返回列表 發帖
乜佢唔係親生女咩宜家? 見佢都喪拍劇
721AXA 發表於 2018-5-31 02:02

維基寫佢呢套劇係女三黎
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

維基寫佢呢套劇係女三黎
hehe 發表於 2018-5-31 02:16

唔關事既 何況戲份都算多
唐c詠女配一樣視后啦

回復 291# timgoi

騰訊視頻今日會更新11集聽日12集。
舞來舞去 不日內開始錄音。

回復 303# 721AXA

溏心風暴1 李司棋(第26集賣鹹鴨蛋)戲份少過 關菊英 鍾嘉欣,甚至乎米雪。

Tvb既視帝視后亂咁黎嫁啦
比陳煒我不如吹奏黃智雯!!!

陳煒今次做得差過同黃秋生果套,無霸氣,野蠻就有,宣萱都好過陳煒
iamsingingwong 發表於 2018-5-31 13:23

唔好搵陳煒同宣萱mall姐比……陳煒明顯就唔掂

Tvb既視帝視后亂咁黎嫁啦
比陳煒我不如吹奏黃智雯!!!
stephybest 發表於 2018-5-31 12:15

黃智雯拎女主,煒哥拎女配/女喜

陳煒今次做得差過同黃秋生果套,無霸氣,野蠻就有,宣萱都好過陳煒
iamsingingwong 發表於 2018-5-31 13:23

咁都冇霸氣佢本身唔做戲個樣已經好霸氣
演技我就覺得佢做得好剛好 做到哂角色加對白既需要

馬仔同胡定欣啲sweet戲投入唔到 快啲反面

宣萱做奸已經係佢最弱一環,d觀眾要求太低,陳煒碌大眼講野夠中氣就叫演技好?陳煒係呢套演技太表面 ...
iamsingingwong 發表於 2018-5-31 14:42

呢套劇暫時客串既人演得仲好過主角囉……陸詩韻 潔儀姐姐 曾偉權 都仲好戲

惡死樣等於有霸氣?陳煒似撩交打的潑婦。咩叫有霸氣?mall姐就係好例子,一個表情唔使出聲就有 ...
iamsingingwong 發表於 2018-5-31 15:43

都要睇埋個劇本係寫成點
劇本就係要寫到佢係撩交打既潑婦囉
邊個唔知內心戲多啲好睇啲,梅小青就係鍾意畫出腸

都要睇埋個劇本係寫成點
劇本就係要寫到佢係撩交打既潑婦囉
邊個唔知內心戲多啲好睇啲,梅小青就 ...
721AXA 發表於 2018-5-31 15:53

我就覺得唔係潑婦,陳煒而家係怨婦/寡婦因為先附馬既死就不停搞風搞雨,
又成日傷秋悲秋飲悶酒

上網已經睇到第1至10集
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

上網已經睇到第1至10集
oreo 發表於 2018-5-31 17:38

今晚有11好似

我就覺得唔係潑婦,陳煒而家係怨婦/寡婦因為先附馬既死就不停搞風搞雨,
又成日傷秋悲秋飲悶酒 ...
stephybest 發表於 2018-5-31 16:21

唔係今晚邊有义頸戲你睇

騰訊視頻VIP會員已經更新第11集

癡線,竟然有人會認為出名零演技嘅宣萱演得好過陳煒

回復 323# loowee

咁我覺得陳煒呢套真係差少少,下下都碌大對眼,但feel唔到陣奸味
btw岩岩鬼上身真係

鬼上身加驅魔人
係幾精彩加幾好笑

回復  loowee

咁我覺得陳煒呢套真係差少少,下下都碌大對眼,但feel到陣奸味 ...
8283 發表於 2018-5-31 21:08

佢的確今次冇之前發揮咁好,但唔會差過套套戲一個mode嘅宣萱囉

鬼上身呢段寫得幾好
不過都證明, 論霸氣, 胡定欣係可以head住陳煒
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 告別煤氣燈 - Gin Lee

回復  loowee

咁我覺得陳煒呢套真係差少少,下下都碌大對眼,但feel唔到陣奸味
btw岩岩鬼上身真係{:1 ...
8283 發表於 2018-5-31 21:08

比起宮2, 反而更想睇如傳起碼唔會玩押韻, 亂搞GIMMICK
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

鬼上身呢段寫得幾好
不過都證明, 論霸氣, 胡定欣係可以head住陳煒 ...
kevinlai1621 發表於 2018-5-31 21:17

一物治一物, 章尚宮>太子妃>太平
果然係太皇太后最勁
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

D 打戲
47. Bring Him Home
week23
1 . 陳卓賢@Mirror        ThankYouPostman

煒哥今晚由頭帶到尾
Jason's Playlist 2024
Week 22 隔牆有耳 - 張天賦

一物治一物, 章尚宮>太子妃>太平
果然係太皇太后最勁
oreo 發表於 2018-5-31 21:20

大奶奶個tone太大戲feel

宣萱 使徒行者2 演技超曬班KO陳煒任何一套作品。居然有人話佢零演技。

佢的確今次冇之前發揮咁好,但唔會差過套套戲一個mode嘅宣萱囉
loowee 發表於 2018-5-31 21:17

下你幾多歲呀

宣萱做嚴肅戲又得, 愛悵戲又得, 搞笑戲又得

咁都可以話佢無演技

霸氣陳煒真係冇, 如果碌大雙眼就話霸氣,其他女演員 都冇碌大雙眼做戲,行出嚟嗰個霸氣已經散發出嚟, 如果真係話霸氣嘅蔡少芬洛神,甄環傳 。萱萱一萬鳳之王就閃發出啦。

仲有霸氣如妃都未出陳煒咁既級數真係行埋邊啦

我覺得煒哥ok 喎,至少跑得出依經夠啦。
講霸氣,謝雪心同惠英紅呢d 一出,真係個個都行埋一邊。

原來呢度咁多人唔喜煒哥同外面差好遠
演技真係見人見智
我身邊的確有唔少朋友都話宣萱咁多年黎做戲都係同一個樣
不過我都鍾意mall姐既

Btw 黎緊太平會被人陷害 應該唔見一排架啦

同埋娜姐原來total只係出十集

回復 341# 721AXA

明明開拍之前放風話 三大女主角 胡定欣 劉心悠 周秀娜,點知娜姐系友情客串大配角 唔制啊!

蕭正楠攬住大師兄嗰度好基情feel.....

又如何loop到2046………

場大龍鳳笑到癡線
係咪笑片黎

蕭正楠攬住大師兄嗰度好基情feel.....
stephybest 發表於 2018-6-1 13:21
一把年纪老到残就咪学人卖腐啦,呕

堆男人咁相信一個行剌皇帝既刺客

暫時煲到第五集
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 23
1. 慢性分手 2. 隔牆有耳 3. 討好式戀愛

堆男人咁相信一個行剌皇帝既刺客
721AXA 發表於 2018-6-1 20:59

主角光環

馬明d喊戲好呆

袁文傑13集終於出場,成個皇宮終於唔止一個太醫。