返回列表 發帖
2000後女三甲/最女 Spotify 每月聽眾 (7/1/2023)
容祖兒 451,738
陳慧琳 417,947
楊千嬅 388,324
鄭秀文 37 ...
WZA111 發表於 2023-1-7 17:49

吳雨霏勁過天后中天后

好想知而家再喺大學投票結果會係點
估應該係樹林贏曬
WZA111 發表於 2023-1-7 18:40

花鼠全部歌入十大

2000後女三甲/最女 Spotify 每月聽眾 (7/1/2023)
容祖兒 451,738
陳慧琳 417,947
楊千嬅 388,324
鄭秀文 37 ...

kelly
離不開 留不低

好想知而家再喺大學投票結果會係點
估應該係樹林贏曬
WZA111 發表於 2023-1-7 18:40

教大估WonGin,科大估豹哥
但我感恩揀中李 李 李李李              
幸福多於我預期
老了 誰先變肥 極沉重也撐起李
誰願意拋低李 (誰願意拋低李)

容祖兒 451,738
陳慧琳 417,947
楊千嬅 388,324
鄭秀文 37 ...

Wanna see see 男歌手 version!

Wanna see see 男歌手 version!
bagfgfcde 發表於 2023-1-8 00:24

2000後男三甲/最男 Spotify 每月聽眾 (8/1/2023)
Bold = 最男Italic = 男金 (after 2000)

陳奕迅 1,750,625
張學友 867,321
張敬軒 712,172
古巨基 562,697
方大同 526,121
陳小春 475,943 (EW!)
MC張天賦 434,659
李克勤 408,134
陳柏宇 338,123
林家謙 310,092
許志安 296,718
姜濤 278,674
側田 245,941
馮允謙 206,046
周國賢 199,576
Anson Lo 盧瀚霆 198,186
周柏豪 185,645
許廷鏗 177,253
梁漢文 146,910
謝霆鋒 130,707
吳業坤 58,670 (BARF!)
古天樂 49,115

其他當代男歌手:
Gareth.T 749,525
Edan 呂爵安 284,914
Tyson Yoshi 277,344
Ian 陳卓賢 268,706
洪嘉豪 241,274
Jer 柳應廷 199,518

Gin Lee 180,952
泳兒 170,869
上面嗰啲除左迪迪同直都唔爭獎嘅
迪迪繼續旅行 直被鬧到唔敢出歌 咁就完美啦
最女Gin 女金吓

2000後男三甲/最男 Spotify 每月聽眾 (8/1/2023)
Bold = 最男 | Italic = 男金 (after 2000)

陳奕迅 1,7 ...
WZA111 發表於 2023-1-8 00:49

KT咁低
話晒鏡中鏡播放次數差唔多3000萬

上面嗰啲除左迪迪同直都唔爭獎嘅
迪迪繼續旅行 直被鬧到唔敢出歌 咁就完美啦
最女Gin 女金吓 ...
liwaynejason 發表於 2023-1-8 00:52

迪迪唔係年尾已經話日本最後一站咩

KT咁低
話晒鏡中鏡播放次數差唔多3000萬
梨胃言 發表於 2023-1-8 00:53

始終街客唔多
林家謙五強不入都多過佢

Edan 284,914
KT 278.674
Ian 268,706
Jer 199,518
AL 198,186
MIRROR 133,950
AK 115,307
Jeremy 60,185
Lokman 31,266
Alton 22,347
Stanley 15,834

Edan 284,914
KT 278.674
Ian 268,706
Jer 199,518
AL 198,186
MIRROR 133,950
AK 115,307
Jeremy 60,18 ...
梨胃言 發表於 2023-1-8 01:01

力保上弦六

力保上弦六
WZA111 發表於 2023-1-8 01:03

我之前好似post過一次
睇吓搵唔搵得返比較吓

Bold = 最女 | Italic = 女金

容祖兒 451,738
陳慧琳 417 ...

Gin Lee 下一站天后中天后
Jason's Playlist 2024
Week 21 慢性分手 - Cloud 雲浩影

Gin Lee 下一站天后中天后
JasOh103 發表於 2023-1-8 01:12

Gin Lee 出歌應該輕鬆過天后中天后
我記得前排佢有 200000 up
AGA都有 300000 up

Bold = 最男 | Italic = 男金 (after 2000)

陳奕迅 1,7 ...
WZA111 發表於 2023-1-8 00:49

原來Gareth咁勁

原來Gareth咁勁
Yan 發表於 2023-1-8 01:29

GT以前都好勁
本身多其他地方人聽

Bold = 最女 | Italic = 女金

容祖兒 451,738
陳慧琳 417 ...

moon tang 519,345

贏哂班過氣天后

做人像門大科學
Oh~Wo~Yeah~~~
Wk36 1-6 花見之酩 2-4 一了百了 3-2 日常事故劇場

moon tang 519,345

贏哂班過氣天后
bagfgfcde 發表於 2023-1-8 08:48

好勁
在這畢生不滅 無極的狀態

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

When I say infinity, I mean now
Kiss the one you are right now
Kiss your body up and down, other than your elbows
'Cause as for your elbows, they're on their own
Wandering like a rolling stone
Rubbing up against the edges of experience

Hey boy 好失敗
不想忍實在影響好大

其實佢首新歌幾好聽

[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

計完2022年榜分
男歌手第6放去女歌手都仲係女金。。。
SSN Chart (17 May)  冠軍: 喃嘸師感官漫遊 - 林家謙  |  亞軍: 九秒九 - 祖兒

For you 爺爺
For you 爺爺
For you 爺爺

For you 爺爺
For you 爺爺
For you 爺爺
GaracyTan 發表於 2023-1-25 01:55

要放冷槍 要炮轟 我們就更愛
誰又不忿? 爺爺。

誰曾是你這一首歌 你記不清楚
我看著你離座

要放冷槍 要炮轟 我們就更愛
誰又不忿? 爺爺。
kel_kelvin 發表於 2023-1-31 10:00

我捨不得你~爺爺

硬撐的回報 就到^^^^^

累了時候 問自己 你好嗎

累了時候 問自己 你好嗎
kel_kelvin 發表於 2023-2-3 00:52

可惜當年祖兒攞唔到摰愛國語金曲金

可惜當年祖兒攞唔到摰愛國語金曲金
GaracyTan 發表於 2023-2-3 01:28

祖兒贏過一屆讓下人

我的虛榮 我的詞窮 尷尬面孔
委屈笑容 怎麼不同 唯有你懂

這種抽離或這種癡心
一秒即永恆

Fall back to bed / Lay on my shoulder

聽返二期大樓
契契進步真係好大
SSN Chart (17 May)  冠軍: 喃嘸師感官漫遊 - 林家謙  |  亞軍: 九秒九 - 祖兒

沒你的日出日落
是我 我忘了說 要記得我

街裡愛人一對對

John這個名字到了愛爾蘭語就變成了家喻戶曉的名字Sean(尚恩),如飾演007第一代James Bond的史恩康納萊(Sean Connery);而John轉成蘇格蘭語就變成Ian(伊安)

世界生出如髮 春風過最後又再 生生於當前情願不說話

高高低低不過戲局
眉頭一鬆深呼吸再繼續

你說我最漂亮
你有看過不想看的嗎?

什麼算善良 極端理智與感傷

mla album ranking, from best to worst:

1. Sabina之淚
2. 我們在炎熱與抑鬱的夏天,無法停止抽煙
3. 適婚的年齡
4. 火炭麗琪
5. 跟你開玩笑
6. 在動物園散步才是正經事
7. 介乎法國與旺角的詩意
8. 香港是個大商場
9. 你說之後會找我
10. 只因當時太緊張
11. 寂寞的星期五

未來若還未來就別斷定
Oh~Wo~Yeah~~~
Wk36 1-6 花見之酩 2-4 一了百了 3-2 日常事故劇場

《Don't Text Him》真係歷久不衰嘅好碟
每個月起碼都要聽一次先安樂

《Dear Secret》真係歷久不衰嘅好碟
每個星期起碼都要聽一次先安樂

《Dear Secrepart》真係歷久不衰嘅好碟
每個星期起碼都要聽一次先安樂

The Crane, “PRINCESS”