返回列表 發帖
我覺得應該冇50萬掛
不過最少都2-2.5倍 周柏豪個價
matthew1990 發表於 2015-10-30 14:23

反而想知eason個價係pakho幾多倍

The One成日請新一代歌手
請過馮允謙x林欣彤, 胡鴻鈞xJ.Arie, 許廷鏗x何雁詩(呢對唔太記得), 林奕匡x吳若 ...
XYZZY 發表於 30/10/2015 13:57

岩岩諗起AGA x Yan Ting都喺The One搞過Live Music

另外陳凱彤x許靖韻試過喺皇室堡開小型騷

kayzzz 發表於 2015-10-30 14:26

我都想知
應該係全港歌手之冠
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

個人意見:
商演價除左睇明星號召力之外
亦都要傳媒肯唔肯俾版面報導佢地

當代或新一代歌手可能演唱會或者CD未必好賣得
但如果每次出function 傳媒肯大篇幅報導
商場客可能肯出高啲價錢請佢地都唔出奇 (部分錢當宣傳費)

http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

星夢呢間公司真係無言

以前華星都係tbb旗下
邊有依家咁滑突
唔係話電視台唔俾搞唱片公司
但搞到咁又做咗玉皇大帝第九個孫

kayzzz 發表於 2015-10-30 14:26

好似話Eason50萬1首歌

學校SHOW 係唔係成本價噶呢 (反枱U
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

學校SHOW 係唔係成本價噶呢 (反枱U
b01091018 發表於 2015-10-30 23:23

中學應該象征式收費

大學應該高過成本價但明顯平過商演, 因為大學騷通常賣飛

吳小姐係果報回應左
好_串

乜得嚟咁多人信 壹傳媒 報嘅數嘅

搵佢地 做show 嘅單位咁多,每個單位嘅 PR部 都有唔少人,
根本 ...
Bluejays 發表於 2015-10-29 05:58

講啲唔講啲。即係幾錢啫?
kayzzz 發表於 2015-10-29 20:38

你係咪知價?
matthew1990 發表於 2015-10-30 01:26

召喚bluejays

吳小姐 再回應。。。
話2萬5

請一個都唔得。。。
又話鐵價。。。

好_串呀

吳小姐 再回應。。。
話2萬5

請一個都唔得。。。
又話鐵價。。。

好_串呀 ...
simpleme 發表於 2015-11-1 22:35

佢講左咩野?

男歌手價: eason>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>pakho>hin>>>>>callstar>>>>>alfred
最好的債 發表於 2015-11-1 19:49

1. 軒仔身價點會低過ph 呀?
2. 對唔住, 呢一刻我聯想唔到alfred 是誰, 係咪牙醫呀

針對mk揾shiga
針對師奶揾jinny/alfred/fred
針對潮人揾pakho
針對音樂同好揾hin
針對學生揾callstar
針對 ...
最好的債 發表於 2015-11-1 19:52

點解針對基督徒揾kay?  王菀之仲適合啦

如果楊千嬅幾錢??
electric 發表於 2015-10-30 09:43

杨千嬅内地show价已经90+w啦

吳小姐 再回應。。。
話2萬5
請一個都唔得。。。
又話鐵價。。。
好_串呀 ...
simpleme 發表於 2015-11-1 22:35

最好由吳小姐出嚟回應啦,唔好慮全家先得架大佬。

(我意思係,壹傳媒如果唔係因為有吳小姐,未必會做呢單野)
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

佢講左咩野?
matthew1990 發表於 2015-11-2 08:52

佢話自己唔係喎個價,2萬5請一個都唔得。。。

話自己係鐵價。。。

話自己係鐵價。。。
simpleme 發表於 2015-11-2 22:23

有冇講實質鐵價係幾多?

有冇講實質鐵價係幾多?
Ching2015 發表於 2015-11-2 22:29

唔記得啦。。。應該無講
    想再睇睇TVB 訪問

唔記得啦。。。應該無講
    想再睇睇TVB 訪問
simpleme 發表於 2015-11-2 22:32

我問下做Marketing同PR的朋友知唔知。

muss 發表於 2015-11-2 12:08

早一年好似有大陸富商請左美Yum同張智霖去婚禮表演
俾左7位數字

話自己係鐵價。。。
simpleme 發表於 2015-11-2 22:23

佢個價一定少過美芽

我問下做Marketing同PR的朋友知唔知。
Ching2015 發表於 2015-11-2 22:34

等你

佢個價一定少過美芽

等你
matthew1990 發表於 2015-11-3 00:54

邊個係美芽?牙醫?

邊個係美芽?牙醫?
kayzzz 發表於 2015-11-3 00:56

早一年好似有大陸富商請左美Yum同張智霖去婚禮表演
俾左7位數字
matthew1990 發表於 2015-11-3 00:51

早几年內地未打貪果時, 廣東省實在唔少有錢人嫁女娶新抱係請香港歌手去唱歌架, 軒仔, fiona 果D 都有.

早几年內地未打貪果時, 廣東省實在唔少有錢人嫁女娶新抱係請香港歌手去唱歌架, 軒仔, fiona 果D 都有. ...
lblemon 發表於 2015-11-3 01:20

真係幾好搵

muss 發表於 2015-11-2 12:08

千嬅今年(2014-2015)係浙江衛視個跨年show (係廣州舉行),唱三首歌係200萬
佢今年又拍佐「極速前進」,依家個價可能會再高啲

真係幾好搵
matthew1990 發表於 2015-11-3 01:22

d 有錢大陸佬 一係唔揾, 一揾就要香港而家真正出名果d, 咁先夠威.  未開過紅館果d 唔會考慮, 畢竟大陸佬有的是錢

佢係基督徒咩?
王菀之應該賣搞笑
最好的債 發表於 2015-11-3 18:52

ivana都拍咗幾套賣座搞笑電影,身價應該唔錯㗎。
係唔知套"金雞sss"會唔會影響佢個基督徒市場啫,雖然只係做戲。

沒女神探票房幾多?好賣座咩
從來唔覺ivana有身價
最好的債 發表於 2015-11-3 18:56

"金雞sss"唔賣座?
   攞過金像獎都有一定身價啦。

金雞靠吳君如喎,唔通你真係以為靠ivana?
沒女神探香港票房係咪過一千萬先?
想知佢拎左獎係咪 ...
最好的債 發表於 2015-11-3 19:09

其實我係無check過沒女神探幾多票房
反OT:唔知星夢歌手係大陸多唔多show接?

反OT:唔知星夢歌手係大陸多唔多show接? ...
kayzzz 發表於 2015-11-3 19:18

大陸show好似 英皇歌手 多d,咩房地產開盤、商場活動、酒吧夜場個d
   Ken Sherman Vincy Jason Phil 都見過

大陸唔多show, 簽唱會多,唔係個個接到
    偶然有一兩場 concert

容毒瘤年年霸獎為咗保身價,唔方會低啩

就我所知,星夢入面吳若希接得多d,始終越難越愛令佢廣東地區有d知名度
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

立立同paho都係07年出泥唱歌, 幾年間身價竟然高人5倍lol
(ps, 我覺得立立仲正啲, hehe)

11/4 蘋果個 C1 有呢句:

據知,吳若希的騷價雖然只有5萬元,但就可以月租4萬元的何文田豪宅君頤峰和揸靚車。
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

11/4 蘋果個 C1 有呢句:

據知,吳若希的騷價雖然只有5萬元,但就可以月租4萬元的何文田豪宅君頤峰和揸靚 ...
Bluejays 發表於 2015-11-5 12:01

其實佢係咪指月薪?

其實佢係咪指月薪?
matthew1990 發表於 2015-11-5 12:03

「騷價」唔會係指 月薪 喇,
佢只係冇註明係 annual dinner 定 商場show 嘅 騷價 就真。

「騷價」唔會係指 月薪 喇,
佢只係冇註明係 annual dinner 定 商場show 嘅 騷價 就真。 ...
Bluejays 發表於 2015-11-5 12:14

因為假設5萬一場
一個月出2-4場騷
另外可能有廣告、拍劇等外快
咁月租4皮有咩出奇?

如果月薪得5皮
但租4皮就有問題 -_-

因為假設5萬一場
一個月出2-4場騷
另外可能有廣告、拍劇等外快
咁月租4皮有咩出奇?

如果月薪得5皮
但租4 ...
matthew1990 發表於 2015-11-5 12:22

蘋果篇文 個 point 唔喺 4萬 度,而係駕靚車係 200萬 嘅波子。