返回列表 發帖
真係唔好聽,曲唔入腦,詞唔掂,編曲又唔啱feel
Kay都係唱返廣東歌算啦
fifty1205 發表於 2015-10-12 16:53

Actually I think 曲入腦,編曲唔錯, 係詞唔掂.

一路聽一路un
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

無奈既係,首歌好似好難大hit 咁
Airplay低,佢又冇乜宣傳,即使澳門站唱左,都冇feedback咁
但明明首歌已經好過眼淚系列好多倍

點解仲要搵 C 君填詞?

很厭惡所以要講三次
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

聽過一次,我麻麻哋呢首歌

Single 個cover竟然用上年隻碟相
Top 3
1.3AM - AGA
2.天敵  - 衛蘭
3.他狠過你(Live Version) - 容祖兒
3.
</strong>

Single 個cover竟然用上年隻碟相
KYC0347 發表於 2015-10-13 16:12

I think her record company does not have much money. The official MV for 最初的快樂 cost quite a bit to make.

Top 3
1.3AM - AGA
2.天敵  - 衛蘭
3.他狠過你(Live Version) - 容祖兒
3.
</strong>

KYC0347 發表於 2015-10-14 00:26

我寧可佢一個深紅色底色+ 香女人 三個字都好過呢張。。。個字體又肉酸

我寧可佢一個深紅色底色+ 香女人 三個字都好過呢張。。。個字體又肉酸 ...
PangChiYeung 發表於 2015-10-14 00:41

Not too worry about the single cover, hopefully the 數愛 album cover would be good.

繼脆弱後再次由方大同作曲,曲風輕快,國語碟2nd plug希望有更好成績

段rap好Leung
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

段rap好Leung
我等我在 發表於 2015-10-14 23:54

無計, C君啲詞 so stupid, 啲 rap 詞

由出道開始買她的碟, 聽她的歌. 一直都說, 沒有了周博賢, 謝安琪就變了一個普通的歌手, 就是《姿色份子》和這首《香女人》在視野上的分野.
方大同搭謝安琪, 《脆弱》還不錯, 這首嘛, 不止歌詞, 連旋律及唱法都找不到共鳴.
毋忘初衷真的很重要.
Music Picks 音樂選擇 為你而選
www.facebook.com/MusicPicks

由出道開始買她的碟, 聽她的歌. 一直都說, 沒有了周博賢, 謝安琪就變了一個普通的歌手, 就是《姿色份子》和 ...
hiraoka 發表於 2015-10-15 21:16

我諗廣東歌同國語歌可以係兩個唔同既市場,睇Kay近年出既歌題材依舊講社會

我諗廣東歌同國語歌可以係兩個唔同既市場,睇Kay近年出既歌題材依舊講社會 ...
aniceday 發表於 2015-10-15 21:30

只可以說, 她的國語歌完全打不中我的市場, 又或者她從來無意打中本港市場
Music Picks 音樂選擇 為你而選
www.facebook.com/MusicPicks

越聽越似troublemaker 尤其是chorus後個段, 不過真係好正呀
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

佢係呢首歌啲國語真係好唔自然
同埋方大同呢兩三年作俾人既曲都跌watt唔少

曲詞唱都唔好 編都只係一般
2分

香hi磨

臭伉儷既延續...香女人

隻歌唔算太地道
不過好聽 唔錯!

首歌係正 不過D詞就真係.....

頂真係好正
我是一個香女人 哦哦 哦哦

痴線架
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

首歌好都要有適當宣傳先得,佢唱片公司對隻歌0宣傳,究竟想點?
最小出番個video 跳下舞呀!

點解咁多人彈份歌詞?
又夠bitchy又夠yum,正到爆
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

回復 78# HOTMAN

咪係。如果依首係一首慢歌,就真係噴詞。但以一首玩野快歌嚟講,除咗段rap,其他詞我都覺得係啱feel。

回復  HOTMAN

咪係。如果依首係一首慢歌,就真係噴詞。但以一首玩野快歌嚟講,除咗段rap,其他詞我都 ...
kayzzz 發表於 2015-10-20 18:34

浪費了大同首曲

浪費了大同首曲
l00540 發表於 2015-10-20 18:44

出個廣東歌版重新填詞咪得囉。

其實隻歌幾正喎
好好un

段rap真係好扣分唉

評分人數

HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

年頭聽到e家
竟然係e首最保守嘅作品似番首歌
47. Bring Him Home
week17
1 . Pandora        緊急應變逃生法

年頭聽到e家
竟然係e首最保守嘅作品似番首歌
b01091018 發表於 2015-10-20 23:38

你真係品味獨特。明明依首係Kay 2015 最保守嘅作品(or gibson)......但多謝你支持。

其實隻歌幾正喎
好好un
Lewis 發表於 2015-10-20 19:22

聽一次un一次
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

唔知首歌最後有冇MV,Kay都話想想

段RAP真係好唔得

呢2首真係可以連埋一齊播~

香女人
臭男人?

其實份詞都唔係好差啫,
起碼好過《色惑》幾條街
All in 大美Kay《山林道》!

還我劉翁+王迪詩嘅《關公災難》!!

better than the previous plug

聽一次un一次
abcxyz302006 發表於 2015-10-21 00:06

好想同謝安琪un 我是個香女人

SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

好想同謝安琪un 我是個香女人
John 發表於 2015-10-28 15:11

美K出首歌唔係俾你打J㗎,好冇?
BTW 你唔係孿㗎咩,做乜post 晒yum圖咁興奮。
利申:一路聽一路扭腰。

幾好喎
近排啲3字頭既女人出啲歌都唔錯
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

廣東歌好d

越聽越覺得段rap正
其實應該上兒歌榜, 又歷史又地理咁
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

我是個西女人
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

如果是粤语版 就正了

跟著眼淚轉彎都叫做有個Live Version,香女人到依家都仲未有CD Version放上Youtube,邁亞宣傳可唔可以做好D

跟著眼淚轉彎都叫做有個Live Version,香女人到依家都仲未有CD Version放上Youtube,邁亞宣傳可唔可以做好D ...
aniceday 發表於 2015-11-2 14:00

Run out of money, again

Maybe no CD Version until the album is released in December (maybe delay to 2016).

ADDOIL!!!!

依首歌真系好有勢不兩立影子,尤其是oh oh oh oh一段