返回列表 發帖
有無會員為左見韋才子已經含淚買多隻硬戳
我係CD Warehouse見張霏係寫見面簽唱會係咪唱幾首架ja

韋才子又有多首歌可以大合唱啦^^
dongbb2332 發表於 2016-9-18 20:37

其實第一個想到你聽聽下都幾好聽 ^^

有無會員為左見韋才子已經含淚買多隻硬戳
我係CD Warehouse見張霏係寫見面簽唱會係咪唱幾首架ja ...
阻住 發表於 2016-9-21 19:43

No
唔可以咁樣縱容福茂!!!
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

Rainie第一次做MV導演, SA係女主角

想去聽壞與更壞live

想去聽壞與更壞live
阻住 發表於 2016-9-30 14:19

頂...
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

想去聽壞與更壞live
阻住 發表於 2016-9-30 14:19
我未買隻碟 可以考慮下

啱啱韋才子係見面簽唱拍照會唱左

第一個想到你
--- 木結他自彈自唱---
在意
有沒有
還是會
心醉心碎
好天氣
---
別說沒愛過
如果再見
女孩

頭尾係唱MMO, 堆舊歌係臨時加

好彩係MOOV抽中霏
如果特登買多隻碟換霏唔係好值

啱啱韋才子係見面簽唱拍照會唱左

第一個想到你
--- 木結他自彈自唱---
在意
有沒有
還是會
心醉心碎
好天 ...
阻住 發表於 2016-10-8 17:13

堆歌都幾唔吸引...
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

好想去見林宥嘉CM頭號粉絲

五月天幾時先肯派新歌

五月天幾時先肯派新歌
bagfgfcde 發表於 2016-10-11 22:07

點解會用呢首宣傳套戲
如果我們不曾相遇夾一億倍

兩年一碟既徐佳瑩出碟未
韋禮安出左,連魏如萱都出啦

兩年一碟既徐佳瑩出碟未
韋禮安出左,連魏如萱都出啦
dongbb2332 發表於 2016-10-15 00:37

講左2017春季出
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

唱得幾好

抄蘇打綠個In Summer囉, 但第一眼望都覺得好震撼
諗住21/12-1/1果七場買到幾多睇幾多...雖然買到一場都偷笑

BTW, support自傳果新巡唱下年三月高雄先kick off

今年好似好多高質女歌手快歌 而且MV都勁好正 台灣的MV要認真起黎真係唔差
唔使去到JOLIN的程度都可以有個高質MV

安心亞真係另一個周秀娜 而家似係有機轉實力派咁:-0

雖然呢個MV比起上黎最廢 但私心一直好鐘意蝴蝶姐姐 跳舞真心正

今年好似好多高質女歌手快歌 而且MV都勁好正 台灣的MV要認真起黎真係唔差
唔使去到JOLIN的程度都可以有個 ...
俊仔 發表於 2016-10-29 01:32

靚仔真係好正 其他遲d聽
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

Sorry 蝴蝶首歌真係好難聽 特別係佢把聲tune到咁
肥婆馬上收皮

Sorry 蝴蝶首歌真係好難聽 特別係佢把聲tune到咁
fifty1205 發表於 2016-10-29 01:49

HAHA唔緊 我個人鐘意佢跳舞多D(今年去台灣撞正佢出碟我買左隻⋯⋯
我其實係鐘意睇佢主持同跳舞多

靚仔真係好正 其他遲d聽
HOTMAN 發表於 2016-10-29 01:44

我排個MV的順序係最正 > 最普通 你已聽左最正個個

好失望, 睇青峰fb篇文話套戲係精選十五首 明明成場Show都好GQ
希望佢果十五首係冬未了全碟 + 故事 + 小情歌 + 說了再見以後

安心亞啲快歌好似一路都幾好今次呢隻洗腦得嚟又幾型

鬼鬼嗰隻近排成日聽到 loop得過

不過今年最愛嘅國語跳舞歌暫時仲係

卡司都算驚喜, 但當然無梁家輝咁震撼...

下年金曲奬會增設年度專輯奬, 應該會取替最佳國語專輯成為壓軸大奬

年度專輯獎:以演唱流行歌曲,不拘語言類型,且該專輯應有曲數六首以上或音樂總長度三十分鐘以上(不含伴唱版本)為全新編曲演唱之作品。

12月7號開始預購, 傳12月30日出

原來出咗新歌
nicknicknick 發表於 2016-12-28 10:35

下年4月開小巨蛋前應該會新碟掛...

BTW, 係拉拉ptt見到話下年6月3日係紅館開香港站

啱啱小巨蛋Re:Live係唱呢個抒情版

因為撲到飛睇四場, 仲有Re:你要去哪裡無飛去左"不能相遇區"聽成晚, 睇返MV啲畫面真係喊左出嚟

不過演唱會果陣係五位大叔輪唱, 冠佑、石拔同怪獸都分到唱講自己果幾句, 其實仲感動啲, 希望遲啲會出埋輪唱版

五月天下禮拜三7pm會重返7號公園開演唱會
睇相音fb應該會係youtube現場直播

下年金曲奬會增設年度專輯奬, 應該會取替最佳國語專輯成為壓軸大奬

年度專輯獎:以演唱流行歌曲,不拘語言 ...
阻住 發表於 2016-11-24 21:37

咁英文碟可唔可以入圍?
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

年度專輯獎:以演唱流行歌曲,不拘語言 ...
阻住 發表於 2016-11-24 21:37

咁應該都冇咗最佳台語專輯了吧
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

咁應該都冇咗最佳台語專輯了吧
風見志郎 發表於 2017-3-22 09:24

無話cut
估整呢個奬目的係俾最佳國語、台語、客語專輯果三隻碟爭總冠軍

仲以為成軍20周年紀念係出任意門MV...
不如去盡啲聽日轉plug呢首

(4分51秒開始)

[我心中尚未崩壞的地方 20周年版MV]
[任意門倒數開場片]
志明與春嬌
終結孤單
人生海海 (新編曲) (with 四分衛 阿山+虎神)
破銅爛鐵 (with 四分衛 阿山+虎神)
時光機
孫悟空 Ver. All Crew Out (with 脫拉庫 張國璽)
最重要的小事 (with 脫拉庫 張國璽)
我愛夏天 (with 脫拉庫 張國璽)
我心中尚未崩壞的地方 (人生無限公司版編曲)
我不願讓你一個人 (新編曲) (with 陳綺貞)
吉他手 (with 陳綺貞)
軋車 (第一任鼓手錢佑達打鼓)
任意門 (現在就是起點版,五人輪唱)
憨人

安可
最好的一天
倔強

[成名在望Life版MV]

其實都好感動, 除左我不願讓你一個人真係災難

回復 392# 阻住
相信音樂搞咩。。演唱會都有直播仲唔俾人upload

大家有冇啲新碟推介
最近好似好靜咁

就快公佈金曲獎,CM準備今年燈死邊個女歌手?
肥婆馬上收皮

大家有冇啲新碟推介
最近好似好靜咁
bagfgfcde 發表於 2017-4-25 11:21

小宇隻同在 希望下年金曲獎有佢份

小宇隻同在 希望下年金曲獎有佢份
CunninG 發表於 2017-4-25 11:56

有聽聞過呢隻碟
可以聽下

Btw GEMGEM幾時再出碟?
好期待佢入圍專輯包裝獎

有聽聞過呢隻碟
可以聽下

Btw GEMGEM幾時再出碟?
好期待佢入圍專輯包裝獎 ...
bagfgfcde 發表於 2017-4-25 12:01

GEM D歌咁好聽
希望可以入圍埋最佳演唱錄音專輯獎

GEM D歌咁好聽
希望可以入圍埋最佳演唱錄音專輯獎
CunninG 發表於 2017-4-25 14:17

支持GEMGEM用光年之外強搶最佳年度歌曲獎

由蔡健雅 林憶蓮 aMEI 那英 蕭亞軒
Alin 楊丞琳 小S共八大天后
重製重唱了we are one 這首,
歌詞非常貼近同志的,
世界不再恐同日主題曲

每位天后皆無酬支持 A MEI還免費出借錄音室 製作人蔡健雅更是勞心勞力的瘦了一大圈

MV 5月10號上線

VIUTV 播金曲獎太好了......

All in 還是想念 & 皇后區的皇后
亞洲通車也不錯
寒樂欣選2023 已開波,視乎幾時得閒就更新。
IG: lyric.alligraphy

VIUTV 播金曲獎太好了......

All in 還是想念 & 皇后區的皇后
亞洲通車也不錯
Evan@LaRossa 發表於 2017-5-4 18:10

睇ptt三金版估

歌王: 大同 + Yoga (呢兩個大熱) + 姐倫 (入硬但無奬) + 蕭煌奇 + ? (盧隊長同美浩有人提下但相信機會唔大, 韋才子就公認唔會入)
歌后: 戴佩妮 + 楊乃文 (呢兩個大熱) 拖 娃娃 / Ellen / Hebe / 家家 / 艾怡良 / 辛曉琪 / 孫盛希 / Miss Ko (8選3/4)

睇新聞下個禮拜公佈提名名單

回復  阻住
相信音樂搞咩。。演唱會都有直播仲唔俾人upload
alanqq22 發表於 2017-4-1 11:44

佢地終於肯將接近足本放上fb, youtube (cut左我不願讓你一個人, 可能佢地睇返都頂唔順)
最尾多左十分鐘班大叔分享事後感

睇ptt三金版估

歌王: 大同 + Yoga (呢兩個大熱) + 姐倫 (入硬但無奬) + 蕭煌奇 + ? (盧隊長同美浩有人提 ...
阻住 發表於 2017-5-4 18:44

歌后 家家同娃娃必入啦,金曲獎愛將
其他就無個穩陣
但家家報16定17?實體碟17年先出
肥婆馬上收皮

歌后 家家同娃娃必入啦,金曲獎愛將
其他就無個穩陣
但家家報16定17?實體碟17年先出 ...
fifty1205 發表於 2017-5-5 19:02

1230出的話應該都計2016年(家家次次都係1230先走去出碟囉)
寒樂欣選2023 已開波,視乎幾時得閒就更新。
IG: lyric.alligraphy

今屆改左例
12月31日前出咗數碼都報得

Penny 似係女歌手大熱

Penny 似係女歌手大熱
victor1991415 發表於 2017-5-6 00:44

其實近年金曲獎女歌手咁鍾意用「歌聲最為感動」為由揀得獎者
(例如2004 2007 2011 2013 2015)
我覺得楊乃文都有啲機會
不過事隔咁多年再拎呢個獎 唔知機會有幾大啦
Penny 13年好似已經拎過 我覺得機會都有 但未必咁一面倒

反而期待會唔會有好似上年蘇運瑩既歌手跑出