返回列表 發帖
"我們都是這樣長大的"會唔會成為佢歌唱生涯中最後一碟(EP)?
怪獸一族 發表於 2015-10-26 15:59

唔會囉,尋日訪問講嗰堆嘢好明顯佢係有心玩落去。

唔會囉,尋日訪問講嗰堆嘢好明顯佢係有心玩落去。
rainbowdash 發表於 2015-10-26 18:32

佢想玩落去都要有公司肯簽先得大台約满先慢慢同你玩
擺明無誠意留人
怪獸一族

擺明無誠意留人
怪獸一族 發表於 2015-10-26 19:17

MAG錯在太有實力,威脅到某啲人。

kayzzz 發表於 2015-10-26 19:25

係嘅, 連做拉闊都比人cut晒唱得最好嗰啲先播出街, 唱得好都無人知

上次勁歌總選同季女選, 得佢同少數人用琴伴奏唔用MMO
連少少爆位都唔比佢入
如果一唔小心失手, 比人插到體無完膚, 真係好毒
怪獸一族

She is good to be in TVB!
It won't be too bad.

雖則大家唔多想佢入voice

但我堅想佢同金堅正式有首合唱歌
係現時階段,要有合唱歌只可以同唱片公司

雖則大家唔多想佢入voice

但我堅想佢同金堅正式有首合唱歌
係現時階段,要有合唱歌只可以同唱片公司 ...
sosomusic 發表於 2015-10-26 20:18

機會唔大啦, 你當吳小姐無到?

聽呢首頂住先啦

怪獸一族

呢句絶對係真。

擺明無誠意留人
怪獸一族 發表於 2015-10-26 19:17

個訪問咪講咗620 offer咗唔錯嘅條件,又拍劇又剩,仲係要傾,可能想push多D演唱機會囉。

個訪問咪講咗620 offer咗唔錯嘅條件,又拍劇又剩,仲係要傾,可能想push多D演唱機會囉。 ...
rainbowdash 發表於 2015-10-26 20:55

我聽唔到佢話條件唔錯喎, 只聽到佢話人工okay啦, 因為第一份約係簽part time
所以任何調整都一定多過以前

如果簽咗一樣照舊所有大show都無得出, 咁簽同唔簽有咩分別?
怪獸一族

個訪問咪講咗620 offer咗唔錯嘅條件,又拍劇又剩,仲係要傾,可能想push多D演唱機會囉。 ...
rainbowdash 發表於 2015-10-26 20:55

如果Mag入左星夢絕對威脅到吳小姐,不過而家個trend似乎係吳小姐比較專注拍劇,咁唱歌果part留番比Mag啦!其實講左咁耐,有冇人知佢簽左邊間?

我聽唔到佢話條件唔錯喎, 只聽到佢話人工okay啦, 因為第一份約係簽part time
所以任何調整都一定多過以 ...
怪獸一族 發表於 2015-10-26 21:01

毒果篇嘢有講:「佢直言無綫有開出更好條件,不過個人首選音樂為目標。」

前面嗰句係咪毒果加上去就唔知。

其實講左咁耐,有冇人知佢簽左邊間?
Ching2015 發表於 2015-10-26 21:01

人地都話咗仲同620傾緊,又點會"簽咗"呢?

東方
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/enter ... 1026_00862_001.html
傳同樣約滿無綫的林欣彤亦不會續約無綫,作為好友的Alfred表示不知情
一見面都講輕鬆嘅,我覺得大家都有自己取態嘅。

Oncc:

傳同樣約滿無綫的林欣彤亦不會續約無綫,作為好友的Alfred表示不知情,說:「呢排少咗聯絡,同埋一見面都講輕鬆嘅,我覺得大家都有自己取態嘅。(你呢?)我未有時間同空間去諗呢啲。」
sosomusic 發表於 2015-10-26 22:22

so9sad
姐係佢好想?
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

姐係佢好想?
hinz 發表於 2015-10-26 22:24

應該未約滿啦
    之前轉星夢唔係加簽左?

so9sad
姐係佢好想?
hinz 發表於 2015-10-26 22:24

無記咁捧許生,佢點可能想走?除非痴咗線。

如果簽咗一樣照舊所有大show都無得出, 咁簽同唔簽有咩分別?
怪獸一族 發表於 2015-10-26 21:01

我覺得Mag不至於傻到明知所有大show冇得出都照簽。如果係儍到咁,一早就lur飯應仲洗乜傾?

毒果篇嘢有講:「佢直言無綫有開出更好條件,不過個人首選音樂為目標。」

前面嗰句係咪毒果加 ...
rainbowdash 發表於 2015-10-26 21:45

part time 轉 full time一定係更加好, 無理由差過以前
怪獸一族

係嘅, 連做拉闊都比人cut晒唱得最好嗰啲先播出街, 唱得好都無人知

上次勁歌總選同季女選, 得佢同少數人 ...
怪獸一族 發表於 2015-10-26 20:08

有琴伴奏係會好過mmo的...係着數而唔係蝕底

睇下佢簽邊間唱片公司啦,佢有甚本粉絲,唔會退出樂壇掛?
Ching2015 發表於 2015-10-26 16:15

佢的确有基本支持者, 又已經入屋, 好多唔聽歌既人都知誰是林欣彤, 一定有人簽

不過, 從佢ep 入唔到銷量榜黎講, 佢支持者應該流失中

有琴伴奏係會好過mmo的...係着數而唔係蝕底
lblemon 發表於 2015-10-27 09:48

對唱得好嘅人嚟講係著數, 唱得唔好嗰啲好容易就露底
好彩林小姐基本功好

EP4首歌賣成$89都令好多郤步
其實睇yesasia個chart銷量唔錯, 不過海外銷售量唔計算在內
怪獸一族

佢的确有基本支持者, 又已經入屋, 好多唔聽歌既人都知誰是林欣彤, 一定有人簽

不過, 從佢ep 入唔到銷量 ...
lblemon 發表於 2015-10-27 09:49

ep賣得太貴,好多可以係itunes買或者網上平台聽,唔可以作準。

實在認同! Wish Mag 入好的公司, 加大力度工作!

某啲人快D 退休

實在認同! Wish Mag 入好的公司, 加大力度工作!

某啲人快D 退休  ...
boy4dudes 發表於 2015-10-27 10:38

人地話會唱到八十歳呀
怪獸一族

講到咁應該都走啦?

走啦, 屈在容祖兒之下, 仲叫心服口服, 萬 一屈居吳若希之下, 啖氣點哽得落

走啦, 屈在容祖兒之下, 仲叫心服口服, 萬 一屈居吳若希之下, 啖氣點哽得落
lblemon 發表於 2015-10-30 12:46

如果Mag入星夢可能再受力捧呢?而家星夢都無真係唱得女歌手,而且903又buy佢。不過以星夢歌曲的質素都唔建議。

應該會簽tvb?
見佢尋晚響tvb d internal 頒獎禮唱
連個李保安都響度.......
咁無可能係唔簽喇卦

或許環球簽多個女歌手,看誰可跑出!

以前環球前身及附屬公司寶記系都簽了很多女歌手,但真正成一線天后 ...
potassium 發表於 2015-10-7 11:00

關淑怡勉強都算一線 , 起碼傳媒都叫佢做天后, 仲開過4次紅館
【This is MC】澳門見

應該會簽tvb?
咁無可能係唔簽喇卦 ...
pkl 發表於 2015-11-3 13:42

如果佢簽星夢,點都比英皇好,但誰是一姐?

如果佢簽星夢,點都比英皇好,但誰是一姐?
Ching2015 發表於 2015-11-3 14:13

如果mag入星夢可以踢走弱希都好

如果mag入星夢可以踢走弱希都好
kayzzz 發表於 2015-11-3 14:24

我都想,起碼星夢係903個榜多一個人撐下。

應該會簽tvb?

係咩 internal 頒獎禮? 係邊度睇到?
怪獸一族

係咩 internal 頒獎禮? 係邊度睇到?
怪獸一族 發表於 3/11/2015 14:33

Instagram hashtag #林欣彤 吧

XYZZY 發表於 2015-11-3 14:35

拍片嗰個一路都係佢 TVB 嘅經理人,即係現在仲係 TVB 跟佢嘅 functions。

2016年9月便開始慶祝TVB踏入50週年(2017)的節目,余詠珊領導的綜藝科頭炮將會不惜工本,推出一個與韓國、日本電視台合作的節目,由中日韓三地藝人參與的運動會。據悉,陳國強採納余詠珊建議,將重點投放資源製作綜藝節目。改革后的TVB崇尚年輕化,即將為台前幕後招攬百名新血。

唔知 TVB 會唔會因為呢個新方向,會積極啲留 阿Mag。
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

應該會簽tvb?

但有可能係係一個普通annual dinner性質。

但有可能係係一個普通annual dinner性質。
rainbowdash 發表於 2015-11-3 15:01

咁仲有可能係 N個月前 已經 book 定嘅添。
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

拍片嗰個一路都係佢 TVB 嘅經理人,即係現在仲係 TVB 跟佢嘅 functions。
2016年9月便開始慶祝TVB踏入 ...
Bluejays 發表於 2015-11-3 14:54

某大媽搞邊範衰邊範,尤其係大show多數仆直 一D唔睇好。

XYZZY 發表於 2015-11-3 14:35

呢啲function多數晨早接落, 唔代表係續咗約
怪獸一族

呢啲function多數晨早接落, 唔代表係續咗約
怪獸一族 發表於 2015-11-3 15:55

如果佢係決心唔續約既話 tvb唔會比佢響一個咁多客既地方出現卦

如果佢係決心唔續約既話 tvb唔會比佢響一個咁多客既地方出現卦
pkl 發表於 2015-11-4 10:14

大台最驚佢係電視平台唱, 有太多人會聽到
呢啲私人show人數有限, 聽廣東流行曲嘅亦唔慌多
對佢地力捧嗰位弱雞姐影響唔大, 比佢出吓場都無大問題
唱咗都無咩人知
怪獸一族

大台最驚佢係電視平台唱, 有太多人會聽到
呢啲私人show人數有限, 聽廣東流行曲嘅亦唔慌多
對佢地力捧嗰位 ...
怪獸一族 發表於 2015-11-4 10:45

我個著眼點係最高層個個都響度
點會比一個都唔知會唔會續約既人響度唱?

而且mag姐已經facebook都放左相

昔日的巨星冠軍,宜家毫無人氣,哎