返回列表 發帖
我地唔好禁小學雞啦lol 無黎唔代表唔frd 人地有其他野做 或者有好多野更高priority 我地見到既 '得閒' 未必 ...
eldrian710 發表於 2018-1-3 13:32

yes
理性d

上好聲音比那老妖奚落喎, D人仲有興趣黎睇美麗嬅既?
lblemon 發表於 2018-1-3 13:29

咁先有話題呀

黎又唔鍾意唔黎又話
eason好難做
lemontea1069 發表於 2018-1-3 13:43

應該係話唔想佢再做嘉賓,但冇話想佢唔嚟睇

swl 發表於 2018-1-3 13:47

其實我OK佢做嘉賓好過FISHMAN,
佢唱MR真係世界級難聽
但又真係好靚仔

佢唱MR真係世界級難聽
但又真係好靚仔
lemontea1069 發表於 2018-1-3 14:20

當我想起你都好差,
映襯出楊千嬅好識唱歌,lol

swl 發表於 2018-1-3 13:47

唉得閒咪黎 唔得閒咪唔黎 何必咁在意

fa都唔話得 俾成part俾佢同佢老婆示愛
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 22
1. 還有一艘救生艙 2. 靈魂有路 3. 月色魔美

當我想起你都好差,
映襯出楊千嬅好識唱歌,lol
mychart- 發表於 2018-1-3 14:28

反而覺得佢做嘉賓OK 又識搞氣氛 同埋無乜見過佢兩個live 合唱

有一野樣有啲失望,聽千嬅既歌最主要係㗳佢既歌詞,
但偏偏成晚佢好幾首歌都唱到錯曬,
最後的歌 小城大事 ...
stephybest 發表於 2018-1-3 13:16

以佢既記性

反而覺得佢做嘉賓OK 又識搞氣氛 同埋無乜見過佢兩個live 合唱
放空 發表於 2018-1-3 14:41

唱完當我想起你走人ok
mr勁難聽
俾千千唱好過啦

唱完當我想起你走人ok
mr勁難聽
俾千千唱好過啦
lemontea1069 發表於 2018-1-3 14:52

唔好唔記得余文樂喺歌手出道咖,當年同佢一齊出道嘅新人有麥浚龍蕭正楠鄭希怡關心妍,其實佢地個屆嘅新人質素都好高咖

以佢既記性
joshua 發表於 2018-1-3 14:45

已經有個超巨型歌詞機喎

唔好唔記得余文樂喺歌手出道咖,當年同佢一齊出道嘅新人有麥浚龍蕭正楠鄭希怡關心妍,其實佢地個屆嘅 ...
lightupmylight 發表於 2018-1-3 14:56

但現場真人難聽, 你搵黎聽下

已經有個超巨型歌詞機喎
721AXA 發表於 2018-1-3 15:07

火鳥之前都冇show歌詞嘎

小城大事最後果句, 佢最後唱得岩果次已經係雷仲得作品展

火鳥之前都冇show歌詞嘎
gooloo 發表於 2018-1-3 15:43

28號開始有埋

佢自己應該無想過可以有雙位數字

但AIA的代價係好L多態度好差的街客

今日個腦LOAD返千嬅講同林建岳 ...
stone@stone 發表於 2018-1-3 13:17

我都即刻諗起黎生
SSN Chart (31 May)  冠軍: Thank You Postman - 陳卓賢  |  亞軍: 瘋子 - The Hertz

佢唱MR真係世界級難聽
但又真係好靚仔
lemontea1069 發表於 2018-1-3 14:20

唔鍾意余文樂個種類型
SSN Chart (31 May)  冠軍: Thank You Postman - 陳卓賢  |  亞軍: 瘋子 - The Hertz

唉得閒咪黎 唔得閒咪唔黎 何必咁在意
放空 發表於 2018-1-3 14:40

佢兩個既關係都唔需要懷疑架啦
唔通林夕今次只睇一場 friend程度就同黃偉文一樣咩

放空 發表於 2018-1-3 14:41

現場氣氛係唔錯既

唔好唔記得余文樂喺歌手出道咖,當年同佢一齊出道嘅新人有麥浚龍蕭正楠鄭希怡關心妍,其實佢地個屆嘅 ...
lightupmylight 發表於 2018-1-3 14:56

除左關家姐之外
其他唱歌都...

做乜又著番條海膽裙出黎既

回復 4356# Jacz

尾場果日飛返英國,sad!見證唔到余文樂合唱。
舞來舞去 不日內開始錄音。

做乜又著番條海膽裙出黎既
cathay1996 發表於 2018-1-3 18:23

應該係同24號夾返錄影出DVD
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

回復 4373# lemontea1069

我覺得好多內地人買保險送飛,所以都好走早,同埋基本上無聽過佢d歌,我31號隔離有個小朋友戴住耳機係度打機,唱到一半佢阿媽就拉佢走。所以真係寧願無保險佬內部分銷,開少幾場俾fans同真心想睇show嘅街客好過。
舞來舞去 不日內開始錄音。

回復  lemontea1069

我覺得好多內地人買保險送飛,所以都好走早,同埋基本上無聽過佢d歌,我31號隔離有個 ...
黃家正 發表於 2018-1-3 18:50

呢啲觀眾真係好過分

呢啲觀眾真係好過分
帥小寶` 發表於 2018-1-3 19:21

究竟AIA包左幾多飛

究竟AIA包左幾多飛
lemontea1069 發表於 2018-1-3 19:25

D 高層喪拎啲飛去炒

佢兩個既關係都唔需要懷疑架啦
唔通林夕今次只睇一場 friend程度就同黃偉文一樣咩 ...
John 發表於 2018-1-3 17:12

可能第二場瘋狂encore 光頭堆歌 嬲左人瑞
...

香港演唱會就係咁,就算係譚仔三哥贊助,座位表都會一大炸黑色位
溝埋啲蝗同蝻,樂迷真係食得糞

反而YY黎左ig 完全無po 美千

淨係po 余文樂

淨係po 余文樂
放空 發表於 2018-1-3 20:07

連債都無唱, 係咁嫁啦

淨係po 余文樂

取向明確

single真心正
編曲都好正 (除左個壹號皇庭intro/outro唔知做乜9)
唱又唱得好

唔鍾意余文樂個種類型
John 發表於 2018-1-3 17:11

咁你鍾意邊type

但現場真人難聽, 你搵黎聽下
lemontea1069 發表於 2018-1-3 15:41

唉本身都唔expect 佢唱live 好聽

話時話, 我只係淨番一個想佢同美千唱live, 就係梁朝偉,希望有生之年見到

今日好多好多 Artist係ig 讚千嬅,好感動

Anjay原來係嬅粉

話時話, 我只係淨番一個想佢同美千唱live, 就係梁朝偉,希望有生之年 ...
放空 發表於 2018-1-3 20:18

除非有日朝偉開演唱會
否則唔駛諗

話時話, 我只係淨番一個想佢同美千唱live, 就係梁朝偉,希望有生之年 ...

我想聽萬語千言同what we want wor

下次千嬅再開黎個「星之碎片」行動 ?

我係冇
佢只不過將以前唱過既歌再撈埋一碟
(無論big hits定所謂既side cuts)

上次都話有翅膀下的風  ...
jason567 發表於 2017-12-23 23:09

而家loop返大家留言,呢個中晒point,上次LB睇完真係全晚沉浸集體回憶中,今次真係冇咩感覺

仲要係fans(可能只係我自己啦)對呢d歌都麻麻果下慘
兩邊都唔討好
jason567 發表於 2017-12-23 23:37

洋蔥好正,AAL, 缺陷美, 親呢D真係有fans care?

而家loop返大家留言,呢個中晒point,上次LB睇完真係全晚沉浸集體回憶中,今次真係冇咩感覺

洋蔥好正 ...
powerful 發表於 2018-1-3 21:49

我覺得321 唯一好既係千嬅vocal 同現場演出真係另唔少人另眼相看。

今日好多好多 Artist係ig 讚千嬅,好感動
Nathan 發表於 2018-1-3 20:34

除咗Anjay仲有邊個

好唔捨得啊 好想再睇

洋蔥好正 ...
powerful 發表於 2018-1-3 21:49

親原本真係冇乜感覺,俾佢唱完之後呢幾日喪loop.

果隻碟side track鍾意只談多d
別阻再重少少都幾好 不過同呢個show似乎唔太夾 ...
John 發表於 2017-12-24 00:43

如果出返MOOV piano live 既只談風月,就掂啦,otherwise都係比黑歷史歸入塵土算。

講真唔揀amusic第一隻碟同最後一隻碟堆垃圾入rundown 係我對千嬅最低要求,呢樣都做唔到就預左劣評啦 xddd

其實真係應該得個個show都follow包括拉闊先會失望既
一般剩係去睇佢紅館既會收貨
街客直情唔滿意啦 ...
mychart- 發表於 2017-12-24 01:08

好似我又真係個個show都follow 哈哈

有幾多die hard fans 係好好好好鐘意以上果堆sidetracks 先講真
我明的士司機同電光幻影係想用黎講道理
...
jason567 發表於 2017-12-24 03:06

咁我又認為繼續努力、放煙花擺開頭好驚喜 (所以更覺頭重尾輕),的士司機、電光幻影一部分好完美噃。

但係真心應該唱D完全估佢唔到既作品,尾場Single接我等我在本來可以救得返,可惜可惜可惜啊

我覺得wonder woman個part做opening 會型d,都有倒數
唱左烈女之後爆一聲就落台,成件事好型
而現實中放 ...
fifty1205 發表於 2017-12-24 11:57

咁就係因為佢係楊千嬅,呢個大名背負無限大期望xd

01 Wonder Woman
02 新世紀福音戰士
03 烈女

04 的士司機
05 手信 (轉歌) (呢part古典味重,有中國舞, ...
fifty1205 發表於 2017-12-24 12:54

手信其實唔轉得,佢同小城大事係呢part個故事係連接既。我等左手信接小城好耐,今次終於做到。所以有時我未必一定要千嬅唱未唱過既冷門歌,但佢突然有D編排係會令歌再昇華,今次就係手信x小城。

繼續努力 今次改得真係好聽過CD ver
好有氣勢同埋好型格

熱血青年 都改得好好聽,一d都唔悶 ...
Jacz 發表於 2017-12-24 14:02

但放煙花改編曲就冇咁爆,變成個情緒hyper緊又跌返落去

淨係po 余文樂
好出奇?