返回列表 發帖
竟然冇樓梯轉角 我最鍾意哩首啦
希望聽晚會encore啦

回復 302# electric

你睇2場?

呢條裙都幾靚

new ac:留言
the old ac:做板主,開電視區post

其實算唔錯, 第一次開紅館, 不過估唔到搭正11點收工, encore都冇, 有小小失望啦, 有d歌都冇唱, 南瓜車. 我 ...
munsang16 發表於 2012-7-8 02:42

我都想聽南瓜車SOSAD
估唔到真係咁 我見場外面有人係咁話洗唔洗咁市儈
但係我覺得唔係既 係香港演唱會先至有ENCORE呢樣野
外國好少亦都唔太興 咁都接受到既
成個RUNDOWN都幾好 南瓜車無正常既 不過估唔到有XBF :D
真係幾好睇
聽唔到走音 初頭係個喇叭好嘈聽唔到佢唱乜姐HAHA
Nick's Music Selection 2024 (Week 23)
1. 靈魂有路 - 雷同二友  2. Thank You Postman - 陳卓賢  3. 趁你旅行時搬走 - moon tang

其實算唔錯, 第一次開紅館, 不過估唔到搭正11點收工, encore都冇, 有小小失望啦, 有d歌都冇唱, 南瓜車. 我不需要tiffany, 有隻雀仔 and 除下吊帶前
munsang16 發表於 2012-7-8 02:42

有唱

國語 version=不要愛我 wif 大同

請問有冇喊位?

唱既歌的確係有D失望,但係仲想要求咩?
第一次演唱會JA WOR:sleepy:

講真,Fiona都出道咁多年
唔明點解要請Guest囉,又唔係冇歌

等左8年先第一次,可能之前又要再等多8年。Fifi常日拍電影拍劇又要再儲3、4隻碟歌。
    咁到時呢批 ...
koalabear 發表於 2012-7-8 10:52

8年再等8年?Source?
反應咁好,隨時下年Part 2都得wor~

其實今次真係強心針
反應咁好口啤又唔錯
下次再開都唔使怕票房差

請問有冇喊位?
風見志郎 發表於 2012-7-8 10:40

喊位比預期少
但好感動
唱給十年後的我之前果返說話最感動

唱既歌的確係有D失望,但係仲想要求咩?
第一次演唱會JA WOR

講真,Fiona都出道咁多年
唔明點解要請G ...
water:) 發表於 2012-7-8 10:47

不能同意更多
其實對衣著舞台都唔係最執著, 反而係選歌方面:'(
唱多D自己歌好過啦...

全晚最悶嘅位係唱 cover 歌果 part

同房祖名合唱不知不覺果陣好多人去洗手間

一開場就出嘉賓真係嚇死...

尋晚 wechat 果度搞咗好耐

如果順利可能 10:45 就可以散場...

喊位比預期少
但好感動
唱給十年後的我之前果返說話最感動
lovehirofans 發表於 2012-7-8 10:59

仲有 下次下次 同 感謝位 有喊

講感謝果度講得好快... 好似唔夠時間講咁...

今次d 3都無話好special.....
167128049 發表於 2012-7-8 01:10

藍色條裙同粉紅色條裙wif公仔背心都好正

見個rundown超失望
南瓜車、樓梯轉角、麥當娜一吻、。。。。。。
真心希望cut走方大同個part唱返D classic:L

其實好唔明點解D人可以無睇個CONCERT之後係度彈三彈四
有D歌雖然係唔夠CLASSIC 不過係個CONCERT其實有特別效果LOR -.-
只係睇RUNDOWN係唔會明

原來當年熱火都無車架南瓜車- -'''''''
係佢唔記得首歌定咩:L

原來當年熱火都無車架南瓜車- -'''''''
係佢唔記得首歌定咩
艾石仔 發表於 2012-7-8 12:54

可能唔鐘意/對首歌無太大感覺卦

其他sidetrack唯有等下次了

我覺得個flow好吾流暢... 亦完得非常突然
不過個台係好靚 D衫都係, 好彩有唱Dear Fiona- - Better ME反應好好 好開心
不過 南瓜車,水,趕,有隻雀仔,麥當娜—吻,尋找獨角獸 去晒邊, 十一點完真系當時不禁講左句 "下?完左?"

我地唔係彈,只不過身為Fi的歌迷見到有d歌無左,有d失望申下姐!如果唔係重視緊張呢個處女Show,費 ...
koalabear 發表於 2012-7-8 13:11

我都係咁話:'(
FI真係實在太多好歌... 我都知一晚唔會唱得曬
但係真係好想聽南瓜車 尋找獨角獸 水 趕 你在哪裡 有隻雀仔等等正歌囉><
完左今晚個SHOW, 肯定等到條頸變左FIONA都未有下次CONCERT:Q

其實個重點係可唔可以有睇完個SHOW先彈RUNDOWN -.-

老老實實-  -
我最恨聽係  我想留低 白色戀人 未約定 同埋 拒絕畢彼特:Q
係咪要等佢開MINOR CLASSIC:L

老老實實-  -
我最恨聽係  我想留低 白色戀人 未約定 同埋 拒絕畢彼特
係咪要等佢開MINOR CLASSIC ...
艾石仔 發表於 2012-7-8 15:06

係啦
你呢 D 咁冷 = =

不過我都想聽 水 趕呢 D XD

係啦
你呢 D 咁冷 = =

不過我都想聽 水 趕呢 D XD
rIcKyK 發表於 2012-7-8 15:55

Minor classic唔知要等幾年==

老老實實-  -
我最恨聽係  我想留低 白色戀人 未約定 同埋 拒絕畢彼特
係咪要等佢開MINOR CLASSIC ...
艾石仔 發表於 2012-7-8 15:06

係呀係呀。。。留咗最minor的我想留低&拒絕畢彼特

今晚有eason做嘉賓!!!!!

今晚有eason做嘉賓!!!!!
ricorico07 發表於 2012-7-8 23:31

聽講唱咗孤獨患者,係唔係同阿Fi合唱

聽講唱咗孤獨患者,係唔係同阿Fi合唱
remus 發表於 2012-7-8 23:37

我睇琴日....我都係睇華納fb知..
等人番黎講xd

見個rundown超失望
南瓜車、樓梯轉角、麥當娜一吻、。。。。。。
真心希望cut走方大同個part唱返D classic: ...
kenvincy.cn 發表於 2012-7-8 12:31

樓梯轉角 今晚有喎聽講
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

今晚有樓梯
但始終無 南瓜車

eason 呀正!!!!

唱左陀飛輪

Eason獨唱 孤獨患者
Eason同Fi合唱 陀飛輪依然有大同 房祖名

我見d人fb po相..
呀fi著住琴日最後唱dear fiona 套3同大同+房祖名一齊...
今場仲要有encore!!!!!!

睇琴日既我表示:@

Eason獨唱 孤獨患者
Eason同Fi合唱 陀飛輪依然有大同 房祖名
janickfu 發表於 2012-7-8 23:52

吹神今晚好忙wor
佢10:15係Ellen音樂會encore時段衝左上台唱愛是懷疑

July 8 Rundown
01. 微笑殺人事件
02. 小峽谷之1234
03. All You Need Is Me (With 方大同)
04. 維多利亞女皇的非常秘密任務

05. 8月號
06. 天國的微笑
07. 慕容雪
08. 字花
09. 小黑與我
10. 下次下次
11. 不知不覺 (With 房祖名)
12. 不要愛我 (With 方大同)
13. Moon River (With 方大同)
14. BB88 (方大同)

15. 叮叮車
16. 9:55PM
17. 不呼不吸幾多秒
18. 886
19. 糖不甩
20. 唇印
21. 倒刺

22. 追 (原唱: 張國榮)
23. 甜蜜蜜
24. 奇洛李維斯回信
25. XBF
26. Better Me
27. 給十年後的我

28. 男孩像你
29. 樓梯轉角
30. 孤獨患者 (陳奕迅)
31. 陀飛輪 (With 陳奕迅)
32. Dear Fiona

評分人數

• 釘釘

好開心有Eason!!!
無Steph真係好surprise...

明明TAG左獨角獸-.-但又唔唱/_\

今晚同尋晚就係少咗 2 隻 cover

多咗 eason

今晚同尋晚就係少咗 2 隻 cover

多咗 eason
swanky 發表於 2012-7-9 00:57

同埋多左 樓梯轉角

氣氛其實ok 但fiona同band sound cover曬啲人聲,明明好多人跟住唱
啲人叫encore叫下又停下,我附近既人又靜到乜
Overall 其實幾好,不要愛我同xbf remix 勁正
全場一齊唱dear fiona 勁high, 同埋eason出黎真係全場癲曬
不過真係吹左好多水。。。唱多啲歌仲好。。。

八點八開場我都接受唔到!

氣氛其實ok 但fiona同band sound cover曬啲人聲,明明好多人跟住唱
啲人叫encore叫下又停下,我附近既人又 ...
Lewis 發表於 2012-7-9 01:12

最後唔多人嗌,因為HARD CORE FANS唔多,集中唔到= =你見燈牌都唔多
但鍾意佢既NON FANS就真係好多=]

最後唔多人嗌,因為HARD CORE FANS唔多,集中唔到= =你見燈牌都唔多
但鍾意佢既NON FANS就真係好多=] ...
艾石仔 發表於 2012-7-9 01:22

我就係Hard core fans 跟fc買飛 但我接觸唔到d燈牌....

:'(eason+fiona:'(

我就係Hard core fans 跟fc買飛 但我接觸唔到d燈牌....
amy 發表於 2012-7-9 01:27

其實你地坐邊區 我覺得今晚由頭到尾都好氣氛過昨日好多好多
同埋呢場梗係先多fans la -.-
第一日優先訂飛即日爆哂有咩可能大部份係non-fans同你去等呀 -.-

唱完DEAR FIONA之後等左勁耐都未開燈以為有2ND ENCORE啦..
點知冇.. 有d失望..
btw, 睇得出fi真係為呢個con落左好多心機!
live好左好多好多!
陀飛輪真係不得了! 呢個氣氛真係現場先感受到..

記低哂 d 第一感覺先

1. 第一段有點像薛凱琪能獨當一面的自我宣言, 但同時間又好cute, 好多有趣既位, 感覺有點 G For Girl(隻歌)
2. Acoustic 下的字花介紹後非常感動, 而且正因 acoustic, 聽到紅館鴉雀無聲的一刻, 很好
3. 之後接小黑與我, 明明同樣屬於寧靜的悲痛, 前奏的大聲打拍子, 將字花的感動一掃而空, 本來這 part 感動可以更久點
4. 方大同真係好正好正, 我是第一次睇方大同現場演出, 非常好
5. 叮叮車是咪新編曲左? 幾impress
6. 倒刺這一 part 之前很跳跳紮好得意 886 既 dancers 突然可以變到好似一個個包袱一件件往事咁, 冇諗過可以有咁既變化
7. 給十年後的我是很好的完場曲
8. encore今晚完整很多了, 沒有草草收結之感
9. fiona 唱陀飛輪第一段算有 feel, 可惜 Eason 一開口, 實在有點高下立見, 還需努力
10. Eason好得!
11. 好多明星呀 ^3^