返回列表 發帖
有感覺大海少年會留低

原來係out首難聽到嘔的7,都好
100%肯定藝術與科學WK22 903冠硬!!賭幾多都得!!

回復 303# 酷愛903
因為填海又上第二首,一樣難聽
一想李每天黑得太快 想得心血澎湃 想不想再捱

原來係out首難聽到嘔的7,都好
酷愛903 發表於 2024-1-27 17:31

真係好難聽 救哂命 但又上左個首道理都懂

Gin ig 輯相好A-Lin feel
victor1991415 發表於 2024-1-27 13:14

呢度啲審美觀與眾不同, 又大肚??

成個大肚婆look
MMM 發表於 2024-1-27 14:55

入咗 幸福門 你恨唔到

勁歌金榜@2024/01/27
RK  LW  Songs         Singers
01  02  給你幸福 所以幸福    馮允謙
02  04  分手前中後      吳業坤
03  06  雙喜樓        Twins
04  07  以正義之名      陳蕾
05  08  無能 為力        泳兒
06  11  魔氈         曾比特
07  09  救命稻草       張天賦
08  ne  空城記        陳奕迅
09  17  有有有 Year of the Yo      薛家燕、茜拉
10  10  不眠來電       黎展峯
11  ne  青春告別式      張敬軒
12  12  土豪金        Delta T
13  13  NOBODY        MC Jin
14  15  緊急聯絡人      Gareth.T
15  19  一場同學       許廷鏗
16  20  史詩式完結      葉巧琳
17  ne  初心小島       姚焯菲
18  14  島嶼時間囊      Zpecial
19  18  Never Mind      Nancy Kwai
20  ne  小孩子才做選擇        鄧思朗

OUT
01  澀谷駅前等      林智樂
03  戀愛候機室      涂毓麟
05  道理都懂       劉德華
16  這一個家       胡渭康

===

訪問:繼續繼續       陳健安

評分人數

20HKPMSK 2024 Week 09
01 愛已過去、02 一小節人生、03 Why You
21 傾城

又一首得rthk 同 tvb 冠嘅歌,光頭大作太勁
考完試啦
୧(๑•̀ᴗ•́๑)୨

不眠來電想點...
上11個星期最高都係得第10
呢首又唔係特別好聽

陳蕾/MC竟然仲有得上

無能 為力 / 逆時針的古董錶(5046) 喺903咁就死左
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

無能 為力 / 逆時針的古董錶(5046) 喺903咁就死左
hehemamama 發表於 2024-1-28 00:49

古董錶都叫上過死位...無能 為力  係突然死

不眠來電想點...
呢首又唔係特別好聽
星夢情真 發表於 2024-1-28 00:19

土豪金一樣

陳蕾/MC竟然仲有得上
LLLC 發表於 2024-1-28 00:38

因為有閑錢課金
離不開 留不低

又一首得rthk 同 tvb 冠嘅歌,光頭大作太勁
cfjc_ak 發表於 2024-1-28 00:11

估下星期同自我反省一換一
遲D飛黃騰達播時可能無得再上榜了
音樂記錄
don't forget tonight

不眠來電想點...
呢首又唔係特別好聽

個榜仲噴過新城
那陣時不知道 置身的日子都發亮

不眠來電想點...
呢首又唔係特別好聽

谷廿大

呢個榜真係好唔掂。寧願andy唔上

回復 311# LLLC

演唱會有budget谷多幾個台 而且TVB其實好想其他唱片公司來玩佢地個榜
Life was a willow and it bent right to your wind.

回復  LLLC

演唱會有budget谷多幾個台 而且TVB其實好想其他唱片公司來玩佢地個榜 ...
babyshark 發表於 2024-1-28 15:23

又唔搞頒獎禮,個榜都唔知有咩意義,再上一次勁歌頒獎禮好似已經係2020

回復 321# Ladyfafa

d慈善show越來越少人來唱歌,來來去去聲夢 星夢 中好…
    頒獎禮可以唔搞 佢地一年幾個大show仲係需要歌星來撐場的。
Life was a willow and it bent right to your wind.

有環球暗星的

回復  Ladyfafa

d慈善show越來越少人來唱歌,來來去去聲夢 星夢 中好…
    頒獎禮可以唔搞 佢地一 ...
babyshark 發表於 2024-1-28 15:39

無錢俾演出費
生存以上 生活以下 總找到開懷的原因

回復  LLLC

演唱會有budget谷多幾個台 而且TVB其實好想其他唱片公司來玩佢地個榜 ...
babyshark 發表於 2024-1-28 15:23

又想人玩 但又要扮大哥

其實現在唱片公司靠網上宣傳多過傳統媒體
生存以上 生活以下 總找到開懷的原因

回復 322# babyshark

琴晚食飯見到Yumi 同windy 唱隱形遊樂場 連英皇都唔請
I love Canton pop music

Chill Club 推介榜@2024/01/28
RK  LW Songs        Singers
01  06  社交恐懼癌      陳奕迅
02  08  緊急聯絡人      Gareth.T
03  05  再見有時       sica
04  07  戀愛禁止       乙女新夢
05  10  Joy Boy       葉振弘
06  04  爆煲急救指南     The Hertz
07  ne  雙喜樓        Twins
08  09  你不會一輩子的愛上我 Tyson Yoshi
09  ne  史詩式完結      葉巧琳
10  ne  9SHAKE       楊安妮

3 首新歌

Eliminated:
RK  LW Songs        Singers
XX  01  Calm Down 練功   陳凱詠
XX  02  日光漂白       黃妍
XX  03  偷東西的女孩     許靖韻

評分人數

老陳又出邊度trip
47. Bring Him Home
week21
1 . 陳毅燊        Impatient

社交恐懼癌五台冠完成, 並成為第一首五台冠嘅國語歌! 另外雙喜樓五台上榜, 保持一線四台冠嘅希望。