返回列表 發帖
我估F! 聽落都係首詩正d
Jason's Playlist 2024
Week 22 隔牆有耳 - 張天賦

KWANIE MUSIC PICKS 不定時估榜遊戲 ._.

請問 安徒生的錯 WEEK 40 位置為:
A. 2 B. 3 C. 4 D. 5 E. 6 ...
kwanie 發表於 2015-9-30 23:18

無人估E, 就估E
  榜主可以變頭號phil粉, 頭一批上安徒生的錯嘅榜
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 告別煤氣燈 - Gin Lee

無人估E, 就估E
  榜主可以變頭號phil粉, 頭一批上安徒生的錯嘅榜 ...
kevinlai1621 發表於 2015-10-1 11:16
AK TOP 20 2015 Week 39
18        ne        01        安徒生的錯‬        林奕匡

AK TOP 20 2015 Week 39
18        ne        01        安徒生的錯‬        林奕匡
  ...
nicholashin 發表於 2015-10-1 11:25

點同呢, k會員高位上
  (其實我係到兜緊)

KWANIE MUSIC PICKS WK40 (26/9/2015)

第四十週冠軍歌
完左架啦, 暑假完左好耐架啦
我既學生生涯都完左好耐架啦
不過老實講呢個劇又幾好
起碼應該好過黎緊個拉闊掛
Any肥 小喬係正既

小小宇宙 - Yukilovey
作曲: 勞嘉怡
填詞: 阿檸
編曲: 壞碑唇
監製: Chris Ho / H

KWANIE MUSIC PICKS 不定時估榜遊戲 (開 估 !!) ._.

請問 安徒生的錯 WEEK 40 位置為:
A. 2 B. 3 C. 4 D. 5 E. 6 F. 7 G. 8

估中既 3 位朋友可以優先預訂 WK41 - WK43 季軍歌~ (只限 WEEK 40 上榜歌喎)
至於點排梗係由ME 話事啦 :D

盧!同!學!

唔揀大了一歲仲有咩揀 <3
今wk上到榜 開心子。。。

好野 !!!
揀無辜啦

今次一下子 out 左 3 首 warner

Shiga plug接plug
希望Phil趕到十大/男銅尾班車

KWANIE MUSIC PICKS WK40 (26/9/2015)

第四十週冠軍歌
完左架啦, 暑假完左好耐架啦
我既學生生涯都完左好 ...
kwanie 發表於 2015-10-3 14:00

紅館夢都有死位

紅館夢都有死位
kevinlai1621 發表於 3/10/2015 14:40
低分死位黎架
(橫掂唔派新plug 都追唔到組金架啦)
Shiga plug接plug
希望Phil趕到十大/男銅尾班車
nicholashin 發表於 3/10/2015 14:13
男銅難d
十大好似......
好野 !!!
揀無辜啦

今次一下子 out 左 3 首 warner
chanchan0909 發表於 3/10/2015 14:12
終於中

咁啱姐 XD
盧!同!學!

唔揀大了一歲仲有咩揀
ed8671ed 發表於 3/10/2015 14:09
啱晒U 何車啦

滴眼淚又飄移 羅生門斷左冠都係無上

* 我估中左 OAO
* 揀 其後 嘎
* kay 低 > 高 > 高 > 低 無限轉彎
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

* 我估中左 OAO
* 揀 其後 嘎
* kay 低 > 高 > 高 > 低 無限轉彎
616.1314 發表於 3/10/2015 14:47
多謝你救左其後一命
滴眼淚又飄移 羅生門斷左冠都係無上
JasOh103 發表於 3/10/2015 14:46
轉左 plug 啦 sor xd

KWANIE MUSIC PICKS 號外之無啦啦又有估榜既

以下哪一首歌將會於 WEEK 41 率先上榜 ?
A. 挾持 - RubberBand
B. 男人幫 - 男人幫
C. 一拍即愛 - Super Girls
D. 黃昏點唱機 - 容祖兒
E. 最幸福的眼淚 - 吳雨霏

今次最快估中既 WK42 第二位由你決定 :D
只限 WK41 上榜歌喔~

愛霏 無論如何都要估霏

D 明知會錯都要估祖
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

估榜實力派估冷門嘎 A!
只盼下一次~~~~喔~~~~~~

得返 B

冇得揀 嬲
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

冇得揀 嬲
dongbb2332 發表於 8/10/2015 00:14

又唔祖d

遲咗 btw 估sg
我們的總和

KWANIE MUSIC PICKS WK41 (10/10/2015)

第四十一週冠軍歌
近期既新歌裡面, 呢首係最好loop 既
所以咁快上冠軍亦唔過份~
今次BONG BONG 響詞上面又有佳作
其實都真係幾厲害, 總好過光頭佬丫

安徒生的錯 - 林奕匡
作曲: 林奕匡
填詞: 藍奕邦
編曲: Edward Chan
監製: Edward Chan

KWANIE MUSIC PICKS 號外之無啦啦又有估榜既 又 開 估 !!

以下哪一首歌將會於 WEEK 41 率先上榜 ?
A. 挾持 - RubberBand
B. 男人幫 - 男人幫
D. 黃昏點唱機 - 容祖兒

實力ED 估冷門成功 ._. (利申無造馬)
下週第二位你話事啦, 不過死唔死我唔擔保呀下 XD

KWANIE MUSIC PICKS WK41 (10/10/2015)

第四十一週冠軍歌
所以咁快上 ...
kwanie 發表於 2015-10-10 18:15

幾耐無試過兩週就冠

第四十一週冠軍歌
所以咁快上 ...

表示驚喜又驚訝

OMFG!!!
有冇人可以統計我已經連中幾多個估榜

等我諗吓先~遲啲話你知

幾耐無試過兩週就冠
Yan 發表於 10/10/2015 18:24

印象中好似無試過

OMFG!!!
有冇人可以統計我已經連中幾多個估榜

等我諗吓先~遲啲話你知 ...
ed8671ed 發表於 2015-10-10 18:29

唔係大了一歲咩?

小小宇宙1>2好似好威威豬咁
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

第四十一週冠軍歌
所以咁快上 ...

咁早冠, 係咪十大頌讚詩算數
  美勞1>2咁堅

唔係大了一歲咩?
表妹保莉 發表於 2015-10-10 18:36

驚驚k榜主真係會整死佢嘛 XDDD
雖然有INFINITY^INFINITY嘅信心係IMPOSSIBLE!嘅

ho la 我揀大了一碎雅
要死位不死 必有後福嘎

一齊冠PHIL 係咪想阻止PHIL入唱作三甲

一齊冠PHIL  係咪想阻止PHIL入唱作三甲
nicholashin 發表於 10/10/2015 19:13

邊有咁快死姐~ 係就係有D 歌排住上既~

號外
歷年年度歌曲:
kwanie 發表於 2015-8-8 23:25

你都唔算好反容喎, 攞過三次十二大. 不過11年之後就真係

你都唔算好反容喎, 攞過三次十二大. 不過11年之後就真係
JasOh103 發表於 11/10/2015 08:41

戀人未滿真係最後一隻鍾意既 sor

戀人未滿真係最後一隻鍾意既 sor
kwanie 發表於 2015-10-15 23:07

隻碟真係唔錯, 山口百惠蜉蝣甚至千fa輸都鍾意
11年之後我剩係buy三首劇集歌&小日子
黃昏同嚟緊首乜乜得閒又令我反容mode ON

KWANIE MUSIC PICKS WK42 (17/10/2015)

第四十二週冠軍歌
每個人都有自己既價值
演響煙子可能好大可能好細
但係無論大與小
肯為呢個社會付出既
都應該值得一讚。

是有種人 - 何韻詩
作曲: 李拾壹
填詞: 林夕
編曲: 周國賢 / 盧凱彤
監製: 何韻詩 / 馮翰銘 / 何秉舜

驚驚k榜主真係會整死佢嘛 XDDD
雖然有INFINITY^INFINITY嘅信心係IMPOSSIBLE!嘅

ho la 我揀大了 ...
ed8671ed 發表於 2015-10-10 18:44

你幫碎雅喺唔同既榜搶分

你幫碎雅喺唔同既榜搶分
mamakin 發表於 2015-10-17 17:23

下星期會回落一級

希望碎雅可以夠分上到共和榜

下星期會回落一級

ed8671ed 發表於 2015-10-17 17:43
你咁講 即係而家未夠分
出口術叫共和榜主畀碎雅多D分

你咁講 即係而家未夠分
出口術叫共和榜主畀碎雅多D分
nicholashin 發表於 2015-10-17 17:46

娜娜娜
我冇講過架
你估咋

差2,3個榜 影響不大嘅

下星期會回落一級

ed8671ed 發表於 2015-10-17 17:43

疑似 this week no.2 no.3 一齊送

之前好似有人話想 out 走是有種人

疑似 this week no.2 no.3 一齊送

之前好似有人話想 out 走是有種人  ...
chanchan0909 發表於 2015-10-17 21:53

再上次條問題 我仲有預訂咗個no.3下wk嘎

再上次條問題 我仲有預訂咗個no.3下wk嘎
ed8671ed 發表於 2015-10-17 22:05
...... 表示無語

...... 表示無語
chanchan0909 發表於 17/10/2015 22:07

呢個 2>3 對年尾其實幾重要
(其實我個榜咁TIGHT 仲搞估榜其實係玩命 XD)

KWANIE MUSIC PICKS WK43 (24/10/2015)

第四十三週冠軍歌
今年既第二首派台歌~
繼 Dear Fiona 之後再一次試日本野~
但係其實可唔可以唔好再搵舒文
D 唱法其實都幾....... (雖然第三首都係 ._.)

那一個我 - 薛凱琪
作曲: Seiji Motoyama / Kikomaru
填詞: 林若寧
編曲: 何秉舜
監製: 何秉舜 / 舒文

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =
同場加映 - 上年十大回顧 年度歌曲.第十位
分手總約在雨天 - 方皓玟 [第四十四週冠軍歌]
作曲 : 方皓玟 填詞 : 方皓玟
編曲 : 伍仲衡 監製 : 許創基 / Edmond Tsang
https://www.youtube.com/watch?fe ... d&v=peLvKOPWq1E

希望me最後一滴奶力可以推到大了一碎上大榜

KWANIE MUSIC PICKS WK43 (24/10/2015)

第四十三週冠軍歌
今年既第二首派台歌~
繼 Dear Fiona 之後再一次 ...
kwanie 發表於 2015-10-24 14:30

無辜d高山低谷走勢
  阿樂咁快有得上榜

第四十三週冠軍歌
今年既第二首派台歌~
繼 Dear Fiona 之後再一次 ...
kwanie 發表於 2015-10-24 14:30
好開心 RubberBand 仲喺榜到

Ngyufei 呢???