返回列表 發帖
林奕匡*551王菀之*542Robynn & Kendy418
李克勤380.5Gin Lee516.5Supper Moment318
許廷鏗*377衛蘭*509C AllStar*309
吳業坤364.5AGA422RubberBand289
周柏豪346王嘉儀*374ToNick260
陳柏宇335盧凱彤342at17184
側田*321鄧小巧340.5達明一派150
周國賢311楊千嬅260Dear Jane*142
陳奕迅196JW240.5Fabel125
洪卓立179吳雨霏*230Yellow!*115
符致逸176J.Arie205per se110
麥浚龍165秦馨敏199Nowhere Boys107
Yan Ting159鍾舒漫164鐵樹蘭101
許志安156.5何雁詩163.5Mr.98
梁漢文146方皓玟*148MKB4875
小肥121林欣彤137Blaster72
胡鴻鈞120容祖兒128未能接通59
布志綸112湯寶如113sp'ACE55
黎曉陽*109菊梓喬109Super Girls52
關楚耀85顏卓靈98Dear John49
恭碩良83衛詩*91Another Kitchen22
陳詠謙59泳兒88.5Twins9
李拾壹56張紋嘉62E-Kids6
John54石詠莉56

沈震軒51許靖韻56

張敬軒40張美儀54

藍奕邦39連詩雅51

譚詠麟*39黃浩琳49

莫凱謙38鄭秀文48

羅力威38汪明荃48

徐天佑35葉巧琳*48

狄易達32劉美君44

伍富橋30江若琳42

Triple G28黎瑞恩39.5

古巨基*27趙學而35

林宥嘉25謝安琪32

黃千庭24葛仲珊30

Dough-Boy22鄭欣宜27

6號21Jude25

安俊豪20G.E.M.22

張智霖18盧巧音*22

馮翰銘14林明禎20

李榮浩14陳慧敏18

黃劍文14Serrini17

馬天佑*14李蕙敏17

鄭俊弘11.5鄭融15

張繼聰10.5譚嘉儀14

白只10.5迪子9

蔡一傑9.5薛凱琪*5

林海峰4蔡卓妍3

許冠傑3.5

蘇永康3

SSN Chart (24 May)  冠軍: 九秒九 - 祖兒  |  亞軍: 戀愛腦之死 - 陳健安

死啦完全唔知今日頒 掛住睇垃圾勁歌
不過一黎到就睇到美煎掃左首至尊就覺得高興
點解煎煎強搶唔到女金架 明明至尊歌都(單手)搶到手
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 22
1. 還有一艘救生艙 2. 靈魂有路 3. 月色魔美

回顧序言及十大中出現過的歌

吳哥窟 - 吳雨霏
空姐 - Gin Lee
失魂記 - 李克勤
驗傷 - 衛蘭
和每天講再見 - Gin Lee
Come with me - 吳雨霏
華麗轉身 - 汪明荃

十大第十位 (冥想練習)
人在野 - 布志綸
自由飛翔 - JW
天橋 - 楊千嬅
遊車河 - RubberBand

十大第九位 (失魂記)
櫻花樹下 - 張敬軒
舊地 - 楊千嬅
矛盾一生 - JW
一二三 三二一 - 楊千嬅
小城大事 - 楊千嬅
我等我在 - 楊千嬅
飲酒思源 - 楊千嬅
一輩子守候 - HANA
來生舞 - 楊千嬅

十大第八位 (驗傷)
原來他不夠愛我 - 吳業坤
有發生過 - 楊千嬅
灰姑娘 - 梁詠琪
假如讓我說下去 - 楊千嬅
有心人 - 鄭希怡
心服口服 - 陳慧琳
余春嬌 - 楊千嬅

十大第七位 (孝順)
長信不如短訊 - 楊千嬅
無條件 - 陳奕迅
雜技 - 衛蘭
光榮頌
忘記我自己 - HANA
無神論 - J.Arie
年度之歌 - 謝安琪
C3PO - 李克勤

十大第六位 (終於我們)
原來過得很快樂 - 楊千嬅
含蓄 - Gin Lee
拾回 - 謝安琪
無條件 - 陳奕迅
紅棉路上 - 梁詠琪
找對的人 - 張敬軒
姊妹 - 楊千嬅

十大第五位 (Nights without You)
月亮說 - 王菀之
撈月亮的人 - 楊千嬅
夜遊杜拜 - 李蘢怡
微涼 - 林憶蓮
給自己的情歌 - 梁詠琪
靈魂獨舞 - 符致逸

十大第四位 (1+4=14)
詭異 - 楊千嬅
斗零踭 - 楊千嬅

十大第三位 (忘記有時)
Today - 梁詠琪
雙雙 - Gin Lee
小城大事 - 楊千嬅
兩個人的幸運 - 梁詠琪
玫瑰的故事 - Gin Lee
原來只因深愛著 - JW / 吳業坤
月球下的人 - Gin Lee
緋麗榭.少年 - 張敬軒
和每天講再見 - Gin Lee

十大第二位 (在天之靈)
可惜我是水瓶座 - 楊千嬅
百姓 - 吳業坤
飛女正傳 - 楊千嬅
紙牌屋 - 李克勤
安全感 - JW
如無意外 - 何韻詩
一想到你 - Gin Lee

十大第一位 (和每天講再見)
Wonder Woman - 楊千嬅
我說 - Gin Lee
愛得太遲 - 古巨基
好時辰 - 王菀之
來生舞 - 楊千嬅
你們的幸福 - 謝安琪
繼續努力 - 楊千嬅
停止繁殖 - 林奕匡
一二三 三二一 - 楊千嬅
SSN Chart (24 May)  冠軍: 九秒九 - 祖兒  |  亞軍: 戀愛腦之死 - 陳健安

死啦完全唔知今日頒 掛住睇垃圾勁歌
不過一黎到就睇到美煎掃左首至尊就覺得高興
點解煎煎強搶唔到 ...
帥小寶` 發表於 2017-12-31 00:29

Gin Lee叻叻

終於完事喇
好攰

遲下先回顧返自己d十大寫成點
歌手同碟...有寫個d都會睇返
冇寫個d就唔會補返了

回顧序言及十大中出現過的歌

吳哥窟 - 吳雨霏
空姐 - Gin Lee
失魂記 - 李克勤
驗傷 - 衛蘭
和每天講再 ...
John 發表於 2017-12-31 00:42

好有心思
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 22
1. 還有一艘救生艙 2. 靈魂有路 3. 月色魔美

聽歌本來是紓解壓力的方式,
但自己所喜愛的,甚至一直以來聽歌的習慣,這年一一遭到否定,為此感到相當沮喪。
抗衡世界已很累,假如現在的人只喜歡Gin Lee和Gin Lee式的音樂,乾脆別延續下去、難受下去……

好有同感
我真係好鍾意宋念宇
點解你地要反佢

馬來人
華人
John 發表於 2017-12-30 23:42

sor 一直唔知有呢個分別
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

專輯第一名介紹

《Live in the moment》是Gin Lee加入新唱片公司後,放開懷抱製作的唱片,也跟Gin Lee喜 ...
John 發表於 2017-12-30 23:16

GIN 唔請你做打手出文案真係好浪費

聽歌本來是紓解壓力的方式,
但自己所喜愛的,甚至一直以來聽歌的習慣,這年一一遭到否定,為此感到相當沮 ...
bagfgfcde 發表於 2017-12-31 00:55

我冇片宋生
不過唔聽咋嘛

sor 一直唔知有呢個分別
hehemamama 發表於 2017-12-31 01:07

唔知都正常既

GIN 唔請你做打手出文案真係好浪費
Kyle_ 發表於 2017-12-31 01:12

可以直接用手

認真睇完你D 十大同TAG
寫得好好,睇到我好有FEEL
另一個原因係好多千千)

原來蘭蘭同達明一齊首奪十大!!

認真睇完你D 十大同TAG
寫得好好,睇到我好有FEEL
另一個原因係好多千千) ...
Kyle_ 發表於 2017-12-31 01:27

多謝
十大係最認真寫 (雖然都有兩三首諗唔到點寫就hea左)
另外就係幾個歌手同唱片

原來蘭蘭同達明一齊首奪十大!!
kel_kelvin 發表於 2017-12-31 01:31

同場加映

同場加映
John 發表於 2017-12-31 01:34
Phil同Kay、Fa一樣斷咗連續拎十大 可見Phil喺男歌手當中地位超然

支持十大第五位 恭喜之之

吳雨霏零獎,我真係o 曬咀嚕。

(7月3日)

歌曲第三名介紹

是,是吃著那口麵,但散聚過後,你還記得麵的味道嗎?還記得我的臉孔嗎?
有時 ...
John 發表於 2017-12-30 20:54

So jengggggggggg
Jason's Playlist 2024
Week 21 慢性分手 - Cloud 雲浩影

終於有時間睇番

比咁多次兩周冠 終於第一次比男金框框
d tag 雖然唔完整 但都係一貫地高質

你個女三甲都幾似903
不過原來你一直愛既蘭蘭咁耐以黎都係得銅

好心踢佢出fans群啦

女銀+至尊歌+至尊碟