返回列表 發帖
蘭蘭咁都有銀
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: Chosen Family - Collar

不如直接擺埋係維基~
最好分返年開~~
kenny1102 發表於 2018-2-11 22:19

擔唔擔心俾人提出存廢論。。。
尤其係(個人覺得啦)台灣維基人好鍾意做呢樣野
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

碟三甲唯一女歌手如果入唔到女三甲真係....

贏左天時
Jason's Playlist 2024
Week 21 慢性分手 - Cloud 雲浩影

inner voice? 小寶應該會喊出來
放空 發表於 2018-2-11 22:23

18年出應該唔計掛
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 21
1. 至少做一件離譜的事 2. 也許沒有未來神 3. 月色魔美

I?

18年出應該唔計掛
帥小寶` 發表於 2018-2-11 22:25

咁俾songs OF LOVE 你應該真係會喊出黎

內在由自身作起點出發 亂估應該係4324啦
我們的總和

CM會員共和榜頒獎禮2017

* 官方 Facebookhttps://www.facebook.com/CMusichart/
* 官方 Instagramhttps://www.instagram.com/coolmusicforum/

FB / IG 同步更新中 !!

CM 共和唱片 金獎

《I》
歌手 陳柏宇
監製 Edward Chan / Cousin Fung@emp / T-Ma@emp

上榜歌曲
行屍走肉
霸氣情歌
磚頭
閱後即焚

Jason 於去年推出的專輯《I》
探討自己內心的看法為主
因此情歌部分比以往的專輯較少
也許展開人生新一頁之後
對於這個重要課題有很多感受吧

專輯找來多位音樂人合作
令專輯帶來不同的風格
豐富了專輯的可聽性外
每首歌曲亦帶出不同的訊息
務求令到聽眾對於 Jason 有更深入的認識外
對於人生亦有更深的啟發

好,我任務完成,退居幕後先 !
交比好拍檔王子先生 !!!

小肥 側田同 gin 今晚係唔係白果

連I都拎到唱片金獎
只能夠講 LITM真係輸在派錯歌
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

咁樣男金女金會唔會叫到糊

下?
我仲等緊睇你表演一蓮托生喎

* 官方 Facebook:
* 官方 Instagram:

CM 共和唱片 金 ...
chanchan0909 發表於 2018-2-11 22:27

美宇咁都執到個至尊碟 好彩唔係songs of love攞
1. 至少做一件離譜的事 2. 也許沒有未來神 3. 月色魔美

下?
bagfgfcde 發表於 2018-2-11 22:28
佢要rehearsal

* 官方 Facebookhttps://www.facebook.com/CMusichart/
* 官方 Instagramhttps://www.instagram.com/coolmusicforum/

唔該哂 chanchan
希望大家都會鍾意 emily 呢個驚喜
2018 年大家要繼續支持佢呀

Anyway 驚喜當然陸續有黎啦 !
而家開始進入最後直路 !

CM 共和男歌手 銅獎

呢個男歌手一直係CM FORUM 有相當既人氣
但原來咁多年黎係共和榜拎過既獎都仲係單位數
今年佢每一隻歌都好有重量
同以前相比 亦睇到佢一個好大既蛻變

陳伯做左兩年二奶命終於有金
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

下?
睬你都傻

下?

呢part未完係絕對唔會走咖

* 官方 Facebook:
* 官方 Instagram:

唔該哂 chancha ...
-Prince- 發表於 2018-2-11 22:29

難道係封塵俠?

Wow Emily

係咪小肥

Pakho?
小肥點都唔係有人氣 內外咁好聽都勁少人支持

唔太似小肥喎佢係CM冇乜人氣

CM 共和男歌手 銅獎

周國賢   [885]

上榜歌曲
大人的科學        132
愛比死更冷        368
在天之靈        385

希望今年佢可以開到紅館 同埋 快D出全新專輯啦

=========================================================

CM 共和男歌手 銀獎

呢個男歌手今年完成左件人生大事
仲係大豐收既一年
唔知同加拿大成長既背景有無關係
佢既無私同豁達係香港真係幾罕有
或者就係呢種性格 令佢得到咁多人既喜愛

預計男銅幾pun

嘩 驚喜竟然陸續有黎!!
期待

ohhh是周爸
唉美宇輸了

陳伯銀?

周國賢
佢今年真係有頭威無尾勢
雖然年尾演唱會係加分

好噴。。
恭喜小宇!

銀 jason 金 phil?
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

愛爸爸 其實佢兩首跨年同《在天之靈》都有水準

林奕匡無金呀!!!YEAH
放空 發表於 2018-2-11 22:35

佢咁多冠 如果輸左會好難睇

金獎可唔可以從缺

The Players 都係得銀
反而 I 有金 ...
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

帥小寶` 發表於 2018-2-11 22:35

我睇錯左做加拿大人 = =

帥小寶` 發表於 2018-2-11 22:35

原來2個都係加拿大人

小肥真係好慘

原來2個都係加拿大人
放空 發表於 2018-2-11 22:37

同一片土地
孕育左兩個好唔一樣既人 (唱功同外貌)

CM 共和男歌手 銀獎

陳柏宇   [1453]

上榜歌曲
巴別塔        60
行屍走肉        208
霸氣情歌        701
磚頭        158
閱後即焚        326

希望佢黎緊可以出到一張做到代表作既專輯啦

=========================================================

CM 共和男歌手 金獎

呢個男歌手今年可以話係狀態大勇
出左兩張唱片 而且係最多冠軍週數既男歌手
佢作曲既天賦確實係同輩中數一數二
個人衷心希望佢能夠再進一步
希望佢可以針對唱功再下苦功
同埋唔好一年出咁多隻暖男歌曲啦

林家謙 !!!!

算啦唯有恭喜細眼歌手

Sony 孖寶天下。

同埋好諷刺,2016年周爸Jason鬥得咁精彩,去年齊齊頹,一個仲有銅,一個拎埋碟金。

碟個結果噴過903,唔知janice輸幾多呢。

0冠既唱片金
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

男3甲人選同舊年一模一樣

頒男先唔通女有驚喜?

陳伯無冠拎十大, 男銀同唱片金 lol

今年唱片金銀銅嘅份量好似有啲低.......
希望多啲歌手出唱片啦
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

入黎就見到柏乳

頒男先唔通女有驚喜?
JasOh103 發表於 2018-2-11 22:42

點睇都係芒果入三甲機會大過榴槤
我們的總和

頒男先唔通女有驚喜?
JasOh103 發表於 2018-2-11 22:42

今年女歌手咁強

小肥 側田同 gin 今晚係唔係白果

連I都拎到唱片金獎
只能夠講 LITM真係輸在派錯歌 ...
hehemamama 發表於 2018-2-11 22:27

好可能

TDCM都係啦
派錯歌+次序唔啱
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

想知廢老勤係邊