返回列表 發帖
NH TOP 20 2015 冠軍歌巡禮
WEEK 1-13: 頌讚詩 (1)/頌讚詩 (2)/一千個假想結局/我們他們/家明/冬至/不枉我 ...
nicholashin 發表於 2015-10-4 00:01

做咩 8 首隔離有個 , 其他估錯嗰 D 無呢個 !!!
ED's KIDS Choice #23
YouTube點擊率高過fifi kary呢啲七線歌手N倍 唔洗過數都攞到冠軍啦 02>01
02 ne 01 ...
ed8671ed 發表於 2015-10-4 00:07

我想改 1A 2A

做咩 8 首隔離有個  , 其他估錯嗰 D 無呢個  !!!

我想改 1A 2A  ...
chanchan0909 發表於 2015-10-4 11:18

一日未出榜仲有得改
but仲未有人中晒

做咩 8 首隔離有個  , 其他估錯嗰 D 無呢個  !!!

我想改 1A 2A  ...
chanchan0909 發表於 2015-10-4 11:18
同答案差成倍喎
一日未出榜仲有得改
ed8671ed 發表於 2015-10-4 11:22
咁我改1A2C 1B2C

一日未出榜仲有得改
but仲未有人中晒
ed8671ed 發表於 2015-10-4 11:22

再改囉咁 1A 2C (不過又好似諗唔到 out 邊 7 首 )

同答案差成倍喎 咁我改1A2C 1B2C
nicholashin 發表於 2015-10-4 11:32

Ho 差囉
寸我同 chanchan
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

Ho 差囉
寸我同 chanchan
616.1314 發表於 2015-10-4 12:42
最多我谷下黃昏點唱機同挾持啦

最多我谷下黃昏點唱機同挾持啦
nicholashin 發表於 4/10/2015 12:53

妥協屈服無腰骨

Wonders Music Recommendation 期間限定 估榜遊戲 - 第四彈

本週 Week 41 (10/10/2015)  冠軍作品?

獎品: ...
Wonders 發表於 2015-10-4 00:00

黃昏點唱機
YouTube點擊率高過fifi kary呢啲七線歌手N倍 唔洗過數都攞到冠軍啦 02>01

1C 2C
Jason's Playlist 2015

2015年度冠軍歌巡禮
WK1-13: 家明 / 戰勝自己 / 你的男人 / 靈魂相認 / 小白 / Thr ...
JasOh103 發表於 2015-10-4 00:27

1D 2C
二〇二三年度全女班投票

互動環節 #09
加開一個名額嘎~ 快d 參加爭取踢走準十大s
1. 全女班音樂流行榜 是
A. 個人榜
B.  ...
616.1314 發表於 2015-10-4 00:20

1. A 2. B 3. A

1. C 2. A
Jason's Playlist 2024
Week 19 靈魂有路 - 雷同二友

NH TOP 20 2015 冠軍歌巡禮
WEEK 1-13: 頌讚詩 (1)/頌讚詩 (2)/一千個假想結局/我們他們/家明/冬至/不枉我 ...
nicholashin 發表於 2015-10-4 00:01

空降phil應該仲有得冠
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 告訴我 - 林欣彤

互動環節 #09

A. 個人榜

B.  ...

1.A 2.A 3.B

Jason's Playlist 2015

2015年度冠軍歌巡禮
WK1-13: 家明 / 戰勝自己 / 你的男人 / 靈魂相認 / 小白 / Thr ...
JasOh103 發表於 2015-10-4 00:27

1.C 2.C

改答 1C 2B

SG's MUSIC CHART
WK1-13 : 水星逆行 / 無人像你 / 頌讚詩 / 光 / 我們他們 / 一千個假想結局 / 最好的債 / 最好的債 / 小白 / 念念不忘 / 浪漫前夕 / / Change Your Life

WK14-26 : 飛吧!獨角仙 / 你瘦夠了嗎 / 我們都是這樣長大的 / 快樂很慢 / Let's Keep This Tonight / 煩擾中起舞 / 飄紅 / 天橋 / 回眸一笑 / 無條件 / 為何要我愛上你 / 天色很暗 / 女皇

WK27-39 : / 仁至義盡 / 幸福之歌 / 小手術 / 逾越生死 / 小 / 羅門 / 年輕人們 / 相安無事 / 別來無恙 / 別來無恙 / 羅門 / 少年遊記

WK40-52 : 其後 / 小幸運

WK41
RKLWWKSONGSSINGERSTREND
1 102小幸運田馥甄10>01
2 43那一個我薛凱琪08>04>02
3 93寫你太難陳詠謙10>09>03
4 25我們都不是無辜的周國賢09>04>02>02>04
5 34挾持RubberBand09>04>03>05
6 NE 1黃昏點唱機容祖儿06>
7 72小俠王菀之07>07
8 NE 1大了一歲連詩雅08>
9 62人生馬拉松陳奕迅09>06>09
10 82最幸福的眼淚吳雨霏08>10
...

妥協屈服無腰骨
kwanie 發表於 2015-10-4 14:00
貌似是喪盡良知 可知心底初衷 仍澎湃不已

貌似是喪盡良知 可知心底初衷 仍澎湃不已
nicholashin 發表於 5/10/2015 08:03

只盼下一次~~~~

今晚稍後時間報榜喔
冇記錯亦冇意外就7ne 1re
tag:第二位其實係咪真係死位呢。。死位不死算唔算死。。。
林家謙太誘人 林家謙太惱人
林家謙跟我 企在銅像前擁吻

黎緊成個星期冇電腦用....

(疑似宇宙最塞既榜)

Season 1 :
田園驚夢 / 水星逆行 / You're always Everything to Me / 冰島 / 一千個假想結局 / 幾次 / SS14 / 頌讚詩 / Let Go / 偶然與巧合 / 說再見的對象 / 哪裡 / 我敢愛 /

Season 2:
最好的債 / 靈魂相認 / 蓓蕾 / 小白 / 不想再見 / 快樂很慢 / 小人物 / 煩擾中起舞 / 回眸一笑 / 滲 / 我在機場等船 / 時間靜止器 / 一路走來 /

Season 3:
飄紅 / 為何要我愛上你 / LOL / 肆無忌憚 / 瑕疵 / 女孩 / 所有下雨天 / 本身的用處 / 別來無恙 / 幸福之歌 / 咖啡因眼淚 / 小手術 / 逾越生死 /

Season 4:
格拉斯哥流浪 / 起點·終站 /

第 41 週冠軍歌: 起點·終站 (陳奕迅)

#這是我的出發空間 #誰料還是 #終站

歷年上榜歌曲走勢: (冠軍歌 X 5.5)
 2009 青春無晦 02 ;
 2010 無人之境 02 ; 陀飛輪 01 ; 一絲不掛 03 ; 大人 02 ; 講男講女 01 ;
 2011 苦瓜    19>17>10>09>05>04>06>05>01
     因為愛情  11>10>11>18
     六月飛霜  11>02>05>11>10>16>08>04>01
     最後派對  20>14>18>18
     神奇化妝師 Peak: 02
 2012 重口味   19>17>18>11>16>05>03
     碌卡    17>15>14>17>16>19
     完     20>19>19
     信任    18>15>10>18
 2013 主旋律   19>15>16>15
     任我行   20>11>12>13>09>13>16>18>02
     遠在咫尺  17>15>17>18>16>02
 2014 床頭床尾  16
     可以了   16>02>06>06>07>13>12>01
 2015 無條件   20>16>12>05>14>02
     起點·終站   15>13>10>06>03>04>04>14>18>19>01

舊歌推介: 紙箱國 (麥浚龍)
#乞丐王子築起華麗的紙箱國 #浪漫主義是一種世人難以明白的東西

DONG'S Weekly Music 20 Cuts - 2015 Week 41
RK  LW NW PK  Songs           Singers   Trend
01  19  11  01  起點·終站         陳奕迅 15>13>10>06>03>04>04>14>18>19>01
02  14  11  02  香港傑出廢青      黎曉陽 14>11>09>18>12>10>20>06>12>14>02
03  04  09  02  愛在旁若無人的太空   楊千嬅 19>07>10>09>06>04>02>04>03
04  06  05  04  航拍          陳柏宇 15>07>05>06>04
05  08  03  05  別說沒愛過       韋禮安 19>08>05
06  05  04  05  遠征          Dear Jane 19>06>05>06
07  07  11  03  思城           胡琳 20>10>04>03>09>07>10>13>08>07>07
08  11  11  08  發抖          盧凱彤 19>12>11>09>13>14>13>09>11>11>08
09  20  02  09  最幸福的眼淚      吳雨霏 20>09
10  15  02  10  一萬小時        宇宙人 15>10
11  12  10  03  等到Sunday就Call你   連詩雅 14>07>05>05>03>07>15>15>12>11
12  18  02  12  Hello, 你好       許志安 18>12
13  16  02  13  黑面神          鄭融 16>13
14  13  05  13  那一個我        薛凱琪 16>16>14>13>14
15  09  10  03  小小宇宙        勞嘉怡 09>03>10>07>06>05>08>09>09>15
16  17  09  04  認           江海迦 18>08>04>11>09>11>16>17>16
17  ne  01  17  你死我活        雷琛瑜 17
18  10  03  10  月無聲         張繼聰 20>10>18
19  ne  01  19  我不是在悲傷的想念你  陳珊妮 19
20  ne  01  20  陽光點的歌       吳業坤 20

Let's say eight eight six, I know you are not the best:
RK NW PK Songs Singers
01  11  01  格拉斯哥流浪      曾若華 19>16>08>06>04>06>05>03>05>07>01
02  08  02  羅生門       麥浚龍/謝安琪 20>11>14>13>17>17>10>02
03  07  03  你讓我飛        林一峰 19>15>17>12>20>04>03
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

RK LW AP SONGS    SINGERS
01 10 27 挾持      RubberBand
02 17 25 戀愛為何物   李克勤 ft. AGA
03 09 25 放空      胡琳
04 rej 17 其後      陳慧琳
05 06 15 碼頭的辛酸   Blaster
06 12 13 真偽文青    黎曉陽
07 11 12 哭乾了眼淚   方皓玟
08 08 11 輪迴      張子丰
09 07 11 那一個我    薛凱琪
10 02 11 孤獨先生    Supper Moment
11 15 10 失散時光    周國賢
12 13 10 含羞草     岑寧兒
13 14 09 雷克雅未克   麥浚龍 ft. 周國賢
14 ne 09 安徒生的錯   林奕匡
15 ne 08 隔著四萬秒空間 Dimension
16 ne 07 密室謀殺事件  Jude
17 ne 06 永遠很近 (Live@離地音樂會) 黎曉陽
18 ne 06 波多野結衣   李拾壹
19 ne 06 廿九歲的遺書  盧凱彤
20 ne 05 請放心傷我   陳慧琳

RK LW SONGS   SINGERS
01 03 Sugar Baby  ffx
02 04 你還有我   林熹瞳
03 09 點算     李河璘
04 01 Kimoji    拾音社
05 05 如果沒了你  張曼玉
06 ne 不老的情歌  郭富城
07 ne 1516     MKG
08 ne TGIF      Twins
09 ne 沙灘Baby    ffx
10 ne 衝啦!Baby   ffx

(疑似宇宙最塞既榜)

Season 1 :
田園驚夢 / 水星逆行 / You're always Everyt ...
dongbb2332 發表於 2015-10-5 21:53

愛在旁若無人的太空   楊千嬅 >04>02>04>03

祖兒表示
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

愛在旁若無人的太空   楊千嬅 >04>02>04>03

祖兒表示
bagfgfcde 發表於 2015-10-5 22:07

唔知千嬅(首歌)幾時死呢
唔知千嬅(首歌)死得未呢

既然上期過關2串3全部攬炒, 不如大家再估啦~

競猜下期(w42)冠軍歌:
A. 楊千嬅 - 愛在旁若無人的太空 (數週高位死位不死下週去定留?)
B. 胡琳 - 思城 (N週精選歌)
C. 連詩雅 - 等到Sunday就Call你 (聽講榜豬話大了一歲HHT)
D. 勞嘉怡 - 小小宇宙 (跌落低位似壓分下週冠)
E. 江海迦 - 認 (N週低位拿拿保送冠軍算數)
F. 黎曉陽 - 香港傑出廢青 (今週扮死跣大家一鑊)
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

競猜下期( ...
dongbb2332 發表於 2015-10-5 22:17

估 D

你個榜d新歌突然咁in

估 D

你個榜d新歌突然咁in
kevinlai1621 發表於 2015-10-5 22:25

下週又會舊返GA LA-3-

02 17 25 戀愛為何物   李克勤 ft ...
RVHOCPC 發表於 2015-10-5 22:03

ffx攻陷噴榜
同週冠sugar baby嘎

(疑似宇宙最塞既榜)

Season 1 :
田園驚夢 / 水星逆行 / You're always Everyt ...
dongbb2332 發表於 2015-10-5 21:53

上榜5wk之後已經係上榜9wk嘅歌
好大個斷層

B T W, 估 B 噶

競猜下期( ...
dongbb2332 發表於 2015-10-5 22:17

反正都中唔到 9up一個算
C噶

這感覺/兩個人的聖誕/幸福車站/ 我們他們/一千個假想結局/樂觀/頌讚詩/一千個假想結局(2)/最好的債/如你是我/家明/
戰勝自己 /念念不忘/若/蝶亂飛/ 篋神/
我敢愛/你瘦夠了嗎/我們都是這樣長大的/最好的債(2)/回眸一笑/回到最愛的那天/無條件/
為何要我愛上你/新一天/ 上次講到/瑕疵/咖啡因眼淚/逾越生死/幸福之歌/幸福之歌(2)/別來無恙/ 小手術/找到你是我最偉大的成功/
本身的用處/所有下雨天/找對的人/愛在旁若無人的太空/等到Sunday就Call你/小小宇宙/羅生門

01 09  羅生門                      麥浚龍、謝安琪    16>15>13>03>02>06>08>07>08>09>01
02 05 大了一歲                   連詩雅                            05>02
03 10 其後                陳慧琳       18>14>03>05>05>09>10>03

04 03  那一個我      薛凱琪       08>10>15>11>07>03>04
05 04 挾持        RubberBand     17>07>06>05>04 >05

06 12 孤獨先生       Supper Moment   15>12>06
07 02  真偽文青                   黎曉陽       12>02>07
08 20 黃昏點唱機    容祖兒                          20>08
09 07 小幸運                      田馥甄       20>06>03>02>07>09 
10 06  我們都不是無辜的   周國賢                      19>16>03>06>10
11 15   So Fa Mi Re Do  SiS 樂印姊妹               18>14>15>11
12 16 哭乾了眼淚               方皓玟                         16>12
13 13  人生馬拉松    陳奕迅       14>14>13>13>13

14 ne  何必打擾                   古巨基                         14
15 14  小俠        王菀之       12>11>14>15

16 ne   一拍即愛          Super Girls     16
17 ne   航拍                      陳柏宇                      17
18 19   最幸福的眼淚            吳雨霏       11>13 >16>19>18

19 ne   安徒生的錯‬                林奕匡                        19
20 18  突然好想你     徐佳瑩                 17>18>20

Out
01   小小宇宙      Yukilovey      07>03>02>13>07>09>09>04>06>01
08  碼頭的辛酸      Blaster      17>19>08         
11 等到Sunday就Call你  連詩雅       18>08>09>08>05>04>03>09>01>11

17   寫妳太難     陳詠謙       19>04>17

1B 2C
互動環節 #09

A. 個人榜

B.  ...

1A 2B 3A
我們的總和

這感覺/兩個人的聖誕/幸福車站/ 我們他們/一千個假想結局/樂觀/頌讚詩/一千個假想結局(2)/最好的債/如你是 ...
Yan 發表於 2015-10-5 22:37

ngng好頹arrr

瞬間呢 ?????????
隔著四萬秒空間

ngng好頹arrr
dongbb2332 發表於 2015-10-5 22:41

Out blaster 都唔out她巳經好好
而且我想比個機會shiga追女金

競猜下期( ...

胡琳 !!! 一定係 !!!

(疑似宇宙最塞既榜)

Season 1 :

* 愛在旁若無人的太空 好長壽 , 不愧係人瑞
* 單丸得 5.5 冠甘少既
* 仲唔上黃昏點唱機

*仲唔上黃昏點唱機 x 2
* kelly 好強勢喔
* ffx 是咪要拎噴榜組金
二〇二三年度全女班投票

瞬間呢 ?????????
隔著四萬秒空間
chanchan0909 發表於 2015-10-5 22:41

瞬間 12>03>xx
獲得寶貴嘅27榜分

*仲唔上黃昏點唱機 x 2
* kelly 好強勢喔
* ffx 是咪要拎噴榜組金
616.1314 發表於 2015-10-5 22:51

*其實黃昏點唱機係咁keep住第21-22位,相信未來幾星期都係咁
*kelly下week咪又係out曬兩首
*ffx出左一首歌咋...何況早已有組金人選

競猜下期( ...

估B

Btw 係咪暗示左發抖唔係冠軍候選

瞬間 12>03>xx
獲得寶貴嘅27榜分

*其實黃昏點唱機係咁keep住第21-22位,相信未來幾星期都 ...
RVHOCPC 發表於 5/10/2015 23:38

dong 反祖真係可以話係不遺餘力嘎

kwanie 發表於 2015-10-6 00:08

我布穀鳥有十大都叫反祖

kwanie 發表於 2015-10-6 00:08

容祖兒           

樂觀                20 > 20 > 20 > 02
        這麼近那麼遠     16
        飄紅                15 > 11 > 09 > 07 > 08 > 07 > 09 > 06 > 03 > 02 > 01
        天窗                20
        世界真細小       20 > 16

得飄紅叫做有啲野睇

容祖兒           

樂觀                20 > 20 > 20 > 02
      ...
dongbb2332 發表於 2015-10-6 00:26

呢度得你上天窗上到2015 , 仲唔係愛祖力

呢度得你上天窗上到2015 , 仲唔係愛祖力
mamakin 發表於 2015-10-6 01:25

其實我想re返feeling me 入黎咖愛嘉

cHarrty Music推介歌手

陳柏宇

2007年出道,同年以4首冠軍歌一舉奪得男新人金獎及男歌手銀獎,更成為第一位同時獲得粵語及華語新人獎的歌手。於09年更以3年年資奪得男歌手金獎。自本榜於2010年起以自plug歌為主軸後,陳柏宇是其中一位最多自plug歌的歌手,除反映唱片公司派台策略有問題外,亦反映其唱片質素不俗,才能有多首side track上榜。其中《日出前讓愛戀延續》為本榜首批獲得十大的自plug歌之一,其後的《魚眼》和《繭》亦協助Jason於2013年重返男歌手三甲位置。至於本週冠軍歌則為其最新作品《親愛的仇人》,在五甲位置徘徊八星期後進入十大射程範圍,希望能為Jason加添一個獎項。

《日出前讓愛戀延續》(詞:林日曦)

《繭》(詞:林夕)

《親愛的仇人》(詞:林若寧)

冠軍歌記錄
2007:固執/斷絕來往/車匙/永久保存
2008:最佳努力獎/I Miss You/你來自那顆星/理智與感情
2009:I Will Be Loving You/你暪我暪/逸後/拍一半拖
2010:日出前讓愛戀延續
2011:一千種戀愛
2013:魚眼/繭
2015:回眸一笑/親愛的仇人

獎項記錄

我最喜愛粵語男歌手銀獎       
我最喜愛粵語男新人金獎       
我最喜愛華語及外語新人銅獎       

我最喜愛粵語歌曲第十位《I Miss You》

我最喜愛粵語歌曲第四位《你暪我暪》
我最喜愛粵語歌曲第七位《逸後》
我最喜愛粵語男歌手金獎       

我最喜愛粵語歌曲第七位《日出前讓戀愛延續》

我最喜愛粵語男歌手銀獎

cHarrty Music推介歌手

陳柏宇

2007年出道,同年以4首冠軍歌一舉奪得男新人金獎及男歌手銀獎,更成為第一 ...
harry 發表於 2015-10-6 02:18

支持j 神。我諗今年j神會係cm各榜主頒獎禮常客之一
帶起音樂 Music Onair
一個推廣本地獨立音樂的平台
https://www.facebook.com/hkmusiconair
IG:music.onair

容祖兒           

...
dongbb2332 發表於 2015-10-6 00:26

容祖兒            
這麼近那麼遠     19>12>17>18>11>10
飄紅                06>07>06>11>07>01
女皇                17>10>05>06>03
世界真細小       15>05>11>12>03
黃昏點唱機       06>19*
all <7wks

支持j 神。我諗今年j神會係cm各榜主頒獎禮常客之一
hictons 發表於 2015-10-6 08:23

全世界都鐘意別來無恙但我唔like

容祖兒            
這麼近那麼遠     19>12>17>18>11>10
飄紅                06>07>06>11>07>01
女皇 ...
bagfgfcde 發表於 2015-10-6 08:53

我呢個真反祖粉都有上10 wks 世小啦

101音樂流行榜2015 Week 41

按個人喜好(60%)、流行程度(20%)及於4台榜之位置(20%)而推介之20首作品

本週 上週 週數 最高       歌名                     歌手

1    10    4   1      忘記擁抱                 A-Lin (1 week no. 1)
2      8     5    2        一個人旅行              張惠雅
3     12    4    3        蠢                        陳詩欣
4     7   6   4      Unforgettable        蔚雨芯
5     13    2    5        瞬間                      G.E.M.
6     6   4   6      一拍即愛                Super Girls
7     5    4    5        孤單的貝多芬            葉巧琳
8     9    5   8      小俠                     王菀之
9    14    4    9       最幸福的眼淚           吳雨霏
10    11  3   10       沙時計                  祖絲
11    16    2   11      大了一歲                連詩雅
12    19  2   12       孤獨的總和             吳汶芳
13   15   3   13      哭乾了眼淚              方皓玟
14     N    1  14      回憶.守護             Choco
15    17    3  15      你死我活                J.Arie
16    18    2   16      黃昏點唱機             容祖兒 Feat. 林海峰
17    20   2   17      放過他                  若琪
18     N    1    18      風林火山               吳業坤 張惠雅 羅孝勇 張紋嘉
19     N   1  19      放空                    胡琳
20     N    1    20      密室謀殺事件           Jude

101本週推介歌: 回憶.守護  Choco

Out:
1   Candy Ball                  As One (1 week no. 1)
2   那一個我                       薛凱琪
3   So Fa Mi Re Do            SiS樂印姊妹
4   我只是假裝很快樂             唐曉彤

我又整個美麗funfun 選俾大家玩下
希望有人理我喇 ^^

以下邊隻歌會勇奪WK42亞軍歌呢?
A:  TGIF  (榜主至愛孖女 急急上死位搶分噶)
B:  人間鬼獄  (鬼門關都閂埋 仲係陰魂不散)
C:  那一個我  (榜主去op見到50太開心 要熱播佢....偶像嘅美歌噶)
D:  最佳男主角  (呢啲二打六攞分都攞得七七八八喇)
E:  等到Sunday就Call你  (連妹上榜最耐嘅獨唱歌 會唔會又冇冠呢)

----------------------------------------------------------------------------------------------------
年度冠軍歌列表:
Season 1  SS14 / 幸福車站 / SuperStar / 我們他們 / 冬至 / 日落日出 / 頌讚詩 / Why So Cool / 戒心 /
                 幾次 / Let Go / 家明 / 靈魂相認 /
Season 2  蓓蕾 / 最好的債 / 一凍一熱 / 若 / 念念不忘 / 糖衣 / WeTouch / 你瘦夠了嗎 / Love Me /
                 Do What You Want / Let's Keep This Tonight / 約誓 / 回眸一笑 /
Season 3  飄紅 / 完場曲 / LOL / 無條件 / 瑕疵 / 改潮玩代 / 一分鐘稀客一分鐘色誘 / Love Hard /
                 仁至義盡 / 別來無恙 / 本身的用處 / 黑色西裝 / 世界真細小 /
Season 4  SNS / 愛在旁若無人的太空 /
----------------------------------------------------------------------------------------------------

Kin's Melody Selection 2015 Week 41
本週 上週 週數 歌曲                         歌手                     走勢                                                               
  01  06  10 愛在旁若無人的太空  楊千嬅      17>16>14>11>07>06>07>09>06>01
  02  09  05 暫時分開       梁漢文      17>16>14>09>02
  03  14  04 沉默的對話      鍾舒漫      18>16>14>03
  04  16  04 少年遊記       洪卓立      19>15>16>04
  05  07  08 羅生門        麥浚龍+謝安琪 i 19>16>14>09>08>12>07>05
  06  11  02 TGIF     ij   Twins     iij 11>06
  07  12  04 那一個我       薛凱琪      17>13>12>07
  08  08  09 分手的情書      鄧麗欣      10>12>14>13>08>05>10>08>08
  09  13  07 思城         胡琳       18>15>11>10>05>13>09
  10  10  08 最佳男主角      張紋嘉      16>13>08>15>12>06>10>10
  11  15  03 人間鬼獄       迪子       20>15>11
  12  05  08 等到Sunday就Call你  ii連詩雅      20>15>12>07>06>08>05>12
  13  17  03 行為偽術       雨僑       18>17>13
  14  —   01 金剛圈        林欣彤      14
  15  19  02 遠征         Dear Jane  iii 19>15
  16  —   01 是有種人       何韻詩      16
  17  —   01 紅館夢        C AllStar   ij 17
  18  —   01 戀愛為何物      李克勤 (Ft.AGA) t18
  19  —   01 Wait And See    岑日珈      19
  20  —   01 碼頭的辛酸      Blaster      20

Out :
  00  01  10 SNS      ijj  Twins     iii 09>11>05>15>05>09>13>13>04>01
  00  02  05 如泣如訴       Sukie S   iiit 18>12>14>07>02
  00  03  04 On My Mind     鄒文正      18>15>11>03
  00  04  03 年月匆匆       馮允謙      20>17>04
  00  18  01 怪物         古巨基      18
  00  20  01 逃兵         Yan Ting   it 20
K-POP Selection
If You Do | GOOD (Got7) / Mansae (Seventeen) / Continue (ZE:A) /
Cinderella (CNBLUE) / Somehow (DIA) / Mind Your Own Business (Ailee) /
It happens to be that way (Fly To The Sky) / Round N Round (SONAMOO) /

希望有人理我喇 ^^

A:  TGIF  (榜主至愛 ...
jasonng 發表於 2015-10-6 20:16

很定係sunday歌
小道消息話TGIF會兩週冠

希望有人理我喇 ^^

E!!!!!!!!

希望有人理我喇 ^^

跟隊估 E !!!

閉路電視 特約: " 女中光華 " 全女班冠軍歌列表

WK 01~13: 樂觀 [2] / 最好的債 / 水星逆行 / 冬至 /  ...
616.1314 發表於 2015-10-4 00:10

本人就唔係紙牌屋空降冠軍提出嚴正交涉

聽祖兒唱既果段verse聽到變萬宜水庫

希望有人理我喇 ^^

我唔跟隊
我估二打六

d!

希望有人理我喇 ^^

估 D:  最佳男主角

根據以往走勢 人間鬼獄應該會係季軍