返回列表 發帖
有我陪你
616.1314 發表於 2017-1-14 21:51

今年華語組合好弱 好難揀~~><BTW, 我係非共都頒緊...;)
帶起音樂 Music Onair
一個推廣本地獨立音樂的平台
https://www.facebook.com/hkmusiconair
IG:music.onair

最受歡迎歌曲

由於大肚婆唔應該周圍走,我哋搵咗班美國水兵代唱

山林道
主唱。謝安琪
作曲。周博賢
作 ...
ed8671ed 發表於 2017-1-14 21:49

算唔算肥人歌手
SSN Chart (17 May)  冠軍: 喃嘸師感官漫遊 - 林家謙  |  亞軍: 九秒九 - 祖兒

算唔算肥人歌手
John 發表於 14/1/2017 21:55
洗唔洗除二 lol

Gin Lee究竟係CM要拎幾多個女銀 Shiga Yoga差少少
不過都算撞得多歌手獎
better than me~
Wonders 發表於 2017-1-14 20:55
我有第7位~
其實《生於斯》派多首 《兄兄我我》做lead single 應該入到五強

Gin Lee究竟係CM要拎幾多個女銀  Shiga Yoga差少少
不過都算撞得多歌手獎 我有 ...
nicholashin 發表於 2017-1-14 22:00

我有女金嗄
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: Chosen Family - Collar

我有女金嗄
kevinlai1621 發表於 2017-1-14 22:02

我有女銅嘎
SSN Chart (17 May)  冠軍: 喃嘸師感官漫遊 - 林家謙  |  亞軍: 九秒九 - 祖兒

我都好鍾意呢首  
唱埋Crush Zion.T嗰part好勁
Wonders 發表於 2017-1-14 20:53
agger 好有味道
賴爽 發表於 2017-1-14 20:53

諗緊自唔自plug好
ivan chan
JasOh103 發表於 2017-1-14 21:05

陳伯好鍾意嘅請跟我走 我冇乜feel
上集大結局 我都麻麻地
係得乜青最啱數
又一個榜 ENDY 搭 馬蹄露 三甲
-Prince- 發表於 2017-1-14 21:07

馬蹄露今年都唔覺意攞咗幾個三甲
HOTMAN 發表於 2017-1-14 21:09

sorry~!
希望下隻碟再正啲
我始終鍾意佢上兩隻碟多啲
no joey
616.1314 發表於 2017-1-14 21:11
吓 居然無祖兒
jose 發表於 2017-1-14 21:11

有Joey Wong已經足夠
潛力股
John 發表於 2017-1-14 21:14

所以張cap圖係咪好有意思呢
小明已經 4 個獎啦
chanchan0909 發表於 2017-1-14 21:28

恭喜小明成為大贏家
錯到 1 fun 都呃唔到
Wonders 發表於 2017-1-14 21:29

淨係俾咗 1分 新貴
3首鐵膽入曬
估唔到無ivana

大肚婆 上台啦!
JasOh103 發表於 2017-1-14 21:46

ivana入到top 10已經叻咗好多
上兩年好時辰,我們他們 flop到…
Gin Lee究竟係CM要拎幾多個女銀  Shiga Yoga差少少
nicholashin 發表於 2017-1-14 22:00

agree CAS如果係 兄兄我我 -> 30年 會易入口少少
同埋我覺得隻新碟應該肯定有一半正過派台歌
雖然我對佢哋出情歌碟無感覺

ED's Choice Billboard Award 2016
各獎項分數統計

年度十大歌曲
01。你是你本身的傳奇 217
02。卜卜卜 214
03。該死的快樂 209
04。銀髮白 208
05。永遠很近 205
06。舊街角 199
07。有人共鳴 197
08。小故事 194
09。一樣不一樣 194
10。如果我們不曾相遇 194

11。女神 194
12。芝麻開門 193
13。還不夠遠 189
14。瀰漫 186
15。圓 180
16。很不低調 172
17。終於好天氣 171
18。有事發生 171
19。山林道 170
20。消化不良 168

年度男歌手
01。周國賢  463 [Children Song 96 消化不良 144 今生不回家 81 大人的科學 67 ; 上榜週數 25×3=75]
02。李榮浩  413 [野生動物 127 有理想 92 流行歌曲 112 不說 13 ; 上榜週數 23×3=69]
03。方大同  350 [悟空 69 無所謂 6 很不低調 145 放不過自己 13 Flow 60 ; 上榜週數 19×3=57]
04。林宥嘉  347 [兜圈 51 壞與更壞 127 一點點 98 寵兒 11 ; 上榜週數 20×3=60]
05。麥浚龍  343.5 [睡前服 35 初開 42 如髮 43  133/2=66.5  85 ; 上榜週數 24×3=72]
06。黎曉陽  339 [陪你渡過漫長歲月 4 永遠很近 178 請關掉手提電話 44 敗部 53 ; 上榜週數 20×3=60]

年度女歌手
01。方皓玟 483.5 [你是你本身的傳奇 184 Believe In Live 122 終於好天氣 147/2=73.5 還要去過生活 17 ; 上榜週數 29×3=87]
02。李幸倪 468.5 [雙雙 83 月球下的人 27 光環 89 芝麻開門 166 獨一無二 25/2=12.5 很想要吧 1 ; 上榜週數 30×3=90]
03。王灝兒 378 [多少年 14 自由飛翔 51 Stupid BOII 33 Runaway 44 小故事 170 ; 上榜週數 22×3=66]
04。連詩雅 375 [舊街角 167 血一般紅 50 一走了之 101 ; 上榜週數 19×3=57]
05。鄧小巧 351 [雅俗 54 煩可寧 130 強弱 60 荒唐 38 ; 上榜週數 23×3=69]
06。江海迦 344.5 [ 153 孤雛 119 獨一無二 25/2=12.5 ; 上榜週數 20×3=60]

年度組合/樂隊
01。五月天  468 [派對動物 62 如果我們不曾相遇 167 後來的我們 60 頑固 32 轉眼 72 ; 上榜週數 25×3=75]
02。Blaster  465 [星期一太空漫遊 143 一往無前 32 瀰漫 159 放開 53 ; 上榜週數 26×3=78]
03。小塵埃  425 [化險為夷 37 卜卜卜 184  138 ; 上榜週數 22×3=66]
04。Nowhere Boys  380 [亂世超人 66 逃出阿卡拉 74 普通華 22 麥克折射線 95 大步走 48 ; 上榜週數 25×3=75]
05。Supper Moment  378 [風箏 22 孩子的天空 32/4=8 一樣不一樣 167 啱數 6 沙燕之歌 42 同一 61 ; 上榜週數 24×3=72]
06。Super Girls  297 [無中生有 57 有事發生 147 分手的美 42 ; 上榜週數 17×3=51]

年度新人
01。鄧小巧 351 [雅俗 54 煩可寧 130 強弱 60 荒唐 38 ; 上榜週數 23×3=69]
02。黃劍文 203 [我們的 64 尋找消失的過去 103 ; 上榜週數 12×3=36]
03。王嘉儀 113 [獵 95 ; 上榜週數 6×3=18]
04。張美儀 102 [化夢 18 沙堆 55 瘋人不癲 2 ; 上榜週數 9×3=27]
05。徐嘉浩 79 [東隧 43 牛頭角 18 ; 上榜週數 6×3=18]
06。菊梓喬 49 [今天的我 20 傻瓜裡的童話 12 七歲 2 ; 上榜週數 5×3=15]

年度唱作人
01。方皓玟 380
02。周國賢 371
03。李榮浩 332
04。江海迦 275.5
05。勞嘉怡 226
06。林奕匡 219.5
07。王菀之 217.5
08。黎曉陽 216
09。盧凱彤 189
10。方大同 180.5

年度專輯
01。自傳 376
02。A Little Louder 339.5
03。People Like Us 295
04。風起 289
05。Evil Is A Point Of View 286.5
06。你的完美有點難懂並不代表世界不能包容 260
07。JTW西遊記 256.5
08。有理想 250.5
09。The Strength Of Weakness 246
10。誰的青春不迷惘 245.5

最受歡迎歌曲
第一階段

第二階段

ED's Choice Billboard Award 2016
各歌手單位全年分數

#MALEFEMALEGROUP/BAND
01周國賢463方皓玟483.5五月天468
02李榮浩413李幸倪468.5Blaster465
03方大同350王灝兒378小塵埃425
04林宥嘉347連詩雅375Nowhere Boys380
05麥浚龍343.5鄧小巧351Supper Moment378
06黎曉陽339江海迦344.5Super Girls297
07林奕匡320田馥甄328Dear Jane250
08張敬軒296.5林二汶279.5Fabel213
09陳柏宇263王菀之274.5RubberBand196.5
10馬米228鄭欣宜271Kolor193
11陳奕迅221勞嘉怡253C AllStar165
12黃劍文203盧凱彤233SiS樂印姊妹159
13許志安172謝安琪226Yellow!135
14林俊傑122容祖兒218sp'ACE97
15狄易達88薛凱琪212.5Twins78
16鄭俊弘87衛蘭171A2A77
17盧廣仲79泳兒136As One67
18徐嘉浩79衛詩133Another Kitchen67
19陳詠謙76岑寧兒117.5Dear John59
20李拾壹75王嘉儀113Trekkerz24
21馮允謙63張美儀102帶菌者21
22林海峰55趙學而100
23周柏豪52楊千嬅100
24周殷廷42鍾舒祺99
25許廷鏗41雷琛瑜97
26林峯39蔡健雅95
27韋禮安28陳凱彤93
28周杰倫23蘇運瑩92
29馮翰銘21鄭秀文73
30羅孝勇17曾詠欣70
31王梓軒17陳慧琳69
32徐天佑16閻奕格68
33林一峰16艾怡良68
34湯駿業15林欣彤60
35麥濠麟14鍾舒漫59
36薛晉寧14Serrini56
37楊智遠14梁詠琪55
38黃靖8孫燕姿53
39吳業坤7鄧紫棋50
40洪卓立6HANA49
41黃浩琳48
42楊丞琳46
43張紋嘉36
44JC30
45駱胤鳴22
46楊乃文17
47陳蕾16
48譚嘉儀15
49張惠雅15
50張惠妹12
51黃山怡12
52關心妍9
53陳卓伶8
54葛仲珊8
55麥家瑜5
56Merry Lamb Lamb5
57何韻詩5
58鄭融4

各歌手單位全年分數
ed8671ed 發表於 14/1/2017 23:31
大家都有排砌個表

大家都有排砌個表
kwanie 發表於 2017-1-14 23:31

砌到嘔血

砌到嘔血
ed8671ed 發表於 14/1/2017 23:34
Excel 貼落CM 真係好艱難

算唔算肥人歌手
John 發表於 2017-1-14 21:55

張生鬧你架

仲有得拎

yoga最遺憾白果

BB 我而家先留意到我有三個獎同你係一樣 ..... (好恐怖)

BB 我而家先留意到我有三個獎同你係一樣 ..... (好恐怖)
賴爽 發表於 2017-1-15 12:30

除咗大巧仲有邊個呀 BB
yoga最遺憾白果
HOTMAN 發表於 2017-1-15 00:32

下隻碟加油

原來9字歌狠狠被ban?
Jason's Playlist 2024
Week 21 慢性分手 - Cloud 雲浩影

爸爸+小明又過一關,yeah!

爸爸+小明又過一關,yeah!
powerful 發表於 2017-1-19 00:12

正呀~!
希望佢兩個今年都咁高質就好
原來9字歌狠狠被ban?
JasOh103 發表於 2017-1-16 01:10

得季軍