返回列表 發帖
第八主打

相音建議係搵兩部電話同時播

不過最關心桃園場肯唱未,自傳得呢首同What's Your Sto ...
阻住 發表於 2017-12-6 19:23
全力支持下年派呢首同轉眼黎香港 強搶我榜組金

心裡學幾easy-listening 但感覺孫燕姿隻碟更有力爭獎
JJ隻碟唔少歌好過同名嗰首
不過兩隻碟各自只係聽咗一次 聽真啲先

BTW 《灰色》句英文有啲off-putting

阻住 發表於 2018-2-2 23:46
就這樣高位過魚仔係咩玩法

孫盛希一年兩大碟
《女‧人》搵J.Sheon 《希遊記》搵ØZI​
不過都好難有歌后提名

蔡健雅《遺書》係咪今年推出專輯既歌黎
Tanya出碟會令Joey入圍金曲歌后機會再低左
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

Joey又被比下去

唔出實體係咪就玩唔到金曲獎?
victor1991415 發表於 2018-12-18 14:14
影視局並表示,為使金曲獎更符合數位化發展趨勢,自第 28 屆起並全面開放數位發行之作品參賽。

就係唔影響報名金曲獎先愈黎愈多人唔出實體

近排冇一首岩心水 怪美的勁失望
沙文個曲冇咩記憶點同高潮 靠詞食住
HOTMAN 發表於 2018-12-21 14:01
怪美的幾好聽
沙文都幾好
HOTMAN 發表於 2019-1-1 03:55
新年新看法 希望你對Forever Young都改觀!

hitfm年度百大單曲啱啱倒數完

亞亞亞 同 長大百大不入
完全唔明美蛋點解無開acc灌票定係 ...
阻住 發表於 2019-1-31 19:23
李榮浩fans又灌票

雲端司機(李權哲) - 低成本專輯
謝震廷-愛麗絲   
柯智棠-吟遊
HUSH-換句話說
蕭敬騰-欲望反光 / 李榮浩-耳朵 (點都有個big name, 應該得佢兩個揀 )
阻住 發表於 2019-2-19 22:44
黃明志入圍過兩次最佳國語男歌手,今次《亞洲通牒》可能都入到
許鈞上隻碟《萬松嶺》入圍過最佳國語專輯 算係金曲獎會buy既歌手
今次對手弱過當年既方大同林宥嘉周杰倫盧廣仲好多 私心希望佢憑《事實上我沒有名字》入到最佳國語男歌手

其實最可惜係林宥嘉 大好機會奪得金曲歌王都唔出碟 係咪嫌對手太弱

https://freshmusic.sg/2019/04/26/fma12nom/

呢個獎既入圍名單都揀得好廣下 由最主流到最偏門都列曬咁濟