返回列表 發帖
日期: 2017.05.27 (SAT)
時間: 2315 - 2345
節目: #給我一點北歐的感覺

如一(王菀之) / 竊娓(Empty) / 斯德哥爾摩情人(陳奕迅) / 雷克雅未克(麥浚龍) / 北歐是我們的死亡終站(My Little Airport) /

AGA
哈囉       18>20>14
能說不的秘密   08>04>03>04>01>08
問好       18>06>12
一天在一時    06>10
一X米      16>06>14>09
一        09>05>07>02>13>05>01>06>20
一加一      18>08
一加一 (陳奕迅版) 16
若        20>06>09>01>01>04
認        17>18>20>xx>07>17
Superman   18>05>06>08>01>07
圓        07>12>09>11>17
圓 Acoustic Mix 11
孤雛       19>xx>16
獨一無二     19>11>12>17>15>15
獨一無二 Remix 17>10>15>15
3AM      08>09>10>12>12>01>10>02

都唔知邊個話我打壓佢
根本成績就好好
出道第一年已經捧仲想點
第二年一上成12 weeks
第三年若兩週冠, Superman又冠, 全年派得三隻歌總成績都排第六
第四年佢隻圓plug到第n plug, 孤雛就係唔鍾意吹咩, 獨一無二都上10 weeks仲想點
第五年3AM又冠

決定唔比3AM十大
根本就唔使塞住任何人把口
因為一隻孤雛就依依唷唷
SSN Chart (17 May)  冠軍: 喃嘸師感官漫遊 - 林家謙  |  亞軍: 九秒九 - 祖兒

半祝福 / 小姐你好

3AM / Superman

[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

Kellyjackie 上台
Bob: 你好啊警訊之花

http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

Kellyjackie 上台
Bob: 你好啊警訊之花
matthew1990 發表於 2017-5-28 10:05

好肥...

1200-1300
愛祖力

黃昏點唱機 / 蛇 / 我好得閒 / 閃光彈 / 桃色冒險 /
舊日回憶的山丘 / 抱抱 / 小天使 / 天窗 / 花千樹 /

日期:28/05/2017
時間:11:00 - 11:30
節目:台灣勢力

看透 (家家) / 還是想念 (家家) / 船 (林宥嘉) / 全世界誰傾聽你 (林宥嘉) / 兜圈 (林宥嘉) /

1200-1300
愛祖力

黃昏點唱機 / 蛇 / 我好得閒 / 閃光彈 / 桃色冒險 /
舊日回憶的山丘 / 抱抱 ...
-Prince- 發表於 2017-5-28 11:21

愛祖力?

好肥...
bagfgfcde 發表於 2017-5-28 10:22

佢肥啲定衝肥啲?

愛祖力?
bagfgfcde 發表於 2017-5-28 11:35

打錯字姐
好啦 我決定今年反祖

打錯字姐
好啦 我決定今年反祖
-Prince- 發表於 28/5/2017 11:41

Btw係咪日本時間

佢肥啲定衝肥啲?
matthew1990 發表於 2017-5-28 11:36

冇睇過美衝啲live片 好難評
但KJ真係肥左好多 LOL
打錯字姐
好啦 我決定今年反祖
-Prince- 發表於 2017-5-28 11:41

見到你今年對祖兒咁差已經知你反祖

Btw係咪日本時間
kwanie 發表於 2017-5-28 11:42

好似當年唔記得邊個DJ一早貼個playlist出黎

日期 : 28/05/2017
時間 : 1130 - 1200
節目 : boyboyboy
嘉賓 : boy4dudes

他他他 / 男孩像你(薛凱琪) / 左右手(張國榮) / We Are One(RubberBand) / We Are One(群星) / 黃色大門(容祖兒) /

冇睇過美衝啲live片 好難評
但KJ真係肥左好多 LOL

見到你今年對祖兒咁差已經知你反祖 ...
bagfgfcde 發表於 2017-5-28 11:43

KJ都等收山
明星夢發完啦

KJ都等收山
明星夢發完啦
matthew1990 發表於 28/5/2017 11:55
好在佢有讀莊啟程咋lol

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

hehehaha 發表於 2017-5-28 13:20

歐遊十大level!
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

日期:28/05/2017
時間:11:00 - 11:30
節目:台灣勢力

看透 (家家) / 還是想念 (家家) / 船 (林宥嘉) /  ...
nicholashin 發表於 2017-5-28 11:34

Good taste
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

hehehaha 發表於 2017-5-28 13:20

你唱我就聽啦

日期:28 / 05 / 17
時間:1300 - 1400
節目:Random

天窗 (容祖兒) / 我們都不是無辜的 (周國賢) / 洗剪吹 (吳浩康) / XBF (薛_琪) / 修煉愛情 (林俊傑) / 雨過天陰 (謝安琪) / 你沒有好結果 (黃耀明) / HOTLINE BLING (Drake)

Good taste
HOTMAN 發表於 2017-5-28 13:37
原來你鍾意肥婆

覺得搖籃曲幾好聽 點算
個MV係幾老套但我又ok
好過哂咩象同豬。。

缺氧好好聽 其實派左未
無位自plug 喇

日期: 2017.05.28 (SUN)
時間: 1900 - 1930
節目: 喜歡上你

通電(泳兒) / 甚麼吸引(陳曉東) / 如果只得一星期(謝霆鋒) / 怯(容祖兒) / 喜歡喜歡你(何韻詩) / 我喜歡上你時的內心活動
Happy and Blessed.

日期: 2017.05.28 (SUN)
時間: 1900 - 1930
節目: 喜歡上你

通電(泳兒) / 甚麼吸引(陳曉東) / 如果只得一 ...
jose 發表於 2017-5-28 19:26

幾good taste

Yoyo剎那的烏托邦好高汁,典解唔派

暗戀祖兒半個鐘

一個人的情歌(容祖兒) / 故弄玄虛(容祖兒) / 牆紙(容祖兒) / 戀人未滿(容祖兒) / 不好意思我愛你(容祖兒) /

日期 : 28/05/2017
時間 : 2245 - 2315
節目 : 人就算摔倒 仍話跌得好

弗雷德之夢(狄易達) / Keep On Fight On(馮允謙) / 羽毛鱗刺(Dear Jane) / 原來的你 / 倔強(五月天) / I Wanna Fly(陳柏宇) /

Yoyo剎那的烏托邦好高汁,典解唔派
hehehaha 發表於 2017-5-28 19:46

已上

日期: 28/05/2017 (SUN)
時間: 23:00 - 00:00
節目: J足一小時

滾(梁漢文/楊千嬅) / 世界真細小(李克勤/容祖兒) / 好心分手(盧巧音/王力宏) / 好心好報(方力申/鄧麗欣) / 羅生門(麥浚龍/謝安琪) /
Take Your Time / 時間之光(鄭秀文) / 3AM / Yes & No(張敬軒) / 不意外的意外 / 磨牙(周柏豪)

Confirmed
Jason's Playlist 2024
Week 21 慢性分手 - Cloud 雲浩影

重溫神碟
《Goodbye & Hello》是蔡健雅的第六張國語專輯。此張專輯入圍第19屆金曲獎最佳年度歌曲(達爾文I)、最佳國語專輯、最佳作曲(空白格)、最佳作詞(達爾文I)、最佳編曲(達爾文I)、最佳專輯製作人、最佳國語女歌手獎。最後獲得最佳專輯製作人與最佳國語女歌手兩項大獎。

走過的路=空白格>達爾文>越來越不懂>It's True>當你離開的時候>晨間新聞>Goodbye & Hello>>化學實驗>如果你愛我

前八首都好聽過2017暫時所有廣東歌 點算

重溫神碟
《Goodbye & Hello》是蔡健雅的第六張國語專輯。此張專輯入圍第19屆金曲獎最佳年度歌曲(達爾文I ...
bagfgfcde 發表於 2017-5-28 23:54

me唯一一隻Tanya碟
如果推介第二張聽邊隻好?

前八首都好聽過2017暫時所有廣東歌 點算
bagfgfcde 發表於 2017-5-28 23:54
咁國語歌呢 推開世界的門如果係今年出會係邊個位

鍾無艷(serrini) / 喜帖街 (serinni)

大家快d去謝安琪2.0 facebook 聽live!

HOTMAN 發表於 29/5/2017 01:25
咪學人地個page 咁叫啦

咪學人地個page 咁叫啦
kwanie 發表於 2017-5-29 01:31

我覺得都幾有趣 但聽完紫薯媽媽好眼訓 聽日先講

咁國語歌呢 推開世界的門如果係今年出會係邊個位
nicholashin 發表於 2017-5-29 01:01

係達爾文後面
me唯一一隻Tanya碟
如果推介第二張聽邊隻好?
hehehaha 發表於 2017-5-29 00:34

唔知你鍾意聽乜喎
試下說到愛

Belle / How Does A Moment Last Forever / Belle (Reprise) / Gaston / Be Our Guest / Days in the Sun / Something There / How Does A Moment Last Forever / Beauty and the Beast / Evermore / Beauty and the Beast (Finale) / How Does A Moment Last Forever
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

日期 : 29/05/2017
時間 : 0900 - 1000
節目 : 重溫2014十二大

光源(林欣彤) / 高山低谷(林奕匡) / 勇者的浪漫(陳柏宇&VnP) / 撐著(黎曉陽) / 坦白(RubberBand) / I Wanna Fly(陳柏宇) /
我愛京達卡(小塵埃) / 青春常駐(張敬軒) / 共勉之(官恩娜) / 有夢就很好了(SiS 樂印姊妹) / 一直一直(薛凱琪) / 浪人(Supper Moment) /

呢年十二大得獎歌手平均年資特別低 (2016都低)

覺得搖籃曲幾好聽 點算
個MV係幾老套但我又ok
好過哂咩象同豬。。
bagfgfcde 發表於 2017-5-28 18:18

我都係 Ban 唔落手架

我都係 Ban 唔落手架
stopzi 發表於 2017-5-29 10:04

但要俾五甲又覺得未係好夠班
可能係低位磨一陣就走

日期 : 29/05/2017
時間 : 0900 - 1000
節目 : 重溫2014十二大

光源(林欣彤) / 高山低谷(林奕匡) / 勇者的 ...
bagfgfcde 發表於 2017-5-29 09:53
如果想今年繼續年資低D就記得畀Phil十大

如果想今年繼續年資低D就記得畀Phil十大
nicholashin 發表於 2017-5-29 10:55

條友出道左七年啦 仲年資低

條友出道左七年啦 仲年資低
bagfgfcde 發表於 2017-5-29 10:57
起碼低過SM Ella Fiona Hins ^^

起碼低過SM Ella Fiona Hins ^^
nicholashin 發表於 2017-5-29 10:58

估唔到當年佢拉低平均年資
到2017 已經算係年長一輩
時日如霏

估唔到當年佢拉低平均年資
到2017 已經算係年長一輩
時日如霏
bagfgfcde 發表於 2017-5-29 11:05
今年一個楊乃文都夠推高平均年資啦

今年一個楊乃文都夠推高平均年資啦
nicholashin 發表於 2017-5-29 11:08

所以要周二珂 R&K AGA LILLIAN 幫手推翻低

HOTMAN 發表於 2017-5-29 01:25

我尋晚都有睇
見到佢對眼令我諗起fifi
Happy and Blessed.