返回列表 發帖
山丘真係台灣近五年曲詞編唱最高水準作品,或者可能沒有之一
hehehaha 發表於 2017-6-14 11:48

流浪者之歌都好正正子架

流浪者之歌都好正正子架
bagfgfcde 發表於 2017-6-14 11:58

死囉,呢隻我覺得好悶

死囉,呢隻我覺得好悶
hehehaha 發表於 2017-6-14 12:02

Bad taste

係唔鍾意首歌定係一向唔鍾意陳老師既風格

Bad taste

係唔鍾意首歌定係一向唔鍾意陳老師既風格
bagfgfcde 發表於 2017-6-14 12:03

陳老師05年後都唔太聽得上心

陳老師05年後都唔太聽得上心
hehehaha 發表於 2017-6-14 12:07

咁唯有推薦蔡健雅所有金曲俾你聽啦

日期: 14/06/2017 (Wed)
時間: 13:00 - 14:00
節目: 夏日HOT辣辣

格拉斯哥流浪(Jude) / 古董車 / 小碎步/ 潮神 / 兩溝 / Backseat Love / 他他他 / 出走
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

FF Rundown:

愛在瘟疫蔓延時 (達明一派)

天問 (達明一派)
忘記他是她 (達明一派)
色惑 (楊千嬅)
迷糊、情慾、對象 (許志安)
雌雄同體 (麥浚龍)
萬福馬利亞 (黃耀明、關淑怡)

給自己的信 (鍾舒漫)
眼紅館 (Boyz)
黛玉笑了 (泳兒)

露西(3,180,000 B.C. -) (盧巧音)
討厭 (吳浩康)
動地驚天愛戀過 (鄭伊健)
透視 (莫文蔚)
這就是生活(C'est La Vie)(陳曉東)

囂張 (盧凱彤 x Dear Jane)
未來在宇宙盡頭 (Mr. x Zarahn)
如果感覺有顏色 (Zarahn x 盧凱彤)
Rising Star (Dear Jane x RubberBand)
我是樂隊 (RubberBand x Mr.)

送我一個家 (泳兒)
今天終於一人回家 (Gin Lee)
逆插玫瑰 (盧巧音)
蜃樓 (容祖兒)

聊 (林二汶、林一峰)
彳亍 (麥浚龍、馮穎琪)
罅隙 / 完整 (盧凱彤、黃耀明)
剎那的烏托邦 (林二汶、岑寧兒、盧凱彤、黃耀明、薛凱琪)

1 + 4 = 14 (達明一派)
青春於舞池流逝 (藍奕邦)
生我的命 / 豔羨 (吳雨霏)
886 / 小峽谷之1234 / Miss Fiona (薛凱琪)
跟珍芳達做健身操 / 我所知的兩三事 / 蜉蝣 (容祖兒)
變色龍 (陳奕迅)
100樣可能 / Sugar in the Marmalade (黎明)

銀髮白 (林二汶、岑寧兒)
忽然之間 (莫文蔚)
日月 (謝霆鋒)
寫得太多 (麥浚龍)
騷靈情歌 (張敬軒)
愛愛愛 (方大同)
麥當娜一吻 (薛凱琪)
Over The Rainbow (AT17)
今天只做一件事 (陳奕迅)
流淚行勝利道 (許志安)
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

日期: 14/06/2017 (Wed)
時間: 13:00 - 14:00
節目: 夏日HOT辣辣

格拉斯哥流浪(Jude) / 古董車 / 小碎步 ...
HOTMAN 發表於 14/6/2017 13:13
計成堆歌唱比賽出身既
古董車真係比下去

FF Rundown:

愛在瘟疫蔓延時 (達明一派)

天問 (達明一派)
忘記他是她 (達明一派)
迷糊、情慾、對象 (許 ...
hehehaha 發表於 2017-6-14 13:26

i want 色惑
Jason's Playlist 2024
Week 21 慢性分手 - Cloud 雲浩影

i want 色惑
JasOh103 發表於 2017-6-14 14:18

edited

日期:14/06/2017 (Wed)
時間:16:00 - 16:30
節目:HOTMAN熱辣辣

潮神 / 好時辰 (Live Version) (兩倍速) / 雙截龍 / 兩溝 / 城市人 / 慧敏歌 (陳慧敏) / 永不失聯的愛 / 微光 /

日期:14/06/2017 (Wed)
時間:16:00 - 16:30
節目:HOTMAN熱辣辣

潮神 / 好時辰 (Live Version) (兩倍速) ...
nicholashin 發表於 2017-6-14 16:35

hehehaha 發表於 2017-6-14 19:31

發燒了
SSN Chart (17 May)  冠軍: 喃嘸師感官漫遊 - 林家謙  |  亞軍: 九秒九 - 祖兒

日期 : 14/06/2017
時間 : 2030 - 2100
節目 : bagsic

所謂的愛(宋念宇) / 之所以是你我 / Lydia(FIR) / 就改天 / 好不容易(方大同) / 大吟釀(KOLOR) /

日期: 14/06/2017 (WED)
時間: 22:00 - 23:00
節目: 喊足一小時

若(AGA) / Say Something(featuring Christina Aguilera)(A Great Big World) / 只有一事不成全你(周柏豪) / Fix You(Coldplay) / 最後晚餐(Supper Moment) / When You're Gone(Avril Lavinge) / Speechless(Lady GaGa) / Make You Feel My Love(Adele) / 回來我身邊(鄭秀文) / 替你高興(謝安琪) / 風起了(張敬軒) / 剎那的烏托邦

Confirmed

若(AGA) / Say Something(featuring Chris ...
JasOh103 發表於 2017-6-14 22:14
無點題作 流淚的怪獸

若(AGA) / Say Something(featuring Chris ...
JasOh103 發表於 2017-6-14 22:14

點解冇吶喊?

無點題作 流淚的怪獸
nicholashin 發表於 2017-6-14 23:04
點解冇吶喊?
bagfgfcde 發表於 2017-6-14 23:05

唔係關於喊既歌 係聽完會喊既歌
個playlist咁高質可唔可以唔提啲劣作
搞到冇晒mood 頂 要聽返100次若

坐時光機去到2018年1月
盧凱彤 - heha唱作人金奬得主、heha女歌手金奬、heha十大、heha組合銅獎(at17)

上榜作品:
懂事、歸一、我們的皇冠

冠軍歌:
之所以是你我、翻牆、賣空氣的人

全部都好卵好聽

盧凱彤 - heha唱作人金奬得主、heha女歌手金奬、heha十大、heha組合銅獎(at17)

上 ...
hehehaha 發表於 2017-6-14 23:29

全部都好卵好聽 但有三首冇冠

搞到 ...
JasOh103 發表於 2017-6-14 23:13
流淚的怪獸明明係年度級作品 每次聽完都要喊半個鐘先平伏到心情

上 ...
hehehaha 發表於 2017-6-14 23:29
懂事無冠 ban

全部都好卵好聽 但有三首冇冠
bagfgfcde 發表於 2017-6-14 23:33

除左張瞻老母、Eric So老婆、自戀天后
應該冇乜邊個女歌手可以派六隻冠六隻

流淚的怪獸明明係年度級作品 每次聽完都要喊半個鐘先平伏到心情 懂事無冠 ban ...
nicholashin 發表於 2017-6-14 23:34

懂事上年自plug冠左
佢年頭已經派賣空氣

我的燦爛/我的燦爛/我的燦爛/我的燦爛/我的燦爛/我的燦爛/我的燦爛/我的燦爛/
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 18
1. 拯救我自己 2. 告訴我 3. 慢性分手

日期 : 14/06/2017
時間 : 23:00 - 00:00
節目 : J-Pop

好女孩 (容祖兒) / 敬請留步 (容祖兒) / 為你萬歲 (容祖兒) / 撈針  (容祖兒) / 愛不愛 (容祖兒) / 最好時光 (容祖兒) /
Now And Forever (容祖兒) / 上次坐飛機 (容祖兒) / 冬眠 (容祖兒) / 舌尖開叉 (容祖兒) / 堂堂男人 (容祖兒) / Goodbye (容祖兒) /

搞到 ...
JasOh103 發表於 2017-6-14 23:13

我傻女都冇 依家我真係喊喇
Happy and Blessed.

林家謙把聲其實幾好聽...

飛(林家謙) / 在空中的這一秒(林家謙) /

日期:15/06/2017 (THU)
時間:1030-1130
節目:任你含

任我行(陳奕迅) / 花落誰家(李克勤) / One Day At A Time(AGA) / 靈魂獨舞(符致逸) / 錯(郭小霖) / 行屍走肉
剎那的烏托邦 / 翻牆 / 披風 / 當你走了以後 / People Like Us(林二汶) / 寫妳太難(陳詠謙) / 流淚的怪獸 /

節目:任你含

小霖
hehehaha 發表於 2017-6-15 11:01

暗串版主任人行 可恥

暗串版主任人行 可恥
bagfgfcde 發表於 2017-6-15 11:32

哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈
hehehaha 發表於 2017-6-15 11:35

係咪要po巴打我留意左你好耐你真係好幽默潮文

日期 : 15/06/2017
時間 : 1045 - 1215
節目 : Listen To Her Heart

忽然之間(周二珂) / 我喜歡上你時的內心活動(周二珂) / 遇見(周二珂) / 街角的祝福(周二珂) / 告白氣球(周二珂) / 有沒有(周二珂) / 溫柔(周二珂) / 七里香(周二珂) / 達爾文(周二珂) / 紅色高跟鞋(周二珂) /
郵差(周二珂) / 給自己的情書(周二珂) / 吳哥窟(周二珂) / 少女的祈禱(周二珂) / 鍾無艷(周二珂) / 囍帖街(周二珂) /
放心(周二珂) / 三角題(周二珂) /

林家謙把聲其實幾好聽...

飛(林家謙) / 在空中的這一秒(林家謙) /
bagfgfcde 發表於 2017-6-15 09:38
驚。。。。你學免免咁留意林家謙。。。

日期:15/06/2017
時間:19:00 - 20:00
節目:小爾激光

火炭麗琪(FOTAN LAIKI feat. YoungQueenz) / Shout n' Cry / Gonna Be Okay(Robynn & Kendy) / 運(側田) / 不經不覺 / 還原成長(Mr.)
離開請關燈(關淑怡) / 零時十分(葉蒨文) / 一生不愛別人(李克勤) / 一輩子(小雪) / 流淚的怪獸 / 千千萬萬個我(何韻詩)

但凡未得到 但凡是過去 總是最登對
原來早已學會放得低過去
過去美麗時光 順著海浪 流向未知遠方
最愛都會過去 都會散去

日期 : 15/06/2017
時間 : 2300 - 0000
節目 : 第一個凌晨

Eyes, Nose, Lips(Taeyang) / Untitled(G-Dragon) / 我的燦爛 / 流淚的怪獸 / 之所以是你我 /
行屍走肉 / 大風吹(草東沒有派對) / 起點終站(陳奕迅) / 奇怪 / 兩溝 /
我們的總和

日期 : 16/06/2017
時間 : 1200 - 1300
節目 : Happy birthday to ...

最好時光 / 麻煩你 / 我好得閒 / 候鳥樹 / 流淚眼望流淚眼 / 堂堂男人 / 還未 /
舊日回憶的山丘 / 小天使 / 抱抱 / 蒸餾 / 我杯茶 / 怯 / 心花怒放 / 我的麻煩男友 /

日期:16/06/2017
時間:1300-1400
節目:容語錄

蟲之家 / 華麗邂逅 / 爭氣 / 花千樹 / 故弄玄虛 / 頹 / 閃光彈 /
無人知道雙子座 / 上次坐飛機 / 最後的茱麗葉 / 樂觀 / 逃 / 出賣

愛祖力
1230-1330

黃昏點唱機 / 未知 / 舌尖開叉 / 花城 / 頹 / 抱抱 /
天之驕女 / 飛 / 不好意思我愛你 / 去火星戀愛 / 跟我走 / 一人之夏 /

OMG 大家都好愛祖

日期 : 16/06/2017
時間 : 13:00 - 14:00
節目 : JY · 6

不容錯失 (容祖兒) / Lovin'U (容祖兒) / 敬請留步 (容祖兒) / 抱抱  (容祖兒) / 我也不想這樣 (容祖兒) / 歌姬 (容祖兒) /
相當刺激 (容祖兒) / 如果睡袍太少布 (容祖兒) / Mad About You (容祖兒) / 流汗 (容祖兒) / 床前無月光 (容祖兒) / Goodbye (容祖兒) /

日期: 16/06/2017 (FRI)
時間: 14:00 - 15:00
節目: J足一小時

抱抱(容祖兒) / 搜神記(容祖兒) / 華麗邂逅(容祖兒) / 續集(容祖兒) / 跑步機上(容祖兒) / 飄紅(容祖兒) /
小日子(容祖兒) / 戀人未滿(容祖兒) / 習慣失戀(容祖兒) / 牆紙(容祖兒) / 心淡(容祖兒) / 愛一個上一課(容祖兒)

Confirmed

時間:16:00 - 17:00

第一天(謝安琪) / 第二天 (快樂是…)(謝安琪) / 3/8(謝安琪) / 如花(謝安琪) / 方玲霞(謝安琪) / 神奇女俠的退休生活(謝安琪)
悟入歧途(謝安琪) / 我可以被世界淘汰,但不可以被世界擊敗(謝安琪) / 我最喜愛的歌(謝安琪) / 開卷快樂(謝安琪) / 十優生(謝安琪) / 一人之盛夏(謝安琪)

時間:16:00 - 17:00

第一天(謝安琪) / 第二天 (快樂是…)(謝安琪) / 3/ ...
jose 發表於 2017-6-16 16:41
所有對抗容祖兒既會員都值100000分

日期: 16/06/2017 (FRI)
時間: 16:00 - 17:00
節目: bam足一小時

一 / 認 / 若 / 圓 / Superman / 哈囉 / 問好 / 3AM / The Things About Tears(戀愛為何物Demo) / 3AM

Confirmed
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

所有對抗容祖兒既會員都值100000分
nicholashin 發表於 2017-6-16 17:15

支持容祖兒既人都係垃圾廢柴 唔死冇用
eg 林奕匡

日期16 JUN 2017
時間 2100 - 2200
節目 容祖兒生日關我乜事

2100:天之驕女 (容祖兒) / 與貓共舞 (容祖兒) / 候鳥樹 (容祖兒) / 抱抱 (容祖兒) / 沙堡壘 (容祖兒) / 續集 (容祖兒) / 花千樹 (容祖兒) /
2130:我好得閒 (容祖兒) / 一面之緣 (容祖兒) / 我所知的兩三事 (容祖兒) / Give Love A Break (容祖兒) / 好事多為 (容祖兒) / 床前無月光 (容祖兒) / 夢路 (容祖兒) / 派對機器 (容祖兒) /

日期: 12/06/2017 (MON)
時間: 1900-2000
節目: HEHA十大 2010

第十位 - 細街盃 - RubberBand

"防中出 ...
hehehaha 發表於 2017-6-12 19:05

細街盃到今日都仲聽緊 識貨

女皇 (容祖兒) / 新貴 (容祖兒) / 搜神記 (容祖兒) / 天窗 (容祖兒)
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

點亮奇夢:上海迪士尼一週年
A Dream Is A Wish Your Heart Makes (Cinderella) / Circle of Life (Lion King) / Part of Your World (The Little Mermaid) / Reflection (Mulan) / When You Wish Upon A Star (Pinocchio) / Let It Go (Frozen)
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會