返回列表 發帖
宜家等緊gfriend同exid comeback~~
koreandyhk 發表於 2015-11-19 10:45

EXID 新歌出左啦 不過唔夠Up & Down 同 Ah Yeah 好
期待 GFriend , 之前兩首都好聽 !!
--> MMK MUSIC AWARDS 2018 <--
--> MMK Music Chart 2019 WK 16 <--
[華語榜]1.13樓的大笨象 2.無憾的生存 3.Pretty Crazy
[韓語榜]1.Senorita 2.SHE'S FINE 3.Boy With Luv

唉 原來係CL come back

有冇人有聽brown eyed girls ?
comeback後越聽越洗腦

[我只係搬運工]

Most of the details are from several articles that I'm too lazy to gather up, but here are the details:

•She shot a video in Brooklyn back in Summer
•The song is called Lifted
•It is a "genius" rework of the song "Method Man" by Wu-Tan Clan
•The video has a cameo from Method Man
•There will be dancing/choreo
•It is directed by Dave Meyers (Where Have You Been, Dance Like We're Making Love, Work It//WTF/ Several other Missy Elliot videos, Britney Spears/Boys/Outrageous).

[quote]The most iconic pop singers are for the most part are average on the technical front but all have extremely unique and distinct tonal qualities. This matters more than ever in today’s current industry.[/quote]

EXID 新歌出左啦 不過唔夠Up & Down 同 Ah Yeah 好
期待 GFriend , 之前兩首都好聽 !! ...
mamakin 發表於 2015-11-19 16:48

我都覺得up & down 正好多~~
始終o個陣爆紅,, 首歌又catchy 又洗腦..

GFriend 今次應該d舞都會好勁~
powerful~!! 希望歌都會正~~

wilson0091 發表於 2015-11-20 00:19

我好鐘意首新世界~ 好有beg feel!! 真係要去到佢地個年紀先做到的歌舞 哈哈~~

VIXX 尋日同今日都拎到一位 (雖然兩個節目既認受性都低)
不過都好過冇 , 其實f(x) goodbye 左 , IU 又唔 ...
mamakin 發表於 2015-11-18 22:12

music bank又拎左..bap呢??
香港獨立音樂及音樂會消息發佈https://www.facebook.com/hkmusiconair

期待 GFriend , 之前兩首都好聽 !! ...
mamakin 發表於 2015-11-19 16:48

我都係like u&d 多d
唉 原來係CL come back
Wonders 發表於 2015-11-19 17:12

akmu呢??winner呢?? ><

wilson0091 發表於 2015-11-20 00:19

兩首都好洗腦 不過warm hole好似特別d
依排係被f(x) twice bap vixx 洗緊 xd
香港獨立音樂及音樂會消息發佈https://www.facebook.com/hkmusiconair

music bank又拎左..bap呢??
hictons 發表於 2015-11-21 00:53

B.A.P 首週回歸未有咁快拎一位
--> MMK Music Chart 2019 WK 16 <--
[華語榜]1.13樓的大笨象 2.無憾的生存 3.Pretty Crazy
[韓語榜]1.Senorita 2.SHE'S FINE 3.Boy With Luv

[quote]The most iconic pop singers are for the most part are average on the technical front but all have extremely unique and distinct tonal qualities. This matters more than ever in today’s current industry.[/quote]

其實我麻麻地VIXX
聽歌都係留意d音源高位置的

TTS 4/12 出聖誕碟
唔知EXO 會係幾時

TTS 4/12 出聖誕碟
唔知EXO 會係幾時
mamakin 發表於 2015-11-25 13:10

期待TTSEXO好似平安夜出?

9MUSES 今年咁髮力
希望今次成績好啲喇

9MUSES 今年咁髮力
希望今次成績好啲喇
jasonng 發表於 2015-11-30 23:22

佢地好多歌都好唔錯可惜公司能力有限
同埋唔識MARKETING..
睇怕呢首都.......

佢地好多歌都好唔錯可惜公司能力有限
同埋唔識MARKETING..
睇怕呢首都....... ...
koreandyhk 發表於 2015-12-2 08:40

Star Empire 真係好廢
CB 幾次都唔dum 多啲錢宣傳

ZE:A 佢哋又唔出力啲捧
今年冇CB 希望下年起碼出兩隻碟

上Youtube睇MAMA啱啱BigBang表演緊, high到!!
Jason's Playlist 2019 Week 40
圓謊 - 盧凱彤

B.A.P 首週回歸未有咁快拎一位
mamakin 發表於 2015-11-21 11:31

// B.A.P 獲得《The Show》一位!

12月1日,B.A.P 以第四張迷你專輯《MATRIX》主打歌《Young, Wild & Free》獲得 SBS MTV 音樂節目《The Show》一位的殊榮,製作單位事後更新了六人在電梯前拿著獎盃拍攝的認證照,並留言祝賀。 //

// 而這是他們回歸繼11月27日《音樂銀行》後,獲得的第二座一位 //

雖然youtube clickrate唔高 不過有一位都唔錯喔!!

來源: KPOPN
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

上Youtube睇MAMA啱啱BigBang表演緊, high到!!
JasOh103 發表於 2015-12-2 22:53

MAMA都係當睇個SHOWD獎...
比較期待年尾的歌謠大戰
全部歌手總動員!!

JasOh103 發表於 2015-12-2 22:53

本身以為佢地要唱晒今年所有歌
好彩得三首
同埋因為對佢地啲歌一般 所以唔係好投入
反而2ne1果part我癲左
BOM'S BACKKKKK

Snsd tts 首 dear santa 好正
音源chart all kill!!

隔黎有坤哥打手 呢邊有EXO打手
救命啊 melody 好入腦

隔黎有坤哥打手 呢邊有EXO打手
救命啊 melody 好入腦
mamakin 發表於 2015-12-9 23:13

呢首好聽不過我鐘意12月的奇蹟多D
O個首都係好PEACEFUL~~

呢首好聽不過我鐘意12月的奇蹟多D
O個首都係好PEACEFUL~~
koreandyhk 發表於 2015-12-10 14:31

12月的奇蹟個MV好靚
不過呢首聽落好舒服 兩首都好鍾意

12月的奇蹟個MV好靚
mamakin 發表於 2015-12-10 16:21

音源榜冠軍

你地有冇聽TURBO首新歌~
好鬼正~!!

Star Empire 真係好廢
CB 幾次都唔dum 多啲錢宣傳

ZE:A 佢哋又唔出力啲捧
今年冇CB 希望下年起碼出兩隻 ...
jasonng 發表於 2015-12-2 09:14

// B.A.P 獲得《The Show》一位!

12月1日,B.A.P 以第四張迷你專輯《MATRIX》主打歌《Young, Wild &  ...
hictons 發表於 2015-12-2 22:55

12月的奇蹟個MV好靚
mamakin 發表於 2015-12-10 16:21

音源榜冠軍
Wonders 發表於 2015-12-10 16:44

你地有冇睇歌謠大戰呀?~!^^

你地有冇聽TURBO首新歌~
好鬼正~!!
koreandyhk 發表於 2015-12-22 09:34

turbo 我鍾意again 多過hide and seek
我無睇歌謠呀

turbo 我鍾意again 多過hide and seek
我無睇歌謠呀
hictons 發表於 2016-1-7 21:00

竟然冇睇@@可能仲係年頭
D歌冇咩特別~~

Gfriend 同 4minute 都就黎comeback 喇 !!
好期待 4minute好似有係強姐姐路線

Gfriend 同 4minute 都就黎comeback 喇 !!
好期待 4minute好似有係強姐姐路線
mamakin 發表於 2016-1-21 21:58

4minute 自從mirror mirror之後覺得佢地D歌越來越麻麻

順帶一提, 我張PROFILE PIC係我個FRIEND叫남유정
佢2月中會以BRAVE GIRLS 新MEMBER 加入
支持支持BRAVE GIRLS!!

第一次聽都係覺得me gustas tu好聽啲
但都唔差 聽多幾次先 ~

第一次聽都係覺得me gustas tu好聽啲
但都唔差 聽多幾次先 ~
mamakin 發表於 2016-1-24 23:16

我都係咁話不過GFREIND D MV真係影得好靚~~
大發!!

zico 真係好癲 出歌會唔會密左少少
#Eureka #Pride & Prejudice 都仲loop緊

SM 歌海策略 頭炮
幾好 不過都係 I 好聽好多

不枉我咁支持佢地 兩倍速都跳得咁好
出左咁耐終於都音源榜一位
亦都恭喜佢地拎到3rd 一位

亦都恭喜佢地拎到3rd 一 ...
mamakin 發表於 2016-2-4 21:02

呢隻唔錯
不過搞到厲旭冇一位

呢隻唔錯
不過搞到厲旭冇一位
jasonng 發表於 2016-2-5 23:56

不過厲旭首歌唔算突出
今日GFriend拎埋音銀一位
唔知人歌有冇機

呢首好好聽
越嚟越鍾意呢隊

不過厲旭首歌唔算突出
唔知人歌有冇機
mamakin 發表於 2016-2-6 00:21

但厲旭隻歌幾好聽

近期啲新歌都唔錯
好中意Cross Gene 呢隻

帝國新團Imfact 嘅出道曲Lollipop
雖然啲人個頭染到奇奇怪怪
但隻歌我都中意

不過厲旭首歌唔算突出
唔知人歌有冇機
mamakin 發表於 2016-2-6 00:21

呢首好好聽
越嚟越鍾意呢隊
ed8671ed 發表於 2016-2-6 18:05

GFRIEND ALL KILL~~5個音樂節目都拎NO.1
正式上位
宜家仲O係MELON, GENIE 兩大音源榜 穩佔第一位!!
yeah yeah!!

BTW Brave Girls 2月16號COMEBACK!!
SUPPORTS!!
YOU JUNG IS MY FRIEND !!!!

但厲旭隻歌幾好聽

近期啲新歌都唔錯

帝國新團Imfact 嘅出 ...
jasonng 發表於 2016-2-7 00:08

越黎越唔熟D男團,, 鐘意B1A4 O個種 STYLE 多D
唔好成日扮型的組合..
CROSS GENE 認識TAKUYA
佢地既歌入面 HOLIDAY正D~~

但厲旭隻歌幾好聽

近期啲新歌都唔錯

帝國新團Imfact 嘅出 ...
jasonng 發表於 2016-2-7 00:08

調色盤
幾年前世勳染過七彩

越黎越唔熟D男團,, 鐘意B1A4 O個種 STYLE 多D
唔好成日扮型的組合..
CROSS GENE 認識TAKUYA {:1 ...
koreandyhk 發表於 2016-2-11 09:37

B1A4 我都幾中意最愛 Sweet Girl
What's Happening? / Tried To Walk / Solo Day / Lonely 都好愛

調色盤  
幾年前世勳染過七彩
Wonders 發表於 2016-2-11 11:00

不過嗰個頭真係有啲不敢恭維
好彩有個樣頂住

What's Happening? / Tried To Walk / Solo Day / Lonely 都 ...
jasonng 發表於 2016-2-12 13:16

唔知佢地幾時再Comeback 上次成績麻麻
最近愛上 BTS
btw 岩岩GFRIEND音銀又一位了

What's Happening? / Tried To Walk / Solo Day / Lonely 都 ...
jasonng 發表於 2016-2-12 13:16

最近愛上 BTS
btw 岩岩GFRIEND音銀又一位了 ...
mamakin 發表於 2016-2-12 18:44

血型一年淨係蒲頭一兩個月想上位都難...
Btw Gfriend 首新歌唔同左曲風
又唔錯喎。。近期女團唔錯既歌

...
hictons 發表於 2016-2-13 17:34

近期新歌我淨係有loop GFRIEND同泰妍
AOA Cream 唔係我鍾意果type
4minute首歌Verse同Chorus唔夾 寧願要返好似Crazy咁成首快歌
男團Winner又係loop唔起

最近愛上 BTS
btw 岩岩GFRIEND音銀又一位了 ...
mamakin 發表於 2016-2-12 18:44

...
hictons 發表於 2016-2-13 17:34

血型做緊tour
應該冇咁快有新歌

希望佢哋今年個勢好返啲
上年明明咁正得ShowChampion 一個一位

BTS 啲歌都OK 嘅
RUN 我幾中意

血型做緊tour
應該冇咁快有新歌

希望佢哋今年個勢好返啲
上年明明咁正得ShowChampion 一個 ...
jasonng 發表於 2016-2-14 00:34

希望B1A4會出返首hit中我既 唔洗淨係loop solo day

最愛金泰亨同田柾國 泰泰 & 果果
一開始留意佢地係Danger 之後先搵返之前啲歌黎聽

B.A.P , Block B 同 Rainbow 好似都就快Comeback

希望B1A4會出返首hit中我既 唔洗淨係loop solo day

最愛金泰亨同田柾國 泰泰 & 果果
一 ...
mamakin 發表於 2016-2-14 00:56

你凈係中意Solo Day ?
Danger / Dope / Run
我愛呢三隻噶
除咗佢兩個 Jin 都 OK 嘅
其他人啲樣就

比較奇袋Block B 嗰隻
之前幾中意 Her

你凈係中意Solo Day ?
Danger / Dope / Run
我愛呢三隻噶
除咗佢兩個 Jin 都 OK 嘅
其他人啲樣就 ...
jasonng 發表於 2016-2-14 16:42

聽過Lonely 不過好少聽

除左呢三隻 I Need U , Boy In Luv , War Of Hormone 都正
另外 Jimin 我都OK , 主要係留意弟弟Line三個同埋 Jin
近期喪loop柾國翻唱楊花大橋 扮Zion.T真係好正

Block B Her 真係幾正 不過其他果啲就麻麻