返回列表 發帖
蔡健雅首播30秒搶先聽

新專輯突破過往熟悉的都會療傷氛圍,Tanya以前所未見的音樂風格與敘事方 ...
bagfgfcde 發表於 2015-10-23 19:46

30秒已經被KO了。
唔知點解我覺得呢隻碟應該幾中我。
讓每天綻放的綻放的綻放
Revival。LaRossa' Moment

失語者成隻碟都係小寒作詞
剛啱聽左全首異類的同類

如果聽慣佢既情歌其實上一隻碟都開始會唔慣
但呢隻歌既編曲都頗中個人口味。
讓每天綻放的綻放的綻放

我發現大獎類都有選擇困難症。

(除女歌手,因我是盲粉(算了吧。))

今年係第一年完全唔記得入圍記者會。
成份名單:
http://star.ettoday.net/news/697452
(返緊工手機Copy唔到)
BTW見到無限同亞洲通殺已經想在工作地方尖叫。
讓每天綻放的綻放的綻放

六位女歌手未聽過佢既碟,peggy、amit、tanya係CM熱選。
我爆冷估彭佳慧 ...
我等我在 發表於 2016-5-13 17:15

其實Peggy比張蔡已經好冷彭佳慧都唔奇

但如果中既係蘇運瑩......肯定大家都會諗
「究竟發生咩事?」
讓每天綻放的綻放的綻放

VIUTV 播金曲獎太好了......

All in 還是想念 & 皇后區的皇后
亞洲通車也不錯
讓每天綻放的綻放的綻放

歌后 家家同娃娃必入啦,金曲獎愛將
其他就無個穩陣
但家家報16定17?實體碟17年先出 ...
fifty1205 發表於 2017-5-5 19:02

1230出的話應該都計2016年(家家次次都係1230先走去出碟囉)
讓每天綻放的綻放的綻放

其實近年金曲獎女歌手咁鍾意用「歌聲最為感動」為由揀得獎者
(例如2004 2007 2011 2013 2015)
我覺得楊 ...
bagfgfcde 發表於 2017-5-6 09:57

其實上年彭佳惠都有咁既傾向

問過台灣官方幾時出入圍記者會

佢話未知
我斷估0515-0519個星期
我覺得舊年嘅賽果係建基於aMei/Tanya 2揀1揀唔到
所以兩個都唔頒,頒俾第三者 ...
fifty1205 發表於 2017-5-6 21:50

呢個係其中一個正解@@
讓每天綻放的綻放的綻放

估佢用看透入圍最佳作曲人/最佳單曲製作人
應該未至於摃龜,話哂有幫手係金曲國際音樂節做表演, 無理由咁 ...
阻住 發表於 2017-5-15 18:47

諗緊有咩方法在公司偷雞睇
讓每天綻放的綻放的綻放

隻黑色星期二係想幫陶生預熱人氣定係新碟首波主打?
-Prince- 發表於 2017-9-5 20:27

隻歌說實話仲係好黑色柳丁不過佢出碟都有少少期望既@@"

可能隻碟大部份歌都係《紫》咁既質素 ^^
nicholashin 發表於 2017-8-16 22:21

千祈唔好呀大佬
我蔡小雅碟未斷過架......隻「紫」真係好平凡囉@@"

許茹芸加盟索尼音樂 107年有望出新專輯

(中央社記者鄭景雯台北27日電)

歌手許茹芸加盟索尼音樂,許茹芸 ...
ayuan740622 發表於 2017-8-19 21:23

(off) 咁即係又要幫人去台灣買碟了......
讓每天綻放的綻放的綻放

蔡健雅新碟越聽越好聽
#得粉絲先會願意聽咁多次
bagfgfcde 發表於 2018-12-22 12:30

我覺得此年金曲獎無望

聽左大半隻Tanya
覺得好似返左少少電音同都會情歌既回頭路
喺我既要求唔算好好聽,雖然買左CD
讓每天綻放的綻放的綻放