返回列表 發帖
其實shiga冇咩唔妥姐, D後生女係咁既語氣行為啦, 佢講野內容都幾得體

原來葉蘊儀咁內向...唔怪得之佢當年咁快脫離娛圈啦

next week係元秋大戰林日羲
kevinlai1621 發表於 2016-4-26 23:00

呢個堅奇袋
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

開頭個時個intense好似用錯左
kevinlai1621 發表於 2016-4-26 23:01

Viutv 條片上埋蘋果
http://hk.apple.nextmedia.com/enews/realtime/20160426/55030957
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

其實佢講野係咪用英文諗野?
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

My finger is very small
正確嘅英文係....?

Viutv 條片上埋蘋果
matthew1990 發表於 2016-4-26 23:06

佢啲英文真係......講中文都要夾住英文

尋晚特登開黎睇
除左有d行為係港女d
真心唔覺shiga有好大問題
我大把同學同事都係咁中英夾雜講野架啦,好平常喎
佢啲accent又幾好聽
人又幾有禮貌
估唔到佢觀眾緣咁差

下星期必睇

我諗坊間而家咁多負皮主要都係好多人冇睇到個節目
淨係睇咗viu果段promo
果段promo cap晒佢高音講英文嗰啲出嚟
實係好易俾人鬧佢扮abc嘅
加埋佢本身個形象都係MK
冇乜人知道佢係讀國際學校
講英文更加俾人追住嚟打啦

但係睇晒兩集
我又覺得shiga ok喎
俾人鬧嗰啲鍾意朱古力同名牌,一直蜘蛛域嘩鬼叫
其實10個香港女仔9個都係咁啦,佢都已經唔算誇張...
反而有幾個加分位,佢對前輩有禮貌
俾人玩完笑下就算
傻下傻下幾得意添
有啲可憐佢

其實用錯字一大堆大學生都會咁,分分鐘笑緊人個啲英文水平都唔高
拎住一兩個字小題大造真係好煩,好明顯連詩雅英文真係唔差,起碼敢講,已經羸左好多香港人

rubylovessss 發表於 2016-4-26 23:55

係俾Viutv做
佢是咪拍攝期間得罪左班crew

其實用錯字一大堆大學生都會咁,分分鐘笑緊人個啲英文水平都唔高
拎住一兩個字小題大造真係好煩,好明顯連 ...
賴爽 發表於 2016-4-27 19:11

其實佢講全句英文時真係冇乜問題

matthew1990 發表於 2016-4-27 19:29

好明顯係因為佢講嘢作狀 所以勁多R音

rubylovessss 發表於 2016-4-26 23:55

其實有邊個唔係咁

其實有邊個唔係咁
electric 發表於 2016-4-27 19:34
其實我日常接觸嘅人 不論男女都唔會不斷中英夾雜 除非要講啲好專業嘅term

原來矛盾唔係嘉賓
係觀眾
47. Bring Him Home
week17
1 . Pandora        緊急應變逃生法

我反而鍾意睇changing mama
雖然D MAMA都幾有錢,
但就見到其他MAMA點同自己仔女相處時就知道自己有乜係做得唔好
就好似照鏡一樣咁真實

睇緊一大一路

班小朋友訪問仲好睇過梁芷珊

明周 Ming Pao Weekly
說這專頁讚 · 1 小時前  ·

2477期《明周》已經出版!精彩內容節錄

【連詩雅哭談感受】

ViuTV的節目話題不絕,上星期的《跟住矛盾去旅行》,令連詩雅(Shiga)成為話題人物,被網民封為極級港女。Shiga第一次拍真人騷,惹來連串負評,但究竟真人騷有幾真?現實中的Shiga又是怎樣?Shiga接受本刊專訪時揭露「矛盾」真實一面,是來自剪接效果,並逐一解畫為自己平反。

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

【連詩雅哭 ...
rubylovessss 發表於 2016-4-30 14:34

我又覺得佢唔洗喊嘅
過一排做啲洗底嘢香港人就唔記得架啦
Happy and Blessed.

我又覺得佢唔洗喊嘅
過一排做啲洗底嘢香港人就唔記得架啦
jose 發表於 2016-4-30 15:06
佢都係「抒發感受」姐

佢都係「抒發感受」姐
nicholashin 發表於 2016-4-30 15:08

係喎 shiga 鬼妹仔性格 <33

【連詩雅哭 ...
rubylovessss 發表於 2016-4-30 14:34

好想同shiga 瘋狂講gibberish/secret code language

頭先睇哂兩集
係就係港女 但係其實有幾surprise呀
大把香港女仔係咁啦

雖然係無咩內涵 但肯去今次trip其實都好值得欣賞

【連詩雅哭 ...

洗鬼喊,講真有幾多個人睇呀個節目
依家炒大個新聞,啲人本身無睇都會揾嚟睇

佢都係「抒發感受」姐
nicholashin 發表於 2016-4-30 15:08

化到個妝咁嘅

matthew1990 發表於 2016-4-27 19:29

her english is pretty good

好明顯係因為佢講嘢作狀 所以勁多R音
賴爽 發表於 2016-4-27 19:30

可能佢本身個accent係咁

其實想VIU TV搞音樂節目都唔係好難啵~~

MOOV 同 VIU TV都係PCCW既~
可唔可以VIUTV播MOOV音樂會呢???

仲有可唔可以播返以前D網劇, 百分百感覺好好睇~

思琳好波 !!
希望聽晚winkie 輸~

回復 330# kwanie

睇viuTV fb d 留言 似係黎美言贏左嘎
雖則黎美言贏面係好細 上次比賓賓_打
利申:唔係鏡粉

嘩 CHITA 佢去左邊

黎美言。。。。。。。。。。。。。。。

其實會唔會入到決賽再對返美傭同鄉

winkie若果比賽打傷人而比人排 我會戥佢唔抵:o)

黎美言。。。。。。。。。。。。。。。

其實會唔會入到決賽再對返美傭同鄉 ...
ed8671ed 發表於 2016-5-1 23:23

winkie應該贏唔到思琳

winkie若果比賽打傷人而比人排 我會戥佢唔抵:o)
jose 發表於 2016-5-1 23:29

rika果3件擺明輸打贏要... 而家真正比賽, 唔覺winkie有錯

陳淑蘭笑夠未

回復 334# jose

佢練習有整傷過人 但打到R小姐爆曬眼又飛蚊症就真係比賽
咁都比人di_
利申:唔係鏡粉

秋bb
我們的總和

G-1個概念其實係乜睇到都唔舒服
week17

ViuTV 在 4 月加入免費電視大戰後,今日首次公佈 ViuTV 免費 99 台的綜合收視數據,即是電視加跨平台的收視數據。

統計時間 : 4 月 6 至 4 月 20 日

以下為ViuTV最高綜合收視節目三甲:

第 1 位:《跟住矛盾去旅行》第一集 曾鈺成 VS 梁國雄
綜合收視點:10.6 點 | 收看人數:約 689,000

第 2 位:韓劇《太陽的後裔》第一集
綜合收視點:9.3 點 | 收看人數:約 604,500

第 3 位;韓劇《太陽的後裔》第三集
綜合平均收視點:9.3 點 | 收看人數:約 604,500

ViuTV 亦公佈了人氣綜合節目收視,依次排列如下:

《煮吧!換咗我阿媽》第三集
綜合平均收視點:5.8 點 | 收看人數:約 377000

《晚吹-總有一隻喺左近》第二集,嘉賓周永恒
綜合平均收視點:5.7 點 | 收看人數:約 370,500

《瑪嘉烈與大衛系列 綠豆》第一集
綜合平均收視點:5.7 點 | 收看人數:約 370,500

《G-1格鬥會》鄧穎芝 VS 黎美言
綜合平均收視點:5.3 點 | 收看人數:約 344,500

《晚吹 - 真PK》嘉賓林雪
綜合平均收視點:4.5 點 | 收看人數:約 292,500
============================================
《跟住矛盾去旅行》第一集 曾鈺成VS梁國雄
綜合收視點:10.6 點 | 收看人數:約 689,000
同日同時段無線《EU超時空任務》
綜合收視點:22.1 點 | 收看人數:約 1,434,511

韓劇《太陽的後裔》第一集
綜合收視點:9.3 點 | 收看人數:約 604,500
同日同時段無線《末代御醫》
綜合收視點:19.6 點 | 收看人數:約 1,272,236

http://hk.apple.nextmedia.com/enews/realtime/20160503/55057617
http://topick.hket.com/article/1 ... 6%E6%9C%80%E9%AB%98

ViuTV 在 4 月加入免費電視大戰後,今日首次公佈 ViuTV 免費 99 台的綜合收視數據,即是電視加跨平台的收視 ...
chanchan0909 發表於 2016-5-3 18:19

下面人氣收視即係點
   話說changing mama 真係好好睇
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 唯美本尊 - 李駿傑

下面人氣收視即係點
   話說changing mama 真係好好睇
kevinlai1621 發表於 2016-5-3 19:27
都係電視同跨平台去計收視
我都有睇 好睇呀

我愛茶餐廳

btw, ann姐終於講出心底話: 100毛幾時執

其實林日曦講野幾悶 可能身邊D人講野都係呢D腔調多
尊貴議員一個鬼拍後尾枕反而有料到
week17

應該叫尊貴議員唱勁曲金曲d歌

有冇人可以cut蔣議員首 豬窿豬窿 做鈴聲
做鬧鐘一流

林日曦真係好低智

jojo阿媽真係好好

jojo阿媽真係好好
jose 發表於 2016-5-4 22:47

睇到第三集 VANESSA 個老母好煩

頂 睇到眼濕濕