返回列表 發帖
我都好掛住啲老師
因為佢地真係好好好好 有質素過我中學部分老師 ...
bagfgfcde 發表於 2016-3-19 23:18

咁小學d老師係會care學生多d
  中學個D, 除非係學會嘅adviser, 唔係都好難話特別熟
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 戀愛腦之死 - 陳健安

咁點解你寧願明愛祖力落地獄?
RVHOCPC 發表於 2016-3-19 23:22

祖兒fsns橫跨兩個世界(地獄同人間) 我只係派你去地獄做頭號祖粉

點解我仲未上榜
呢個post非常之咁貼題

中學個D, 除非係學會嘅adviser, 唔係都好難話特別熟 ...
kevinlai1621 發表於 2016-3-19 23:22

我反而調轉 中學d老師好好多
SSN Chart (7 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 波希米亞(沒有)狂想曲

祖兒fsns橫跨兩個世界(地獄同人間) 我只係派你去地獄做頭號祖粉
bagfgfcde 發表於 2016-3-19 23:23

比我做來自天堂的魔鬼得唔得先
林家謙太誘人 林家謙太惱人
林家謙跟我 企在銅像前擁吻

點解我仲未上榜
呢個post非常之咁貼題
electric 發表於 2016-3-19 23:24

我都想re入榜啊
SSN Chart (7 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 波希米亞(沒有)狂想曲

我反而調轉 中學d老師好好多
John 發表於 2016-3-19 23:24

其實我both都好好

中學個D, 除非係學會嘅adviser, 唔係都好難話特別熟 ...
kevinlai1621 發表於 2016-3-19 23:22

我中學有啲老師都幾considerate架 同我都幾fd
但有啲真係… 我覺得佢地係黎呃飯食 又教得差又串

我中學有啲老師都幾considerate架 同我都幾fd
但有啲真係… 我覺得佢地係黎呃飯食 又教得差又串 ...
bagfgfcde 發表於 2016-3-19 23:24

本身老師就係鐵飯碗, 除非自己唔做, 唔係都好難走

我都想re入榜啊
John 發表於 2016-3-19 23:24

繼續努力
我用十倍的氣力來做

繼續努力
我用十倍的氣力來做
electric 發表於 2016-3-19 23:26

做咩@@
一齊加油啦
啦啦誇啦啦 繼續落力吧

做咩@@
一齊加油啦
啦啦誇啦啦 繼續落力吧
John 發表於 2016-3-19 23:28

為我去加勉的 終於會是你

為我去加勉的 終於會是你
electric 發表於 2016-3-19 23:31

沒有路你行不到 加油哦

沒有路你行不到 加油哦
John 發表於 2016-3-19 23:32

如像火鳥在洪爐內花瓣在懸崖上躍下才可再生
嬅嬅真係好多勵志歌喔

咁要睇大家係咪真係care 大家嘅關係
除非嗌咗交 如果唔係都唔會疏遠掛  ...
jasonng 發表於 2016-3-19 22:16
當一段時間大家都唔約 (esp. 活動搞手失左蹤)
就自然冇動力再約出黎 或者可能大家都唔係真係好重視對方

利申: 我啲某啲親戚/幼稚園朋友 都係咁樣近幾年斷左來往

我都覺
尤其是呢幾年真係少咗好多frd
electric 發表於 2016-3-19 22:26

我從小開始 每次都只會同一小部分(幾個人)熟
其他都係hi bye friend
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

如像火鳥在洪爐內花瓣在懸崖上躍下才可再生
嬅嬅真係好多勵志歌喔 ...
electric 發表於 2016-3-19 23:36

我會陪同你失望又期待架
要繼續 繼續 繼續 繼續哦~

其實好好奇有冇同學仔變成超級大靚仔呢
electric 發表於 2016-3-19 23:17

pun 小學同學都唔放過

就自然冇動力再約出黎  或者可能大家都唔係真係好重 ...
matthew1990 發表於 2016-3-19 23:38

維繫友誼其實有時真係好sai時間

我會陪同你失望又期待架
要繼續 繼續 繼續 繼續哦~
John 發表於 2016-3-19 23:39

頑強地投入呃po便沒有錯

pun 小學同學都唔放過
jasonng 發表於 2016-3-19 23:40

要彌補多年斷咗嘅感情喔

都唔係既 其中一個平時唔太熟
但係果次gathering一見到就傾唔停 可能兩個都比較嘴賤
玩black magic果陣兩 ...
mamakin 發表於 2016-3-19 23:13

咁都係同性格有關

好似我呢啲慢熱嘅
就繼續同啲fd 圍威喂算數

頑強地投入呃po便沒有錯
electric 發表於 2016-3-19 23:43

如果想上發帖榜 請加點信心~~~

咁都係同性格有關

好似我呢啲慢熱嘅
就繼續同啲fd 圍威喂算數
jasonng 發表於 2016-3-19 23:45

究竟點樣先會有傾唔完既話題

就自然冇動力再約出黎  或者可能大家都唔係真係好重 ...
matthew1990 發表於 2016-3-19 23:38

真係夠唔夠重視嘅問題
我同啲fd 都唔算係見得好密
始終大家開始各有各忙
但如果見開嗰排就會經常約

有啲親戚我記得以前拜年都仲有見
但係唔知幾時開始就冇見
都唔知佢哋仲喺唔喺度

bagfgfcde 發表於 2016-3-19 23:48

咁有d frd會不停share自己近況咪可以好多嘢講囉

嘴賤既人係可以隨時拎啲路人衣著 / 街上情侶黎討論
又或者互串 所以就算唔係好 fd 既都好多野可以吹

electric 發表於 2016-3-19 23:55
又或者互串 所以就算唔係好 fd 既都好多野可 ...
mamakin 發表於 2016-3-19 23:57

我覺得自己對唔熟既人真係唔會有野講
講近況 人地鬼會想知咩 就算講左都唔明
周街見到噴人都唔會同佢地講 點知佢地會唔會其實都係同個噴人行為差唔多既人

Best fd 唔係咩都傾架咩
同埋大家知道大家中意啲咩

我同啲fd 而家成日睇路人
跟住偷偷哋討論
成日都好驚俾人打

要彌補多年斷咗嘅感情喔
electric 發表於 2016-3-19 23:44

即係唔靚仔就唔洗彌補

我同啲fd 而家成日睇路人
跟住偷偷哋討論
成日都好驚俾人打
jasonng 發表於 2016-3-20 00:05

我仲要係以為自己壓到好細聲 其實都係好大聲既人

頂 我小學就係成日成同best fd笑某老師啲衣著
但自從我份人越黎越"kiu"謹之後就無乜呢啲friend喇
Happy and Blessed.

jasonng 發表於 2016-3-20 00:02

我真係唔知我啲 fd 子鍾意咩同唔鍾意咩
淨係知佢次次食譚仔都係雞肉魚腐酸辣

我仲要係以為自己壓到好細聲 其實都係好大聲既人
mamakin 發表於 2016-3-20 00:07

咬耳仔囉

咬耳仔囉
harryharry 發表於 2016-3-20 00:07

試過喺戲院咬耳仔比隔黎果個人聽到
上次同 fd 子講隔黎果個人喊 之後佢望左我一眼

頂 我小學就係成日成同best fd笑某老師啲衣著
但自從我份人越黎越"kiu"謹之後就無乜呢啲friend喇{ ...
jose 發表於 2016-3-20 00:07

仲會幫老師改花名 日日都係著全身藍色既叫做藍精靈
成日著旗袍既叫做知客

淨係知佢次次食譚仔都係雞肉魚腐酸辣 ...

pun
你啲fd 中意咩idol 實知喇掛

pun
你啲fd 中意咩idol 實知喇掛
jasonng 發表於 2016-3-20 00:12

知 因為有一個 fd 子鍾意既 idol 同我一樣

jasonng 發表於 2016-3-20 00:02

得啲好朋友先會乜都傾 但有啲人係勁到乜人都傾到
我既六個好朋友鍾意乜我都知。。開心

仲會幫老師改花名 日日都係著全身藍色既叫做藍精靈
成日著旗袍既叫做知客 ...
mamakin 發表於 2016-3-20 00:11

有一次有個pth老師著住露臍裝入黎
果堂笑到痛哭
Happy and Blessed.

我既六個好朋友鍾意乜我都知。。開心 ...
bagfgfcde 發表於 2016-3-20 00:14

我有個 fd 子好憎雜菜三兄弟
FB 一見到有其中一樣就會 TAG 佢

有無朋友鍾意芒果包。。

有無朋友鍾意芒果包。。
-Prince- 發表於 2016-3-20 00:20

我想同芒果做朋友

我想同芒果做朋友
mamakin 發表於 2016-3-20 00:20

咁免免呢。。

electric 發表於 2016-3-19 23:55

同人狂傾 美Sia <3
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

淨係知佢次次食譚仔都係雞肉魚腐酸辣 ...

你朋友啲口味咁似我,但我麻辣

同人狂傾 美Sia
matthew1990 發表於 2016-3-20 00:22

冇人同我狂傾美嬋

知 因為有一個 fd 子鍾意既 idol 同我一樣
mamakin 發表於 2016-3-20 00:13

中意一樣唔會爭架咩
好似我中意mark 我個fd中意jackson

但如果見開嗰排就會經常約
jasonng 發表於 2016-3-19 23:50

另外有個原因係約人煩

啲人去或者唔去又唔應機
就算喺Whatsapp 講左去
當天又突然話唔記得左要改期
做搞手好慘嘎

當原先嗰個搞手消失左
又未必有新人肯負責約人
久至久之就冇人約

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

不過當成功約到一次出黎
又唔知點解好快又可以再約得成

咁嗰啲人吹水功力強勁
我對住啲唔熟嘅人就失語