返回列表 發帖
剛剛睇完 viutv 個衝三小,幾正喎
其中一個主持幾靚仔
個節目介紹香港可以去玩嘅地方,真心唔錯
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

剛剛睇完 viutv 個衝三小,幾正喎
其中一個主持幾靚仔
個節目介紹香港可以去玩嘅地方,真心唔錯 ...
星勤 發表於 2016-4-7 00:48

年青人係有D唔同既ldea,不錯看!
不過師奶唔識睇。

年青人係有D唔同既ldea,不錯看!
不過師奶唔識睇。
表妹保莉 發表於 2016-4-7 01:06

咁夜先做,c9 訓左架啦
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

咁夜先做,c9 訓左架啦
星勤 發表於 2016-4-7 01:25

我娘睇左唔夠一分鐘走人

如果有鄧麗欣x傅穎嘅跟住矛盾去旅行就真係正啦

20:30《太陽的後裔》平均 7 點 (約有 48 萬人次) ; 最高 8 點 (超過 52 萬人次收看)
22:00《跟住矛盾去旅行》最高收視接近 8 點 (約 52 萬人次收看)

20:00 《愛.回家之八時入席》平均 22 點 ; 最高 23 點
20:30《末代御醫》由前晚 24.9 點 (約 161 萬人次),跌到徘徊 20 點 (約 130 萬人次) 邊緣,↓ 4.7 點 (約流失 31 萬人次)
21:30《EU 超時任務》由前晚 24 點 (約 155 萬人次),跌至 21.5 點 (約 139 萬人次),↓ 2.5 點 (約流失 16 萬人次)
22:30《Do 姐有問題》由前晚 20.6 點 (約 134 萬人次),跌到 16.7 點 (約 108 萬人次),↓ 3.9 點 (約流失 26 萬人次)
http://hk.apple.nextmedia.com/en ... 407/54958693?top=4h

無綫企業傳訊部宣傳科副總監曾醒明表示,通常周三晚翡翠台都會流失 3 至 4 點收視,好正常,因 J2 播映賽馬,昨晚平均有 3.3 點,最高 4 點,比平日多 2 點。
http://ol.mingpao.com/php/showbi ... test&issue=20160407

一間睇 太陽的後裔 EP1 啦
反正仲未睇過
chanchan0909 發表於 2016-4-6 20:05

我琴日趕工未得閒睇
  我想知有無人可以大致講下各個節目嘅評價
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 無答案 - 林家謙

20:30《太陽的後裔》平均 7 點 (約有 48 萬人次) ; 最高 8 點 (超過 52 萬人次收看)
22:00《跟住矛盾去旅行 ...
chanchan0909 發表於 2016-4-7 19:08

2230做到 1:2
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

回復 55# rubylovessss

我想睇傅穎X區文詩多d應該會多d野睇
利申:唔係鏡粉

回復  rubylovessss

我想睇傅穎X區文詩多d應該會多d野睇
tom 發表於 2016-4-7 20:17

唔想睇angela  咁方鄧呢

22:00《跟住矛盾去旅行 ...
chanchan0909 發表於 2016-4-7 19:08

睇好太陽有得繼續上
希望打到除左愛回家 其他20點都冇
Happy and Blessed.

回復 60# rubylovessss

都係嘅 又八婆又港女 見到都冇癮

team 菲傭芝

黎美言好狼死

team 菲傭芝
jose 發表於 2016-4-7 22:50
黎美言好狼死
ed8671ed 發表於 2016-4-7 22:59
睇黎遲下會嘈得好勁

[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

回復 64# ed8671ed

其實有咩問題生死狀都簽埋就梗係真打架啦
想贏唔通仲留力咩

換左我阿媽個vo 係咪西瓜黎

matthew1990 發表於 2016-4-8 01:16

呢條女成個智障咁

劉馬車 上咗viu tv
會唔會發瘋亂講嘢

【壹週刊】年底搞選美真人騷
ViuTV追擊無綫收視

ViuTV周三正式啓播,一嚟已經氣勢如虹,除咗購入大熱韓劇《太陽的後裔》,兩個新節目《G1格鬥會》及《跟住矛盾去旅行》,都引起全城熱話,甚至將無線兩個黃金時段劇集《末代御醫》、《EU超時任務》以及《Do姐有問題》,都打到收視下跌!

ViuTV仲有秘密武器,籌備中,就係年底會搞選美活動,類似美國《Americas Next Top Model》選舉,以「真人騷」形式進行,有別於過去無線亞視的港姐亞姐選美,講創意的Viu TV,大台做過的都唔會做,肯定令觀眾有新鮮感,仲會構思新形式音樂節目,來勢洶洶,如果無線再一成不變,沿用同一個模式製作,真係有排驚!

ViuTV追擊無綫收視

ViuTV周三正式啓播,一嚟已經氣勢如虹,除咗購入大熱韓劇 ...
ed8671ed 發表於 2016-4-9 19:59

我前排就諗緊viutv會唔會搞類似antm嘅節目

G1格鬥會 睇兩個女仔打交
小菌唔唱歌走去打交....

真PK 成個節目都好變態

ed8671ed 發表於 2016-4-10 00:17

將網絡節目搬左入電視
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

個啲頒獎禮可唔可以喺VIUTV直播埋
港台,TVB除外

G1格鬥會 睇兩個女仔打交
小菌唔唱歌走去打交....
rubylovessss 發表於 2016-4-9 23:44

贏左會有奬金, 以及做武打片女主角既機會

ed8671ed 發表於 2016-4-10 00:17

節目唔變態, 只係處罰內容變態, 核核突突, 影響可觀性

ViuTV追擊無綫收視

ViuTV周三正式啓播,一嚟已經氣勢如虹,除咗購入大熱韓劇 ...
ed8671ed 發表於 2016-4-9 19:59

不如CM男神你去選呀

不如CM男神你去選呀
harryharry 發表於 2016-4-10 02:40

不如成個CM一齊騎劫佢
拍真人show
SSN Chart (19 Apr)  冠軍: 慢性分手 - 雲浩影  |  亞軍: 也許沒有未來神 - per se

不如成個CM一齊騎劫佢
拍真人show
John 發表於 2016-4-10 02:55
去馬啦ED!

【東方日報專訊】鄧穎芝、唐紫睿、黎美言(Winkie)拍攝的女子格鬥節目前晚首播,Winkie下下兜臉打向劉燕妮而犯眾憎,鄧穎芝坦言好憎她,原來她在節目中更被打甩下巴!至於龍小菌自爆身心俱疲及失調停經。

八位女藝人鄧穎芝、唐紫睿(Hazel)、龍小菌、黎美言、郭思琳、劉燕妮(Rika)、鄧洢玲(阿旦)及王蘊妮一起拍攝的ViuTV真人騷節目《G1格鬥會》前晚首播,首集中,將Rika打至遍體鱗傷的Winkie成為「犯眾憎」。

Hazel十倍奉還

粉面被打至又腫又瘀的Rika,哭訴眼睛看東西時有黑影,而其他女仔就槍口一致對準Winkie,鄧穎芝嬲爆表示「好憎Winkie」,Hazel咬牙切齒又兇狠地說:「我留喺呢個節目嘅目的就係要幫Rika報仇,我要佢(Winkie)十倍奉還!」而眾女肉搏時及練習的片段確實頗有睇頭。

昨日龍小菌接受電台訪問時坦言當時身心都好攰,搞到內分泌失調停經,要買衫減壓,又指拍攝時樣子兇神惡煞,怕找不到男友。她在首集中不乏搞笑位,當眾女逐一磅重時,龍小菌磅出有64公斤,遭教練要求減磅,事後她不順氣於facebook留言謂:「其實64公斤又有咩好怕喎?喺街見到我可以叫我『龍大舊』!」至於鄧穎芝因爸爸喜歡睇功夫片,對她十分支持,問及第一次被人打的感覺如何?鄧穎芝說:「初初反應唔到,後來先識嬲,試過下巴被撞甩要推番正,仲食唔到嘢。」

Winkie繼續強戰

節目播映後,眾女先後於instagram(ig)發言,繼續幫節目宣傳,「犯眾憎」的Winkie仍顯自強一面說:「既然開始了就不可以停下來,人生就是一場良性競賽,要堅強!」而Hazel留言指自己硬頸,除了怕沒錢用外就天不怕地不怕,又感性地說賽前父親因腦中風入院,故想威番次給父親看,還說開始幻想自己是一頭獅子,對手是將要傷害她家人的野獸,開始喪失理智,心中那團火真的很猛。而Rika於ig只強調一句:「從來無怪責過任何人比賽出手重或者打傷人!是鏡頭以外觸及個人底線的問題。」

另外,無綫前晚節目收視比起星期三升了2至3點,似乎沒有受ViuTV節目影響。

不如CM男神你去選呀
harryharry 發表於 2016-4-10 02:40

選乜嘢

唔知某d八婆會唔會比人打甩d假野攞離呢

【東方日報專訊】鄧穎芝、唐紫睿、黎美言(Winkie)拍攝的女子格鬥節目前晚首播,Winkie下下兜臉打向劉燕妮 ...
harryharry 發表於 2016-4-10 11:25

好彩唔係打甩個鼻變MJ

阿妹ho jeng

哇 似乎Winkie 都好難相處下bor
由Hotcha 去到呢到都有不和嘅新聞
人大了珍惜今次不可有下次

佢太真嘅性格的確係會令一D唔願意聽真話嘅人嘅LOL

荃世界 零時零分 一齊開VIUTV睇初森壘球團

荃世界 零時零分 一齊開VIUTV睇初森壘球團
harryharry 發表於 2016-4-10 23:07

叫西野嘅都值5分

哇 似乎Winkie 都好難相處下bor
由Hotcha 去到呢到都有不和嘅新聞
alexleung 發表於 2016-4-10 22:31

從來無怪責過任何人比賽出手重或者打傷人!是鏡頭以外觸及個人底線的問題
SSN Chart (19 Apr)  冠軍: 慢性分手 - 雲浩影  |  亞軍: 也許沒有未來神 - per se

思琳好叻

我想問mimi輸咗遲啲係咪要對龍小菌

叫西野嘅都值5分
jose 發表於 2016-4-10 23:09

果個西野成個女版張敬軒咁
BTW,做啦

周永恒做乜_嘢?
下集晚吹發脾氣

思琳好叻
chanchan0909 發表於 2016-4-10 23:26

之前唔識呢個思琳, 睇左節目對佢頗有好感, 心態積极認真.

運動員真係温室小花, 根本訓練嚴重不足. 未比賽已經知佢輸硬. 不過都估唔到佢咁快輸

我想問mimi輸咗遲啲係咪要對龍小菌
ed8671ed 發表於 2016-4-10 23:28

如果對龍小菌既話, mimi一定輸.

究竟黎美言有幾乞人憎. QUI同REGEN 都無出PO..
hazel 真係8婆都不得了

瑪嘉烈與大衛 有D期待...
唔知好唔好睇

究竟黎美言有幾乞人憎. QUI同REGEN 都無出PO..
hazel 真係8婆都不得了
釘釘 發表於 2016-4-11 13:16

睇trailer佢真係唔係大圈子既其中一個...可能真人性格真係...
帶起音樂 Music Onair
一個推廣本地獨立音樂的平台
https://www.facebook.com/hkmusiconair
IG:music.onair