係無十大 ._.
FYI 十大一人一首架姐

冠軍歌曲 ...
kwanie 發表於 2015-9-26 14:35

你有無上你的秀 ??? (廢事搵 )

你有無上你的秀 ??? (廢事搵 )
chanchan0909 發表於 26/9/2015 17:36

你的秀 - 許志安        16>13>15>17>20

你的秀 - 許志安        16>13>15>17>20
kwanie 發表於 2015-9-26 21:42

原來有上 仲以為靠你的男人就 top 10
我覺得去到年尾男歌手第 8 同第 9 個分會差得幾遠下

原來有上  仲以為靠你的男人就 top 10
我覺得去到年尾男歌手第 8 同第 9 個分會差得幾 ...
chanchan0909 發表於 26/9/2015 21:49

數都數到我會谷邊 8 個啦 XD

KWANIE MUSIC PICKS WK39 (26/9/2015)

第三十九週冠軍歌
個個打工仔返工
都係為左等呢日架姐
呢一日有咩做就適隨尊便架姐
最緊要係有假放~

等到 Sunday 就 Call 你 - 連詩雅
作曲: 黃思彥
填詞: 周耀輝
編曲: 黃思彥
監製: 舒文

KWANIE MUSIC PICKS WK39 (26/9/2015)

第三十九週冠軍歌
個個打工仔返工
都係為左等呢日架姐
呢一日有咩做 ...
kwanie 發表於 2015-9-26 22:20

sunday竟然有冠
  羅生門上唔到, 即刻re番轉彎

其實禾都吾明典解law sun door 上吾到榜
天窗上吾到就話姐

第三十九週冠軍歌
個個打工仔返工
都係為左等呢日架姐
呢一日有咩做 ...
kwanie 發表於 2015-9-26 22:20

Hi warner 員工

Hi warner 員工
chanchan0909 發表於 27/9/2015 00:06

都未上 a2a 同jude lol
其實禾都吾明典解law sun door 上吾到榜
天窗上吾到就話姐
dongbb2332 發表於 26/9/2015 22:29

我都唔知呀, 可能係天~~意掛~~ (硬TAG SUPPER lol)
sunday竟然有冠
  羅生門上唔到, 即刻re番轉彎
kevinlai1621 發表於 26/9/2015 22:22

2> x > x 3 靚走勢嘎~
拿, juno baba 同kay 都上到榜啦滿意未 xdd

其實上唔上都無分別既, 還點年尾都係瑕疵攞
眼淚呢個轉彎轉得好勁
Jason's Playlist 2024
Week 22 隔牆有耳 - 張天賦

L combo x 5
希望唔好太快斷
二〇二三年度全女班投票

kelly拎到祖祖專屬走勢
感動子
Happy and Blessed.

其實上唔上都無分別既, 還點年尾都係瑕疵攞
眼淚呢個轉彎轉得好勁 ...
JasOh103 發表於 27/9/2015 19:03
直頭係飄移啦
L combo x 5
希望唔好太快斷
616.1314 發表於 27/9/2015 19:22
頂埋下星期啦
kelly拎到祖祖專屬走勢
感動子
jose 發表於 27/9/2015 19:30
望落就唔似啦 (都無歌冠)

KWANIE MUSIC PICKS 不定時估榜遊戲 ._.

請問 安徒生的錯 WEEK 40 位置為:
A. 2 B. 3 C. 4 D. 5 E. 6 F. 7 G. 8

估中既朋友可以優先預訂季軍歌~ (只限 WEEK 40 上榜歌喎)
當然多人估中既就要排下隊啦 :D

KWANIE MUSIC PICKS 不定時估榜遊戲 ._.

A. 2 B. 3 C. 4 D. 5 E. 6 ...
kwanie 發表於 2015-9-30 23:18

C !!!

C !
希望wk40大了一歲有上榜 可以俾我預訂季軍歌

C ¬_¬
二〇二三年度全女班投票

A. 2 B. 3 C. 4 D. 5 E. 6 ...
kwanie 發表於 2015-9-30 23:18

D! 唔可以高過Fi