返回列表 發帖
戇豆先生係亞視最正的節目
Kaybb 發表於 2017-10-8 20:24

藍貓呢

簽名被屏蔽

買gv定mhxx好?
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

買gv定mhxx好?
matthew1990 發表於 2017-10-9 10:41

hu_k較好
nonkul

hu_k較好
SA弟林 發表於 2017-10-9 15:11

即係點?
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

亞視兒童節目代表係天線得得b,最近出左好多毛公仔
Kaybb 發表於 2017-10-8 22:29

係爆裂戰士

某會員show左自己status,嚴重不安

某會員show左自己status,嚴重不安
Kfmusic 發表於 2017-10-10 00:46

邊個?

邊個?
matthew1990 發表於 2017-10-10 01:08

已pm

已pm
Kfmusic 發表於 2017-10-10 01:09

不得了

Goodbye summer

上年week42既總結係

女歌手十強
方皓玟 (冠軍歌:你是你本身的傳奇 / 終於好天氣 上榜歌:BELIEVE IN LIVE)
容祖兒 (冠軍歌:我好得閒 / 鴛鴦襪 上榜歌:Gotta Get High / 無人知道雙子座 / 新貴)
蔡健雅 (冠軍歌:先生有事嗎? / 活著是最好的死亡 / 菲林 三甲歌:失語者 上榜歌:異類的同類)
連詩雅 (冠軍歌:舊街角 三甲歌:血一般紅 上榜歌:一走了之)
鄭欣宜 (冠軍歌:女神 三甲歌:分手是常識吧 上榜歌:懶人包)
蘇運瑩 (三甲歌:精靈 / 徒步 上榜歌:冥明)
孫燕姿 (冠軍歌:在,也不見 上榜歌:半句再見 / 彩虹金剛)
王菀之 (冠軍歌:如一 / 該死的快樂 上榜歌:友誼的小船)
AGA (冠軍歌:孤雛 三甲歌:圓)
YukiLovey (冠軍歌:一晚長大 三甲歌:至少我們之間還有一首歌 上榜歌:沒關係 / Love You To The Moon And Back)

男歌手十強
黎曉陽 (冠軍歌:永遠很近 上榜歌:請關掉手提電話)
周國賢 (冠軍歌:Children Song / 消化不良 三甲歌:今生不回家)
張敬軒 (冠軍歌:緋荔榭‧少年 三甲歌:羅賓 上榜歌:叮噹可否不要老 / 不同班同學 / 友誼的小船)
麥浚龍 (冠軍歌:如髮 三甲歌:睡前服 / 結 上榜歌:初開)
方大同 (冠軍歌:悟空 三甲歌:很不低調 上榜歌:無所謂 / Flow / 放不過自己)
馮允謙 (冠軍歌:Keep On, Fight On 三甲歌:後知後覺)
陳柏宇 (冠軍歌:乜青 上榜歌:告別之前 / 請跟我走 / 上集大結局)
林奕匡 (冠軍歌:有人共鳴 三甲歌:一雙手)
李榮浩 (冠軍歌:有理想 三甲歌:野生動物 / 流行歌曲 上榜歌:不說)
韋禮安 (冠軍歌:Intro 上榜歌:第一個想到你 / Luvin'U)

組合八強
小塵埃 (冠軍歌:卜卜卜 上榜歌:化險為夷)
五月天 (冠軍歌:勇敢 / 派對動物 / 如果我們不曾相遇 / 後來的我們)
Blaster (冠軍歌:星期一太空漫遊 三甲歌:瀰漫 / 放開 上榜歌:一往無前)
Dear Jane (冠軍歌:哪裡只得我共你 上榜歌:經過一些秋與冬)
Fabel (冠軍歌:困獸都市 三甲歌:夢花鏡影)
Super Girls (冠軍歌:有事發生 上榜歌:無中生有 / 分手的美)
Supper Moment (冠軍歌:一樣不一樣 三甲歌:風箏 / 沙燕之歌 上榜歌:討厭的我 / 同一)
Twins (冠軍歌:虛齡時代 上榜歌:emoji / 不愛之恩)

再望下今年將會出既總結 ... AIII

非派台歌好聽過派台歌

已pm
Kfmusic 發表於 2017-10-10 01:09

我又要。。

女歌手十強
方皓玟 (冠軍歌:你是你本身的傳奇 / 終於好天氣 上榜歌:BELIEVE IN LIV ...
bagfgfcde 發表於 2017-10-10 12:21

容祖兒退出香港樂壇。。。
Happy and Blessed.

女歌手十強
方皓玟 (冠軍歌:你是你本身的傳奇 / 終於好天氣 上榜歌:BELIEVE IN LIV ...
bagfgfcde 發表於 2017-10-10 12:21

Where is 雙雙 月球下的人 光環 芝麻開門 很想要吧?
SSN Chart (7 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 波希米亞(沒有)狂想曲

Where is 雙雙 月球下的人 光環 芝麻開門 很想要吧?
John 發表於 2017-10-10 16:13

Gin Lee上年排第十七
叻女

女歌手十強

你個榜今年啲冠軍歌 好似到依家為止唔超過三十首

你個榜今年啲冠軍歌 好似到依家為止唔超過三十首
lca6 發表於 2017-10-10 17:15

唔係指冇乜冠軍歌
而係實在太少人發力

上年去到week42個個十強都有兩首歌出左 (唔係講緊上到榜)
今年就

BTW 好似得22首冠軍歌

女歌手十強
無論今年粵語定國語樂壇都係勁靜 大部份歌手都係跌緊watt咁 保持水準已經算好突出

無論今年粵語定國語樂壇都係勁靜 大部份歌手都係跌緊watt咁 保持水準已經算好突出 ...
nicholashin 發表於 2017-10-10 17:28

Agger

https://www.ptt.cc/bbs/popmusic/M.1507126613.A.C20.html
小宇應該穩入圍,希望能拿歌王啊啊啊~
另外覺得小宇同在專輯完全可以得歌王啊!
推小宇
希望小宇的不好過入圍年度歌曲!
有小宇有推
推小宇金曲歌王

咁垃圾同一文不值既專輯都咁多人力撐
金音獎冇提名到要揀件垃圾湊數
你就知道2017係國語樂壇衰落之年

笑出聲
同閃光有得揮

人在異鄉,最掛住原來係廣告歌/廣東話
當然有時好掛住廣東菜、日本嘢呀咁
唯有日日對住廁所塊鏡綀習廣東話

李榮浩:1 2 3 4 祝你幸福

笑出聲
同閃光有得揮
bagfgfcde 發表於 2017-10-10 19:50

頒金獎/三甲比呢兩位高質歌手啦!!!
我覺得林生喺度用緊佢眼神強姦+2妹
Jason's Playlist 2024
Week 22 隔牆有耳 - 張天賦

頒金獎/三甲比呢兩位高質歌手啦!!!
JasOh103 發表於 2017-10-10 20:34

王嘉儀>>>>>>>>>>>>>I don't know him

個男人唱Like A Gun唱到好似便秘咁

原來Supper Moment《世界變了樣》隻碟之前畀我del左……

笑出聲
同閃光有得揮
bagfgfcde 發表於 2017-10-10 19:50

美匡啲低音真係
好難聽 好難聽啊
我可唔可以掉佢落山?

人在異鄉,最掛住原來係廣告歌/廣東話
當然有時好掛住廣東菜、日本嘢呀咁
唯有日日對住廁所塊鏡綀習廣東話 ...
hehehaha 發表於 2017-10-10 20:14

唯有唱歌
SSN Chart (7 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 波希米亞(沒有)狂想曲

唯有唱歌
John 發表於 2017-10-11 02:51

和每天
和每天~~~~的~~~

和每天
和每天~~~~的~~~
hehehaha 發表於 2017-10-11 03:05

和每天敵?

黎人將二珂個監製拖出去打五十大板
點解放心既LIVE會好聽過CD咁多

同埋希望可以搵人消滅左TRACK 1 7 8 三首垃圾
TRACK 2-6 好好聽
楓紅 第二次表白

黎人將二珂個監製拖出去打五十大板
點解放心既LIVE會好聽過CD咁多

同埋希望可以搵人消滅左TRACK 1 7 8 三 ...
bagfgfcde 發表於 2017-10-11 09:12

偶像歌手多數一碟byebye

偶像歌手多數一碟byebye
jose 發表於 2017-10-11 11:04

KARY出左好多隻WOR
小宇都係

KARY出左好多隻WOR
bagfgfcde 發表於 2017-10-11 11:04

Kary咪係嗰少數

Kary咪係嗰少數
jose 發表於 2017-10-11 11:05

少數有 祖兒 KARY 小宇 健雅 柏宇
相信二珂都會係果堆少數之一

原來FOTB, TIU, AHS, The Flash全部同一日播
想煲劇煲天光唔想返工呀
Jason's Playlist 2024
Week 22 隔牆有耳 - 張天賦

原來FOTB, TIU, AHS, The Flash全部同一日播
想煲劇煲天光唔想返工呀
JasOh103 發表於 2017-10-11 21:57

但我每日都只想快些天黑wor

點解 3am 吃定我 Nighst Without You 嘅chorus第一個小姐都係重複第一個音但係冇人話佢罐頭?

本帖隱藏的內容需要積分高於 6000 才可瀏覽

**** 本內容被作者隱藏 ****
nicholashin 發表於 2017-10-12 08:07

聽Across Track7

聽講所有撕裂 搞show可以補救
豪宅必須供應 農田還剩五六畝
飯要開 無謂說真話
回家post個 「嬲嬲」足夠
我是時候自戴手扣

點解Wyman會覺得呢段嘢適合唱出黎?
「為何地球還未爆炸」相比之下正常100倍
係咪叫青出於藍?

聽觸景傷城聽到喊左出黎

希望快D係Cool Hot Hits見到B*** S***
我驚某會員發律師信去CM

我~我~我~ 再不想 用盡力算帳

呢句真係好噴...
令首歌由爆分變到得99分

NH TOP 20 AWARDS 2015 最遲派台十大歌曲係10月9日派台既天下大亂
NH TOP 20 AWARDS 2016 最遲派台十大歌曲係10月25日派台既停止繁殖

今年10月又有無派台歌成功趕上十大尾班車呢?

原來早已錯過了沒法再追

我覺得自己成世人最大嘅成就係愛得吳雨霏及時
其他嘢都係早已錯過
幾時先可以唔再咁。。

支持安守本份
反對谷微

點解一年後重錄都仲係唔正
好心向Gin Lee 取下經喇

原來早已錯過了沒法再追

我覺得自己成世人最大嘅成就係愛得吳雨霏及時
其他嘢都係早已錯過
幾時先可以唔再 ...
jose 發表於 2017-10-13 00:37

唯有Live in the moment

NH TOP 20 AWARDS 2015 最遲派台十大歌曲係10月9日派台既天下大亂
NH TOP 20 AWARDS 2016 最遲派台十大歌曲 ...
nicholashin 發表於 2017-10-12 23:01

2015 最遲派台十二大歌曲係10月7日派台既痛快的哀艷
2016 最遲派台十二大歌曲係9月24日派台既很不低調

Ummm..... 有趣