返回列表 發帖
有時啲kay fans講嘢係幾可愛

反而想佢cut走 勢不兩立 喎,有好多快歌都好過佢 ...
kayzzz 發表於 2016-2-7 23:01

勢不 買咗 Kontinue 之後覺得好正 Xd
呢首好似係佢「數我十大至愛之歌」入面
應該走唔甩
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

山林道十萬喇啵

$280
4.16 尚餘極少量單丁位
4.15 仍然有連位
到最尾我勝利 我得到你
為何又害怕一世一生對住你
尚要百般遷就你

4.16$280 click落去都係d九唔搭八單丁位
到最尾我勝利 我得到你
尚要百般遷就你

拎最多全球華人至尊獎都成日話唔夠大hit歌
到現在仲係2場,大陸站又cut ...
最好的債 發表於 2016-2-9 19:06

2009 試過七場
之後比人打壓
密切留意KAY強勢冠軍新主打:講不出的原因

2009 試過七場
之後比人打壓
joey2009 發表於 2016-2-9 20:59

唔好覆 四字會員 啦,佢係依度已經人見人憎,影衰佢偶像,大部分人都ignore佢講嘅嘢
no one gives a damn about him

反OT:快啲加場,幾個friends都買咗星期6嗰場,但星期5唔得閒,希望加多場星期日睇多場

唔好覆 四字會員 啦,佢係依度已經人見人憎,影衰佢偶像,大部分人都ignore佢講嘅嘢
no one gi ...
kayzzz 發表於 2016-2-9 21:09

Ok sure

個style同discuss個觀塘商場會員好似
到最尾我勝利 我得到你
尚要百般遷就你

希望Kay養好身子
一口氣唱曬CC 鍾無艶/ 年度之歌/ 你們的幸福/ 獨家村

希望Kay養好身子
一口氣唱曬CC 鍾無艶/ 年度之歌/ 你們的幸福/ 獨家村 ...
l00540 發表於 2016-2-9 22:37

CC Medley

咁今次280供應量多到咁
賣得慢都好正常

平時show通常中價飛去得最慢
但人地去到28 29行, 甚至有D去到30 ...
John 發表於 2016-2-8 17:26

平時啲中價飛係21行開始去到32行
今次係24去到尾
其實供應量係差唔多
況且賣到280咁平, 應該去得快啲先係
不過有山林道谷一谷最後應該爆到兩場嘅

4.16果幾個九唔搭八單丁位都係賣唔去
否則已售罄
到最尾我勝利 我得到你
尚要百般遷就你

我15/16都買左680希望17號加場睇多場
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

我15/16都買左680希望17號加場睇多場
abcxyz302006 發表於 2016-2-10 02:51

RICH!
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

RICH!
matthew1990 發表於 2016-2-10 02:55

自爆身家
到最尾我勝利 我得到你
尚要百般遷就你

我都好想佢加場,買680
但15號仲未爆,加場機會應該不大

p.s. 佢唱烏托邦嘅機會大唔大?好想聽
古巨基 - 致少年時代 "假設可重遇 讓今天的我輕撫你"

有加場消息未

有加場消息未
lemontea1069 發表於 2016-2-10 17:15

未有消息
btw4.16只剩兩張飛
入座率已達100%
到最尾我勝利 我得到你
尚要百般遷就你

4.16全部門票已經售罄, 夾喺中間既單丁位竟然有人買
到最尾我勝利 我得到你
尚要百般遷就你

佢開完今次之後唔知幾時再開

joey2009 發表於 2016-2-11 10:53

講左有part 2

所以沒有加場的壓力?

(好似話初八有好消息)

(好似話初八有好消息)
艾石仔 發表於 2016-2-11 19:04

source?
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

joey2009 發表於 2016-2-11 10:53

冇架啦,講咗話淡出,今次分分鐘係佢最後一次紅館演唱會。
要睇好趁今次睇啦

source?
matthew1990 發表於 2016-2-11 19:04

Kay super fans係面書講

係咪宣布有咗?
nicknicknick 發表於 2016-2-11 19:12

之後無限期delay+走數

係咪宣布有咗?
nicknicknick 發表於 2016-2-11 19:12

人日宣布有咗 之後宣布加場慶祝
到最尾我勝利 我得到你
尚要百般遷就你

艾石仔 發表於 2016-2-11 19:10
公開既內幕仲係咪內幕呢?
到最尾我勝利 我得到你
尚要百般遷就你

艾石仔 發表於 2016-2-11 19:10

陳生?

陳生?
matthew1990 發表於 2016-2-11 19:22

做大家樂果個
估到就估啦

做大家樂果個
估到就估啦
艾石仔 發表於 2016-2-11 19:27
重以為係CM某會員
個咸濕呀叔

重以為係CM某會員
個咸濕呀叔
matthew1990 發表於 2016-2-11 19:30

咁出名架佢

咁出名架佢
艾石仔 發表於 2016-2-11 19:32

之前睇過某高登post 所以知 (花生)
好似好多人勁憎佢
A會員會唔會係嗰個呀叔?
kayzzz 發表於 2016-2-11 19:40

絕對唔係!
我之前以為「Kay super fans」係指CM某S會員 (我指陳生, 唔係指個呀叔)
你又知?唔好扮知喎
kayzzz 發表於 2016-2-11 19:40

等A會員自己解話
我剩係幫佢澄清 佢唔係嗰個咸濕呀叔咋

嗰個咸濕呀叔應該冇CM account 啦

反OT: 如果佢初八真係再加場我就買尾場680啦 (我對於今次冇半價霏買 非常耿耿於懷)

重以為係CM某會員
個咸濕呀叔
matthew1990 發表於 2016-2-11 19:30

A會員會唔會係嗰個呀叔?
反OT:加兩場唔該,啲kay fans應該會哽晒啲霏,話晒係告別演唱會,好似係

絕對唔係!
matthew1990 發表於 2016-2-11 19:40

你又知?唔好扮知喎
我之前以為係s會員 (唔係指個呀叔)
matthew1990 發表於 2016-2-11 19:40

A會員似係啲狂迷,S會員好似純品啲

之前睇過某高登post 所以知 (花生)
好似好多人勁憎佢

絕對唔係!
我之前 ...
matthew1990 發表於 2016-2-11 19:32

我無啦啦做咩變左咸濕阿叔
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

我無啦啦做咩變左咸濕阿叔
abcxyz302006 發表於 2016-2-11 20:26

(歸納:) 狂迷咸濕阿叔 Hi

第一首十大係用有型黎形容
到最尾我勝利 我得到你
尚要百般遷就你

第一首十大係用有型黎形容
sam6a 發表於 2016-2-11 21:05

佢呢個十大係咪即係預告rundown一定會唱既歌?
會唔會有啲噴爆國語歌入選
DM多仔多到覆唔哂

佢呢個十大係咪即係預告rundown一定會唱既歌?
會唔會有啲噴爆國語歌入選 ...
mosesming 發表於 2016-2-11 22:32

《拾回 謝安琪 數愛系列》第壹回《數我十大至愛之歌》答案揭曉 :
1/姿色份子
2/我愛茶餐廳
3/愁人節
4/脆弱
5/吶喊
6/你們的幸福
7/獨家村
8/鍾無艶
9/喜帖街
10/勢不兩立

謝皮就得果幾首k歌hit
唔唱sidetracks可以點
唔通要佢唱我的驕傲/心淡咩 ...
linda 發表於 2016-2-11 21:22

近十年出道歌手佢算最多hit 歌嗰個啦
不過佢大hit 既歌通常係類似風格
咁就好易令觀眾悶

唔係話唔唱得sidetracks
但唔好唱太多+唱嗰啲唔好聽既sidetracks
冇歌咪唔好拖長個show 做囉

4.15
$680 少量
$480 少量
$280 少量 (終於少量)

咁就好易令觀眾悶

唔係話唔唱得si ...
matthew1990 發表於 2016-2-11 22:42

你們的幸福、雞蛋與羔羊同羅生門都係意外地網絡紅爆
呢個情況香港一線歌手好少見
到最尾我勝利 我得到你
尚要百般遷就你

4.15
$680 少量
$480 少量

你們的幸福、雞蛋與羔羊同羅生門都係意外地網 ...
sam6a 發表於 2016-2-11 22:45

賣得算唔錯啦,對比起上次

咁就好易令觀眾悶

唔係話唔唱得si ...
matthew1990 發表於 2016-2-11 22:42

其實Eason Joey 千嬅之後已經係佢
佢好似多hit 歌過軒仔,基仔d大 hit 歌全部2006之前

[quote]4.15
$680 少量
$480 少量

680同480 都係得返10張左右

邊個話啲飛賣唔出
咁多時間 開賣多兩場都仲得

[quote]4.15
$680 少量
$480 少量

680得返11張480得返10張...
lovehirofans 發表於 2016-2-12 00:07