返回列表 發帖
yes
kevinlai1621 發表於 2016-5-13 13:55

前面似?
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

又有得跳舞

http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

前面似?
matthew1990 發表於 2016-5-13 14:26

唔知, 總之個感覺好似
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 告別煤氣燈 - Gin Lee

唔知, 總之個感覺好似
kevinlai1621 發表於 2016-5-13 14:33

我諗我明你講咩
但續句對番就唔算好似

反而林_ 嗰首旁觀者悲頭幾句就倒模Can you feel the love tonight 咁

衝過去真係好好聽
拾回真係好好聽
Jason's Playlist 2024
Week 22 隔牆有耳 - 張天賦

一段/一團/一堆關係嘅其中一個重大嘅考驗
係或者可能有好大機會唔會再可以成日見到呢堆人
當唔會再成日見到呢啲人嘅時候
當日屬於你嘅位置…
就有好大機會畀其他人取替…
如果冇…恭喜你…
你地過咗一個難關…
------------
當初你天地 早已有別人打理
弄個小菜調味出喜與悲
------------
2016.05.13: 李幸倪 - 月球下的人

著睡衣跳舞時間

CAKE BY THE OCEAN!
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

善良人埋藏著最壞的心眼
利申:唔係鏡粉

回來我身邊
更加愛你

失語者
冬未了
AMIT2

月球下的人 / 月球上的人 /
=====================
國語類
流行歌曲
我們的總和

matthew1990 發表於 2016-5-14 00:29

《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

HOTMAN 發表於 2016-5-14 00:57

me too

合:Woo~ 全場關注我
  Woo~ 閃亮全宇宙
合:穿越了時空不變的感動
合:敢追 敢Go 敢夢

HOTMAN 發表於 2016-5-14 00:57
做咩tag吳若希

me too
matthew1990 發表於 2016-5-14 01:54

No

做咩tag吳若希
nicholashin 發表於 2016-5-14 01:55

吳若希聲色藝俱備 梗係要tag比會員欣賞

觸手

誰的青春不迷惘

遊過花園那少年最近你好嗎

愛的履歷
就有就有
大了一歲
成人對待

生死似斷橋敗瓦
真假似水月鏡花
花 盡吐恩與義
乍愛變恨

沒結果仍然迷惑我
這個吸血惡魔
愈愛愈墮落竟吸引麼
利申:唔係鏡粉

愛的履歷
Happy and Blessed.

你不真的想流浪
無傷大雅的瘋狂
快樂的虛無主義者

是咪文青都鍾意喺歌名加個「的」字。。。

你不真的想流浪
無傷大雅的瘋狂
快樂的虛無主義者

是咪文青都鍾意喺歌名加個「的」字。。。 ...
ed8671ed 發表於 2016-5-14 23:39
愛的履歷
生我的命
最幸福的眼淚
時間開的玩笑
沒有花收的日子
灰伯爵的忌廉遐想
你的愛是甚麼形狀

愛的履歷
生我的命
最幸福的眼淚
時間開的玩笑
沒有花收的日子
灰伯爵的奶油遐想
你的愛是甚麼形狀 ...
nicholashin 發表於 2016-5-14 23:44

呢首係咩歌
冇聽過嘅

呢首係咩歌
冇聽過嘅
ed8671ed 發表於 2016-5-14 23:46
要上魔x歌詞網先聽到架 ^^

愛的履歷
生我的命
最幸福的眼淚
時間開的玩笑
沒有花收的日子
灰伯爵的忌廉遐想
你的愛是甚麼形狀 ...
nicholashin 發表於 2016-5-14 23:44

渴望晨曦的女孩
舊日回憶的山丘
我的麻煩男友
最後的茱麗葉

祖祖好文青 愛

娜娜娜
留意返呢個係 你老豆有鬍鬚 嘅問題呀吓

============
LadyGaGa - 馬蹄露

我愛官恩娜,都不及愛你的哨牙

娜娜娜
留意返呢個係 你老豆有鬍鬚 嘅問題呀吓

============
LadyGaGa - 馬蹄露 ...
ed8671ed 發表於 2016-5-14 23:58

May May 巧高質 巧正喔
我們的總和

呢首係咩歌
冇聽過嘅
ed8671ed 發表於 2016-5-14 23:46

可能係國語版一雞兩味

呢首真係好突出, 痴線~

點解把聲可以咁型?

你不真的想流浪
無傷大雅的瘋狂
快樂的虛無主義者

是咪文青都鍾意喺歌名加個「的」字。。。 ...
ed8671ed 發表於 2016-5-14 23:39

眼淚的秘密
裝飾的眼淚
美好的時光
完美的生活
和你的約定

大齡女子
寶貴
活著是最好的死亡
你想幹什麼
思念
一起搖擺吧

百姓
這首歌的名字是秘密

MV好長
47. Bring Him Home
week23
1 . 陳卓賢@Mirror        ThankYouPostman

DBC 華語歌曲流行指數 @ 15/05/2016
(Week 19 05/05/2016 - 11/05/2016)

RK LW  Songs               Singer
01  02  女神                   鄭欣宜
02  09  請跟我走             陳柏宇
03  01  月球下的人          李幸倪
04  08  愛                     吳若希
05  05  想跟你去野餐       糖妹
06  06  謝謝你               SiS樂印姊妹
07  16  若世界沒你在旁    Mr.Rocket Head
08  NE  大作                  草蜢
09  14  百姓                  吳業坤
10  NE  痛                     洪卓立
11  03  原諒我                劉德華
12  07  Ah Oh                陳凱彤
13  20  血一般紅             連詩雅
14  17  印記                   譚嘉儀
15  04  哪裡只得我共你     Dear Jane
16  NE  優點                   李榮浩
17  18  原來                   MATZKA Feat.家家
18  19  在,也不見          孫燕姿
19  NE  分分鐘需要你       林憶蓮
20  NE  煩可寧                鄧小巧

本周共 5首新上榜歌曲

OUT
10 04 穿花蝴蝶              衛蘭
11 12 最真心一對            何雁詩
12 06 你今天快樂嗎          盧冠廷
13 05 卡布奇洛的泡泡        J.I
15 17 今天我起不了床        曾路得

==============================
咁奇怪嘅上優點 有理想, 流行歌曲兩首都無上

理想人生
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

[J R&B] 美聲長腿男模團體SOLIDEMO來勢洶洶!經典新作雙線並陳
以超過180cm的身高、清新簡約的男模造型為賣點,其實SOLIDEMO八位成員的年紀橫跨1986-1993之間,其中有剛滿20歲的成員卻擁有一副成熟的好歌喉,許多地方都讓人很驚豔,音樂性與平衡感也很好。

I'm a fan now

DBC 華語歌曲流行指數 @ 15/05/2016
(Week 19 05/05/2016 - 11/05/2016)

RK LW  Songs               Sing ...
kevinlai1621 發表於 2016-5-15 17:05

上我首自plug愛
我們的總和

上我首自plug愛
Wonders 發表於 2016-5-15 17:44

呢首比教慢熱, 都係有理想同流行歌曲好Loop d

仲以為美煎又會有雙週冠tim

仲以為美煎又會有雙週冠tim
林仔 發表於 2016-5-15 19:32

美煎上次雙雙係無雙周冠

美煎上次雙雙係無雙周冠
kevinlai1621 發表於 2016-5-15 20:12

咁永遠很近都有雙週冠
可能因為未話搞頒獎禮 果啲大公司仲未將呢個榜當一回事

咁永遠很近都有雙週冠
可能因為未話搞頒獎禮 果啲大公司仲未將呢個榜當一回事
...
林仔 發表於 2016-5-15 20:31

你睇下堆英皇歌手就知, 就算有英皇都實杯葛, 不過都係好事, 好過d人成日壟斷
FYI

Jojo GHH 12 我好得閒5
Twins emoji 17
Hins Felix 6 叮噹 2
秘密 3
Heart attack 17
Ah Oh 7*