返回列表 發帖
雖然明知金曲獎真係唔會因為你唔去就冇獎
但今年第三十屆,感覺台灣歌手優勢會大d,蔡依林二封歌后機會真係唔細。

第一次聽艾怡良首新歌估到個曲pattern嘅
timc524 發表於 2019-9-20 17:05

首歌暫時聽唔太catchy,不過艾怡良d 歌一定要浸落d 先出味。
btw 冇人提張韶涵2 首新歌既,曲風都之前都幾唔同喎。

A-Lin 新單曲《旅.課》kkbox 有得聽
今次走簡單編曲,主力sell A-Lin 把聲,有d A-Lin 初出道時既感覺。

魏如萱waa wei 暌違三年 第六張個人專輯
【藏著並不等於遺忘 Hidden, Not Forgotten】

11/20 to be or no ...
阻住 發表於 2019-11-4 15:20

聽左,好鬼正waa !

第二波出席名單有RubberBand同呀扣
唔知GEMGEM會唔會反口唔去
阻住 發表於 2019-12-13 13:08

風雲榜好耐冇見過A-Lin

Gem要惡鬥梁靜茹 楊乃文 楊丞琳 魏如萱 張韶涵
A-Lin同Hebe delay到出年
fifty1205 發表於 2019-12-9 18:08

G.E.M 入圍歌后應該唔難
摩天動物園個mv 靚到 .... mv 獎應該又係穩入圍

其實今年歌后無上年咁激烈
暫時入圍鐵膽得楊乃文同waa
UYDR67 發表於 2019-12-16 22:42

waa 估計今次應該會拎到啦
不過真係要睇下未出碟d 對手會點

張韶涵出咗digital 我覺得今次比之前幾隻進步左好多
有望相隔10幾年再入選歌后 ...
fifty1205 發表於 2019-12-21 09:25

曲風都幾有突破,引路的風箏vocal 好正!

啱啱睇完美呸Ugly Beauty世巡第一場
舞台同啲巨型道具好勁,下年開得成香港站既話唔知搬到幾多過嚟{:4_108: ...
阻住 發表於 2019-12-30 23:46

youtube 睇左少少,美呸真心勁霸氣!
好少可演唱會係可以全舞曲咁濟,但其實Jolin 有好多慢歌都好得。

勁有誠意, 第二晚 5首慢歌全換哂,
希望DVD收哂啦
gordon0807 發表於 2020-1-1 11:50

第2 場終於有妥協

金曲獎延期到10月 入圍名單順延到至7月中公佈
小伙子. 發表於 2020-4-17 14:49

咁特別 lol
但照計返上年度既華語作品,定都會extend?