返回列表 發帖
今集好多笑位

嘩AGA live

AGA 嘩

8點有個乜乜mv頒獎禮
希望得獎者包括j.arie^^
請所有cm會員轉31台觀賞
Happy and Blessed.

一開就見到 G.E.M. 想熄返

林峰

林峰
一個小子 發表於 2016-8-8 20:35

重點係係viutv亮相而唔係tvb
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 唯美本尊 - 李駿傑

重點係係viutv亮相而唔係tvb
kevinlai1621 發表於 2016-8-8 20:35

重點係千fa 唔出席

急需要沖廁 <3

重點係千fa 唔出席
一個小子 發表於 2016-8-8 20:39

其實好似得heart attack有特別, 其他mv都好似普普通通

好悶

其實好似得heart attack有特別, 其他mv都好似普普通通
kevinlai1621 發表於 2016-8-8 20:40

出席有獎

宇宙

宇宙
一個小子 發表於 2016-8-8 20:52

GEM多人唱都唔出奇
  但又會咁多人挑戰難度唱過客別墅

坤坤仲要大牌到唔黎攞

GEM多人唱都唔出奇

坤坤仲要大牌到唔黎攞 ...
kevinlai1621 發表於 2016-8-8 20:53

紅館巨星ng duck free to come

如果出席viu
下年無tbb 最佳男歌手

紅館巨星ng duck free to come

如果出席viu
下年無tbb 最佳男歌手 ...
一個小子 發表於 2016-8-8 20:55

咁張敬軒咪凍過水

黃貫中 -半秒mv

咁張敬軒咪凍過水
kevinlai1621 發表於 2016-8-8 20:56

英皇大__哂

來來去去個幾首

英皇大__哂
一個小子 發表於 2016-8-8 21:02

GEM同張敬軒咁就掃左兩個獎

祖好唔得閒

GEM多人唱都唔出奇

坤坤仲要大牌到唔黎攞 ...
kevinlai1621 發表於 2016-8-8 20:53
坤坤開紅館 點得閒去呢啲蚊型頒獎禮

原來係IFPI搞

原來係IFPI搞
kevinlai1621 發表於 2016-8-8 21:19

仲以為英皇誠意協力籌辦

有無得獎名單
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

仲以為英皇誠意協力籌辦
一個小子 發表於 2016-8-8 21:21

都差唔多, IFPI好似係無4大

...............

rthk 31 台係直播

有無得獎名單
帥小寶` 發表於 2016-8-8 21:22

十大MV
Heart attack 林峰
無心傷害 泳兒
剛剛好 楊千嬅
夜幕天星 C Allstar
我好得閒 容祖兒
LOL Twins
我們都不是無辜的 周國賢

Neway 最高點擊率MV (排名不分先後)
陽光點的歌 吳業坤
瞬間 G.E.M.
過客別墅 張敬軒

MV攝影 (最後5)
Candy Ball As One
我是樂隊 Rubberband
我們都不是無辜的周國賢()
過客別墅 張敬軒 ()
瞬間 G.E.M. ()

MV視覺效果 (最後5)
小手術 王菀之
外星伴侶 陳冠希 MC廚房仔
Candy Ball As One ()
我們都不是無辜的 周國賢 ()
我好得閒 容祖兒 ()

MV創作意念 (最後5)
我有分數 黃貫中
天平先生 J.Arie
鬼叫我窮牙 Yellow ()
我是樂隊 Rubberband ()
天國與地獄 張子丰 ()

新人MV
心嚎 鍾舒祺 (銅)
肆無忌憚 陳凱彤 (銀)
陽光點的歌 吳業坤 (金)

組合MV
一拍即愛 Super Girls (銅)
LOL Twins (銀)
夜幕天星 C Allstar (金)

最具人氣MV
明知故犯 胡鴻鈞 (銅)
當狗愛上貓 鄭俊弘 (銀)
瞬間 G.E.M. (金)

super girls

想聽Gil獨唱lol
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

我無聽錯ma
鄭俊'雄'

每一位歌手都渴望擁有自己的Show Time,踏上大舞台為觀眾獻唱更是他們的夢想,但本地歌手的路似是愈來愈難走,近年更冒起「香港樂壇已死」之說。ViuTV全力支持本地歌手發展,特別推出全新節目《FWD 呈獻: ShowTime 我主場》,邀請多位隱世歌手、新晉歌手及熱愛唱歌的素人參與演出,為他們提供演唱平台盡情發揮。比賽以「隱世歌手VS新晉歌手」的形式,將於街頭及舞台等多個地點比拼歌藝,歌手透過爭取網民及現場觀眾即時投票支持,爭奪最終於萬人大舞台的演出機會。究竟一萬人的舞台,是屬於過去的樂壇,或是現有的樂壇呢?

為隆重其事,ViuTV特別於2016年8月8日假Music Zone@Emax舉行《FWD 呈獻: ShowTime 我主場》記者招待會。會上, 節目主持人蘇耀宗(細So)及陳詠謙(Him)親身介紹節目詳情及比賽形式。隱世歌手吳浩康、吳日言、應昌佑、Kellyjackie、小肥 ,聯同新晉歌手Circle 、JL、莫凱謙、李達仁及張美儀(Jaymie)率先獻唱,飾演多首金曲。眾隱世歌手更談及自己的近況,和再戰樂壇的殺手鐧,位位都胸有成竹,戰意亦漸濃。一眾新晉歌手也不甘示弱,逐一自我介紹及暢談爭取出線的決心及自信。其後,眾歌手都把握機會向現場傳媒及Facebook Live的觀眾落力拉票。有關更多詳情,請密切留意ViuTV的官方網站及Facebook專頁之公佈。

https://www.youtube.com/playlist ... -Af_WuvqzSEP6hRkEd3

原來遲啲有個咁嘅節目 :O

每一位歌手都渴望擁有自己的Show Time,踏上大舞台為觀眾獻唱更是他們的夢想,但本地歌手的路似是愈來愈難 ...
ed8671ed 發表於 2016-8-14 18:15
有莫凱謙

做乜無人講 對不起標籤你
第一集笑到我死
仲要發現小JARVIS
第二集睇到我喊
好好睇
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

做乜無人講 對不起標籤你
第一集笑到我死
仲要發現小JARVIS
第二集睇到我喊
好好睇 ...
hinz 發表於 2016-8-22 21:08
小Jarvis :o)

小Jarvis :o)
nicholashin 發表於 2016-8-22 22:03

至少兩個人都話似
不過當然jarvis靚d
02 著地 - 鄧麗欣

至少兩個人都話似
不過當然jarvis靚d
hinz 發表於 2016-8-22 23:08
邊兩個人
圖呢

邊兩個人
圖呢
nicholashin 發表於 2016-8-22 23:10

02 著地 - 鄧麗欣

hinz 發表於 2016-8-22 23:22
差好遠囉

差好遠囉
nicholashin 發表於 2016-8-22 23:25

我都覺
  jarjar邊有得比

話說我屋企人已經好少睇Viutv
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

matthew1990 發表於 2016-8-23 00:01

tvber

matthew1990 發表於 2016-8-23 00:01

d劇跌曬watt
   綜藝都係得barter game 會睇下

tvber
一個小子 發表於 2016-8-23 00:03

佢地覺得太多清談節目
同埋類似形式既節目做得太耐開始悶
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

每一位歌手都渴望擁有自己的Show Time,踏上大舞台為觀眾獻唱更是他們的夢想,但本地歌手的路似是愈來愈難 ...
ed8671ed 發表於 2016-8-14 18:15

卡士十分唔吸引

佢地都剩係睇Barter Game
matthew1990 發表於 2016-8-23 00:08

1988我媽都有睇, 之前四五個套台劇就真係無, 不過照開viutv
   平時六日都會開viutv, 有時d劇佢都會上網睇重溫

d劇跌曬watt
   綜藝都係得barter game 會睇下
kevinlai1621 發表於 2016-8-23 00:07
1988我媽都有睇, 之前四五個套台劇就真係無, 不過照開viutv
   平時六日都會開viutv, 有時d劇佢都會 ...
kevinlai1621 發表於 2016-8-23 00:11

佢地之前有睇瑪嘉烈與大衛
綜藝就剩係睇Barter Game

不過最近已經睇番無線8:30-11:00
(咁最近無線啲劇集又真係好睇左既 )

佢地覺得太多清談節目
同埋類似形式既節目做得太耐開始悶
matthew1990 發表於 2016-8-23 00:07

好多旅遊節目

平時六日都會開viutv, 有時d劇佢都會 ...
kevinlai1621 發表於 2016-8-23 00:11

除左睇olypmic ,無開tvbb

我都覺
  jarjar邊有得比
kevinlai1621 發表於 2016-8-22 23:58
我懷疑h版主係想拎黎反襯佢個男神