返回列表 發帖
冇小卡好冇瘾喎

唔係TIFFANY solo 先咩
jasonng 發表於 2016-3-21 17:15

信和大部分都冇小卡 所以同 IG 果啲冇分別
有時 IG 可以小卡+碟一齊收
岩岩又收左隻花樣年華pt2 + 泰仔小卡 (pt1 pt2 加埋買左五隻)

做咩收咁多隻
唔可以齋收小卡咩
jasonng 發表於 2016-3-21 18:26

pt1 pt2 每隻有兩個色 想儲齊一共四隻嘛~
但係手多訂多左隻白色

可以放返出去
jasonng 發表於 2016-3-21 20:25

有考慮過
BTW 好似又有好消息
又有小道消息話EXO三巡首爾場 7月
有機會睇到韓國場 要留意有冇人代購演唱會霏

最近開始留意Exo, 請問有什麼歌好聽, 我朋友介紹我聽Mama 和 History. 我上youtube 看到是舊歌, 新歌有什麼 ...
陽光點的歌 發表於 2016-3-31 17:06

基本上主打都好聽

恭喜晒 Got7 終於都拎到大台一位

超開心 要掃多幾個一位
jasonng 發表於 2016-4-1 14:16

險勝 3分
今日音銀應該OK啦 佢地銷量應該唔錯

佢哋靠 銷量 / 投票 / SNS
jasonng 發表於 2016-4-1 15:56

音銀一位粗卡

祈求掃埋音中同人歌
jasonng 發表於 2016-4-1 21:26

音中停左頒一位

我真係恭喜got7拎到mcd mb 人歌一位
Wonders 發表於 2016-4-3 17:36

人歌完全係靠 SNS 銷量 投票

http://kpopn.com/2016/04/05/352664/

‎YG‬ Entertainment 5日下午發表正式聲明表示,‪‎Minzy‬ 確定退團,‪‎2NE1‬ 未來將以三人體制繼續活動。

最後竟然係 Minzy 退團
以為係成隊解散 / Bom 退團

唔出奇吖 Minzy係隊入面最唔紅嗰個 (維基百科得佢一個未有個人page)
再加上CL 都準備左好耐攻美 2NE1真空 ...
matthew1990 發表於 2016-4-5 15:55

完全唔知佢有學校
佢唔紅 所以冇個人 job

分別都不大啦

BOM 已經玩完
DARA 都係拍戲 / 綜藝
CL 重心不在韓國
賴爽 發表於 2016-4-5 20:07

但真係估唔到 BOM 竟然續約

BOM都3X歲 都冇第二間會簽佢啦
matthew1990 發表於 2016-4-5 20:28

咁又係 公司肯繼續簽佢都好好

不過唔知雪到幾時

我估佢要求單飛 YG唔俾
matthew1990 發表於 2016-4-6 20:08

就算平時 2ne1 啲歌 Dara 淨係得幾句
人地顏值高 團體冇活動都大把野搞
佢應該係停左活動 除左自己間跳舞學校之後冇收入所以不滿 ?
YG 叫佢續約 佢就以 YG 唔幫佢接 JOB 為理由唔續 (事實係冇人搵佢)

Bigbang其實一開始都只係紅 基龍同TOP.
後尾幫太陽執執個形象推佢出黎單飛 紅埋佢;
之後又推勝利出黎單飛  ...
matthew1990 發表於 2016-4-6 23:18

我覺得呢兩隊既啲風格都幾偏下
所以都淨係會聽幾首風格冇咁重口
同埋對 bigbang 成員冇一個有好感
所以喺 YG 入面其實冇一隊係鍾意

咁樂童呢?
matthew1990 發表於 2016-4-7 01:34

果兩首好耐冇聽過

T-ara粉絲在投票期間多次用伯賢的樣子製成表情包去醜化他的形象,以及抵毀他是只會撒嬌的惡心胸大娘砲。現在伯賢在投票結束後勝出,他們意圖組織住在韓國的粉絲在SM蹲點向伯賢潑硫酸,又在伯賢的Instagram上留下一堆惡言,揚言「只要不弄殘不出人命,受點傷還是可以的。」!以上一切均是三觀盡失和觸犯法律的行為,我們絕不能助長網絡暴力和這類事件發生。若果任何愛麗組織一人一投訴信,請大家積極參與其中保護伯賢!

此外,T-ara粉絲不但人肉愛麗的個人資料,包括真實姓名、電話號碼、地址及支付寶等私隱資訊。他們購買花圈及棺材寄到妹子的家中,又以那些資料製成「重金求子招男人」的「援交廣告」。直到今日,他們仍三番四次侮辱我們家妹子賣淫換錢,聯朋結黨從早上到下午打電話發短訊騷擾她們!最讓人痛恨真的是在他們眼裡女性只要有錢,那一定不是乾淨的錢。他們認為不是要的就是賣的,是對女性是實實在在的侮辱和誹謗。辛辛苦苦賺的錢被指是不義之財全靠賣,難道女性集資的錢不是努力得來的嗎?有些妹子只是默默投個票支持伯賢,平時連微博很少更新也被起底攻擊,真的是令人心寒。

伯賢是怎樣的人相信大家都一清二楚,一直很努力奮鬥工作和愛護粉絲。我們家一直只是安份投票不撕逼就被人惡言相對。T-ara粉絲隨隨便便騷擾學生的生活,揚言打人殺人捅人,一群人還竟然在底下拍手叫好。投票從來都是公平地競爭比拼資金及手速,比不過就以網絡暴力還擊伯賢和愛麗簡直令人髮指。

世界級
雖然EXO班大陸飯都唔係好 但係今次好似太過份

咩叫「惡心 胸大 娘砲」?
matthew1990 發表於 2016-4-7 21:51

大陸飯用詞真係唔係幾識囉
同埋胸大既點都係 Xiumin 同 Suho 啦
幾時輪到邊伯賢

咩事
jasonng 發表於 2016-4-7 21:14

音悅台(大陸垃圾台定唔知頒獎禮)投票係 T-ara vs 伯賢
因為投票好似係要比錢既 可能今次伯賢贏左
T-ara 班內地飯就公 雞伯賢同埋話要潑佢硫酸
又起其他exo fans底

咁應該係音悅台個頒GEM禮
其實伯賢贏都正路呀
雖然T-ara 啲中國飯係多
但咁人肉人哋真係好癲 好 ...
jasonng 發表於 2016-4-7 23:34

講到話要潑硫酸 唔知 SM 會點做

等我

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

希望伯伯戴返個面罩
jasonng 發表於 2016-4-8 00:06

希望佢小心啲 唔好成日掛住玩

二重唱歌謠祭好正 !!!
率智堅係唱得
今集恩地 下集Ailee

丁到出晒血

【BEAST】張賢勝最終退隊
韓網新聞發出了CUBE的聲明稿表示
張賢勝退出BEAST 以SOLO歌手活動 BEAST之後將 ...
hictons 發表於 2016-4-19 21:54

OMG 嚇到個心離一離
諗住 BEAST 可以 keep 到做成員唔變既長壽男團
點知佢都係要走

繼續丁到出血
估唔到咁突然出 MV
五月就黎搵你地喇 等我喔

你有無睇V同旻載 個套花美男Bromance ?
hictons 發表於 2016-4-20 00:31

當然有啦

今次會出三隻 MV
一定丁死

男團又混戰BTW 花美男原來得四集
hictons 發表於 2016-4-20 08:11

係 好短 又要等演唱會先見到泰泰
南柱赫同 JiSoo 果 part 有六集
防彈五月先出碟 避開左而家 Block B & VIXX

OMFG 橙毛泰 & 鬈毛果

仲有避埋CNBLUE
BTW, 今次VIXX首歌MAMA地
hictons 發表於 2016-4-24 01:51

我覺得今次CNBLUE果首麻麻
VIXX 果首仲未聽 ~

我諗起SHINee首
hictons 發表於 2016-4-26 17:13

前奏果幾下好似
我覺得上次 Chained Up 好聽啲
BTW KEN把聲好正

覆得好快 xd我都鍾意CU 多D
BTW KEN把聲 甘人呢?
hictons 發表於 2016-4-26 18:32

其實佢都 OK
之前有睇過佢拍劇
上個禮拜上左二重唱歌謠祭 hohotan

今次個 MV 影到泰果兩個都好美
係洗腦 不過都係鍾意 I Need U & Run 多啲
同埋估唔到今次 MV 個劇情同之前幾首冇乜關係
好啦睇左幾十次之後發現原來係有關係既

救命 韓國場真係好正
好多歌都係大合唱 應援好大聲
完全唔係香港果啲淨係亂尖叫

有咩關係? 解釋一下呀 :$

防彈唔知係咪唔會再加場呢成個亞巡…
上次香港場比我想像中多粉絲 已經 ...
samson712 發表於 2016-5-11 20:25

首先要返返去 I Need U MV (要19禁版本)
2:08 果陣柾國比黑衣人打

好喇之後就要去返 Fire 個 MV
比火燒果個黑衣人我諗就係 I Need U 入面打柾國果個
所以柾國見到黑衣人著火都冇救佢

真係覺得防彈啲MV拍得好有故事性
同埋每次啲 MV / Special Stage 表演都會收埋啲下次 comeback 既訊息

btw 好嬲呀 !!!!!! 唔明做乜開澳門唔開香港

JYP Entertainment 5月20日在官方網站發表公告,說明 miss A 成員 Jia 與 Fei 的合約相關事項,表示 Jia 與公司的合約已經到期,而 Fei 已與公司完成續約。全文如下:

大家好,我們是 JYP Entertainment。

關於 miss A 成員 Jia 與 Fei 的合約,我們將在這裡做說明。

Jia 與 JYP Entertainment 的合約在5月20日到期,公司會為與我們合作多時的 Jia 的未來應援,真心期望她會有更好的發展。

Fei 已在最近與 JYP Entertainment 完成續約,因此未來我們會全力支援 Fei 在韓國與中國的各項活動。

而 miss A 之後會以成員的個人活動為主進行活動。

謝謝。

睇黎都係散架喇
應該係不滿公司淨係捧秀智 ?
其實上年 ONLY YOU 都幾高質

am i the only #TeamTiffany here?
JasOh103 發表於 2016-5-23 14:47

見泰妍成績咁好係有期待過

但係聽完覺得一般

美泰一首I已經完勝
Wonders 發表於 2016-5-24 10:27

叫金泰 _ 既人都係正的

黃美英首歌唔講真係以為係男人唱

西卡而家起碼開心啲 唔洗係入面同另外八個女仔扮團結 (有時覺得 ...
賴爽 發表於 2016-5-24 12:03

少時真係聽歌就算喇
一班人表面好姊妹 其實可能各懷鬼胎

I肯定完勝
不過Tif呢首正過Jessica好多, Jessica個首我覺得好悶, 好似想學I咁快唔快慢唔慢
I Ju ...
JasOh103 發表於 2016-5-24 11:12

兩首都淨係睇 MV 果陣聽過一次

路過
lmml4 發表於 2016-5-25 00:45

Ailee 堅係正 日日都有 loop 呢兩條
不過我覺得 heaven 佢好似留左力想比 partner show off

首歌唔好聽
同埋Hani 隻手咩事
matthew1990 發表於 2016-6-1 12:59

Agree 雖然話唔係 Up & Down 4.0
但反而係四首入面最差

好想要返Up & Down嗰類歌
Wonders 發表於 2016-6-6 14:26

但首首都差唔多好冇新意

EXO 打手又黎喇

兩首都係 showcase 聽左一次
一開始覺得 Lucky One 一般
但係出左 MV 再聽多次 又覺得幾好
BTW Monster 一開始就覺得歌 & 舞都正

矮仔個造型好浮誇
Wonders 發表於 2016-6-9 00:15

明顯佢係大佬 坐主席位

明明之前宣傳照唔錯
Wonders 發表於 2016-6-9 00:37

完全唔覺
睇 image teaser 果陣覺得完全係一個伏
反而 MV 冇咁恐怖

原來4Minute 都解散左
只有Hyuna 續約
matthew1990 發表於 2016-6-13 11:47

Cube 比 iHQ (不知名公司) 收購左 50% 股份
之後 iHQ 覺得 4Minute 賺唔到錢
但泫雅 Solo 賺到錢 所以淨係同泫雅續約

幾鍾意 4minute 架
不如 Beast 哥哥們完約都走啦

太妍首歌唔錯喎又
Wonders 發表於 2016-6-27 21:07

聽左一次 零記憶 不過好過主打
主打 Why 未聽晒成首已經停左

但同 I 比根本唔係一個level  
算啦唔好solo住啦 推返snsd出黎先不如
Wonders 發表於 2016-6-28 09:12

同 Rain 都冇得比 何況同 I
但好似話年尾係 TaeTiSeo

老餅

淨識老餅團 :(
賴爽 發表於 2016-6-21 15:25

暫時睇 Sistar Apink 應該可以變長壽掛
不過 I Like That 真係好正
希望可以趁泰妍入一位候補之前拎到幾個一位啦
另外 Sistar 銷量咁差都喺 Music Bank 贏到
應該係因為佢地放送分成日都好鬼高