返回列表 發帖
佢轉公司有改變都係好事
佢e家唔拖唔水tvb eeg都hea佢
不過要走其實無乜地方好走

warner> shiga/janice
universal > kary
sony >無budget
太陽>fiona

hea佢就唔會連本身的用處都慘淡收場

carl叔叔唔係mag主動要求咩 ...
kevinlai1621 發表於 2015-10-7 10:32

carl 叔叔同mag好有火花鄧志偉都係
mag之後應該會同鄧志偉多好多合作啦......大家都唔再係tvb

因為mag經理人系tvb,所以英皇其實好似無乜所謂
阿mark 發表於 2015-10-7 10:27

如果confirm 佢唔簽tvb ,eeg未必會簽佢啦大把人都未捧到又無budget

其實環球是最有能力捧女歌手成天后級!

以前陳慧嫻、王菲、陳慧琳、謝安琪都是環球前身捧紅的! ...
potassium 發表於 2015-10-7 10:31

環球已經有ginlee aga 等住要捧啦

但完全唔覺環球會捧這兩個比較洋化的女歌手!
potassium 發表於 2015-10-7 10:47

應該會捧gin上埋好聲音啦

同埋gin同mag基本都係sell唱功

或許環球簽多個女歌手,看誰可跑出!

以前環球前身及附屬公司寶記系都簽了很多女歌手,但真正成一線天后 ...
potassium 發表於 2015-10-7 11:00

完全無風聲佢會去邊

都幾肯定唔簽
一般簽約都要早幾個月傾啦
而且佢完全無工作計劃

我都係想聽佢演唱會姐,應該無咩可能

講到咁應該都走啦?

應該會簽tvb?
見佢尋晚響tvb d internal 頒獎禮唱
連個李保安都響度.......
咁無可能係唔簽喇卦

呢啲function多數晨早接落, 唔代表係續咗約
怪獸一族 發表於 2015-11-3 15:55

如果佢係決心唔續約既話 tvb唔會比佢響一個咁多客既地方出現卦

大台最驚佢係電視平台唱, 有太多人會聽到
呢啲私人show人數有限, 聽廣東流行曲嘅亦唔慌多
對佢地力捧嗰位 ...
怪獸一族 發表於 2015-11-4 10:45

我個著眼點係最高層個個都響度
點會比一個都唔知會唔會續約既人響度唱?

而且mag姐已經facebook都放左相