返回列表 發帖

多賢慘,唱又少睇又少

Fancy You隻碟正wor

除左BTS, BB, EXO
想問下有咩正既男團推介?
hehehaha 發表於 2019-4-9 03:00

GOT7,NU'EST

有無IU fans?
呢首first winter 同成始璄 (성시경) 合唱 兩把聲原來都幾夾
以前聽成始璄 唱韓劇插曲多 原來佢夾女聲好正
https://www.youtube.com/watch?v=SrH4zYq9fDk

純分享 話說唔小心入左IZONE坑
然後對於韓國CD同小卡交換既風氣實在太大刺激
原來一隻專輯 定價140蚊 然後CD同歌詞寫真可以值10蚊
同埋原來鐵粉每星期都會係旺角C出口集體換卡
好似番番以前YES STATION既年代咁
小弟真係十分震驚
Life doesn't Wait. Connor Franta. 22.
Don't Wait. Joey Graceffa. 24.

原來一隻專輯 定價140蚊 然後 ...
俊仔 發表於 2020-3-24 22:08

我覺得Fiesta係三首主打入面最好聽嘅一首 而且打歌服好靚
WEEK 31 / 幻愛 / 小塵埃

我覺得Fiesta係三首主打入面最好聽嘅一首 而且打歌服好靚
weiquan 發表於 2020-3-24 23:37

但以特色黎講得覺得LAVIEROSE最好聽 二三專好靠重覆一個無歌詞既旋律去做歌LAVIE 》FIESTA 》VIOLETA
Life doesn't Wait. Connor Franta. 22.
Don't Wait. Joey Graceffa. 24.

但以特色黎講得覺得LAVIEROSE最好聽 二三專好靠重覆一個無歌詞既旋律去做歌LAVIE 》FIESTA 》VIOLETA ...
俊仔 發表於 2020-3-25 00:38

VIOLETA 隻舞最好睇Fiesta 最差係凸出左成班女D Vocal 好差 ,而且一定Live 唔到既音域黎

原來一隻專輯 定價140蚊 然後 ...
俊仔 發表於 2020-3-24 22:08

啲歌好嘈 lol 啲女把聲又尖好難頂

VIOLETA 隻舞最好睇Fiesta 最差係凸出左成班女D Vocal 好差 ,而且一定Live 唔到既音域黎 ...
釘釘 發表於 2020-4-1 14:09

haha 我覺得佢地實力差距好大
FYR
https://www.youtube.com/watch?v=bx7QO8dluUI

啲歌好嘈 lol 啲女把聲又尖好難頂
賴爽 發表於 2020-4-1 15:59

可能我一開頭說已經認定左呢團係偶像團 lol 所以還好

VIOLETA 隻舞最好睇Fiesta 最差係凸出左成班女D Vocal 好差 ,而且一定Live 唔到既音域黎 ...
釘釘 發表於 2020-4-1 14:09

選秀出來嘅大部分成員都係sell樣冇辦法
危難裏~我會陪著你~或是如同做戲~去到最尾會各自飛~

選秀出來嘅大部分成員都係sell樣冇辦法
SugarFree 發表於 2020-4-1 22:43

空降 明明有鍾舒漫 明明有李佳恩 明明有白間美淫 明明有竹內美宥 果班空降人.....

空降 明明有鍾舒漫 明明有李佳恩 明明有白間美淫 明明有竹內美宥  果班空降人..... ...
釘釘 發表於 2020-4-1 23:01

唔係已經firm咗係有造票咩?

Apink LOOK 13/4
共晦共暗共你分開至今

唔係已經firm咗係有造票咩?
SugarFree 發表於 2020-4-2 21:03

係啊, 有幾個根本入都無入過頭12 , D日本妹就比人Foul 走晒淨番果d 又無樣又唔唱得... pd48 堅睇到嬲

只愛 MAMAMOO

係啊, 有幾個根本入都無入過頭12 , D日本妹就比人Foul 走晒淨番果d 又無樣又唔唱得... pd48 堅睇到嬲 ...
釘釘 發表於 2020-4-3 08:56

最尾個排名真係好詭異,之後男版又係咁

最尾個排名真係好詭異,之後男版又係咁
SugarFree 發表於 2020-4-3 12:46

其實確認左真心有造票 只差在究竟成員本身知唔知情 如果知其實心理壓力都幾大    不過我偏向佢地出道後先開始越黎越留意佢地 所以又未去到好大感覺 就當係一個公司既新團去對待 lol

只愛 MAMAMOO
賴爽 發表於 2020-4-3 11:12
moonbyul hwasa 留比我, 淨番兩個你拎去

釘釘 發表於 2020-4-3 14:55

我要 SOLAR 已經夠玩一世

其實確認左真心有造票 只差在究竟成員本身知唔知情 如果知其實心理壓力都幾大    不過我偏向佢地出道 ...
俊仔 發表於 2020-4-3 13:31

izone好彩在出道都有年幾吸咗一堆忠飯先爆出造假,而X1係一出道已經畀人查到係造假

釘釘 發表於 2020-4-3 14:55

其實輝人把聲好靚好入咪,不過唔夠靚女係真

來緊會逢星期六或日update最新回歸

(EXO成員) SUHO ‘相愛吧 (Let's Love)' MV

(Mnet選秀節目《World Klass》出道男團) TOO (分開三個字母讀) 'Magnolia’ MV

SugarFree 發表於 2020-4-4 07:51

一黎佢存在感比較低....之前Queendom 明明係一個好機會, 但成日唔見左人
Vocal 同 Main Dance 令到華莎同玟星好出
Solar 本身主唱+隊長已經好搶眼
係輝人硬係差小小咁

SugarFree 發表於 2020-4-4 07:51

你叫 Sugar free 是咪因為 T-ara

一黎佢存在感比較低....之前Queendom 明明係一個好機會, 但成日唔見左人
Vocal 同 Main Dance 令到華莎 ...
釘釘 發表於 2020-4-6 10:06

輝人參加queendom果時好似係同時plug緊自己隻solo,唔知關唔關事

你叫 Sugar free 是咪因為 T-ara
賴爽 發表於 2020-4-6 10:58

冇錯隻歌對於我來講係神曲

冇錯隻歌對於我來講係神曲
SugarFree 發表於 2020-4-6 14:30

其實 T-ara 真心無歌唔好聽
但我比較愛 Number 9

其實 T-ara 真心無歌唔好聽
但我比較愛 Number 9
賴爽 發表於 2020-4-6 14:49

如果唔係花英,no9的確足夠帶佢地上神檯
咁多年來最hea出應該係so crazy

油炸Idel 8成銷量都係中輸
真心核突...
That's why 韓團要繼續奶共 雖然首omg 都幾難聽入耳下...

輝人參加queendom果時好似係同時plug緊自己隻solo,唔知關唔關事
SugarFree 發表於 2020-4-6 14:29

一黎 Solo 緊二黎 去到中間好似病左...

真心核突...
That's why 韓團要繼續奶共  雖然首omg 都幾難聽入耳下... ...
釘釘 發表於 2020-4-7 09:21

隻舞好型,利申尋晚同今朝都練緊 :p

賴爽 發表於 2020-4-7 09:30

留名等睇你跳

真心核突...
That's why 韓團要繼續奶共  雖然首omg 都幾難聽入耳下... ...

都係hann同lion比較好聽

賴爽 發表於 2020-4-7 09:30

有冇將自己啲dance cover放上youtube

真心核突...

同意
HANN > LION > LATATA > SENORITA = UH-OH > OMG
--> MMK MUSIC AWARDS 2019 <--
--> MMK Music Chart 2020 COMING SOON <--
[華語榜]
[韓語榜]

留名等睇你跳
釘釘 發表於 2020-4-7 16:05

早排放咗 wannabe 上 story

早排放咗 wannabe 上 story
賴爽 發表於 2020-4-8 10:42

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

**** 本內容被作者隱藏 ****
釘釘 發表於 2020-4-8 14:53

由他去啦 都無咩好睇

本週重點回歸

(女)孩子們((G)I-DLE) - 'Oh my god' Official Music Video

(東方神起成員) MAX 最強昌珉 'Chocolate' MV

釘釘 發表於 2020-4-8 14:53

敢問你follow咗D咩泰仔,係咪BL嗰D主角?

敢問你follow咗D咩泰仔,係咪BL嗰D主角?
SugarFree 發表於 2020-4-11 21:05

btw~ 老女團apink 新歌好似好正 ~ 等睇佢地cb

btw~ 老女團apink 新歌好似好正 ~ 等睇佢地cb ...
釘釘 發表於 2020-4-11 21:55

聽落似係好嘢,上次隻%%係有D失望

阿粉紅 大發!! Melon 一位 !!
真心好好LOOP

老女團黎緊阿粉紅真心正 <3

另我女友出團綜好想去韓國

阿粉紅 大發!! Melon 一位 !!
真心好好LOOP

老女團黎緊阿粉紅真心正
釘釘 發表於 2020-4-14 09:40

我都嚇親,ITZY、G-IDLE 都拎唔到嘅一位 lol

但我唔明點解南珠 Part 咁多 同埋可唔可以唔好再整 娜恩而家醜到唔想睇

但我唔明點解南珠 Part 咁多 同埋可唔可以唔好再整 娜恩而 ...
賴爽 發表於 2020-4-14 09:52

對上一次 melon 一位好似係15年 remember

我恩地BB今次好似好少Part (原來都係最多)
娜恩唔整真係冇得輸
--> MMK MUSIC AWARDS 2019 <--
--> MMK Music Chart 2020 COMING SOON <--
[華語榜]
[韓語榜]

但我唔明點解南珠 Part 咁多 同埋可唔可以唔好再整 娜恩而 ...

南珠都叫2nd vocal ....睇番個分佈其實都平均, 最多都係恩地

睇番mv 佢地d 樣真心屈機.. 好好j ~

kkbox 仲未有

本週重點回歸

Apink - Dumhdurum

(包括前X1成員宋亨俊&姜敏熙及落選成員具正模&咸元進) Cravity - Break all the Rules

i-dle不嬲都唔係音源強團,空降頭20已經要開香檳,更莫講一位