返回列表 發帖
你敢不敢邊度係慢歌

調色盤先係lala既真·神曲囉homo
bagfgfcde 發表於 2015-10-21 12:24

綠洲先係 真·神曲囉homo

韋生又出歌啦^3^
咁快就出左3首歌
我諗佢隻碟都差唔多做好咖啦
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

黎自內地既鄧紫棋小姐既新專輯都值得推介喔
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

我諗佢唔會收錄哂係碟 拎自己隻新碟較霏掛
某幾首既質素都幾低

呢隻都係唔好聽 ...
bagfgfcde 發表於 2016-1-26 22:21

下 好好聽囉
就算係主題曲碟都好值得入手噶

為了你活吳好聽既 喊

xx鏡都好聽過呢首
nicholashin 發表於 2016-2-28 23:38

劇歌主題歌得別說沒愛過叫做聽得落

原來「聽得落」已經係十大level
女孩同一個人都幾好呀
nicholashin 發表於 2016-2-28 23:41

女孩係小巨蛋演唱會主題曲 not劇歌噶
似計入新碟做第一派台

有無人教我點分得清陳綺貞同蔡健雅依兩個人
俾某會員搞到我以為兩個都係係同一個人 ...
harryharry 發表於 2016-2-28 23:37

咁你知唔知邊個係勞嘉怡?

Ahha陣間返到屋企又有韋才子新歌聽^^

佢又代言美國棉
在你身邊>>>>>>>>>>>>>>今次呢首歌噶
bagfgfcde 發表於 2016-5-3 21:12

韋才子又再一次挑戰我耳仔既極限 個試聽版都幾難聽下

台灣金曲應該就快公布入圍名單啦掛?
CM一嚮都係金曲獎女歌手風向標,睇好邊個,邊個就陪跑
仲記得 ...
我等我在 發表於 2016-5-4 19:51

咁我用一萬分買蔡健雅做歌后。

人間煙火已經狂LOOPING

韋禮安 新專輯:8月推出^^

我就估呢兩首已經係最好果兩首啦
bagfgfcde 發表於 2016-7-3 18:15
我估入面最少八首歌係乜乜代言歌曲/乜乜劇集主題曲
唔知剩翻既歌會唔會都係第一個xxx同L唔識串U ...
nicholashin 發表於 2016-7-3 18:14

應該仲有呢首^^

你就不要 想我到 瘋了
HOTMAN 發表於 2016-7-5 23:33

好快就有happy新碟聽 yeah

今晚七點 韋禮安新歌 如果再見!!!!

電子嘢喎
係咪跳舞先

原來 硬戳 解 Intro
jasonng 發表於 2016-7-13 11:54

大家都一齊關注李安 愛噶

首波主打唔錯
希望之前堆歌只係粗製濫造既次貨
-Prince- 發表於 2016-7-13 19:24

果5首硬戳選曲都幾好既
強烈要求唔好收第一個想到你同luvin u!!!!!!!

強烈渴求

田小姐下plug千祈唔好係餘波蕩漾

我要日常/無用/唸唸有詞!!!!!!

餘波蕩漾係電視劇歌~應該唔會派~
表妹保莉 發表於 2016-7-22 09:09

咁就太好了

呢三首都係我最愛
賴爽 發表於 2016-7-22 10:57

加多首獨善其身, 愛噶

第一個想到你竟然係主打有MV
-Prince- 發表於 2016-8-14 22:27

隻碟就出,有啲期待

intro唔正常咩? 幾好聽呀
jose 發表於 2016-8-14 23:10

點止幾 係勁好聽

其實渴望到為你好全部歌可以飛出碟 加埋CD2 o岩o岩十首添
不過某d會員無發表意見 第一次想到你同L ...
nicholashin 發表於 2016-8-22 14:50

未得閒聽==

強烈建議你聽完Intro直接飛去聽嗰首有個鞋字嘅歌
nicholashin 發表於 2016-8-22 16:39

其實我覺得中間果啲都唔係咁差姐
好適合夜晚+好眼訓既時候聽LOL

韋才子又有多首歌可以大合唱啦^^

有無會員為左見韋才子已經含淚買多隻硬戳
我係CD Warehouse見張霏係寫見面簽唱會係咪唱幾首架ja ...
阻住 發表於 2016-9-21 19:43

No
唔可以咁樣縱容福茂!!!

啱啱韋才子係見面簽唱拍照會唱左

第一個想到你
--- 木結他自彈自唱---
在意
有沒有
還是會
心醉心碎
好天 ...
阻住 發表於 2016-10-8 17:13

堆歌都幾唔吸引...

兩年一碟既徐佳瑩出碟未
韋禮安出左,連魏如萱都出啦

大家聽左陳珊妮新碟未

你聽左 ???
bagfgfcde 發表於 2017-10-5 15:19

作為音樂最前線 當然聽左

TRACK 2 3 4 6 同 11 都高質
暫時覺得其他都幾普通

不過今隻碟概念終於清晰翻 係好事 ...
bagfgfcde 發表於 2017-10-6 23:28

Agree
7-10 睇黎要聽耐啲先得

[old news]

派黎香港啦please [/old news]
bagfgfcde 發表於 2018-1-2 15:18

直接下週推上榜啦講咁多

徐佳瑩隻碟好聽
jose 發表於 2018-1-4 22:46

讚好

韋禮安新歌把聲好唔掂喎

「從每個角落,到你的周圍,音樂裡,每一秒都是未來。」

一個名詞有幾種解讀
一段旋律卻能有無限想像
...
bagfgfcde 發表於 2018-5-1 07:59

其實係愛GIN LITM

韋禮安離開福茂
唔知佢會去邊間公司呢

韋禮安日前與咖啡廠商合作音樂創作計畫,分別推出三首單曲〈而立〉、〈Honeymoon Trip〉、〈September Snow ...
阻住 發表於 2019-3-22 12:15

究竟呢條友呢幾年做過啲乜野

韋才子4月29號出新碟Sounds of My Life,17 tracks

1. Sound of My Life
2. See You on Monday
3 ...
阻住 發表於 2020-4-7 20:09

最新出嗰兩首好勉強先聽得晒
對呢隻碟零期望