返回列表 發帖
本身銅好似係Tiffany李籠怡
當年佢首夜遊杜拜播放率好好
全靠英皇死plug難plug d好難聽既派台歌
先谷到y ...
森姆@結論 發表於 2020-10-26 00:00

唔係谷祖琳麼??

仲有個清洪契仔(連名都唔記得了)
Kenny同許靖韻都係食白果無新人獎
所以英皇唔係逢親捧新人都拎到獎 ...
森姆@結論 發表於 2020-10-26 00:04

清洪契仔叫周英杰呀

唔係谷祖琳麼??

清洪契仔叫周英杰呀
星夢情真 發表於 2020-10-26 15:09

Thx,周英杰!一個連碟都冇得出就玩完既英皇歌手
係喎!谷祖琳首六壯士都好高AP (903第二)
而且仲有首我有權投
應該係銅

李籠怡2002年全年得夜遊杜拜一首歌上到903(903好似第四)

Mag 今集Chill Club 唱得好好
佢真係keep 住有進步
同埋次元壁唔hit但好好聽

輸比HCL真係O嘴。
連HCL都有新人金,唔差在追返Isabella, Don&Mandy  ge新人獎啦

ps.睇返先知原來yumiko ...
on07111 發表於 2020-10-25 22:34

07 洪卓立贏周柏豪好正常...當年不嬲都係Jason 同 Ken 爭最紅
周柏豪當時有Hit 歌 但洪卓立成個Packge贏左一條彌敦道喎

係邊估到最後得周柏豪金過

睇左Dear Gin的preview,阿Gin好似唱美男同新歌?
I talk a lot of BS.

美男子live jo jeng

煎好好聽~~

美男子live jo jeng
jasonng 發表於 2020-11-1 21:57

Diva!!唔修音應該都爆到!

Gin Lee天后級表現
Jason's Playlist 2024
Week 21 慢性分手 - Cloud 雲浩影

原來天敵係若華作曲
47. Bring Him Home
week21
1 . 陳毅燊        Impatient

好彩chill club有得修音
但我感恩揀中李 李 李李李              
幸福多於我預期
老了 誰先變肥 極沉重也撐起李
誰願意拋低李 (誰願意拋低李)

我想敲穿你門口 → 你想敲穿我門口……

我想敲穿你門口 → 你想敲穿我門口……
stephybest 發表於 2020-11-8 22:22

其實我淨係想聽Janice唱⋯⋯⋯

其實我淨係想聽Janice唱⋯⋯⋯
Serendipity 發表於 2020-11-8 22:25

點解要合唱。。。

點解要合唱。。。
kk8733 發表於 2020-11-8 22:38

一人唱一段都算,點解要全隻都合唱好似唱K咁⋯⋯⋯

一人唱一段都算,點解要全隻都合唱好似唱K咁⋯⋯⋯
Serendipity 發表於 2020-11-8 22:45

降低哂個Key。。。好怪。。。

Janice竟然冇唱新歌? 但係Janice唱得好好,想有一日同阿Gin crossover。
I talk a lot of BS.

Janice竟然冇唱新歌? 但係Janice唱得好好,想有一日同阿Gin crossover。
angelicdestiny 發表於 2020-11-8 23:22

新歌錄左冇播
肥蝴蝶破繭吹過
可不可得到認同

聽到乾爹我又諗起艾粒嘅濕爹

唱得好好

原來有chill club討論區
覺得kenny唱live進步咗喎,不過唔知修音多唔多

07 新人唔放立立
賓賓就自己食一集
47. Bring Him Home
week21
1 . 陳毅燊        Impatient

candy呢個版真係仲恐怖過汪阿姐斷氣版
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: Chosen Family - Collar

kevinlai1621 發表於 2020-11-15 21:49

幾有新鮮感啊 編曲上

幾有新鮮感啊 編曲上
stephybest 發表於 2020-11-15 21:51

重beat都唔緊要, 但係拖咁慢真係好恐怖... 再加上candy d live又唔係特別好...

暫定唱得好過CD 版不如派呢個VER 啦

kevinlai1621 發表於 2020-11-15 21:49

一開始四拍四嚇親

重beat都唔緊要, 但係拖咁慢真係好恐怖... 再加上candy d live又唔係特別好... ...
kevinlai1621 發表於 2020-11-15 21:53

償還都改頭換面

一步一生呢首歌老是常出現咁……

今晚Kenny唱咁多首嘅,平時啲嘉賓好似都無咁多

下集有佛呀 !
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C

...

點解心淡可以改編得咁難聽,Joey tang 想大家聽返Joey Yung?

Joey 仲要強姦埋醫神首不如不見,好彩有candy

好似聽到Phil: 成尋長的證據

大雄胖虎綜合症,正!
去年紅館冇唱過呢首

第二part 全部都係比香港人嘅歌!

0鏗單眼

好日唔睇,一睇個榜又闖下限... d新上榜嚇人到...

仲要冇得聽鄭中基Live

Joey tang可以成日改到啲歌拍子轉曬停啦好冇

Joey tang可以成日改到啲歌拍子轉曬停啦好冇
stephybest 發表於 2020-11-22 22:15

完全强姦左首歌

好日唔睇,一睇個榜又闖下限... d新上榜嚇人到...

仲要冇得聽鄭中基Live
powerful 發表於 2020-11-22 22:07

有人問Ronald 佢話好
希望佢遲啲會上啦
再將我相信的如煙火般綻放

哲學家真係揀得好好
不過唔係個個都可以handle到

哲學家真係揀得好好
不過唔係個個都可以handle到
kevinlai1621 發表於 2020-11-22 22:18

Alfred 同 candy 冇咩chemistry

不過都好過Phil x 學而揀好心好報咯

Alfred 同 candy 冇咩chemistry

不過都好過Phil x 學而揀好心好報咯
powerful 發表於 2020-11-22 22:21

笑到我 好心好報係負能量歌曲

好 miss Alfred 唱 開不了心 嗰把聲
佢可唔可以 做多啲歌 係用 呢把聲 同 呢個音域 嘅呢
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

笑到我 好心好報係負能量歌曲
stephybest 發表於 2020-11-22 22:35

哲學家都唔見得係啦
根本而家每集個主題開始變到形同虛設咁
朋友已走 轉圈轉圈 哈姆共你
無愛可失 轉圈轉圈 舒發悶氣

Aga唱得咁好修音威力

SYNT 修音版都咁勉強都係留嚟女金喊住唱算啦

SYNT 修音版都咁勉強都係留嚟女金喊住唱算啦
kwanie 發表於 2020-11-29 21:41

學美之末日咁喊半首再唱 應該好感動

AGA都幾大牌
要兩個同門歌手襯托佢唱問好
C.Y. Music Awards 2021 [完, 多謝支持 !]
Cyrus Top 20 2022 [WEEK #17]
01 醫生我無病 / 藍奕邦 (Ft. Matt Force) [2 Weeks No. 1] 02 兩種語言 / 鄧小巧 03 半意識 / Edward.C