返回列表 發帖
得返好少位炸kary fi 會唔會無!?
hehemamama 發表於 2015-2-7 22:36

kary0冠 fi1冠 之前估计就算系十大都只会系十大尾   十大前三如無意外應該系AGA phil kay 三人之爭
無力將天氣逆轉。

仲有吹神嘎
Wonders 發表於 2015-2-7 22:37

唔使佢啦 , 廢事佢又忘詞

其實我知道 迷上你 一分一秒煎熬
一寸傾慕 只願容貌讓我數得到蒼老
一秒煎熬 一寸傾慕 數著何時望到彼此也蒼老

讓我忍痛一刀就這麼兩斷
若世間愛拖得一天過得一天怕將底牌揭穿
我亦很怕一心軟 會將就得更辛酸
換到飽暖 失去自己一世不甘願

Congazt Kay mama

A G A 出場 ~

美迦
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

CM 共和十大 第三位

單數渴望找個雙數,原來的孤獨也找到好姊妹相扶持,
不論你愛哪個版本,數字歌已成2014年度廣東情歌的必然首選。

一粒沙滲進浪漫恆河
一支花很希望結果
每個渴望與伴侶一夥

一粒星要撲向浩翰銀河
一絲煙都奢望愛火
美麗結局卻沒有幾多

作曲: AGA
填詞: 林若寧
編曲: Johnny Yim
監製: 舒文@Zoo Music
主唱: AGA
榜分:921

--

CM 共和十大 第二位

這個故事 原本想講天生一對 彷似童話可愛

一對情人,因為什麼原因已不能在一起?
他們相隔了一座斷背山,還是一頭獨家村?

《她成功了他沒有》上演著愛著對方卻不能得到的悲劇,
只能從遠處遙望慨嘆,卻是必然的絕望。

A.  G.  A.
E_Chan 發表於 2015-2-7 22:35

又一次敗給鐘點

Phil 又多個第二位

簽名被屏蔽

phil
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

窮小子愛上富家女omg
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

獨家村點會得no 3
Hanson 發表於 2015-2-7 22:44

等睇大比數拋離~~~

phil

高山低谷第二 ssd

Phil一陣有冇機拎男銀或以上
我們的總和

Wonders 發表於 2015-2-7 22:50

Goodman 0分
02 著地 - 鄧麗欣

Wonders 發表於 2015-2-7 22:50

應該係 Pakho Vs Phil 啦

窮小子愛上富家女omg
hinz 發表於 2015-2-7 22:45

咁我又想知佢個「你」係指乜野呢?

CM 共和十大 第二位

歌詞表面寫的是愛情,就像窮小子愛上富家女的陳套橋段,
實則是林奕匡當創作歌手的心跡。沒有人認識他的名字,當然也不認識他的作品,
《高山低谷》是在可能推出最後一張專輯的心態下出現的,
因為他根本不知道還能在這圈子內留多久。
在社會中,又有多少人理解到「你快樂過生活 我拼命去生存」的嚴重性?

渴望大團圓 腳下路程難以削短
未見終點 也未見恩典 我與你極遠

高山低谷
作曲:林奕匡
填詞:陳詠謙
編曲:Edward Chan / 黃兆銘
監製:Edward Chan
主唱:林奕匡
榜分:1148

--

CM 共和十大 第一位 (至尊金曲大獎)

原來過去五年來,這個幕後創作班底已是第三次登頂。
她成功了,他沒有,能夠孤身隻影,走過高山低谷,飛上天際摘雲彩的,
是這一間小店,這一個村落。

應該係 Pakho Vs Phil 啦
chanchan0909 發表於 2015-2-7 22:51

Pakho 咁多首仲要每首都幾高分下唉
02 著地 - 鄧麗欣

第二位已經高過上年至尊
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 靈魂有路 - 雷同二友

CM 共和十大 第二位

歌詞表面寫的是愛情,就像窮小子愛上富家女的陳套橋段,
實則是林奕匡當創作歌手的心 ...
powerful 發表於 2015-2-7 22:53

喜帖街 富士山下 獨家村?
無力將天氣逆轉。

原來過去五年來,這個幕後創作班底已是第三次登頂
powerful 發表於 2015-2-7 22:53

上兩首係?
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 21 冠軍歌:Nancy Kwai - Out of the blue

終於等到akay出場
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

moxy 發表於 2015-2-7 22:56

囍帖街係Eric Kwok噶 富士山下係2006年嘎啦
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 21 冠軍歌:Nancy Kwai - Out of the blue

獨家村

上兩首係?
JayantL 發表於 2015-2-7 22:56

你們的幸福(2011)/一絲不掛(2010)

原來wiki有CM共和頒獎記錄咁威威

零懸念

上次贏條街

今次贏埋條村添

Pakho 咁多首仲要每首都幾高分下唉
hinz 發表於 2015-2-7 22:54

傳聞都有 4weeks

moxy 發表於 2015-2-7 22:56

應該係你們的幸福同一絲不掛

CM 共和十大 第一位 (至尊金曲大獎)

見證2014的時代曲,鏗鏘的獨立宣言,
曾經到過旺角或金鐘,每一個佔領過的街道,留下的腳印是自家的信念。

各走各路如試煉 不知你或我更安然
無悔未曾可將你改變 都不被你污染

獨家村
作曲:Christopher Chak
填詞:林夕
編曲:Ted Lo
監製:Alvin Leong
主唱:謝安琪

上榜11星期,9星期冠軍,累積榜分 1207

--

CM 共和組合 銅獎

看似微小,其實偉大 -
一粒細沙都可席捲一地泥土。

yum k 出場比我想像中低分同埋拋得第二位唔夠遠xd

上兩首係?
JayantL 發表於 2015-2-7 22:56

一絲不掛

你們的幸福

二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

Wiki有晒今晚的賽果
Jason's Playlist 2024
Week 21 慢性分手 - Cloud 雲浩影

差少少 算 當高山贏左

小塵埃組銅麼?

巨塵埃又出場la

恭喜獨家村長

Wiki有晒今晚的賽果
JasOh103 發表於 2015-2-7 23:03

見到有d數據唔o岩喎

小塵埃 又黎啦

lm等睇伏tag
我唔信小塵埃有 lol 雖然我希望係真

回復 294# nicholashin

係喎...RB唔係唱作金獎喎

獨家村
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

Wiki有晒今晚的賽果
JasOh103 發表於 2015-2-7 23:03

做咩無人爆最歌賽果

美埃?
我們的總和

lm等睇伏tag
我唔信小塵埃有 lol 雖然我希望係真
bagfgfcde 發表於 2015-2-7 23:06

但RB CAS以外組合都唔似高分

CM 共和組合 銅獎

你地都有十年喇! 上黎啦,CM舞台既第一次!

My Little Airport
上榜歌曲: 美麗新香港, 今夜到干諾道中一起瞓
累積榜分: 538

--

CM 共和組合 銀獎

星空細塵,傘花微光,
一首戀戀小情歌都可燃點熱血力量。

回復 299# chanchan0909

CM女員工唔記得po

笑左 恭喜 MLA !

唔記得左美麗新香港添 雖然我好like呢首歌