返回列表 發帖
呢個頒獎禮成日都ignore楊千嬅

設最佳感情演釋獎俾千嬅
呢個獎無咩人提
最好的債 發表於 2015-11-1 19:56

睇翻入圍名單
當年連小城大事都入唔到

最好的債點都應該入。

唔認同千嬅的頒獎禮通常無咩認受性
最好的債 發表於 2015-11-1 20:54

rthk?

CASH都無咩人理
其實現今最多人理係903男女同女金,你睇柏豪同千嬅今年幾紅{ ...
最好的債 發表於 2015-11-1 21:04

你咪理咗囉。
吓,唔太覺兩位好紅喎。pakho係多廣告囉。btw can you not OT?
反OT:希望亨亨以後有機會提名。

呢個頒獎禮成日都ignore楊千嬅
electric 發表於 2015-11-1 15:37

唔明兩個Shiga 都唔分一個提名俾千嬅

《2015 CASH 金帆音樂獎》 得獎名單

音樂成就大獎 : 陳能濟先生

CASH 最佳歌曲大獎 :
最佳旋律 :
最佳 ...
chanchan0909 發表於 2015-11-2 20:59

有online 直播?
所以我不會臉紅和不好意思,更加不會宣佈不攞獎

有online 直播?
fyw2031044 發表於 2015-11-2 21:01
無呀 我等當下音樂公布結果

最佳旋律:我們他們 - Ivana Wong
最佳歌詞:獨家村 - 林夕
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

真係比大同贏到編曲

真係比大同贏到編曲
kwanie 發表於 2015-11-2 21:48
咁多好編曲都可以夾硬搵到呢五首黎提名 大同實贏架

除左我上年揀左台灣歌做最佳作曲
原來詞編都同我撞左 一個係今年一個係上年

最佳歌詞:獨家村 - 林夕 cool

咦原來michael 都唔算好高咋喎

ivana缺席,即係最佳演繹係kay vs joey 啦。

ivana缺席,即係最佳演繹係kay vs joey 啦。
kayzzz 發表於 2015-11-2 22:12

CASH 唔黎都會照頒奬的...kay joey 有去頒奬禮咩

最廣泛演出金帆獎, 係咪真係有數計
其他獎項暫時都幾實至名歸
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

好在仲有唔少人同我一樣覺得樂觀係好歌
난 어떡해야 해~널 보내줘야 해 이젠~내게 조금만 더 시간을 줘~

最廣泛演出金帆獎(國語作品) : 我的夢 - 蔣卓嘉

係咪打漏左個「不」字

CASH 唔黎都會照頒奬的...kay joey 有去頒奬禮咩
lblemon 發表於 2015-11-2 22:13

我都係估估下。通常知道得獎都會出席掛(即係8+1估

咁多好編曲都可以夾硬搵到呢五首黎提名 大同實贏架
nicholashin 發表於 2015-11-2 21:53

聽我覺得普通....
Ivana 夕爺 方大同都唔出席拎獎咁唔比面架
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

我都係估估下。通常知道得獎都會出席掛(即係8+1估)
kayzzz 發表於 2015-11-2 22:14

之前EASON成日唔黎, 但成日都頒奬比佢

係咪打漏左個「不」字  ...
nicholashin 發表於 2015-11-2 22:14

太陽比左錢?

報紙新聞差唔多講哂結果

我都係估估下。通常知道得獎都會出席掛(即係8+1估)
kayzzz 發表於 2015-11-2 22:14

日期: 2/11/2015
活動: 慶祝派對
嘉賓: 宋茜、容祖兒、Twins、謝婷婷、
          周汶錡、徐天佑、汪圓圓、陳曉東 。
時間: 19:00
地點: 中環鴨巴甸街35號PMQ 2樓

Joey去左第二度喎@@

日期: 2/11/2015
活動: 慶祝派對
嘉賓: 宋茜、容祖兒、Twins、謝婷婷、
          周汶錡、徐天佑、汪 ...
表妹保莉 發表於 2015-11-2 22:28

oh唔該晒,咁睇嚟好多人都無去喎。

謝安琪五奪CASH女歌手演繹獎

on.cc
02 著地 - 鄧麗欣

謝安琪五奪CASH女歌手演繹獎

on.cc
hinz 發表於 2015-11-2 22:31

阿KAY又攞。
唔怪得今日係西安趕翻嚟。好似係。

謝安琪啱啱喺西安趕返嚟出席「CASH流行曲創作大賽」,今晚佢攞兩個半獎《最佳女歌手演繹》同《Cash最佳歌大獎》成為大贏家,而佢首《獨家村》就攞咗最佳歌詞。

Kay喺西安出席啲大學生音樂節,依家仲有五個站要去,去完之後都會有演唱會喺嗰度舉行,話自己會不停飛,飛到下年4月返嚟香港開騷先有得休息。佢話自己國語歌唔多,估唔到飛到去嗰邊,反應都係咁好,就算係廣東歌都可以同大家一齊唱。

講到之前IU唱Kay首《囍帖街》,Kay就話:「我都好開心,唱完之後都好多同行都話我知,IU嘅歌迷都好禮貌,好鍾意我哋兩個。」而IU仲話畀啲歌詞感動到,Kay:「我都好感動,因為韓國人要記廣東歌詞好難,佢事前一定做咗好多功夫。之前我想自彈自唱《My destiny》,雖然有英文,但都記咗好耐,《囍帖街》有兩段歌詞,真係好難,所以睇得出佢真係下咗好多功夫。」

講到今晚Kay攞咗兩個半獎,佢就話好感動:「頭先睇咗賽果之後,都有啲驚喜,我入行之後都已經第五次攞咗《最佳女歌手演繹》,起初嚟嘅時候唔係識好多人,依家越識越多人。」

瑕疵
supper睇黎都變左cash常客
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

瑕疵 cash 好波

最佳女歌手演繹 : 謝安琪 - 獨家村

樂觀? zzzzz

啲獎又頒得幾符合預期喎
咁當然候選名單可以好好多倍

謝安琪啱啱喺西安趕返嚟出席「CASH流行曲創作大賽」,今晚佢攞兩個半獎《最佳女歌手演繹》同《Cash最佳歌大獎》成為大贏家,而佢首《獨家村》就攞咗最佳歌詞。
timgoi 發表於 2015-11-2 22:38

Wow 恭喜KAY,實至名歸!
瑕疵得到肯定都好好!
Eason攞最佳演繹毫無懸念!

omg最愛兩個歌手包辦最佳男女演繹!

最佳女歌手演繹 : 謝安琪 - 獨家村  

樂觀? zzzzz
fyw2031044 發表於 2/11/2015 22:45

咁大公司總有音樂人鐵票既

恭喜ivana, kay, juno karen, supper moment

我入行之後都已經第五次攞咗《最佳女歌手演繹》 美kay囂張啦

啲獎又頒得幾符合預期喎
咁當然候選名單可以好好多倍
ed8671ed 發表於 2015-11-2 22:46
男歌手揀得不能再差 就算係呢班歌手都有更好既選擇
梁漢文?
hinz 發表於 2015-11-2 22:52
除左呢個

男歌手揀得不能再差  就算係呢班歌手都有更好既選擇
nicholashin 發表於 2015-11-2 22:51

梁漢文?
02 著地 - 鄧麗欣

完全唔覺得陳奕迅演繹無條件有咩咁特別.

其實陳柏宇別來無恙應該要有份候選

Kay開心10年5奪CASH女歌手

https://hk.news.yahoo.com/kay開心10年5奪cash女歌手-144200586.html

Kay開心10年5奪CASH女歌手

開心10年5奪cash女歌手-144200586.html
simpleme 發表於 2015-11-2 23:07

"她自爆在前來的途中跟經理人傾談過、發現入行10年來原來已5度奪得「女歌手」殊榮,平均每2年就贏得1次,很是感動"

即係有無獎 /有咩獎一早知囉。eason就串到有獎都唔去。

看回記錄, 提名女歌手 千fa得一次,fi, kary 零提名
不禁不覺 shiga 已經連續提名三年,沒有斷過。

"她自爆在前來的途中跟經理人傾談過、發現入行10年來原來已5度奪得「女歌手」殊榮,平均每2年就贏得1次, ...
kayzzz 發表於 2015-11-2 23:10

通常都知啦

果然年年cash都係一樣
候選名單驚嚇
但得獎名單又幾好
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

《2015 CASH 金帆音樂獎》 完整得獎名單

音樂成就大獎 : 陳能濟先生
顧嘉煇新生代音樂獎 : Supper Moment

CASH 最佳歌曲大獎 : 羅生門 - 麥浚龍 / 謝安琪
最佳旋律 : 我們他們 - 王菀之
最佳歌詞 : 獨家村 - 林夕
最佳編曲 : 聽 - 方大同 / Derrick sepnio
最佳合唱演繹 : 瑕疵 - 麥浚龍 / 莫文蔚
最佳樂隊演繹 : 幸福之歌 - Supper Moment
最佳女歌手演繹 : 獨家村 - 謝安琪
最佳男歌手演繹 : 無條件 - 陳奕迅

最佳正統音樂作品 : 遺 ‧ 留 - 鄭汝森
最廣泛演出金帆獎(粵語作品) : 擁抱愛 - 鄭欣宜
最廣泛演出金帆獎(下載歌曲) : 傳聞 - 周柏豪
最廣泛演出金帆獎(本地正統音樂作品) : 奔馳在千里草原 - 王國潼 / 李秀琪
最廣泛演出金帆獎(戲曲作品) : 李後主之去國歸降 - 葉紹德
最廣泛演出金帆獎(英文作品) : Happy - Pharrell Williams
個人最多新作品演出獎「作曲家」 : 張家誠
個人最多新作品演出獎「作詞家」 : 陳詠謙