返回列表 發帖
Queer Eye差唔多集集都喊lol
mtrccc 發表於 2018-3-7 21:47

睇左三集
每集都有好感人既一幕
去到第三集尾佢地用所有舊衫織成blanket真係忍唔住喊左
Jason's Playlist 2024
Week 19 靈魂有路 - 雷同二友

希望喺復活節假清咗this is us同stranger things!!
jose 發表於 2018-3-30 00:55

good taste

仲有冇人睇sense8結局

AHS S8笑點多過驚驚

This Is Us喊到眼腫

美劇好慘
冇人追 冇人討論

追完Haunting Of Hill House

Stranger Things繼續高質
第三季難得仲keep到水準

等AHS S9大結局先一次過追 冇Paulson冇Peters真係無動力去開

睇完Sex Education
最鍾意都係巴士個場戲 不過好多角色都開始好反感

希望有S3啦 都想情人終成眷屬

Gus Kenworthy 好正
hehehaha 發表於 2019-10-28 16:21

開左兩集
佢啲戲好屎

暫時呢季都幾好 一開始以為只係horror slasher 不過都係有隻鬼
雖然cast係弱啲 不過都叫有興趣追落去
其實係好期待RM又點爛尾法

仲有個主題曲Retro Remix幾特別 但係好失望lor 一啲都唔驚
之前每季最鍾意就係聽佢呢個theme

AHS S9 好正
驚喜不斷
hehehaha 發表於 2019-11-7 01:36

終於追完
好估唔到 竟然 咁 好 睇!!
作為一名AHS迷已經有心理準備mid-season點亂法然後個劇情點暴走
呢季比預期中consistent/grounded好多

我好鍾意佢啲plot twists就係無plot twist
例如一直期待愛將之一Emma一定好有發揮咁演成魔/由忠變奸啲角色點知又無
結尾個幕未到最後一刻都唔知Bobby會唔會出事又係好好既緊張位
本來以為個cast弱咗會差啲 但係原來唔需要刻意去比戲佢地 反而唔影響個故事 (例如Hotel啲線亂到一個點)
總括黎講 好穩定又討好既一季 回勇呀!!

另外 無諗過第100集就咁平淡無人回歸...少少可惜

主角條線好拖

Ola 個轉變太突兀
Garfield 發表於 2020-2-26 17:57

睇到最後幾集會覺得Maeve值得更好 Otis呢個渣男唔應該配佢 反而同Ruby又幾驚喜
雖然個殘障人士都真係好PK

Ola係又唔出奇 (好stereotype既睇法其實佢第一季一出場我就以為佢係)
不過同意轉得太突然 為轉而轉 格硬要拆散佢地 其實可以慢慢鋪 呢季由友誼開始下季先一齊

Kathy Bates, Evan Peters, Sarah Paulson, Lily Rabe, Billie Lourd, Finn Wittrock, Adina Porter and Macaulay Culkin are all starring in Season 10 #AHS

開心

睇睇下覺得呢套野好似無框框,無論高矮肥瘦咩顏色咩性向樣唔樣衰都好,只要岩嘴型都可以一齊

但都 ...
Garfield 發表於 2020-2-27 10:15

Jackson同佢好朋友又係 有一下會覺得唔係呀嘛...連呢對都係?
中學時期大家都horny係明既..不過作為一套劇都希望有純友誼balance返

同埋另外一個不滿位就係個校長變成大奸角咁
明明上季佢既定位有少少亦正亦邪 成日都想好嚴不過又會搞出笑話
呢季佢做既野都幾過分

開咗一集Mindhunter 都唔知追唔追埋落去好

有冇人睇Tiger King

Santana...
套劇係咪俾人落咗降頭...
hihi 發表於 2020-7-9 17:03

講真 過咗咁多小時真係好唔樂觀...

好心痛 she’s my fav

Santana...
套劇係咪俾人落咗降頭...
hihi 發表於 2020-7-9 17:03

應該證實了
完全訓唔著 希望佢可以安息

睇左umbrella academy一季,覺得比人伏左,但又洗濕左個頭
快劍俠 發表於 2020-8-10 08:06

第一季唔算太差既
某幾個角色幾討好呀 個故事既core係老土少少 不過啲visuals幾好

我都未得閒追第二季

睇完第一季,未有動力睇第二季 

想睇精彩既團戰/Combo..但冇乜

1號大隻仔好廢..咁大隻但打交 ...
Garfield 發表於 2020-8-10 13:49

大哥大姐個角色都好唔要得 雖然跳舞嗰場好靚好浪漫
大姐個超能力最勁不過太underused

最愛都係Klaus同Ben鬼馬雙星  Diego都好暖
個細路最黑人憎....成日懶醒咁
不過都好鍾意啲配樂 有朋友睇咗第二季開頭都話唔錯既 點都會開

上年年尾開始睇Netflix之後追咗以下:

The OA S2
Queer Eye S1
Luke Cage S2
Sex Education S1-2
The Crown S1-3
Iron Fist S2
When They See Us
The End Of The F***ing World S1-2
Mindhunter S1-2
Daredevil S3
Tiger King
The Umbrella Academy S1
Love Is Blind
Jessica Jones S3
Brooklyn Nine-Nine S1–6
Never Have I Ever S1
Tidying Up with Marie Kondo 4集
Money Heist S1-4 (差5集)
The Good Place S1-3 (差S4)