返回列表 發帖
d 歌少到有新歌就可以即刻聽 =_=
kwanie 發表於 2017-1-19 23:42

少到突然覺得個榜好新潮 新歌可以即上
但又好似係無乜歌特別好loop可以磨好幾個禮拜咁 4-5wks out得

估唔到今次係Edmond Tsang
Jason's Playlist 2024
Week 22 隔牆有耳 - 張天賦

少到突然覺得個榜好新潮 新歌可以即上
但又好似係無乜歌特別好loop可以磨好幾個禮拜咁 4-5wks out ...
JasOh103 發表於 19/1/2017 23:50
好多歌等緊上榜
但係要我揀首好突出其實好難 lol

其實Edmond Tsang 係咪即係方皓玟個監製 ?_?

敲 敲 所有的大門

呢啲叫唔叫跟風 ?_?
ed8671ed 發表於 2017-1-19 23:46
林夕:我想敲穿你門口
黃偉文:敲 敲 所有的大門
陳詠謙:用力撞壞那天門

今年興寫「門」?

死啦一首衰過一首
呢隻碟愈黎愈無期望
kwanie 發表於 2017-1-19 23:48

暫時覺得好聽過上年嗰3首 sosad
雖然仍然對佢哋隻碟0性趣

下 好多好聽既果魚歌塞緊響TOP10喎=.=
點解你地仲可以整到個榜咁鬆既
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

dongbb2332 發表於 19/1/2017 23:56
因為我個榜就黎本土到比人鬧港 _ 囉

Jason唱得好hea
btw 2:15
ed8671ed 發表於 2017-1-19 23:53
兄兄我我好啲 呢首以榜上歌曲質素 榜都未必上到.....
dongbb2332 發表於 2017-1-19 23:56
我個榜塞到一個點 跟呢堆歌砌個十大應該會高質過上年

Jason唱得好hea  
兄兄我我好啲  呢首以榜上歌曲質素 榜都未必上到.... ...
nicholashin 發表於 2017-1-20 00:05

好難聽

2017/1/20 處處吻 - 楊千嬅

愛你,我管不了是禍。

唔知點解硬係覺得近排大部分既歌都係唔好聽咁既

Jason唱得好hea  
兄兄我我好啲  呢首以榜上歌曲質素 榜都未必上到.... ...
nicholashin 發表於 2017-1-20 00:05

兩個勁唔熟 最尾個陣awkward真係出曬嚟
其實佢作既歌係難唱既 高音到自己上都辛苦 希望下個月練好啦

kwanie 發表於 2017-1-20 00:15
不如你上翻呢首 好聽過幸福止痛幾百萬倍

kwanie 發表於 2017-1-20 00:15

最好時光
SSN Chart (7 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 波希米亞(沒有)狂想曲

林夕:我想敲穿你門口
黃偉文:敲 敲 所有的大門
陳詠謙:用力撞壞那天門

今年興寫「門」? ...
nicholashin 發表於 2017-1-19 23:51

推開世界的門 最正

ed8671ed 發表於 2017-1-19 23:53

睇黎可以連bam兩plug

我想識你女朋友

J pop 全碟
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

推開世界的門 最正
bagfgfcde 發表於 2017-1-20 06:44
呢首係跨年 我講嗰三首都係今年先出
睇黎可以連bam兩plug
bagfgfcde 發表於 2017-1-20 06:46
以10個位嘅榜黎講 其實ban曬四首都唔過份

好耐冇bounce it bounce it girl 喇

真係唔明點解當時無聲無息咁就摺咗

告別作

#blur返minzy大媽啦好心
我們的總和

jasonng 發表於 2017-1-20 22:17

呢首泰文歌都好正啊

[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

佢啲重口味歌真係幾好loop

http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

齊昕化妝 龍蝦放湯   頌昕硬闖
下個特首都愛黨

別要失去熱情
利申:唔係鏡粉

呢首泰文歌都好正啊
matthew1990 發表於 2017-1-20 23:28

脈搏 都係泰文改編
我有買佢哋隻碟

仲有呢隻都正

戀 情懷做依靠 沿途甜或酸 仍然互相緊靠

jasonng 發表於 2017-1-20 22:17

去左海洋公園同馬嘉均相遇

孤單真的不可怕 能讓我畫滿花
還未算是那麼差

再見二丁目/約定/下一站天國

我想你一定喜歡
現在的我 學會了你最愛的開朗

我怕未能成為校花
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

脈搏 都係泰文改編
我有買佢哋隻碟  

仲有呢隻都正
jasonng 發表於 2017-1-20 23:52

佢地好似出完隻碟就被解約

去左海洋公園同馬嘉均相遇
harryharry 發表於 2017-1-21 01:47

好想喺糖果屋同anick say hi 呀

21/01/2017(Sat)
C.SeeTV

Blow Your Mind(Dua Lipa) / Stupid BOII(JW) / 皇后區的皇后(葛仲珊) / Black Widow(Iggy Azalea feat. Rita Ora) / Who's the Boss(農夫) / Infinite(F.B.T. Remix)(Eminem) / Baauer(Temple feat. G-Dragon/MIA) / Good Times(MastaMic feat. Jerald) /
還要去過生活(方皓玟) / 失戀的意義(衛蘭) / 驗傷(衛蘭) / 我錯(J. Arie) / We Don't Talk Anymore(Charlie Puth feat. Selena Gomez) / 我可以忘記你(黎明) /

佢地好似出完隻碟就被解約
matthew1990 發表於 2017-1-21 11:19

當時一直有follow 佢哋
仲記得佢哋同CAS 一齊開過show
隱約記得好似係公司/經理人冇錢無以為繼

抗痕世界已很累

花店玫瑰 名字寫錯誰

matthew1990 發表於 2017-1-21 17:53

jeng

jeng
HOTMAN 發表於 2017-1-21 17:56

你又有共鳴?

matthew1990 發表於 2017-1-21 18:02

MØ有份唱嘅歌都值100分
Happy and Blessed.

MØ有份唱嘅歌都值100分
jose 發表於 2017-1-21 18:05

佢早期啲 solo 歌都好正

你又有共鳴?
matthew1990 發表於 2017-1-21 18:01

少少啦

其實聽到首有emotion既epop慢歌都已經好感動
唔洗聽到d on8 instrumental break

Labrinth把聲好J 聽下佢其他歌先

1/21/2017        Falling        李幸倪
1/22/2017        原來她不夠愛我        吳業坤

可謂一件事的總結。

寂寞無害

我又哪敢睜開眼 懷疑所有戲院椅背後

宇多田ヒカル - 忘却 featuring KOHH
歌詞/作曲/編曲: 宇多田ヒカル

喜歡的人已不在
天堂如地獄
在沒人看見的地方

3歲的記憶
23年前的美好回憶
雖然都想不起來
但無法忘懷地

就算是污穢的事物 也看起來美麗
懷念的聲音 離開我吧 到別人那兒去

記憶就丟到垃圾桶裡
淋上汽油 燒了它
直到換上喪服 有人來接我為止

活著就是為了死去
然後再誕生 就這樣