返回列表 發帖
潮濕天氣,食物容易變壞,蛋撻記得放入雪櫃

近排天氣好潮濕,如果失瘟室溫存放蛋撻,會好易變壞,搞到 ...
harryharry 發表於 2015-2-23 11:36

蛋撻要放入雪櫃架咩? 豆漿同果Jam個post去左黎呢度

Let eat 糕 Let eat 糕~~~ 食左兩半嚿年糕...都幾好食

近排天氣好潮濕,如果失瘟室溫存放豆漿同果Jam,會好易變壞,搞到一大陣酸味.
為左唔好成屋都一陣酸味, ...
~蛋撻~ 發表於 2015-2-22 19:59

我一路都以為呢個post係美免開
SSN Chart (17 May)  冠軍: 喃嘸師感官漫遊 - 林家謙  |  亞軍: 九秒九 - 祖兒

潮濕天氣,食物容易變壞,蛋撻記得放入雪櫃

近排天氣好潮濕,如果失瘟室溫存放蛋撻,會好易變壞,搞到 ...
harryharry 發表於 2015-2-23 11:36

呢d天氣d食物真係好容易變壞變臭,
如果為左唔想徙而夾硬啃,好容易會肚痛放屁,
又搞到個口臭晒,對人對自己都唔好嘛...
FIGHT for 陳柏宇

我一路都以為呢個post係美免開
John 發表於 2015-2-24 16:55

我只喜歡自家整豆漿同蛋撻 蛋撻 曲奇底易整呀,我好喜歡食

JAM 如果D 水果洗得唔乾淨去整果JAM,真係好容易變壞,變臭,最後要掉JAM 入垃圾筒
我之前真係整過士多啤梨果JAM

呢d天氣d食物真係好容易變壞變臭,
如果為左唔想徙而夾硬啃,好容易會肚痛放屁,
又搞到個口臭晒,對人對自己 ...
~蛋撻~ 發表於 2015-2-24 22:27

kary應該都幾口臭
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

kary應該都幾口臭
harryharry 發表於 2015-2-24 23:17

kary好偉大 :(
為左試下會唔會口臭就一口啃一個
好有探究精神

反OT 有冇人想食kary?

M記而家星期日會全日供應早餐
見到FB有人講話買個新地, 倒去熱香餅上面食~話好好味
有冇人試過
好想星期日就去試下XD

話說原來曲奇真係幾易整<3
整完比人掃曬就最開心<333

話說原來曲奇真係幾易整
屮SiU霖屮 發表於 2015-2-25 00:22

harryharry 發表於 2015-2-25 00:34

我要同周柏豪瘋狂整曲奇<33

我要同周柏豪獨狂整曲奇
屮SiU霖屮 發表於 2015-2-25 00:36

Pakho同你搞乜

我要同周柏豪獨狂整曲奇
屮SiU霖屮 發表於 2015-2-25 00:36

harryharry 發表於 2015-2-25 00:38

見到幅圖又諗起
1/1 ph上台前佢地兩個冇交流 原來早已錯過.....
我們的總和

有冇 ...
Kyle_ 發表於 2015-2-24 23:59

係酒店試過,pancake 上面加兩球雪糕
最後食了四塊呢

整即沖薯蓉落多左水 好唔開心呀 /.\
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

Pakho同你搞乜
nicholashin 發表於 2015-2-25 00:38

諗起今個新年食左兩次buffet一次放題=__=
我就黎變肥豬啦

諗起今個新年食左兩次buffet一次放題=__=
我就黎變肥豬啦
屮SiU霖屮 發表於 2015-2-25 00:52

說好的減肥呢
我們的總和

說好的減肥呢
Wonders 發表於 2015-2-25 00:54

after the holiday

見到幅圖又諗起
1/1 ph上台前佢地兩個冇交流 原來早已錯過.....
Wonders 發表於 25/2/2015 00:44

知唔知我地今個禮拜食乜呀燈燈

係酒店試過,pancake 上面加兩球雪糕
最後食了四塊呢
kk8733 發表於 2015-2-25 00:45

好似好正咁但個野食好邪惡嘎
減緊肥呀

知唔知我地今個禮拜食乜呀燈燈
kwanie 發表於 2015-2-25 00:56

harryharry 發表於 25/2/2015 01:02

周子揚 , 搞ali 丫拿

周子揚  , 搞ali 丫拿
kwanie 發表於 2015-2-25 01:06

Ali爸爸

Ali爸爸
harryharry 發表於 25/2/2015 01:10

你贏

Kyle_ 發表於 2015-2-24 23:59

因為我食老麥多數都係叫外賣,
所以我冇呢個「鷹狼傳奇」嘅問題(日夜分隔永遠見唔到對方)。
我可以今日買左個新地放入雪櫃,明天早上再叫熱香餅
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

因為我食老麥多數都係叫外賣,
所以我冇呢個「鷹狼傳奇」嘅問題(日夜分隔永遠見唔到對方)。
我可以今日 ...
Bluejays 發表於 2015-2-25 02:42

但個新地唔會融嗎?未試過將軟雪糕放去雪櫃雪嘎

但個新地唔會融嗎?未試過將軟雪糕放去雪櫃雪嘎
Kyle_ 發表於 2015-2-25 09:15

放冰箱唔只唔會溶,仲會硬得濟,食前要早少少拿出嚟等佢溶翻啲添 :0
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

唔知邊位女歌手整嘅曲奇最好食呢?

1. 連詩雅

2. GEM

3. 薛凱琪

你地覺得邊個好食呢?

唔知邊位女歌手整嘅曲奇最好食呢?
1. 連詩雅
2. GEM
3. 薛凱琪
你地覺得邊個好食呢?{: ...
harryharry 發表於 2015-2-25 19:39

連詩雅
今日cap咗好多gif

kary好偉大 :(
為左試下會唔會口臭就一口啃一個
好有探究精神

反OT 有冇人想食kary? ...
bagfgfcde 發表於 2015-2-24 23:18

頭先晚餐食左豬扒麵 開心

最衰都係我~ 引到你地班友又係咁POST美霏

最衰都係我~ 引到你地班友又係咁POST美霏
屮SiU霖屮 發表於 2015-2-26 02:38

新年食咁多野 係時候要減肥啦

連續兩日晏晝食唐記奶皇包

心血來潮~ 想整黑森林TIM ^_^

yanny食相真係可愛

yanny食相真係可愛
harryharry 發表於 2015-3-1 13:42

最尾果張係你自己 ?? 好cutecute啊~

btw 睇到我都好想食野 !!!!!!

yanny食相真係可愛
harryharry 發表於 2015-3-1 13:42

好想喂欣姐食嘢

好想喂欣姐食嘢
jasonng 發表於 2015-3-1 16:07

很想要吧

很想要吧
harryharry 發表於 2015-3-1 16:51

好想食極唔肥 尤其me成日口痕
但又唔想好似佢地咁跳舞

好想食極唔肥 尤其me成日口痕
但又唔想好似佢地咁跳舞
mamakin 發表於 2015-3-1 17:33

咁搞法欣姐會唔會遲早取代美霏做 CM 女神嗄
本週冠軍歌: 黑玻璃 - 洪嘉豪

咁搞法欣姐會唔會遲早取代美霏做 CM 女神嗄
Our_Souvenir 發表於 2015-3-1 20:51

愛霏力陣容太強盛依件事係冇可能發生

愛霏力陣容太強盛依件事係冇可能發生
屮SiU霖屮 發表於 2015-3-2 01:24

harryharry 發表於 2015-3-2 01:32

好啦好啦 唔好ot啦:D飲食台泥!!

有無人食過九龍城好多野食果條街既泰國菜
有既話咁多間邊間正,想去試又唔知邊間好:0
Nick's Music Selection 2024 (Week 21)
1. 低調 - 張天穎  2. Thank You Postman - 陳卓賢  3. 也許沒有未來神 - per se

有無人食過九龍城好多野食果條街既泰國菜
有既話咁多間邊間正,想去試又唔知邊間好:0 ...
Nicholas 發表於 2015-3-2 12:08

小曼谷 <3333
我們的總和

小曼谷
Wonders 發表於 2015-3-2 12:15

好今日就去呢間,價錢100 一人 ok ma?
Nick's Music Selection 2024 (Week 21)
1. 低調 - 張天穎  2. Thank You Postman - 陳卓賢  3. 也許沒有未來神 - per se

好今日就去呢間,價錢100 一人 ok ma?
Nicholas 發表於 2015-3-2 13:28

價$預鬆少少 btw 個人覺得呢間幾巧食嘎
我們的總和

價$預鬆少少 btw 個人覺得呢間幾巧食嘎
Wonders 發表於 2015-3-2 13:46

岩岩上Open Rice 睇左 好評幾多下 :D
查埋附近有埋義香 仲可以食埋甜品 :P