返回列表 發帖
[Jan/7/2021] 喜歡洗衣 柒 - 洗衣王國130 (CDR)

歌手:洗衣王國130
唱片名稱:喜歡洗衣 柒
唱片封面:

...
hehehaha 發表於 2020-12-28 07:13

其實hotel 係佢黎定另一個人?
記得心之科學都係好聽過原唱系列
但我感恩揀中李 李 李李李              
幸福多於我預期
老了 誰先變肥 極沉重也撐起李
誰願意拋低李 (誰願意拋低李)

有小巧啊!Support
on07111 發表於 2020-12-28 07:33

嗰兩首真係好中意
以前有首心靈作家又係好正

Björk - Debut (1993)
Björk - Vespertine (2001)
Björk - Medúlla (2004)

The Hertz,《The Hertz》

睡不好腦裡又重温 這冷冷凌晨

hohotan
Jason's Playlist 2024
Week 22 隔牆有耳 - 張天賦

Laura Marling, “Only the Strong”

你可否賞 賞一種方向 給這世上個個也頭上發亮
如無大志但有幻想 請給我自由愉快獎
心裡善良 有貴格星相 得到勉勵我也會嚎號叫嚷
如無力氣但有夢想 可加設自強自愛獎
這晚上人群前來踏上 昂然行如大將 心只想有你讚賞
奇想 奇想 誰會 給一滴迴響
幸福多於我預期

[Jan/7/2021] 喜歡洗衣 柒 - 洗衣王國130 (CDR)

唱片封面:

...

支持洗衣參加造星4
再將我相信的如煙火般綻放

如果 苦苦堅持沒意思

家謙彈琴真的好有型

唱片封面:

...

東京人壽唱得不錯! 洗衣王國加油!

原來呢首都有80萬VIEWS
Harvard都不可教導

原來呢首都有80萬VIEWS
Garfield 發表於 2020-12-31 16:02

唔怪得今年白果到咁啦 呢首都買views

唔怪得今年白果到咁啦 呢首都買views
JasOh103 發表於 2020-12-31 16:06

可能本身首歌果邊好經曲呢

好多LIKE同留言,但睇唔明講乜
Harvard都不可教導

我難道要準備嘉賓?

Happy New Year ! Very nice live show !
Best singers2020!

Um....See You Next Time...就真係冇諗過咁耐先See You Next Time er.. (尷尬笑)

eh...好多謝呢一首歌既填詞既er...Riley啦林若寧啦

編曲人啦 (空白) 好緊張呀好耐冇上過台

阿Nick同埋Teddy Cha...Teddy Fan (搖頭)

Um....See You Next Time...就真係冇諗過咁耐先See You Next Time er.. (尷尬笑) {:4_96 ...
JasOh103 發表於 2021-1-3 02:05

會唔會有埋唱live嘅文字版

Um....See You Next Time...就真係冇諗過咁耐先See You Next Time er.. (尷尬笑) {:4_96 ...
JasOh103 發表於 2021-1-3 02:05

何方嬲死佢!!!

何方嬲死佢!!!
stephybest 發表於 2021-1-3 02:42

如果何方拎填詞人獎
係咪林若寧上台?

你像窩在被子裡的叔父

可以擁抱時 就要擁抱

自己一個看山火 (己報案
47. Bring Him Home
week23
1 . 陳卓賢@Mirror        ThankYouPostman

可以荒謬 時間瞬間停止
醉生夢死 瞬間如一
但誰在心頭 期待我能好好到盡頭 揮揮我手

預測21年度吒咤男女組合金銀銅獎

金:馮允謙
銀:吳業坤
銅:陳柏宇

金:薛凱琪
銀:林二汶
銅:Aga

組合
金:小塵埃
銀:Error
銅:Dear Jane

吳雨霏,〈第一季〉

你話再見 但何時再見

絕 - 傅珮嘉
最後的信仰 - 林二汶
我們的總和

阿二阿姨阿熬熬
week23
1 . 陳卓賢@Mirror        ThankYouPostman

Neutral Milk Hotel, In the Aeroplane Over the Sea

刻在我心底的名字- cover  山元聰 吳業坤

真心覺得好好聽

發覺好多音樂永續嘅歌都好老土
得阿蕾嗰首少數係幾正可以loop

黑色輕風裏 碎雅在搖曳

蔡健雅 - 拋物線

很短唔夠喉,但十分好聽

week23

most underrated
重要有美丁加持

悠長工作 過後仍是工作
幸福多於我預期

和好 - 鄧小巧

我慣了作配角 似個暗戀家
滲透滲透愛意 你察覺到嗎

弱得 像個病人
才像要找個肩膊枕一枕

Lay on my shoulder~

何以我的嬲爆爆未見得有效?

忘掉舊時欠了我一吻
明白現時盡量別過問

街裡愛人一對對

幸福多於我預期

My Little Airport,〈憂傷的嫖客〉

尋覓配樂 放低知覺
其實配樂 不需要傑作
忘掉快樂 那麼哭喪
其實快樂 不需有什麼收獲 收割
何謂殞落 有幾精確
螢幕厚薄 不講我事幹
誰在上落 我不知覺
無事要學 總不算罪惡
幸福多於我預期

Baby let me write a love song just for us