返回列表 發帖

環球Mr.發聯合聲明 明年約滿後不再合作

近日有傳樂隊Mr.因為跟王宗堯合作MV而跟唱片公司環球反面,不會續約,對於傳聞唱片公司和Mr.今日發出聯合聲明表示跟Mr.將會在2016年中約滿,而約滿後雙方會暫停合作:「樂隊Mr.與環球唱片公司將會在2016年中約滿,因合約上細節未能達成協議,經雙方同意後,將會在明年約滿後暫停合作關係,但現時Mr.工作將會繼續至約滿,多謝各傳媒朋友關心。」

woooooo. really good news wor
但好似只係約滿 咁係咪拆夥先
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

唔係好想像到有公司簽mr
maybe太陽?冇男子組合
林家謙太誘人 林家謙太惱人
林家謙跟我 企在銅像前擁吻

RVHOCPC 發表於 2015-10-6 17:35

太陽而家都無咁多錢...
  anyway, mr. 無左環球應該唔會再去到以前咁勁個個勢
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 告訴我 - 林欣彤

星夢都無呀 可以考慮下 如果無拆夥嘅話

星夢都無呀  可以考慮下  如果無拆夥嘅話
chanchan0909 發表於 2015-10-6 17:43

可能環球會簽翻alan單飛呢
林家謙太誘人 林家謙太惱人
林家謙跟我 企在銅像前擁吻

近日有傳樂隊Mr.因為跟王宗堯合作MV而跟唱片公司環球反面,不會續約,對於傳聞唱片公司和Mr.今日發出聯合聲 ...
hinz 發表於 2015-10-6 17:28

[大勢已去]好~終於都不歡散去⋯

我又想問… 近來有傳媒朋友關心佢地咩
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

同Alex chia嚟個crossover點睇

入太陽唱番首<如果我是許志安>

我又想問… 近來有傳媒朋友關心佢地咩
星勤 發表於 2015-10-6 18:00

可能係想放風揾新公司。

點解同王宗堯合作MV就反面??

點解同王宗堯合作MV就反面??
PangChiYeung 發表於 2015-10-6 18:20

好似話Mr 搵左王宗堯間production house 拍MV
但拍完環球就唔俾出原因不明 (有機會係傾唔掂續約俾人hold起啲宣傳)
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

可能係想放風揾新公司。
kayzzz 發表於 2015-10-6 18:10

應該都係
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

Mr.某成員之前話:
會議內容,並不重要,重要的是在會議尾聲,其中一名成員的一句話。『完成下張廣東專輯後,我們便完結這隊樂隊吧。』

Mr.某成員之前話:
會議內容,並不重要,重要的是在會議尾聲,其中一名成員的一句話。『完成下張廣東專輯後 ...
盛品愛作戰 發表於 2015-10-6 21:32

其中一名成員<------who....
所以我不會臉紅和不好意思,更加不會宣佈不攞獎

其實mr已經頹勢左好耐 09-11 真係高峰
10年叱吒至尊歌係RB, 第二就MR
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

hehemamama 發表於 6/10/2015 23:49

原來Mr.開過三次紅館,總共六場

原來Mr.開過三次紅館,總共六場
XYZZY 發表於 2015-10-6 23:58

居然開過三次。。。

As someone who saw them live twice over the summer (Rock Charity Concert/Summer Pop), I think they can still put on a really good show. I like to think they still have a market, but sometimes when the perception turned against you, it's hard to turn back. I hope they can go to a smaller company and continue to try to make music. Quality like "Misterdays" can't just be a fluke.

其成員Dash對續約談判破裂表示:「詳細唔講咁多,嚟緊嘅工作仍然會繼續,10月底嘅廣州開演唱會會如期舉行。」問到是否如傳聞般拆夥?他說:「唔會拆夥,一定係以Mr.名義繼續,但將來點發展就遲啲先算。」

大家想要既答案

撐mr.
我估錯這個世界得到教訓

其中一名成員
fyw2031044 發表於 2015-10-6 23:00

可能係alan, 結婚就想退休呢.....

一隊band 唱唔到自己想表達ge野
仲有咩意義 , 今次對mr+左分 希望將來佢地可以好似rb咁

關王宗堯咩事?

hehemamama 發表於 2015-10-6 23:49

其實Mr同美Yum一樣
有段時間霉到俾環球掉左去台灣自生自滅
之後就解約

近年冇好歌先係佢地真正死因
早期D歌正到.......
【This is MC】澳門見

其實Mr同美Yum一樣
有段時間霉到俾環球掉左去台灣自生自滅
之後就解約
matthew1990 發表於 2015-10-7 15:50

聽講美霏造緊隻國語碟

聽講美霏造緊隻國語碟
kayzzz 發表於 2015-10-7 16:19

內有玄機
撐mr.
mrshadowll 發表於 2015-10-7 13:10

潮州辣妹都撐過,會唔會有關?

聽講美霏造緊隻國語碟
kayzzz 發表於 2015-10-7 16:19

gin lee 上位囉

今年隻碟唔差...
雙面人,邊城都唔錯

宇宙巨band個名已經做臭左
抄左仲唔認
解散啦
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

gin lee 上位囉
matthew1990 發表於 2015-10-7 20:07

好消息喎
GL有得做架
好過現任一姐多好多
起碼唱現場有實力先啦
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

gin lee 上位囉
matthew1990 發表於 2015-10-7 20:07

好想好想好想Gin紅到。
而家佢簽邊間公司?  唔想佢番大陸發展啊

好消息喎
GL有得做架
好過現任一姐多好多
起碼唱現場有實力先啦
liebe 發表於 2015-10-8 11:01

好想好想好想Gin紅到。
而家佢簽邊間公司?  唔想佢番大陸發展啊
Nathan 發表於 2015-10-8 23:52

我都希望佢紅到
Falling 好好聽

买咗佢地广州show的票,现在还没有开票,,,请问有知情人士知道为何吗?
朝朝暮暮讓你猜想如何馴服我。

其實佢地首新歌 不屈 幾好聽
唔想佢地拆夥