返回列表 發帖
DELAY 再DELAY..............
Kyle_ 發表於 2015-6-16 19:07

仲要冇quality 果下先死
...

plzzzz release the dvd before the end of June
i need it

快歌黎講。聽得最多係色惑囉

呢個ARRANGEMENT 令我重新愛上 因為所以

好期待個DVD, 等到2046

簽名被屏蔽

微博有人話 dvd 7月先出
siongguan 發表於 2015-6-16 18:39

7月出唔係問題最緊要唔好hea出
演唱會一生人無幾次,更何況二十週年
希望可以收錄埋嘉賓
初心傷過
重新再跳

Loving the previews on HK iTunes! Will try to get my hands on a CD copy!!!

Hopefully, the DVD will be released soon as well!!!

捨得出dvd未?
...

捨得出dvd未?
siongguan 發表於 2015-6-23 20:39

我見個post 冇啦啦推返出黎,以為有dvd 消息
比你fake 左

我見個post 冇啦啦推返出黎,以為有dvd 消息
比你fake 左
Kyle_ 發表於 2015-6-23 22:56

特登引你幫愛瑞力出來  
7月都來啦,消息都冇半個
...

人瑞係咪重未病完
為左配合都唔知有無既宣傳所以要延遲
nicknicknick 發表於 2015-6-23 22:51

this.

li 排狂 loop 勇

人瑞係咪重未病完
為左配合都唔知有無既宣傳所以要延遲
nicknicknick 發表於 2015-6-23 22:51

睇佢IG 佢好似又走左去拍戲   廣東碟無限走數

睇佢IG 佢好似又走左去拍戲   廣東碟無限走數
快劍俠 發表於 2015-6-24 11:54

拍戲好搵錢嘛,演唱會DVD / 大碟 梗係無限delay啦  

唔係Live CD出佐之後一個月就到DVD架咩? 點解到依家都仲係零消息?  

2DVD + Karaoke DVD #2
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

習慣失戀LoL!!!
但disc 2個rundown同cd真係好唔同= =

歌手:楊千嬅
唱片名稱:Let's Begin Concert 2015 世界巡迴演唱會 Live
唱片封面:

推出日期:2015/7/10
唱片類型:2DVD + Karaoke DVD

Tracklist :
DVD: 1 (112 Min)
1. Overture / 勇
2. 狼來了
3. 數你
4. 小城大事
5. 原來過得很快樂 + 再見二丁目
6. 因為所以
7. 烈女
8. 當女飛俠愛上萬能俠
9. 處處吻
10. 色惑
11. 斗零踭
12. Overture
13. 出埃及記
14. 花與愛麗斯
15. 翅膀下的風
16. 少女的祈禱
17. 楊千嬅overture
18. E-714342
19. 冰點
20. 笑中有淚
21. 可惜我是水瓶座
22. 野孩子
23. 最好的債

DVD: 2 (103 Min)
1. 大傻
2. 私奔
3. 開大
4. 熱血青年 + 大激想
5. 抬起我的頭來
6. 飲酒思源
7. 好不容易遇見愛
8. 假如讓我說下去
9. 最後的歌
Bonus Feature:
10. 習慣失戀 (容祖兒 /楊千嬅)
11. 終身美麗 (鄭秀文 / 楊千嬅)
12. 你最珍貴 (張學友 / 楊千嬅)
13. 小飛俠 (周柏豪 / 楊千嬅)
14. 大激想 (陳奕迅 / 梁漢文 / 楊千嬅)
15.煉金術
16. 飛女正傳
17. 楊千嬅
18. Making of Let's Begin (20'00)

DVD: 3 (Karaoke)
1. Overture / 勇
2. 狼來了
3. 數你
4. 小城大事
5. 原來過得很快樂 + 再見二丁目
6. 因為所以
7. 烈女
8. 當女飛俠愛上萬能俠
9. 處處吻
10. 色惑
11. 斗零踭
12. Overture
13. 出埃及記
14. 花與愛麗斯
15. 翅膀下的風
16. 少女的祈禱
17. 楊千嬅overture
18. E-714342
19. 冰點
20. 笑中有淚
21. 可惜我是水瓶座
22. 野孩子
23. 最好的債
24. 大傻
25. 私奔
26. 開大
27. 熱血青年 + 大激想
28. 抬起我的頭來
29. 飲酒思源
30. 好不容易遇見愛
31. 假如讓我說下去
32. 最後的歌
Bonus Feature:
33. 習慣失戀 (容祖兒 / 楊千嬅)
34. 終身美麗 (鄭秀文 / 楊千嬅)
35. 煉金術
36. 飛女正傳
37. 楊千嬅

附加資料:
細胞分裂再重組 脫胎換骨Let's Begin 二十年major minor classics 盡出
最刻骨銘心的楊千嬅式情歌 回憶滿載 一次公開
DVD特別收錄:
Making of Let’s Begin 製作花絮
煉金術 / 飛女正傳 / 楊千嬅
隨碟附送52頁相集 / Mini Poster

特別收錄:
尚未出版得奨金曲: 「好不容易遇見愛」live version
尚未出版世紀合作: 「最好的債」live version

出處:Sky music
02 著地 - 鄧麗欣

Shock dvd 收錄左咁多嘉賓!

Shock dvd 收錄左咁多嘉賓!
Kyle_ 發表於 2015-7-2 17:45

林海峰talk呢
02 著地 - 鄧麗欣

Omg 習慣失戀啊
好啦,我唔怪 寰亞拉

有金句回顧 但 冇 我係我 果part
...

雖然收錄嘉賓好正, 但無左深紫色,如果東京不快樂

封面仍舊唔靚啊

OMG~ 差唔多完整收錄,寰亞終於做返件好事

Omg 習慣失戀啊
好啦,我唔怪 寰亞拉

有金句回顧 但 冇 我係我 果part ...
siongguan 發表於 2015-7-2 17:49

係囉,咁奇怪既,金句d video 應該要版權,而我係我段片應該唔洗ga....我以為會冇金句而有我係我,點知而家倒轉lol

林海峰talk呢
hinz 發表於 2015-7-2 17:48

唔要仲好haha, 佢足足講左兩首歌既時間

抬起我的頭來係咪收錄尾場版架?

諗住唱k有得唱深紫色。。。。
火鳥呢。。。。

火鳥呢。。。。
mychart- 發表於 2015-7-2 17:58

逼你買曬 cd+dvd
有嘉賓算係咁
...

居然每晚的嘉賓都有收錄,好正!!!
讓我對這世界好奇
讓我信自己的真理

OMG~ 差唔多完整收錄,寰亞終於做返近好事
Jacz 發表於 2015-7-2 17:53

我睇完個 list 都嗌出黎
習慣失戀/ 你最珍貴/ 大激想呀呀呀呀呀呀呀
仲以為冇機會重溫習慣失戀 tim
但係呢小飛俠千嬅唱 lud 左 wor

不過冇火鳥/ 深紫色... Oh well...

我睇完個 list 都嗌出黎
習慣失戀/ 你最珍貴/ 大激想呀呀呀呀呀呀呀
仲以為冇機會重溫習慣失戀 tim
但係呢小飛俠千嬅唱 lud 左 wor

不過冇火鳥/ 深紫色... Oh well...
mix_nzi 發表於 2015-7-2 18:04

真係冇諗過會收錄嘉賓

唔明點解會冇火鳥同深紫色,CD都出佐啦,照計唔關版權事架喎

真係冇諗過會收錄嘉賓

唔明點解會冇火鳥同深紫色,CD都出佐啦,照計唔關版權事架喎 ...
Jacz 發表於 2015-7-2 18:14

有妄想冇期望
不過仲寄望有得唱深紫色 tim,個 arrangement 咁正
aiya 可能冇歌係 cd 封面條裙既,條裙好靚
雖然兩個封面都唔知做咩!

btw 依有煉金術,即係 neway 可能有返煉金術唱

歌手:楊千嬅
唱片名稱:Let's Begin Concert 2015 世界巡迴演唱會 Live
唱片封面:

推出日期:2015/7/10
...
hinz 發表於 2015-7-2 17:42

[破冰大激賞]美Y、美祖丶美mi

好吸引啊

真係冇諗過會收錄嘉賓

唔明點解會冇火鳥同深紫色,CD都出佐啦,照計唔關版權事架喎 ...
Jacz 發表於 2015-7-2 18:14

可能隻碟唔夠容量

火鳥仲要係自己公司既歌
R 爆頭

有妄想冇期望

mix_nzi 發表於 2015-7-2 18:17

係咪所有karaoke版有既歌都可以係neway唱。
次次唱k都覺千嬅好少歌

[破冰大激賞]美Y、美祖丶美mi

必買
l00540 發表於 2015-7-2 18:17

睇錯以為冇 mi tim lol
btw 極速前進 + minions + 演唱會 dvd
係咪所有karaoke版有既歌都可以係neway唱。
次次唱k都覺千嬅好少歌
Nathan 發表於 2015-7-2 18:19

其實都幾多架 wor你想唱咩先

不過之前 cut 左煉金術係幾慘既。

睇錯以為冇 mi tim lol
btw 極速前進 + minions + 演唱會 dvd

其實都幾多架 wor你想唱咩先

...
mix_nzi 發表於 2015-7-2 18:20

有無私奔唱

火鳥呢。。。。
mychart- 發表於 2015-7-2 17:58

我諗係收錄不同場次

所以cut 左?

即刻睇番YouTube
其實sammi 同fa 把聲好夾,中低音!
同公司就出番隻合唱啦

有無私奔唱
Nathan 發表於 2015-7-2 18:24

有呀. minor classics 版呀 :DD唔知今次個版會好唱 d 定之前...

其實 minor classics 包左好多"細"歌。好幸福

即刻睇番YouTube
其實sammi 同fa 把聲好夾,中低音!
同公司就出番隻合唱啦
Nathan 發表於 2015-7-2 18:26

係好夾。
但其實連祖兒千嬅把聲合唱個陣都冇咁容易分得開
可能咩年代流行點樣既聲, end up 其實一直想像中火星地球咁遠

有呀. minor classics 版呀 :DD唔知今次個版會好唱 d 定之前...

其實 minor classics 包左好多"細"歌。 ...
mix_nzi 發表於 2015-7-2 18:26
成大半年無係neway唱,唔知@@

希望let begin好d啦, mc個look肥唔好睇

但minor classics 所有cinepoly 既都無

一個人的童話
稀客
我是羊

反o
今次定價多少

到時bluray應該夠容量收齊啲歌。
唔知佢會唔會又好似Sammi咁有Dolby atoms。

呢個track已經夠我願意再等多一個月先買blue Ray。只要加埋火鳥。姐妹同深紫色

其實會唔會同時揀返另一場啲歌放入隻碟?
飛女正傳CD現場版真係懶音ler音乜都出曬黎。得頭尾幾句好聽

今次一定要買呀
我們的總和

有妄想冇期望
不過仲寄望有得唱深紫色 tim,個 arrangement 咁正
aiya 可能冇歌係 cd 封面條裙既,條裙好靚
雖然兩個封面都唔知做咩!

mix_nzi 發表於 2015-7-2 18:17

個封面真係... 唔肉酸個張都唔揀

我都覺得可能冇歌係呢條裙的,條裙好似係唱緊 「好不容易遇見愛」個part著的?

可能隻碟唔夠容量
Nathan 發表於 2015-7-2 18:17

都係多兩首歌咋喎 我見CD1係112',CD2係103',加多兩首歌都唔會超過10'架,雖然時間同容量未必成正比

個封面真係... 唔肉酸個張都唔揀

我都覺得可能冇歌係呢條裙的,條裙好似係唱緊 「好不容易遇見愛」個pa ...
Jacz 發表於 2015-7-2 19:39

係呀,第一同第六場著哩條

成大半年無係neway唱,唔知@@

希望let begin好d啦, mc個look肥唔好睇
Nathan 發表於 2015-7-2 18:29

佢瘦佐真係靚佐好多
同埋可能睇慣佐依家瘦版既佢
昨晚睇返開大同L&G, 真係覺得佢好肥,MC更加唔洗講,唔係歧視,女星真係要keep下自己既身型