返回列表 發帖
**** 本內容被作者隱藏 ****[/hide]
bagfgfcde 發表於 2017-10-6 08:41

義工?定有錢收?
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

聽返Gin Lee個speech真係想訓
1月1號又可以loop多次8年前大馬出道 要追尋音樂夢 搵更大舞台 去台灣香港踢館
點自己一個人生活 點學好廣東話 點做好自己既音樂 雖然路唔易行不過好鍾意唱歌所以堅持
blah blah blah....
Jason's Playlist 2024
Week 21 慢性分手 - Cloud 雲浩影

1月1號又可以loop多次8年前大馬出道 要追尋音樂夢 搵更大舞台 去台灣香港踢館 ...
JasOh103 發表於 2017-10-6 10:46

睇我個頒獎典禮啦咁
一定唔洗聽佢講野

睇我個頒獎典禮啦咁
一定唔洗聽佢講野
bagfgfcde 發表於 2017-10-6 10:49

but我想訓
Jason's Playlist 2024
Week 21 慢性分手 - Cloud 雲浩影

but我想訓
JasOh103 發表於 2017-10-6 11:16

聽多幾次牆紙囉咁

**** 本內容被作者隱藏 ****
bagfgfcde 發表於 2017-10-6 09:51

本帖隱藏的內容需要積分高於 1234 才可瀏覽
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 靈魂有路 - 雷同二友

好掛住pandakill呀呀呀
好我決定今晚搞個pandakill頒獎典禮

點解《紫》會係串流平台上左架 唔係諗住派台下話

如果心靈作家換個人唱 應該會有十大
而家只可以爭幕後獎。。

如果心靈作家換個人唱 應該會有十大
而家只可以爭幕後獎。。
bagfgfcde 發表於 2017-10-6 13:22

其實我覺得演繹好咗喎
可能仍有瑕疵
但至少好過上年4首
Happy and Blessed.

1月1號又可以loop多次8年前大馬出道 要追尋音樂夢 搵更大舞台 去台灣香港踢館 ...
JasOh103 發表於 2017-10-6 10:46

Gin lee 坐到上第一排未。。

都唔會咁高調去戲院睇掛 lol
matthew1990 發表於 2017-10-6 10:06

OK you win

Gin lee 坐到上第一排未。。
jose 發表於 2017-10-6 14:38

得啦
大牌買小見小

其實我覺得演繹好咗喎
可能仍有瑕疵
但至少好過上年4首
jose 發表於 2017-10-6 14:36

都係扣分喎
扣到冇十大 好合理姐

都係扣分喎
扣到冇十大 好合理姐
bagfgfcde 發表於 2017-10-6 15:18

唔合理

原來FB專員最愛o個首_ _ _ _買到60萬點擊率

阿嬌攻心婊
Gin lee開音樂會先公開拍拖
個樣似你姐 洗唔洗甘牙

Live Goes On 定無神論入十大好
kwanie 發表於 2017-10-6 08:47

無神論

救命
倖田可唔可以唔好再買外國垃圾demo 番黎

http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

沖涼了
SSN Chart (24 May)  冠軍: 九秒九 - 祖兒  |  亞軍: 戀愛腦之死 - 陳健安

CHH 5分比率
查無此字>停止繁殖>卜卜卜>難得一遇>惡女>愛情小品>和每天講再見>是日休息絕不工作>閃光>和每天講再見 (合唱版)>閃光 (美麗也短暫mix)

CHH 1分比率
停止繁殖<查無此字<惡女<難得一遇<愛情小品<卜卜卜<和每天講再見<閃光<是日休息絕不工作<和每天講再見 (合唱版)<閃光 (美麗也短暫mix)

CHH 5分數量
停止繁殖>和每天講再見>難得一遇>查無此字>惡女>愛情小品>卜卜卜>閃光>是日休息絕不工作>和每天講再見 (合唱版)>閃光 (美麗也短暫mix)

CHH 1分數量
停止繁殖<閃光 (美麗也短暫mix)<查無此字<惡女<卜卜卜<難得一遇<愛情小品<是日休息絕不工作<閃光<和每天講再見<和每天講再見 (合唱版)

Weighted Score
停止繁殖>查無此字>難得一遇>惡女>卜卜卜>愛情小品>和每天講再見>是日休息絕不工作>閃光>和每天講再見 (合唱版)>閃光 (美麗也短暫mix)

《Baby Stop》睇歌名似係《停止繁殖》個friend 相信可以承接到前人既成績

CHH 5分比率
查無此字>停止繁殖>卜卜卜>難得一遇>惡女>愛情小品>和每天講再見>是日休息絕不工作>閃光>和每 ...
nicholashin 發表於 2017-10-7 16:37

呢堆加埋都冇櫻花粉的浪漫好聽

想訓
SSN Chart (24 May)  冠軍: 九秒九 - 祖兒  |  亞軍: 戀愛腦之死 - 陳健安

救命
倖田可唔可以唔好再買外國垃圾demo 番黎
matthew1990 發表於 2017-10-7 11:31

同佢高峰時期 butterfly / shake it up / taboo /freaky 果種型格無得比...

佢同ayu而家真係flop得好勁,質素又差

啱啱睇agill條仔ig已經見到某猴擒既會員follow左佢。。
洗唔洗牙

CHH 5分比率
查無此字>停止繁殖>卜卜卜>難得一遇>惡女>愛情小品>和每天講再見>是日休息絕不工作>閃光>和每 ...
nicholashin 發表於 2017-10-7 16:37

其實堆歌嘅共通點係?

啱啱睇agill條仔ig已經見到某猴擒既會員follow左佢。。
洗唔洗牙
bagfgfcde 發表於 2017-10-7 19:22
好明顯你都對條仔有興趣 先會發現呢件事。。。
其實堆歌嘅共通點係?
林仔 發表於 2017-10-7 19:34
都係派台歌

CHH 5分比率

唔係叫Baby shop咩??????

好明顯你都對條仔有興趣 先會發現呢件事。。。都係派台歌

nicholashin 發表於 2017-10-7 19:39

只係因為我想搵佢前妻個ig。。

洗唔洗牙
bagfgfcde 發表於 2017-10-7 19:22

我2年前已經關注咗佢
nonkul

我左眼好撚痛啊~~
47. Bring Him Home
week22
1 . 林家謙        喃嘸師感官漫遊

我2年前已經關注咗佢
SA弟林 發表於 2017-10-7 21:02

知你大食啦

講真 某D香港人真係好戀PK
見你UNDERDOG就扮戀曬野幾咁支持你
人地上位小小就一沉百踩

DLLM 打假拳咁都講得出既
唔該真係唔好仆出泥獻世啦
睇到D COMMENT都覺得心UP

AIII
聽左陳珊妮同A-Lin既碟都覺得冇好到要俾專輯獎
希望宇宙人隻碟有驚喜啦

AIII
希望宇宙人隻碟有驚喜啦 ...
bagfgfcde 發表於 2017-10-8 11:47
對陳珊妮一直無太大好感 亦無聽佢隻碟
但A-Lin隻碟算ok既 以今年專輯水準黎講已經叫拎得獎

AIII
希望宇宙人隻碟有驚喜啦 ...
bagfgfcde 發表於 2017-10-8 11:47

宇宙人。。。Don't expect too much
上一隻好聽一千倍

宇宙人。。。Don't expect too much
上一隻好聽一千倍
ed8671ed 發表於 2017-10-8 12:36

上隻碟我都覺得一般水準ONLY
今次隻碟既首波主打幾catchy
但A-Lin隻碟算ok既 以今年專輯水準黎講已經叫拎得獎 ...
nicholashin 發表於 2017-10-8 12:04

點解冇好感到唔聽佢既歌。。

但A-Lin隻碟算ok既 以今年專輯水準黎講已經叫拎得獎 ...
nicholashin 發表於 2017-10-8 12:04

佢2000-2013果幾隻碟都正囉homo
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

dongbb2332 發表於 2017-10-8 12:55

都係蔡健雅叻啲
佢1999打後既所有專輯都好聽 包括未出既新碟

點解冇好感到唔聽佢既歌。。 ...
bagfgfcde 發表於 2017-10-8 12:53
dongbb2332 發表於 2017-10-8 12:55
對把聲無乜感覺
可能有日突然狂loop佢既歌會愛上 但而家就……

對把聲無乜感覺
可能有日突然狂loop佢既歌會愛上 但而家就……  ...
nicholashin 發表於 2017-10-8 13:00

希望你聽完我今個星期首冠軍歌同國語推介之後會愛上左佢

對把聲無乜感覺
nicholashin 發表於 2017-10-8 13:00

所以聽歌係幾講緣份
有啲歌唔啱時候都無辦法

宇宙人隻碟去到後半部分完全fail哂
Bon Bon Bon Bon 真係好難聽呀

除左頭三track同最尾一首 其他可以dum哂落資源回收桶

除左頭三track同最尾一首 其他可以dum哂 ...
bagfgfcde 發表於 2017-10-8 13:34

flop
聽返一萬小時先
我們的總和

開心 download 都唔洗

俾首波主打呃左

亞視節目方面,第一線劇集「屋企有個肥大佬」,鄭則士未能繼「肥貓正傳」後再為亞視「坃彩」了,只有十一點,但大結局在周日播映,郤大有收穫,平均十七點,若在周一至周五播映時取得這個佳績,該劇台前幕後員工肯定收獎金收到手軟了。

繼「肥大佬」之後,推出台劇「施公奇案」,雖然沒有巨星助陣,但仍有九、十點收視,外購劇慳水慳力,取得這個成績已算不俗了。

第二線劇集「我來自潮州」雖然食過詐餬(取得十二點收獎金),終突破有十三點的收視,但僅保持一周即滑落,只有十一點,雖然成績未算驕人,但贏得口碑,是近期亞視劇集水準之作。

第三線劇集「江湖奇俠傳」,終以七點大結局,雖然只是外購劇,但有鄭少秋、梁琤等擔綱演出,郤只有這個收視,僅能說「失望」了,若果換轉此劇在無線播出,相信……。

緊接而上的大陸劇「中國財神胡雪巖」,雖然做足包裝才推出,可惜遇上氣勢如虹的「真情」,難免慘淡收場,首開只有六點,相信難有寸進了。

亞視皇牌節目「今日睇真D」,雖然未能重拾昔日的光輝,但在加料炮製後,亦保持在十二、三點收視,以此與對手作持久戰。

周末、周日節目方面,值得一提的是包裝節目「戇豆先生」,雖然這個是舊節目,但食住電影條水,竟然有意外收穫,最高有十八點收視,是亞視周一至周日最高收視節目,令人大跌眼鏡。

另外,「今日愛心睇真D」籌款節目,今年改形式上演舞台劇「新不了情」,並由全台藝員演出,結果亦有十四點收視,成績不俗。

另外一個包裝節目「一級奸爸爹」,這個與無線「我愛鬥一番」類似的節目,亦愈播愈旺,最高亦有十七點,成績僅次於「戇豆先生」而已。

今年hit歌係咪真正一兩隻手指數得哂
例如:IDKIDC, 傷心到變形

簽名被屏蔽

戇豆先生係亞視最正的節目
Kaybb 發表於 2017-10-8 20:24

其實亞視真係幾好睇。。。

對把聲無乜感覺

好想知你評美匡新歌幾多分